Feiten en fabels over afvallen
Leefstijl Persoonlijk

Mijn doelen voor 2019 behaald? Plannen voor 2020 ♥

Door

Het is echt een beetje een traditie aan het worden dat ik in de laatste dagen van het jaar met jullie terug kijk op de doelen die ik voor dit jaar stelde. Heb ik ze behaald? Daarnaast vertel ik mijn plannen voor het komende jaar, waardoor je een beetje weet wat er in mijn hoofd om gaat :).

Doelen voor 2019 behaald?

Op 29 december 2018 vertelde ik je wat mijn doelen waren voor 2019. Ik kwam er toen achter dat mijn doelen iets minder specifiek en werkgericht waren dan de jaren ervoor. Jarenlang had ik als doel een bepaald aantal volgers te behalen. Afgelopen jaar vond ik dat ineens minder belangrijk. Ik wil vooral leuke, enthousiaste volgers. Hoe veel het er zijn, maakte me ineens minder uit. Toch had ik doelen:

Genieten van waar ik nu sta met Optima Vita. Ik heb dit platform in 6 jaar van 0 gebracht naar een punt waar ik super tevreden over ben. Daar mag ik best wat vaker bij stil staan. 2019 wil ik dan ook een jaar maken waarin ik me niet focus op groei, maar op genieten van wat ik heb bereikt.

Ik kan oprecht zeggen dat dit gelukt is! Natuurlijk baalde ik af en toe als een video minder goed bekeken werd dan ik hoopte, maar het was niet hetgeen dat ik het meest belangrijk vond. Ik genoot zo ontzettend van jullie lieve reacties en van het steeds vaker jullie tegenkomen op straat :). De optimavita-familie wordt steeds groter, dus ik loop jullie vaker tegen het lijf (of eigenlijk jullie mij) ♥.

Huizen bezichtigen en hopelijk ons droomhuis voor de komende tijd vinden.

Jaaaaa!! Dit was een van de grootste doelen en hij is dubbel en dwars behaald. We wonen sinds 22 juli 2019 in ons prachtige paleis, waar we zielsgelukkig zijn. Heel vaak hebben we het nog over ons mini-appartementje, dat stiekem toch best behelpen was. Maar des te gelukkig zijn we nu!

Mochten we in 2019 een huis vinden, dan zou ik (en Sven ook!) heel graag een kat willen ‘adopteren’ uit het asiel.

Kun je een doel ook 2x behalen?? 🙂 Die ene kat werden er namelijk twee. Molly en Maukie leveren ons soms flink wat zorgen en frustratie, maar vooral ontzettend veel geluk en liefde. Nu ik dit typ geeft Molly een kopje tegen m’n voet. Zou ze het aanvoelen?

Maukie (L) en Molly (R)

Kritisch blijven kijken naar de foto’s die ik maak voor Optima Vita en daar waar mogelijk de kwaliteit verbeteren. Mocht een van jullie tips hebben, dan hoor ik het graag!

Tjah, dit blijft een beetje aan me vreten. Ik ben gewoon niet de allerbeste fotograaf ter wereld. Ik geef ook direct toe dat dit niet prioriteit heeft voor me. Inhoud gaat bij mij gewoon boven mooie plaatjes. Ik vind de foto’s die ik plaats best ok hoor, maar ze zijn niet te vergelijken met die van sommige andere bloggers. Ergens wil ik hier ooit nog wat mee doen, maar om de een of andere manier blijft het een ondergeschoven kindje.

Plannen voor 2020

In 2018 en 2019 heb ik langzaam een gigantische rust in mezelf gecreëerd. Ons mooie nieuwe huis heeft daar nog eens extra aan bijgedragen. Ik heb nog nooit zo veel ontspannen weekenden gehad en heerlijke zomeravonden in de tijd. Mede daardoor heb ik ook intens kunnen genieten van alles wat ik doe in mijn werk. Uiteraard wil ik dat vasthouden! Als ik nadenk over mijn doelen in 2020, komen er maar een paar dingen naar boven:

 • De 100.000 abonnees op YouTube halen en daar iets heel gaafs rondomheen doen. Ik heb je hierboven verteld dat de hoeveelheid volgers me niet zo veel doet, maar dit is een ultieme droom die ik altijd heb gehad. Nu we op ruim 93.000 abonnees zitten, wil ik hem dan ook zeker halen! Komend jaar nog ♥. Om jullie te bedanken wil ik dan iets heel tofs gaan doen. Wat weet ik nog niet…maar dat komt wel!
 • Blijven lezen. Dit is iets wat ik in 2019 heb opgepakt en wat me heel veel rust heeft gegeven. Ik heb in tijdens niet zo veel boeken gelezen als het afgelopen jaar. Dat wil ik zeker blijven doen. Minimaal 5 boeken per jaar.
 • Weer vaker een nachtje, dagje of weekje weg met Sven. Het afgelopen jaar is het daar weinig van gekomen. Alleen een weekje Gran Canaria, een paar tripjes voor werk (die dus eigenlijk niet tellen) en we gaan op de valreep morgen nog een nachtje in een hotel, maar verder niet! We halen daar heel veel plezier uit, dus waarom niet vaker!? Ik ga voor minimaal 4x per jaar.
 • Sven en ik zouden HEEL graag een reis willen maken naar West-Amerika. Zoals het er nu uit ziet, moet dat komend jaar kunnen lukken. Ik ga er bij deze dus gewoon voor en noteer het als doel voor komend jaar. Uiteraard nemen we jullie dan gezellig mee in de vlogs. Nu al weer zin in eten bij Chipotle, haha!

Het is zo ontzettend cliché om op deze manier terug te kijken op het afgelopen jaar, maar toch is het een van de leukste artikelen om te typen. Elk jaar ben ik weer verrast hoe veel van mijn doelen zijn uitgekomen. Ik geloof er oprecht in, dat als je dingen opschrijft je dan extra gemotiveerd word.

Bij deze daag ik jou dan ook uit om jouw doelen voor 2020 op te schrijven. Maar ze zo concreet mogelijk en bewaar ze tot het einde van het jaar. Kijk er vervolgens eens op terug. Ik word er elk jaar weer gelukkig van.

Groetjes, Marloes

Wat waren jouw behaalde doelen voor dit jaar? En voor 2020?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (15)
 1. Margot 3 jarengeleden

  Wat fijn dat jij je doelen hebt behaald! Bij mij is het niet gelukt. Ik had een lijstje gemaakt met vooral sportieve doelen,. Op 2 januari overleed onze lieve hond, waardoor we onze lange wandelingen door het bos en op het strand met haar moesten missen. Ik wilde echter wel blijven wandelen maar door een peesplaat ontsteking kon ik op een gegeven moment helemaal niet meer lopen. Nu zit ik al 8 maanden in de ziektewet en kan ik niet eens een boodschapje doen. Dus naast mijn hond ben ik ook mijn mobiliteit verloren…. Mijn doelen heb ik dus flink moeten aanpassen! Ik ben gaan mediteren en heb gewerkt aan een positieve mindset. Ik kan nu zeggen dat ik dankbaar ben voor alle liefde en steun die ik heb gehad van m’n man, familie en vriendinnen. Naast alle ellende heb ik toch veel geleerd, vooral mentaal heb ik een positieve ontwikkeling doorgemaakt. Voor het nieuwe jaar heb ik goede hoop, maar ik stel liever niet teveel doelen op. Ik leef liever bij de dag!

  Reageer
 2. Geralde 3 jarengeleden

  Hé, de halve marathon was toch ook een doel van je? En wat betreft de foto’s, ik vind ze juist altijd heel mooi en juist leuk dat het niet allemaal zo gelikt is.
  2019 was (in tegenstelling tot de jaren ervoor) niet mijn meest sportieve jaar, ik wil zomer 2020 echt vol zelfvertrouwen op het strand kunnen liggen en dat betekent niet zozeer een strak afgetraind lijf, maar wel een fitter en sportiever lijf dan nu.

  Reageer
  • Marloes 3 jarengeleden

   Het doel voor de halve marathon is pas begin 2019 ontstaan. Dat was dus zeker een doel, maar niet eentje die ik voorafgaand aan het jaar had gesteld 🙂

   Reageer
 3. Ingeborg 3 jarengeleden

  Super goed dat jij je doelen behaald hebt! En die 100.000 ga je volgend jaar wel halen, daar twijfel ik niet aan. Mijn doel was om weer te kunnen sporten. Dat deed ik altijd maar heb ik anderhalf jaar niet kunnen doen omdat ik geopereerd was en ik onverwachts nog een keer geopereerd moest worden. Na veel ellende dacht ik dat het nooit meer goed zou komen. Maar met accepteren dat ik misschien nooit meer op mijn oude niveau kom, gaat het stukken beter. Ik loop weer hard en heb me ingeschreven voor de 1/4 marathon in Rotterdam. En het doel is alleen maar om binnen de tijd binnen te komen en verder geen druk. Als ik dit zo typ ben ik best trots want ik had nooit gedacht dat het me weer ging lukken. Alvast een hele fijne jaarwisseling voor jou en Sven!

  Reageer
  • Marloes 3 jarengeleden

   Woowwww, zo mooi om jullie prachtige doelen te lezen!!

   Reageer
 4. Marie-Louise 3 jarengeleden

  Wat goed om te lezen dat je doelen behaald zijn.
  Ik vind je een topmens met leuke, interessante video’s en prima foto’s. Mijn tip twijfel daar niet aan. Je bent supergoed bezig. Ga daar vooral mee door.👍
  Mijn doel voor 2020 is rust vinden in mijn leven, werk en privé. 2019 is het jaar van verandering geweest op alle denkbare gebieden. Die veranderingen moeten nu geborgd en in mijn leven geïntegreerd worden.
  Ik maak gelijk van de gelegenheid gebruik om jou en iedereen die jou volgt een super 2020 te wensen.

  Reageer
 5. Conny 3 jarengeleden

  Ik ben niet zo van de doelen stellen ik leef eigenlijk bij de dag. Ik denk ook vaak, wat gaat de tijd snel. Ik weet dat heel veel mensen dat zeggen! Ik wilde wel graag nog wat afvallen en daar is niets van terecht gekomen, sterker ik kwam 4 kg aan. Toch heb ik nu een doel voor 2020. Ik liet weten bij een andere blog dat ik naar de sportschool ben geweest en een rondleiding kreeg. Mijn doel is: fit voelen en spieren opbouwen zodat ik me weer sterk en gezond ga voelen. Daarbij natuurlijk gezond eten en de alcohol laten staan! Ik ben geen alcoholist maar lust best wel elke dag een wijntje of een biertje. Ook alle waarschuwingen in de media helpen daar aan mee. Wat dan mijn gewicht is en wordt staat nooit voorop. Fijne jaarwisseling en de beste wensen voor iedereen!
  Liefs Conny.

  Reageer
 6. Miranda 3 jarengeleden

  Marloes, blijf lekker je ding doen! Het hoeft allemaal niet zo gelikt te zijn! Juist leuk om te zien dat we gelijkenissen hebben en dat het niet altijd perfect moet zijn of over te komen.. Ik volg je nu twee maanden, maar niet als abonnee.. Maar me niet net aangemeld! Vind dat je de 100.000 verdiend! Ik heb een slecht jaar achter de rug, maar mede door jouw filmpjes en work-outs ben ik er weer aardig boven op! Ga lekker door zo! En wens jullie een geweldig, gezond, mooi, sportief 2020!! Liefs, Miranda..

  Reageer
  • Marloes 3 jarengeleden

   Super lief, dank je wel! Xx

   Reageer
   • Miranda 3 jarengeleden

    100.000 = kook/work-out boek??!! 😃👍🏻😘

    Reageer
 7. Miranda 3 jarengeleden

  Wel aangemeld als abonnee natuurlijk!! Nog niet helemaal wakker, haha.. 😬

  Reageer
 8. Vera 3 jarengeleden

  Dat waren mooie doelen…zooooo fijn dat jullie je huis hebben. Dat waren ook mooie vlogs om te zien. Had wel te doen met jullie verhuizing in de hitte.
  En je foto’s…Ik.vind ze echt prima…. Je foto’s en vlogs zijn voor mij prima….Ik vind het zo lekker gewoon waardoor ik me er goed aan kan spiegelen. Ik vind het ook altijd een beetje balen als foto’s zo gelikt zijn….en dan maak ik zelf zo’n recept en ziet het er lang niet zo mooi uit….Ik heb nu al niet hetzelfde resultaat als op jouw foto’s 😉

  Mijn doelen….Ik was toen zwanger en had het mega zwaar….Ik ben zoooooo blij dat de hormonen weer weg zijn en dat ik mezelf weer ben…..Ik heb me in dit jaar vaak bang, onzeker, eenzaam….en niet mezelf gevoeld. Nu durf ik te zeggen dat ik me een leuke mama (van Floor), lieve vrouw (voor m’n man) en trots baasje (van nu 2 honden) voel. Op naar 2020….. Waar ik vooral meer wil genieten in het nu….Van alle stapjes van m’n dochter…en ik wil met m man af en toe die quality time goed plannen. En qua werk….Ik wil me weer thuis voelen op m’n werk…of dat nou op m’n huidige werkplek Is of dat ik een nieuwe uitdaging aangaf…Ik hoop op een mooie nieuwe kans.

  Fijne jaarwisseling allemaal 💖

  Reageer
  • Marloes 3 jarengeleden

   Dank je wel Vera! En super mooie doelen! ♥

   Reageer
 9. Nientje 3 jarengeleden

  Ik zal me zo gelijk aanmelden als abonnee. Ben je alvast iets dichter bij dat 100.000 doel.

  Mijn belangrijkste doel voor 2020 is een gezond BMI. Dat betekent dat er nog 16 kg af moet, maar liever nog 20 ofzo om “veilig” te zitten. En mijn doel is dan ook om dat zo te houden.
  Ik weet sinds oktober dat ik diabetes type 2 heb. Ben een paar jaar jonger dan jij… (en komt niet in de familie voor etc, ben ook de enige die echt te zwaar is) Geschrokken van dat nieuws, maar ook een zeer goede motivatie om het nu aan te pakken. Eet dus sinds oktober koolhydraatbeperkt en ga naar een diëtist. Op zoek naar wat extra informatie kwam ik bij Optima Vita uit. Ben inmiddels 11 kg lichter, (en voel me prima bij mijn “dieet”) maar dus nog wel wat te gaan!

  Geniet van jullie nachtje weg!

  Reageer
 10. Annet 3 jarengeleden

  Mijn doel was om in 2019 stabiel te blijven qua gewicht. We zijn getrouwd en de jurk die ik in oktober 2018 had gekocht moest in september 2019 nog wel steeds passen 🙂
  Uiteindelijk is dit gelukt! Naast het trouwen hebben we ook ons hele huis compleet verbouwd en hierdoor lag de focus minder op sporten/afvallen. voor 2020 wil ik de laatste kilo’s afvallen en vooral blijven doen wat ik nu al doe; gezond eten, op zijn tijd genieten en net zoveel plezier hebben in het sporten als wat ik altijd heb! Daarnaast begin ik per 1 februari bij een nieuwe baan waardoor ik vrijwel geen reistijd meer heb en daardoor heel veel rust ga krijgen 🙂

  Voor iedereen fijne jaarwisseling en het beste voor 2020!

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: