Leefstijl Persoonlijk

Mijn doelen voor 2017…

Door

ik-doelen-voor-2017

Ik ben eigenlijk niet zo van de goede voornemens. Tenminste, niet perse aan het begin van het jaar. Ik vind dat je op elk moment kunt starten met nieuwe dingen. Wat ik wél heel fijn vindt, is doelen stellen voor mezelf. Ik probeer er altijd voor te zorgen dat mijn doelen ambitieus zijn, maar ook haalbaar. Ik moet er zelf 100% in geloven dat ik ze daadwerkelijk kan behalen. Eigenlijk net als jouw doel voor de Optimafitstart Challenge :). Hieronder vind je mijn doelen voor 2017…

Ik vind het dus ontzettend fijn om doelen te stellen voor mezelf. Het motiveert me om er alles aan te doen om ze te behalen. Ik moet mezelf hier wel een klein beetje in beschermen, ik weet namelijk dat als ik mijn doelen TE ambitieus stel, ik mezelf onnodig stress op leg. Hard werken vind ik heel fijn en positief, maar er is zeker een grens.  Dit vind je ook terug in een van mijn doelen :).

Ik heb dan ook getwijfeld of ik dit met jullie wil delen. Ik weet namelijk dat ik hierdoor nóg gemotiveerder zal zijn om mijn doelen te behalen! Als ik ze niet haal, zal ik daar best een beetje van balen. Ik heb besloten ze te delen, omdat ik het leuk vindt om open tegen jullie te zijn. Ik wil zo veel mogelijk kanten van mijzelf laten zien en jullie echt meenemen in mijn reis als Youtuber en Blogger. Daar hoort af en toe een beetje kwetsbaarheid bij in mijn ogen :).

Ik hoorde laatst ergens een hele mooie quote:

Als je niet af en toe wakker ligt van je doelen, zijn ze niet groot genoeg! 

Deze uitspraak vind ik heel mooi. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je nachten wakker ligt, maar je af en toe zorgen maken om je doelen is juist een teken dat je ambitieus bent.

Ik begin te ratelen, hihi…terug naar mijn doelen voor 2017! In willekeurige volgorde:

Love yourself

1. Ik wil niet te hoge eisen stellen aan mezelf. Ik ben iemand die heel veel dingen leuk vindt en alles tegelijk wil doen (cliënten zien, bloggen, challenge doen, vloggen, groepslessen geven, het huishouden op orde hebben, lekkere gerechten maken en tijd doorbrengen met vrienden en familie). Dat kan helaas niet allemaal tegelijk, dus ik moet keuzes maken om mezelf niet voorbij te lopen. Dit ging in de afgelopen maanden erg goed, dat wil ik blijven doortrekken! Ik heb daarom een deel van mijn werk in de sportschool opgegeven en ik ben tijdelijk gestopt met vloggen (hoe leuk ik dit ook vind) om de challenge mijn volledige aandacht te kunnen geven. So far so good!

2. Open zijn tegen mensen om me heen, natuurlijk binnen bepaalde grenzen. Ik wil soms alles alleen oplossen en ga graag conflicten uit de weg, ook zeg ik niet altijd voldoende tegen vrienden en familie wat ze voor me betekenen. Ik ben de laatste tijd bewust bezig om meer met mensen te delen en ik merk dat hier super goed op wordt gereageerd! Dit kan bijvoorbeeld zijn als ik niet blij ben met hoe iemand mij behandeld, maar ook juist als ik ontzettend trots ben op iemand. Het is ZO fijn om dingen uit te spreken op een vriendelijke manier! Op de ‘negatieve momenten’ begrijpen mensen je beter en zullen ze meer respect voor je tonen. Op de ‘positieve momenten’ zijn mensen mega blij met je complimentjes of lieve woorden. (Deze doelen met jullie delen is voor mij ook een vorm van opener zijn, ik heb dit namelijk nog niet eerder gedaan.)

Ras en ik

3. Aan het einde van dit jaar 40.000 abonnees hebben op YouTube. Dit is een van de doelen die heel ambitieus is, waarvan ik het best eng vind om te delen. Ik heb nu bijna 25.000 abonnees, ik wil dit aantal SUPER graag laten groeien. Ik vind video’s maken namelijk mega leuk en wil dit het liefst zo lang mogelijk blijven doen. Het is ZO leuk om veel mensen te kunnen inspireren met mijn kijk op gezond leven. Door meer abonnees te hebben, kan ik meer verdienen met mijn kanaal en kan ik het dus langer volhouden (want hey…ik moet toch geld verdienen).

4. Aan het einde van dit jaar 15.000 volgers hebben op Instagram. Ook dit is ambitieus, wat ik zou er nog bijna 10.000 volgers bij moeten hebben, terwijl ik er vorig jaar ongeveer 3.500 bij heb gekregen. Toch denk ik dat het me kan lukken, omdat ik meer tijd steek in het maken van mooie foto’s én omdat ik vaker upload. Ook dit wil ik behalen om meer mensen te kunnen inspireren om gezond leven vol te houden :).

5. Ik wil proberen een financiering rond te krijgen om een (klein) huis te kunnen kopen. Ik huur momenteel een huis en het is voor mij best lastig om een hypotheek te krijgen, omdat ik een zelfstandig ondernemer ben. Je moet best veel winst maken om een hypotheek te krijgen en ze kijken ook naar de cijfers van een paar jaar terug. Ik heb jarenlang nauwelijks iets verdient met mijn blog en YouTube kanaal, ik deed het omdat ik het leuk vond. Inmiddels verandert dat langzaam en ga ik ermee verdienen. Ik kan dus prima een (kleine) hypotheek betalen, maar de banken zijn tot nu toe niet erg meegaand. Ik weet echter 100% zeker dat ik dit wil en kan…dus ik ga ervoor vechten om het tóch voor elkaar te krijgen! (Oh…en bij deze werk ik direct aan puntje 2, want dit heb ik nog nooit met jullie gedeeld.

before-after-ik

6.  Lekker blijven knallen in de sportschool! Mijn lichaam is veel veranderd in het afgelopen jaar. Mijn gewicht blijft hetzelfde (is zelfs +-2kg meer), maar dit zijn voornamelijk spieren! Ik voel me sterker en fitter en kan veel meer aan. Ik vind het heel leuk om mijn lichaam vorm te geven zoals ik dat wil (grotere billen krijgen!). Ik merk ook dat ik lekkerder in mijn vel zit. Voorheen kon ik me best druk maken als ik een periode een hoger vetpercentage had. Momenteel vind ik dat eigenlijk prima, omdat ik weet dat ik het kan veranderen als ik dat echt wil.

7. Vaker samenwerken met andere YouTubers en Influencers. Er zijn ZO veel inspirerende mensen op social media, waarmee ik super graag zou willen samenwerken. Voor mij is dat best een beetje eng, want ik ben toch maar ‘gewoon Marloes’. Toch denk ik dat we elkaar zouden kunnen versterken én dat het voor jullie heel leuk is om ook met andere inspirerende influencers in aanraking te komen. Ik ga dus mijn angst een beetje aan de kant zetten en andere benaderen!

Dit zijn mijn doelen voor het komende jaar! Daar komen er vast nog wel een aantal bij in de loop der tijd, want in mijn ogen kun je dus op elk moment jouw doelen stellen. Het lijkt me leuk om begin volgend jaar met jullie te kijken hoe het me is afgegaan…hoe spannend ik dat ook vind!

Natuurlijk ben ik ook benieuwd naar jouw doelen! Jij kunt ze ook volgend jaar teruglezen in de reacties onder dit artikel. Let’s do this guys….make 2017 count!

Groetjes, Marloes

Wat zijn jouw doelen voor 2017?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (18)
 1. Romy 6 jaargeleden

  Wat een mooie doelen om aan te werken! Openheid is er ook eentje van mij. Ik ga hard voor je duimen dat het lukt om de hypotheek rond te krijgen!

  Reageer
 2. Anoniem79 6 jaargeleden

  Eindelijk versie 2,0 van mezelf maken zowel op lichamelijk als mentaal vlak.

  Is het dan echt discipline en de echte wil om te veranderen wat nog niet sterk genoeg is? ?

  Ik zou meditatie willen oppakken, voor echte ontspanning. Ik ervaar een heel warm voldaan alles is goed gevoel en dat zou ik best vaker willen hebben.
  Ik heb een aantal artikelen over een opgeruimder huis (planning) en zelfontplooiing. Ik lees erover maar breng het nog weinig in praktijk.
  Ik woon 1.5 uur van mijn familie vandaan en zou toch vaker bij ze langs willen gaan en interesse in ze willen tonen dmv vaker bellen o.i.d.
  Ik wil minder vaak genotsmiddelen gebruiken. Het is mooi geweest, uitzoeken waarom ik zo nodig meer roes wil ervaren.
  Blijf schommelen met mijn gevoel over mijn lichaam. Wil er echt tevreden mee zijn, afvallen, fitter zijn, en eindelijk eens dunnere benen en kont. Elk jaar een kilo erbij hoeft echt niet.
  Ik heb eigenlijk alle handvaten in mijn bezit: sport abonnement, werk/geld om gezond en gevarieerd te eten, een lieve vriend, die mij steunt en mee sport, uitstekende tips en inspiratie van deze blog die ik al een tijd trouw volg. En op mijn zwakke knieën na, sputtert mijn lichaam niet tegen tijdens sporten.

  Pfff… veel punten die al een tijd op het “to do lijstje” staan. Zou het dit jaar echt??

  Reageer
 3. Vera 6 jaargeleden

  Wha…..mijn doelen hier zwart op wit zetten?
  Oh, Marloes, dankjewel voor je openheid, ik herken het gevoel van TE ambitieus zijn om per se die doelen te willen halen. Balans…Ik ben zo blij dat mijn vriend daar altijd weer voor kan zorgen.

  Okee, daar gaan we:
  – Wij zijn huisjes aan het bezichtigen en willen graag ons eerste stekje kopen! Die hypotheek vind ik met een vaste baan al spannend!
  – Ik wil een goede balans vinden tussen werk en sport. Als juf kan ik aan het eind van de werkdag wel eens kapot zijn, terwijl sport me heerlijk kan helpen ontspannen.
  – Ik wil überhaupt beter leren ontspannen. Ik leg de lat in alles zo hoog…dat is vaak goed want door alles op orde te hebben, loopt het thuis en op mijn werk ook soepel. Maar het kost me soms te veel energie om de boog zo gespannen te hebben. Het kan me dan blokkeren om te genieten of om helder en rationeel te denken. Kortom…nuchter…. Om me heen kijken…..en ontspannen!

  Dit is het voor nu….Ben benieuwd volgend jaar.
  Succes Marloes en iedereen!

  Reageer
  • Marloes 6 jaargeleden

   Mooie doelen Vera! Dank je wel voor het delen.

   Reageer
 4. Charile 6 jaargeleden

  Hele mooie doelen!

  Reageer
 5. Ise 6 jaargeleden

  Wauw, mooie doelen! Ik geloof er helemaal in dat je hierin verder kunt groeien. En precies zoals je zegt, doelen met de mensen om je heen delen maakt dat je er harder voor gaat werken 🙂

  Reageer
 6. Martine 6 jaargeleden

  Mooie doelen Marloes! Ik zou je graag eens ontmoeten 🙂 Ik ben ook zelfstandig diëtist, sinds begin januari begonnen met actief bloggen (insta @zeeuwse_foodie) en herken me helemaal in jouw doel 1. Graag zou ik eens met je babbelen hoe jij het allemaal doet, wie weet kunnen we elkaar inspireren! Groetjes Martine

  Reageer
  • Marloes 6 jaargeleden

   Hi Martine! Altijd leuk :). Ik heb het momenteel ontzettend druk, mede door de challenge. Maar we moeten vast een gaatje kunnen vinden :).

   Reageer
 7. Cynthia 6 jaargeleden

  Wat heb je een mooi lijf!

  Reageer
 8. Mirjam 6 jaargeleden

  Mijn doelen? Moeilijke vraag maar ga proberen deze te beantwoorden.
  1: Beter voor mezelf zorgen kwa eten en vooral rust nemen. Ik ben soms zo druk met werken het hockeyen dat ik soms mezelf de tijd niet geef om ook die rust momenten te pakken en dat uit zich toch weer in slecht slapen.
  2: Beter mijn mijn geld omgaan zodat ik ook kan sparen en wie weet ook ooit een huis mag kopen.
  3: Vooral genieten wat het leven kan zo voorbij zijn.

  Reageer
 9. Angélique 6 jaargeleden

  Lieve Marloes!

  Je bent een geweldige inspiratie bron voor mij! Ben altijd enorm blij met een nieuw artikel of video! Ga zo door! En je doelen komen zeker weten goed.

  Topper!

  Wat ik me afvroeg heb je ook video’s van workouts in de sportschool? Ik loop daarmee vast in de gym.

  Heb een geweldig 2017

  Liefs Angélique

  Reageer
 10. Tetsje Hoks 6 jaargeleden

  Ik heb mijn doelen in een schriftje opgeschreven.

  1, 5km in 20 minuten hardlopen.
  2, een jaar even geen alcohol. Kijken hoe ik me daar bij voel.
  3, examen voor mijn studie doen en als zzp’er aan de slag gaan.
  4, ongeveer nog 3 kilo afvallen en dan op gewicht blijven en spieren ontwikkelen.

  Ik word nu al zenuwachtig.
  Punt 1 is een kwestie van trainen. 2= durven, 3=karakter en 4= vollhouden.

  Groetjes

  Reageer
 11. Nadine 6 jaargeleden

  Hey Marloes,

  Knap dat je dit allemaal deelt met ons. Hier – even zuchten- mijn doelen. Ik ben al sinds eind 2015 bezig met werken aan mezelf, alleen nog de puntjes op de i.
  – Altijd naar mijn innerlijke stem/ mijn gevoel luisteren.
  – Minder doen om anderen te pleasen (iets wat ten nadele van mij is)
  – stoppen met uit te leggen waarom ik bepaalde keuzes gemaakt heb. Je hebt geen idee waarmee mensen zich allemaal moeien en ik heb het hartstikke gehad. Mijn leven, mijn keuzen dus deal with it!
  -opkomen voor mezelf in de zin van “ik verdien het beste” en ik ga ervoor zonder zelfsabotage. Betere gezondheid, rust in mijn hart en rust in mijn hoofd.
  – 2017 eindigen met – 15 kg voor mijn gezondheid. Ik ben er al gigantisch veel kwijt en nu de laatste lijn naar een normaal gewicht en geen pijn meer. En ik ken iemand die me bij dat laatste kan helpen :p
  – eigen huis realiseren
  – zelf stralen zodat ik kan stralen naar anderen.

  Reageer
 12. Jessica 6 jaargeleden

  Deze is idd niet gemakkelijk..
  om te beginnen willen men 3 dochtertjes en ikzelf jou alvast onze beste wensen voor dit nieuwe jaartje schenken, dat je dromen, doelen en wensen in vervulling mogen komen.
  Zelf hebben wij onszelf ook een paar doelen opgesteld..
  Mijn tweeling van 12:
  – aangezien zij allebei ragga jam dancehall dansen zouden zij zich hierin willen perfectioneren om zo in mei een (bijna) perfect optreden te maken met heel het team.
  – ook willen zijn slagen in hun 6de jaar om met een goede basis het eerste middelbaar te kunnen betreden.. spannend Hihi ???

  Ikzelf heb ook een paar doelen:
  – aangezien men leven een hele tijd op zijn kop heeft gestaan, wil ik trachten de draad opnieuw op te nemen, mezelf te kunnen zijn zonder me hiervoor te hoeven schamen en opnieuw van het leven te genieten.
  – ik wil tijd vrij maken voor belangrijke dingen in het leven.
  Tijd en aandacht voor men kinderen en men nieuwe partner.
  – ik ben van plan meer te sporten en spiermassa hierdoor op te bouwen en op die manier fitter en gezonder door het leven te gaan.
  – ik heb het doel om men lichaamsgewicht en men centimeters te doen zakken aan de hand van een gezonde leefstijl.
  – ik wil ook sparen om op termijn eindelijk ons eigen stekje te kunnen aankopen

  X

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.