mijn doelen voor gezond leven
Leefstijl Persoonlijk

Mijn doelen op gebied van gezond leven…

Door

Ik vond het hoog tijd voor een update. Zoals jullie weten, houd ik van openheid en vind ik het super leuk om met jullie te delen waar ik mee bezig ben. Ik deel regelmatig mijn doelen met betrekking tot gezond leven, maar dit heb ik al een hele tijd niet gedaan. Ik krijg er dan ook veel vragen over. In dit artikel vertel ik je precies wat er op dit moment door mijn hoofd speelt.

Eerdere doelen
Sinds het begin van optimavita.nl in 2013, heb ik een heel aantal verschillende doelen gehad. Hier een aantal op een rijtje:

 • Vrij in het begin van mijn blog ben ik door privé-omstandigheden best wat aangekomen. Ik voelde me niet meer lekker in mijn vel en wilde fitter worden. Ik heb dit nooit in een apart artikel aan jullie verteld, maar je ziet in oude video’s duidelijk dat ik minder in shape was en me onzeker voelde.
 • In oktober 2015 wilde ik de 4 mijl van Groningen onder de 30 minuten lopen. Dit is me dik gelukt!
 • In diezelfde tijd haalde ik het in mijn hoofd dat ik wilde trainen voor een halve marathon. Door een blessure is dat er nooit van gekomen.
 • Sinds 2016 ben ik gericht gaat trainen voor rondere billen. Dat is me aardig aan het lukken, ook al kost dat super veel geduld.

Dat ik deze doelen had, betekent trouwens niet dat ik ontevreden was! Ik ben als persoon nu eenmaal altijd ambitieus en nieuwsgierig naar of het beter, sneller of verder zou kunnen. Ik schreef hier al eerder een artikel over.

Mijn gedachtes en doelen op dit moment
Ik val maar gelijk met de deur in huis, ik heb op het moment geen hele specifieke doelen. Ik voel me super, zit lekker in mijn vel, mijn conditie is goed en mijn spieren zijn sterk. Mijn gewicht schommelt tussen de 64,5kg en de 67kg (met een uitschieter na de 10,000 kcal challenge ;)). Ik voel me hier helemaal prima bij! In sommige weken leef ik wat gezonder en voel ik me iets strakker. In andere weken heb ik meer speciale gelegenheden of cravings, dat merk ik dan natuurlijk aan mijn lichaam. Op dat moment trek ik de touwtjes weer iets aan, wat ik trouwens geen enkel probleem vindt.

Het gaat  dus heel natuurlijk op dit moment! Ik heb veel aandacht voor andere dingen, zoals bijvoorbeeld mijn plannen met mijn blog en YouTube kanaal. Dit houdt me meer bezig dan specifieke doelen rondom mijn lichaam. Vind ik dat erg? Nee helemaal niet! Juist ook wel eens lekker om gewoon lekker te sporten en gezond te eten zonder een specifiek doel. Ik gooi nu zeker niet mijn gezonde leefstijl overboord, want ik wil mijn lichaam en conditie natuurlijk wel op peil houden.

En die billen dan? 
Ik ga natuurlijk vrolijk verder met het trainen van mijn billen, maar niet specifiek met het doel om ze voller en ronder te krijgen. Ik geniet nog steeds van het zwaar trainen en als ze ronder worden vind ik dat mooi meegenomen. Ik merk alleen dat ik momenteel niet de drive heb om structureel te werken naar een doe. Mijn focus ligt op andere plekken, dat voelt goed op dit moment.

Hoe zit het bij jou?
Ik vind het ook super leuk om te weten waar jij op dit moment mee bezig bent! Heb jij doelen? Ben je gericht naar iets aan het werken? Of geniet je net als ik gewoon van het proces van gezond leven? Laat het me zeker even weten hieronder, als je dat leuk vindt!

Conclusie
Qua doelen is het dus super rustig bij mij. Dat betekent niet dat ik minder gezond eet of sport, daar ga ik gewoon lekker mee door! Ik wil natuurlijk mijn positieve en fitte gevoel niet kwijt raken. Mocht ik in de toekomst weer een specifieker doel hebben (wat zeker gaat gebeuren!) dat houd ik je absoluut op de hoogte. Op dit moment vond ik het belangrijk om te delen dat het echt niet perse nodig is om ergens naar toe te werken. Je gewoon lekker en fit voelen en daarvan genieten, is ook helemaal geweldig!

Groetjes, Marloes

Heb jij een doel? Of net als ik niet op dit moment?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (29)
 1. Sandra 5 jarengeleden

  Ik heb al een tijdje het doel om langer te rennen en daar ben ik de laatste tijd wel serieus mee bezig.

  Reageer
 2. gerlin 5 jarengeleden

  Hoi Marloes,
  volg je al een tijdje ik heb persoonlijk heel veel aan jouw tips op gebied van voeding vooral!!! ik kom door je blogs er steeds meer achter wat ik niet moet eten en vooral wel!! en… gezond eten vind ik steeds lekkerder worden mijn man verbaasd zich erover dat ik die erg van snoepen houd nu zo gezond eet en vooral dat ik het echt!! lekkerder vind. ik zit ook veel lekkerder in mijn vel.

  mijn doel is nl afvallen maar vooral gezond leven!! ik ben 20 kg te zwaar.. wil van ongeveer 90 kilo afvallen naar 70 kg… en wil dit op eigen kracht zien te bereiken.. door beperkingen aan mijn been kan ik niet intensief bewegen wel heb ik veel aan je video’s voor beginners.. zit vaak wel iets tussen wat ik wel kan.. doe dat dan wel… door het hier neer te zetten word het voor me zelf wat meer concreet… ook omdat jezelf zo eerlijk bent wil ik dit nu met jullie allemaal delen… het is niet makkelijk maar zo nodig en nu ik me fitter voel door minder te snoepen/ suikers te eten word ik wel meer gemotiveerd…

  gerlin

  Reageer
  • Marloes 5 jarengeleden

   Wow Gerlin, wat super goed om te horen. Je bent mega goed bezig, ik ben zo trots op je! Ik weet zeker dat het je gaat lukken, heel veel succes!

   Reageer
 3. Agnes 5 jarengeleden

  Hoi Marloes, ik lees je blog nog steeds met veel plezier en pak daar ook steeds de dingen van die ik zelf wil. Na een tijd begeleiding gehad te hebben door jou als diëtist voel ik me goed. Ik voel me energiek.
  Door een breuk in mijn jukbeen kan ik niet alles eten op dit moment, de soep komt me de neus wel uit maar hierdoor ben ik wel die laatste ellendige kilo’s kwijt die ik er graag af wou hebben, nu dit vast houden…
  Mijn doel is balans houden in mijn eetpatroon zowel tarwevrij als met niet-tarwevrij en gezond versus ongezond en zo lekker in mijn vel blijven zitten.

  Reageer
  • Marloes 5 jarengeleden

   Oei….beterschap meid! Een heel mooi doel, dat lukt je vast!

   Reageer
 4. mo 5 jarengeleden

  Ik ben bijna 20 kilo afgevallen. En wil nu naar de 25 kilo. En weer eens onder de 90 kilo komen.

  Reageer
 5. Yasmin 5 jarengeleden

  Zeker heb ik doelen en niet alleen op het gebied van gezonder leven.

  Belangrijkste doel is op korte termijn mijn rijbewijs halen, want die heb ik nodig. Ik wil volgend jaar een paar maanden naar zuid(delijk) Afrika om te beginnen met de opleiding field guide of game ranger en een van de voorwaarden is dat je in het bezit moet zijn van een rijbewijs.
  Verder moet mijn Engels aanzienlijk verbeteren dus hier ook heel hard mee bezig.
  Aangezien je lichamelijk fit moet zijn ben ik gericht aan het zoeken naar een goed trainingsschema zodat ik thuis kan trainen en ik moet mijn buikspieren trainen en verder wil ik psychisch zo fit mogelijk zijn en dat betekent dat ik volgende week begin met een cursus dat is gericht op cognitieve gedragstherapie en mindfulness. Ik ben helaas niet zo heel erg goed in loslaten.

  Dus ja ik heb wel doelen en ben hier dan ook flink druk mee.
  Als je ergens een goed trainingsschema hebt staan of waar ik deze kan vinden dan lees ik dat heel erg graag.

  Reageer
  • Marloes 5 jarengeleden

   Klinkt super leuk! Heel veel succes met alles. Op mijn YouTube kanaal vind je veel trainingen, ook voor de buikspieren!

   Reageer
 6. Lies 5 jarengeleden

  Maar… Ga je dit jaar wel weer de 4 mijl van Groningen lopen? Ik wil m zo graag eens onder de 30 lopen.. Maar hoe… Nog tips? ☺️

  Reageer
  • Vera 5 jarengeleden

   Leuk doel! Trainen met intervallen kan helpen sneller te lopen… hoe snel loop je hem nu?

   Reageer
 7. Miriam 5 jarengeleden

  Hoi Marloes,

  Ik vind je blogs en vlogs altijd superleuk om te lezen/kijken!
  Zelf ben ik pas 27 kilo afgevallen en mijn doel is om de laatste kilootjes ook nog kwijt te raken. Ik heb geleerd dat het belangrijk is om doelen te stellen voor jezelf en hier naartoe te leven. Soms moet je hier wel geduld voor hebben maar als het uiteindelijk lukt is het een supergoed gevoel! 🙂

  Groetjes Miriam

  Reageer
 8. Michelle 5 jarengeleden

  Hi Marloes! 🙂
  Ik volg je blog met veel plezier en haal er veel inspiratie uit! Door altijd geschommeld te hebben op het randje van ondergewicht en doordat ik me vaak moe en niet energiek voelde, heb ik het roer omgegooid. Ik ben begonnen met een half jaartje 2x in de week sporten en dit beviel me zo goed dat ik nu een onbeperkt sportabonnement heb! Mijn doel is nu om minstens 3x per week te sporten.
  Een ander doel is om niet meer m’n ontbijt over te slaan. Dit deed ik meestal omdat ik ‘s ochtends nooit trek had. Nu, als ik al even wakker ben, krijg ik automatisch trek in een lekker kommetje havermout!

  Ik zit nu dus echt op een punt dat ik beter voor mezelf wil zorgen; omdat ik dat waard ben 🙂

  Reageer
 9. MarionHak 5 jarengeleden

  Hey Marloes,

  Ja zeker heb ik een doel. Ik ben nog steeds bezig om gespierder te worden. En verder niet echt een doel, gewoon lekker doorgaan met gezond leven. Succes met je andere plannen!

  Reageer
 10. Sabine1979 5 jarengeleden

  Mijn doel is om jouw advies: onthoud..wat je écht wilt, lukt! als mantra te gebruiken ☺

  Reageer
 11. Nicolette 5 jarengeleden

  Ik ben vanaf januari al 8 kg afgevallen. Voel me al een stuk beter maar er moet nog wel wat gebeuren.
  4 jaar geleden ben ik gestopt met schaatsen voor mijn studie in het buitenland. Ik heb 8 jaar geschaatst.
  Inmiddels klaar met studeren en ga deze winter weer schaatsen.
  Doel: Conditie opbouwen en been spieren klaar maken voor deze winter.
  En natuurlijk nog iets strakker in mijn vel zitten.

  Reageer
 12. Tiziana 5 jarengeleden

  Hoe groot ben je?

  Reageer
 13. Kim 5 jarengeleden

  Een kilootje of 6/7 aankomen 😉 Me fitter en energieker dan ook gaan voelen.

  Reageer
 14. ACB 5 jarengeleden

  Na een jaar 4,5 kg ondergewicht te hebben gehad door ES ben ik volop bezig met herstellen. Ben ondertussen al 1,5 kg terug kunnen aankomen en dat probeer ik met zo gezond mogelijke producten!
  Mijn doel is natuurlijk terug op een gezond gewicht komen 🙂

  Reageer
  • Janne 5 jarengeleden

   Goed bezig! 🙂
   Veel succes met de rest. Ik hoop dat je je er goed en gezond bij voelt, dat ben je waard!

   Reageer
 15. Janne 5 jarengeleden

  Ik moest na de zomervakantie weer even terug in mijn normale vel komen, maar dat is inmiddels gelukt! Ik voel me meteen sterker als ik mijn buikspieren weer zie verschijnen 😛
  Mijn doelen zijn nu een 90 dagen yoga challenge en sneller worden op de 5 en 10 km hardlopen.
  Ik wil proberen om de challenge af te maken, het maakt me dan niet heel veel uit hoe lang ik erover doe, zolang ik die 90 verschillende yogalessen allemaal maar eens geprobeerd heb. Kan best dat het tegen die tijd zo’n gewoonte is dat ik weer opnieuw begin met de 90 lessen!
  Ik kan al best goed hardlopen, maar heb al heel lang niet consequent twee keer per week getraind. Dat wil ik dus weer oppakken, zodat ik nog beter word!

  Reageer
 16. Annet 5 jarengeleden

  Oh wat leuk om de doelen van iedereen te lezen!

  Ik ben in 1 jaar nu 17 kg afgevallen en heb sinds 1 juli de hulp ingeroepen van een personal trainer. Ik wil aankomend jaar nog graag 15 kg eraf hebben. Daarnaast had ik als doel om een 5km hardloopwedstrijd te lopen en 8 oktober ga ik dit samen met mijn zwager doen! Ik vind het echt ontzettend spannend maar komt vast helemaal goed!

  Reageer
 17. Francisca 5 jarengeleden

  Ik ben echt eens gaan nadenken over wat nu precies mijn doel is, want ik ben bezig om een gezond gewicht te krijgen. wat mij al aardig is gelukt, ruim 10 kg eraf! ik wil graag een strakker lijf, waar je ook al iets van begint te zien!!! yesssss. mij fitter en energieker voelen. Maar alles begint denk ik voor mij met gezonder leven en mijn voedingspatroon aanpassen.
  8 maanden geleden kwam ik overspannen thuis te zitten, de bedrijfsarts stuurde mij door naar de bedrijfsmaatschappelijk werkster, die adviseerde mij om te gaan bewegen, en verstand op nul! zo kwam ik jou tegen op youtube met beginners workouts! tjonge wat is er voor mij een hoop veranderd, in positieve zin! Ik heb er zoveel aan, en ben zo veel meer tegen gekomen op jou optimavita site waar ik mee bezig ben, en volg nu trainingen voor gemiddeld! smile….
  Maar nu ik dit zo schrijf en deel, denk ik dat voor mij de belangrijkste doel is dat ik zelf de controle heb over mijn discipline betreft bewegen en sporten, en mijn bewust wording van voeding, dat heeft mij sterker gemaakt, en heb meer zelfvertrouwen gekregen!
  Dus ik denk dat mijn doelstelling is, zelf controle en de regie houden.
  Of is dit een rare doelstelling?

  Reageer
  • Marloes 5 jarengeleden

   Juist een super mooi doel!! Ik denk ook je gewoon fit voelen, zowel fysiek als mentaal. Zo leuk om te horen dat ik je op deze manier op afstand kan helpen!

   Reageer
   • Francisca 5 jarengeleden

    ja je hebt mij echt geholpen! ik vind persoonlijk naar de sportschool gaan niet zo leuk, en voel mij dan vaak een lompe koe! thuis doe ik het in mijn tempo, en op mijn tijdstip, en jij support mij prima! kom op!!!! buik in rug recht, ik zeg het misschien wel honderd keer, maar vind het zo belangrijk!! en dan op het eind het schouderklopje!!! Geweldig! Bedankt Marloes, schouderklopje voor jou, smile..

    Reageer
 18. Barbara 5 jarengeleden

  Mijn doel is om regie te hebben op mijn eetgedrag. Ik kan soms echt snoepbuien hebben.
  Ik loop nu vlot een halfuur. Dat was een doel voor de challenge.
  Verder doe ik eenmaal per week BBB. En af en toe work out van jou. Dat wil ik blijven verder doen.
  Nogmaals bedankt voor al je insipiretende blogs en video’s ?

  Reageer
  • Marloes 5 jarengeleden

   Heel graag gedaan! Een super mooi doel.

   Reageer
 19. Sandra K 5 jarengeleden

  Hey Marloes,

  Na de vakantie moest ik weer even wat strenger voor mijzelf worden en dit is inmiddels gelukt.
  Ik ben nu bezig om nog meer na te denken over wat ik in mijn mond stop.In het begin van de week gaat t super maar dan is het vrijdag,zaterdag en zondag en dan denk ik maandag WAAROM heb ik weer zoveel lekker dingen gegeten.
  Ik wil toch wat strakker worden en zo gaat dit niet werken merk ik wel.
  Ik doe 2x in de week krachttraining en mag ook erg graag wandelen…..deze combi werkt erg goed bij mij.
  En nu echt de balans vinden met eten….

  Ik lees erg graag je blog en haal hier veel uit… maar reageer niet altijd…..ben hier niet erg goed in..hihi..

  En je doet het verders super leuk!!! Mijn complimenten.

  Lieve groet Sandra

  Reageer
  • Marloes 5 jarengeleden

   Dank je wel Sandra! Heel veel succes met je doel. Dat je niet vaak reageert maakt niets uit hoor 🙂

   Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: