Meer volgers krijgen op instagram
Leefstijl Persoonlijk

Meer volgers op Instagram krijgen (of op je blog)…

Door

Ik krijg heel vaak privéberichtjes met vragen over hoe ik meer volgers op Instagram en mijn blog heb gekregen. In dit artikel ga ik je proberen daar iets meer over te vertellen. Maart 2013 startte ik met bloggen en in februari 2015 besloot ik ook foto’s op Instagram te gaan delen. In de afgelopen jaren heb ik wat ervaring op gedaan, die ik graag met je deel!

Mijn volgers

Momenteel kijken er maandelijks zo’n 140.000 unieke personen op optimavita.nl. Mijn Instagram pagina word gevolgd door ruim 19.800 mensen. Dat zijn er heel wat! Daar ben ik super trots op. Hieronder zie je dat de hoeveelheid volgers van mijn blog heel geleidelijk is gestegen door de jaren heen. Grappig is dat elke december een kleine daling in de bezoekersaantallen te zien is, gevolgd door een stijging in januari! Hallo goede voornemens :). De grootste piek in bezoekers zit op 30 juli 2018. Toen plaatste ik de video met de titel: Hoe kan ik buikvet verbranden?

Geen expert

Voordat ik je mijn tips ga geven, wil ik benadrukken dat ik geen expert ben. Door de jaren heen heb ik gemerkt wat voor mij werkt en wat niet. Er zijn echter bloggers en instagrammers met een VEEEELL groter bereik dan ik. Bovendien kan ik me op heel veel gebieden nog ontzettend ontwikkelen. Zie de tips hieronder dus als mijn ervaring die ik met jou deel. Niet als tips van een expert :).

Meer volgers op Instagram krijgen

Hieronder mijn tips om meer volgers te krijgen op instagram. Deze tips gelden eigenlijk precies hetzelfde op een blog of Facebook account.

 • ‘Echt’ zijn!: Belangrijk is denk ik vooral om dicht bij jezelf te blijven. Post over wat jou enthousiast maakt en probeer niet te zijn hoe jij denkt dat jouw volgers willen dat je bent. Uiteindelijk ga je dat toch niet lang volhouden. Bovendien prikken volgers daar snel genoeg doorheen.
 • Een goede motivatie hebben: Plaats foto’s en/of blog vooral omdat je het leuk vindt! Als je het doet om er geld mee te verdienen of om gratis producten te krijgen, dan werkt het waarschijnlijk niet. Je komt niet oprecht over en bovendien houd je dit niet lang vol.
 • Consistentie: Wees consequent in wanneer je upload! Het is belangrijk dat je volgers min of meer weten wat ze aan je hebben. Als je ineens 2 weken niets van je laat horen, vergeten ze je snel. Vooral op instagram is dit belangrijk, omdat door het algoritme dat Instagram gebruikt, foto’s zichtbaarder zijn voor je volgers als je consequent upload.
 • Kwaliteit boven kwantiteit: Liever even een dag niet posten, dan een slechte foto online zetten! Sowieso vind ik kwaliteit van foto’s ontzettend belangrijk, want het is gewoon mooier en leuker om te zien. Hieronder geef ik twee voorbeelden. Beide ‘slechte’ foto’s uit de voorbeelden plaatste ik omdat ik nog even snel iets wilde plaatsen. Sla dan maar even een dagje over :).
 • Geduld hebben: Veel volgers krijg je niet binnen een dag, een week of een maand. Het kost tijd, veel tijd! Heb dus vooral geduld. Een enkele Instagrammer of blogger is ineens heel bekend geworden door een foto die viral ging, maar meestal is het gewoon jarenlang die hard doorgaan.
 • Interesse tonen in je volgers: Probeer betrokken te zijn bij je volgers! Reageer op hun reacties en like hun berichten. Als het goed is kost je dit weinig moeite als je het posten oprecht leuk vindt. Je wordt dan namelijk enthousiast van alle reacties!
Instagram post 2015 (links) vs. Instagram post 2018 (rechts)

Dit zijn naar mijn idee de belangrijkste dingen! Verder kunnen ook de volgende dingen flink helpen:

 • Goede onderwerpen en hastags: Onderzoek wat goede trefwoorden zijn voor een blogpost. Ik gebruik hiervoor de plugin Yoast SEO voor WordPress. Op instagram kun je populaire hashtags gebruiken. Google hiervoor gewoon eens op ‘populaire hashtags ….’. Vul daarbij jouw ‘vakgebied’ in. Bijvoorbeeld ‘populaire hashtags mode’ of ‘populaire hashtags fitness’.
 • Reageren op anderen: Reageer op foto’s en/of artikelen van andere Instagrammers of bloggers. Dit werkt vooral goed als je oprechte reacties plaatst over de inhoud van de post. Dus niet een simpel hartje. Doe dit bij voorkeur bij mensen die over ongeveer dezelfde onderwerpen praten als jij. Ik zelf doe dit vrij weinig, omdat het veel tijd kost en het voor mij soms een beetje ‘nep’ voelt. Het werkt echter wel!
 • Kritisch kijken naar wat werkt en wat niet: Kijk naar anderen, wat doen zij en wat werkt bij hun? Kopieer natuurlijk niet letterlijk, maar laat je inspireren. Kijk ook eens naar je eigen foto’s en post. Wat krijgt de meeste views? Op instagram doen foto’s van maaltijden het bij mij bijvoorbeeld minder goed. Foto’s van mij in normale kleding doen het vaak nog beter dan die in sportkleding! Het is handig om te weten wat mensen leuk vinden om te zien.
 • Blijf afwisselen: Ik zou natuurlijk alleen maar foto’s kunnen plaatsen van mij in normale kleding, maar dan verlies ik mijn eigenheid. Ik ben nu eenmaal geen modemeisje, maar meer een sportmeisje! Ik probeer af te wisselen met sportfoto’s, selfies, maaltijden, foto’s in normale kleding en zelfs video’s. Ook Instagram stories gebruiken werkt voor mij heel goed. Hierop ben je iets meer jezelf en iets minder gepolijst dan op Instagram zelf. I like that! En mijn volgers ook :).
Recept foto op mijn blog 2013 (links) vs. 2018 (rechts)

Mijn conclusie

Wees dus vooral jezelf en deel waar jij enthousiast van wordt, dan komt het oprecht over. Doe niet altijd hetzelfde, maar wees creatief! Je kunt altijd inspiratie op doen bij kanalen die jij zelf heel erg leuk vind.

Het meest belangrijk is denk ik om kwaliteit te blijven bieden! Goede artikelen met mooie foto’s, die mensen graag willen lezen. Op gebied van fotografie kan ik nog veel leren. Daar wil ik zeker de komende tijd verder mee bezig gaan :).

Ik hoop dat je iets gehad hebt aan mijn tip!

Groetjes, Marloes

Ben jij bezig met meer volgers krijgen?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reactie (1)
 1. Karyn Jayne 4 jaargeleden

  Lieve inspirerende Marloes,

  Ik volg jou al een aantal jaartjes en je blijft me gewoon inspireren en vooral boeien wat ben je toch een super leuk positief energierijk mens ik hoop échte dat je dit nog jaaaaaren blijft doen haha en jullie als stel Sven en jij een gouden koppel

  Blijf vooral zo lekker doorgaan want je bent een voorbeeld voor velen heeeeel veel lieve groetjes uit Breda

  Karyn
  💞🌻🌻🌹🌹

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.