Leven met een fitgirl
| 8 februari 2018

Leven met een Fitgirl… – Sven zijn Ervaring

Ieder mens heeft zijn/haar eigenaardigheden. Als, diëtist, personal trainer en ‘fitgirl’ ben ik ontzettend veel bezig met voeding en sporten. Of hij nu wil of niet, ik sleep Sven daar automatisch een klein beetje in mee. Dat krijg je als je heel veel tijd samen doorbrengt! Vandaag deelt hij zijn ervaring met jullie, hoe het is om te leven met een fitgirl.

Hieronder lees je Sven zijn ervaring over het hebben van een relatie met mij. Neem het vooral niet te serieus, dat doen wij ook niet ;).

Producten uit de koelkast niet durven gebruiken…

Voor mij blog maak ik regelmatig recepten. Ik merk dat Sven heel vaak bepaalde producten niet durft te pakken, omdat hij bang is dat ik die nog nodig heb. Als ik thuis ben vraagt hij het natuurlijk gewoon! Maar anders laat hij dingen vaak express liggen, de lieverd ;).

Mijn dag inplannen om  eten heen

Sven had nooit zo veel met eten. Ik weet nog goed dat hij tijdens een van onze eerste hele-dag-dates oprecht verbaasd was dat ik graag wilde lunchen. Hij was gewoon nooit een planner wat betreft eten en kon gerust uren zonder. Ik niet! Ik zou echt omvallen denk ik :). Inmiddels is Sven het zo gewend, dat hij tijdens een dagje weg ook direct nadenkt over eetmogelijkheden.

Medelijden krijgen van vrienden en kennissen, je zult wel niets mogen eten!?

Hier kunnen we altijd ontzettend om lachen samen! Sven krijgt regelmatig medelijdende blikken van anderen, omdat ze denken dat ik hem verplicht gezond te eten of ongezond eten verbied. Niets is minder waar, zoals je weet als je mijn vlogs kijkt. Sven eet gewoon lekker wat hij wil, net als ik!

3 winkels langs voor die ene smaak Ben & Jerry’s

True story: soms kijk ik ZO ontzettend uit naar mijn ongezonde genietmomentje in het weekend, dat ik perse die ene smaak Ben en Jerry’s wil hebben omdat ik me daar zo op verheugd had. 1x is Sven zonder te klagen 3 winkels met me af geweest, om de juiste smaak te vinden. #sorrynotsorry

sven en ik

Een vriendin die tegelijkertijd kan fungeren als personal trainer en voedingscoach

Sven vraagt nog regelmatig even mijn feedback als hij oefeningen doet in de sportschool. Ik help hem dan bij het perfectioneren van zijn houding. Ook vraagt hij soms om advies als hij weer een periode gezonder wil leven. Ik vind dat super leuk! Natuurlijk help ik hem graag.

‘Instahubby’ zijn

Ik plaats vrijwel dagelijks een foto op instagram. Daarbij vind ik het ontzettend belangrijk dat ze van goede kwaliteit zijn, met een mooie belichting. Dat betekent dat ik mister boyfriend soms letterlijk wel 20 foto’s laat maken, voordat ik hem perfect vind! Gelukkig vind hij dat geen probleem en heeft ie engelengeduld. Soms voel ik me namelijk best wel schuldig ;).

Proefkonijn zijn voor de meest creepy gezonde recepten

Af en toe heb ik oprecht medelijden met Sven, als ik hem met een argwanende blik naar mijn nieuwe creatie zie kijken. Het komt heel regelmatig voor dat hij het niet ziet zitten om een van mijn recepten te proeven. Helemaal prima! Veel gezonde gerechten vind hij super lekker hoor. Anderen totaal niet. Ik ben blij dat hij daar eerlijk in is. We eten dan ook heel vaak een andere maaltijd. Voor ons beiden is dat prima!

fitcouple nederlands

Onbegrip over mijn perfectionisme

In de ogen van Sven heb ik het meest prachtige lichaam ter wereld. Dat ik zelf soms een beetje kritisch ben (misschien nog iets rondere billen of na een ongezonde periode een iets kleiner laagje vet), is voor hem onbegrijpelijk! Ik denk dat iedere vrouw het wel herkent: soms ben je tevreden en soms zie je toch nog verbeterpuntjes. Naar mijn idee is dat heel normaal, zo lang je niet doorslaat. Ik snap echter ook dat dit voor vele partners niet te begrijpen is. Zeker als je vriendin totaal geen overgewicht heeft en fit is ;).

Verrassingspakketjes uitpakken

Als blogger krijg ik soms pakketjes met producten toegestuurd, waarvan ik niet altijd weet wat erin zit. Sven geniet met volle teugen van het uitpakken van deze verrassingen! Hij kan net als ik dolblij zijn met onverwachte lekkere dingen of leuke gadgets.

Je mannelijkheid verliezen tijdens een casual rondje hardlopen

Redelijk in het begin van onze relatie, besloten we samen een rondje te gaan hardlopen. Sven had tijden niet gelopen, terwijl ik in die tijd heel regelmatig een stuk liep. Ik paste mijn tempo aan die van hem aan. Dat had hij echter niet zo door, totdat ik aan het einde aangaf nog even te willen versnellen. Hij was oprecht geshockeerd dat hij me in no way kon bijhouden.

Rare blikken krijgen in de supermarkt

Voor ons is het de normaalste zaak van de wereld om na het sporten direct even naar de supermarkt te gaan (in sportkleding). Vrijwel altijd krijgen we rare blikken door Sven zijn korte sportbroek midden in de winter en mijn strakke tight daarnaast. Best begrijpelijk! Het kan ons echter niet zo veel schelen.

Ik knijp iedere dag in mijn handjes met een vriend die me zo goed begrijpt, me altijd steunt en me helpt waar hij kan! We laten elkaar in onze waarde en dat maakt het leven gewoon een heel stuk makkelijker ♥.

Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen! Misschien dat je (of jouw partner) zelfs wel dingen herkent ;).

Groetjes, Marloes

Herken jij een of meerdere van Sven zijn ervaringen? Welke?

22 reacties

 1. Wat een leuk artikel! Heel herkenbaar ook, vooral de stukjes – ‘Instahubby’ zijn, onbegrip over mijn perfectionisme en rare blikken in de supermarkt komen mij/ons heel bekend voor! We zijn gezegend met zulke leuke mannen! 😉

 2. Superleuk artikel. En herkenbaar, hihi. Nou ben ik zelf geen fitgirl maar ik ga wel op een andere manier met eten om dan mijn man.
  Vind dat in je vlogs ook altijd heel leuk naar voren komen 🙂
  Zo hebben wij laatst bloemkoolrijst geprobeerd. Dat vonden we allebei superlekker, dus daar eet mijn man gezellig van mee.
  Maar hij kan heel raar opkijken als ik ‘s avonds een bakje yoghurt eet, hahaha.

 3. Ooohh Sven is echt een lieverd wat dat betreft! Mijn man is meestal ook een beetje afwachtend met mijn gezonde creaties, maar vaak is dat o te lossen met een beetje extra kaas er over heen ?

 4. Wat is eigenlijk de definitie van fitgirl of boy? Ik kan me zo voorstellen dat er mensen en beroepen ( defensie, bouwvakkers enz) zijn waarbij mensen op een dag meer bewegen dan een uurtje per dag in een sportschool en daarnaast op hun eten letten of moeten letten, maar geen fitgirl zijn of zichzelf zo noemen. Ik kom deze term steeds vaker tegen, maar wanneer ben je dat?

 5. Sven is een echte lieverd en komt ook zo over in de vlogs, jullie zijn een leuk stel! Mijn man is het tegenovergestelde van mij en dat is soms best moeilijk. We laten elkaar ons eigen ding doen al is dat wel moeilijk vooral voor mij. Ik ben erg sportief en eet gezond en mijn man is erg passief en drinkt elke dag 4 tot 6 biertjes en rookt veel. Hij vindt het super dat ik zo gezond ben maar wil zelf absoluut niet veranderen en vindt sporten stom. Hij heeft een stress baan en ik zit er dan ook wel eens over in hoe het allemaal komt en hoop soms stiekem dat hij eens een waarschuwing van zijn lichaam krijgt wat zegt dat het genoeg is en hij beter op zichzelf moet passen want van mij neemt hij niets aan. Verder is het wel een lieverd hoor!

 6. Wat een leuk artikel. Gelukkig is mijn man ook sportief en proberen we gezond te leven, met onze geniet momentjes :-). Ik sport iets meer, maar gelukkig is dit prima te combineren allemaal. Fijne donderdag!

 7. Super leuk artikel! Jullie zijn echt een leuk stel. Ik vind het zo knap van je dat je het volhoudt om zo gezond te leven. Ik ben totaal niet dik, maar kan soms zo balen van mijn eetpatroon. Ik ben van nature een slechte eter (lees: veel kaas en koolhydraten). Jouw blog geeft me soms echt even een steuntje in de rug. Ik merk dat ik me zóveel fitter voel als ik wel gezond leef, maar als ik stress heb of het druk heb ben ik toch geneigd om voor de makkelijke weg te kiezen. Heb jij een tip?

  1. Thanks! Mijn grootste tip is om te blijven oefenen en vooral begrip hebbeb voor jezelf! Koolhydraten en vet zijn nu eenmaal lekker! Logisch dat je er vaak trek in hebt. Als je je steeds vaker realiseert dat je je beter voelt op een andere manier, ga je dat vanzelf doen ?

 8. Zo’n leuk artikel!! Ik wordt er echt blij van als ik jou zo gelukkig zie! Ook al ken ik je niet persoonlijk, door je artikelen heb ik je wel een beetje leren kennen. Best gek dat je mij helemaal niet kent, haha! Succes met je site, ik ben benieuwd naar een artikel over een gezonde avondmaaltijd. 🙂

 9. Wat n ontwapenend stuk weer, met leuke foto’s van jullie saampies! Mag ik eerlijk zeggen dat ik Sven met korter haar wel n stuk leuker/stoerder vind? Fijn weekend!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram