krullen routine
| 1 april 2019

Mijn Krullen Routine – De Curly Girl Methode

Ik heb jullie beloofd een keer helemaal te vertellen hoe ik mijn krullen heb ontdekt. Vandaag is het zo ver! Ik vertel je precies wat ik met mijn haar doe en welke producten ik gebruik. Daarnaast geef ik tips over wat voor mij goed werk. Veel plezier met kijken!

De curly girl methode

Sinds ongeveer 2 maanden volg ik de curly girl methode. Ik merk dat mijn haar langzaam gezonder wordt en mijn krullen steeds iets sterker. Het bevalt mij heel goed! In het begin is het echt even moeilijk om uit te zoeken hoe alles precies werkt. De Facebook groep ‘The curls cult – NL’ heeft me daar onwijs bij geholpen.

Geen professional

Ik wil nog een keer benadrukken dat ik echt geen professional ben op dit gebied. Ik doe het pas sinds twee maanden. In deze video geef ik dan ook alleen aan wat voor mij goed werkt. Ieder haar is anders, dus dit kan voor jou totaal anders zijn. Toch denk ik wel dat je er iets aan zou kunnen hebben, als je ook natuurlijk krullend haar hebt.

Ik hoop dat je het leuk vond om te zien!

Groetjes, Marloes

Heb jij krullen? En heb je misschien tips voor mij?

14 reacties

 1. Hey Marloes!

  Ontzettend lief en leuk dat jij ons, the Curls Cult noemt! 😍 Ik moet er gewoon zo erg van blozen dat je jij ons leuk vind en adviseert, het is zo leuk om te horen!

  Je hebt het echt zoooooo leuk en duidelijk uitgelegd! Super! Wat betreft het kleuren. Het kan wel hoor! 🤗 Het zal wel een soort aanslag zijn op het haar maar als jij bijvoorbeeld met olaplex kleurt, niet TE vaak en je haar met veel liefde blijft verzorgen, is alles mogelijk!

  1. Heel graag gedaan babe, heb zo ontzettend veel gehad aan jullie tips! Ik wil eerst even flink wat maanden goed bezig zijn en dan ga ik inderdaad eens even kijken naar mogelijkheden voor kleuren.

 2. Hé Marloes!

  Super gaaf, ben ook al een tijdje bezig! Maar….. Jij gebruikt een haarsmasker: die ben ik geloof ik nog nergens tegen gekomen in de methode?! Ik gebruik een was en zware conditioner. Gebruik jij het haarsmasker dan extra of juist als was of zware conditioner? Werd me niet 100% duidelijk.

  Je krullen zijn er prachtig nu! Je bent een topper 🙂

   1. Thanks Marloes!
    Mag ik ook vragen wat jouw haar eigenschappen zijn?
    Ik had namelijk ook de total repair maar twijfel of het bij m’n haar past! Misschien dat ik de test niet helemaal juist heb gedaan.

 3. Leuk om te zien en goed dat je het aan durft om toch te laten zien!
  Net wat oudere workouts van je gedaan, grappig om het verschil te zien tussen stijl haar met bril en krullend haar zonder bril.
  Het staat je zo goed!

 4. Tip 1: The Proof in Groningen is een fantastische krullenkapper. Ze knippen je haar droog wat volgens mij de beste manier is als je krullen hebt. (Je hoeft ook niet te liggen zoals bij de Stadskapper) Sinds eerst de Stadskapper en daarna The Proof word ik steeds blijer met mijn krullenbos. Ze hebben ook olaplex en heel goede producten.
  Tip 2: kam je haar onder de douche als je de conditioner of het masker in je haar hebt. Als er al knopen in zitten beschadig je je haar het minst.
  Tip 3: slaap met het T-shirt om je natte haren en je hebt de volgende dag een mooie bos krullen, natuurlijk gedroogd.
  Tip 4: Koop zo’n grote hydrofiel luier/doek. Ik heb een heel leuke met cactussen. Zacht voor baby (billetjes) en voor je haren en het droogt een stuk beter dan die gladde doek van jou.

  Dit werkt voor mij heel goed, wie weet heb je er wat aan. Maar ik vraag me wel af hoe jij 2x wassen redt, na Zumba moet ik echt mijn haren wassen. 😉

 5. Wow je hebt echt een uitgebreide routine! Je haar zit dan ook heel mooi de laatste tijd! Ik heb van mezelf ook krullend haar, en nu het korter is heb ik echt bijna pijpekrullen 🙂 Helaas heb ik ook heel fijn haar, dus ik moet echt twee keer per week wassen.
  ps Ligt het aan mij of is er een stuk zwart beeld vanaf ~15:30 voor 20seconden? Ik dacht dat de video was afgelopen.

 6. Heeyy Marloes
  Ik heb een instagram bericht al gestuurd.
  Ik heb hulp of tips nodig om af te vallen
  Ik ben vorige jaar bevallen en 30 kilo aangekomen maar helaas heb ik nu echt gezondheid problemen erdoor en ik vind jou echt de uitgekozen persoon die mij kan helpen want ik ben dol op eten.

  Vriendelijke groet Maria

  1. Hi Maria, persoonlijke tips geef ik binnen mijn praktijk in Paterswolde. Ik hoop dat je begrijpt dat ik via internet niet zomaar gratis persoonlijk advies kan gaan geven. Groetjes, Marloes

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram