Tweedehands kleding
Leefstijl Persoonlijk

Kringloop Challenge: Tweedehands kleding!

Door

Vandaag een andere video dan anders. Tamarah en ik hebben een kijkje genomen bij de kringloop winkel in Groningen. We hielden daar onder andere een tweedehands kleding challenge. Het doel was een leuke outfit voor de ander te scoren! Jullie mogen bepalen wie er heeft gewonnen.

De kringloopwinkel

Bij een kringloopwinkel kun je spullen en kleding brengen die je niet meer gebruikt. Na een keuring op kwaliteit komen deze artikelen in de winkel te liggen voor een zacht prijsje. Je kunt er dus perfect op zoek naar leuke ‘schatten’ die anderen niet meer wilden hebben.

Wij waren dit keer bij Mamamini aan het Damsterdiep in Groningen. Ze waren zo lief om ons toestemming te geven om te filmen. In deze kringloopwinkel hebben ze echt van alles. Van inrichting tot boeken, elektronica en kleding.

Onze ervaring

Wij hebben beiden ontzettend genoten van het zoeken tussen de spulletjes. Het is oprecht iets dat ik vaker zou willen doen! Ook vind ik het een perfecte plek voor mensen die een iets kleiner budget hebben. Zo heb ik er zelf ook wat artikelen gescoord toen ik een paar jaar geleden ‘gedwongen’ moest verhuizen.

We zijn beiden geslaagd voor van leuke items. Tamarah kocht 4 zwarte stoeltjes voor €4,- per stuk. Ik liep weg met 4 boeken voor €1,- per stuk en met een doos met twee puzzels voor €0,50.

Voor deze video was ik geïnspireerd door de ‘Kringlooploopkwartier’ video’s van Bonnie van Boncolor.

Ik hoop dat je net zo hebt genoten van deze video als wij :).

Groetjes, Marloes (en Tamarah)

Kom jij wel eens bij tweedehands winkels? Wat was jouw ultieme aankoop?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (8)
 1. Sandra CH 4 jarengeleden

  Leuke Video, waren jullie nog nooit eerder bij de mamamini geweest? Zeker als student is het ideaal. Jullie klonken nogal verbaasd dat er ‘best leuke’ dingen waren. Met tweedehands winkels is het een kwestie van vaak kijken wat er is want je kan echt supertoffe dingen vinden. Ik koop graag tweedehands vanwege duurzaamheidsredenen. Ik had ooit (bij de mamamini!) een superstoer nepleren jackje gevonden dat echt jaren meeging.

  Reageer
  • Marloes 4 jarengeleden

   Nee ik was er nog nooit geweest! Wel eerder bij een kringloop voor huishoudelijke dingen, maar nog nooit zo uitgebreid gekeken 🙂

   Reageer
 2. hannie 4 jarengeleden

  Superleuk. Beide broeken waren echt leuk. Ik denk dat als je regelmatig gaat kijken je zeker nog meer leuke en nog recentere en hippere dingen (of juist meer vintage) kunt vinden. Ik draag vrijwel alleen spullen uit de kringloop of tweedehands winkels. Ik scoor liever kwalitatief goede items tweedehands dan heel veel meuk. Rentelijk gescoord een jurkje van Tom Tailor, een jeans van drykorn (collectie vorig jaar voor 1 euro) en jeans van silvercreek (8 euro), rokje van de steps ( 4 euro) en nog een heleboel spullen voor de kids (inclusief nooit gedragen schoenen die nieuw meer dan 100 euro kosten). Wij waren nog geen 80 euro kwijt. Inderdaad ook idiaal voor puzzels, spelletjes en boeken.

  Reageer
 3. Conny 4 jarengeleden

  Hoi Marloes en Tamara,
  Ik vond de video erg leuk. Wat een spullen! Ik heb mij voorgenomen om bij ons in de buurt maar gauw eens zo’n soort winkel op te zoeken. Ik vond eigenlijk dat Tamara de leukste kleding heeft uitgezocht omdat Marloes overal best blij mee was en Tamara de accessoires niet zo geweldig vond dus, Tamara wint!
  Groetjes Conny.

  Reageer
 4. Vera 4 jarengeleden

  Super leuk! En watmij betreft hoort het ook bij een gezonde levensstijl om tweedehands te kunnen kopen!
  Ik stem ook voor Tamara…Al vond ik dat ze inderdaad erg leuke items hadden.
  Zeker de moeite waard om eens te gaan shoppen.

  Reageer
 5. Francisca 4 jarengeleden

  wat een leuke video! zo kun je met weinig geld een super gezellige middag hebben! en ik vond jullie beiden hartstikke leuk er uit zien! pret en lol staat zo mooi!!!

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: