Leefstijl Persoonlijk

Jaaroverzicht 2019 – Dit werd het best bekeken!

Door

2019 was voor mij weer een ontzettend bijzonder jaar. Het hoogtepunt was uiteraard dat Sven en ik ons eerste huis samen kochten. Uiteraard gebeurde er nog veel meer en keken jullie weer massaal naar video’s en artikelen. Ik vertel jullie wat het afgelopen jaar het meest populair was.

Getallen

Zoals elk jaar, geef ik je een update wat betreft de getallen van optimavita.nl. Blogs worden langzaam minder populair. Mensen kijken tegenwoordig vaak liever video’s dan dat ze artikelen lezen. Ik verwacht dan ook al twee jaar een daling in de getallen, die tot nu toe niet kwam. Ik viel dan ook bijna van mijn stoel toen ik zag dat het ook dit jaar niet het geval was!

 • Jullie keken ruim 2,3 miljoen keer op optimavita.nl dit jaar. Exact dezelfde hoeveelheid als vorig jaar.
 • Ook het aantal unieke bezoekers bleef gelijk, ruim 1,3 miljoen. Bizar, ongeveer 1 op de 15 Nederlanders heeft dus wel eens op mijn website gekeken :).
 • Opvallen is dat het percentage Belgische bezoekers flink is gedaald. 5,9% van jullie komt uit België, terwijl dit vorig jaar nog 10% was! Misschien zijn er meer Belgische blogs over gezond leven gekomen? De andere vijf landen van waaruit het meest gekeken is zijn de VS, Engeland, Frankrijk, Duitsland en Spanje. Turkije is daarmee sinds vorig jaar uit de top vijf gevallen.
kwark muesli ontbijt

Populaire posts

Hieronder de artikelen die het meest bekeken zijn dit jaar. Opvallend is dat er ook een aantal hele oude tussen zitten. Het artikel over kaki staat bijvoorbeeld standaard in de toppers, vooral in het kaki-seizoen.

 1. Meest gezonde ontbijtgranen
 2. Gezonde zoete snack: Kaki
 3. Gezonde hapjes voor bij de borrel of verjaardag
 4. Afvallen boven de 50, waarom is dat zo lastig
 5. Kan ongezond eten in het weekend kwaad bij afvallen

De meest bekeken YouTube video’s dit jaar zijn:

 1. Buikspieroefeningen 15 min. workout voor thuis
 2. Buikvet verbranden – Thuis training!
 3. Beginner workout vetverbranding, buik, billen en benen
 4. Complete 30 min. beginner workout – Oefeningen voor thuis
 5. Gezonde boodschappen tips – Diëtist in de Lidl

De meest populaire video’s die ik dit jaar opnam zijn:

 1. Gezonde boodschappen tips – Diëtist in de Lidl
 2. Naar de Aldi met een diëtist – Boodschappen shoplog
 3. What I Eat in a week – Gewoon gezond eten
 4. Mijn krullen routine – De curly girl methode
 5. Tips in de supermarkt – Gezond boodschappen doen

Het is wel duidelijk dat jullie het afgelopen jaar gek waren op video’s die ik maakte in supermarkten! Mocht je verzoekjes hebben voor video’s in het komende jaar, laat het me dan vooral weten.

Achter de schermen

Ons persoonlijk hoogtepunt was dus dat we ons huis kochten en verhuisden van de binnenstad van Groningen naar een prachtig plekje buiten de stad. Daarnaast adopteerden we lieve Molly en Maukie. Maar ook liep ik mijn eerste halve marathon, mocht ik voor een samenwerking op skireis, werd ons lieve nichtje Ellis geboren en hadden we een heerlijke vakantie op Gran Canaria.

Conclusie

Wat heb ik weer ontzettend genoten van het afgelopen jaar. Ik voel me zo mega gelukkig met mijn geweldige man in ons prachtige nieuwe huis met onze lieve poezen. Daarnaast prijs ik me elke dag gelukkig met mijn toffe baan. ♥

Jullie helpen me ontzettend door massaal mijn blog te bezoeken. Ook is het super waardevol voor me als je zou willen abonneren op mijn YouTube kanaal, of me wilt volgen op Instagram en/of Facebook. Dit alles kost je helemaal niets, maar het helpt mij ontzettend om nog beter gevonden te worden en om interessanter te zijn voor bedrijven waarmee ik kan samenwerken.

Groetjes, Marloes

Wat was het hoogtepunt van jouw jaar?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (3)
 1. nikki 3 jarengeleden

  Hier een trouwe Belgische volgster en dat zal in 2020 ook zo blijven!
  Mijn beste wensen voor een het nieuwe jaar
  met veel kattenknuffels, nog meer volgers, gezond leven, lekkere genietmomentjes, veel chill momentjes in de Olafbroek, lachen met Sven en bovenal een goede gezondheid !!!

  Reageer
 2. Cerisa 3 jarengeleden

  Hoii,

  Ten eerste wil ik jou, Sven en natuurlijk jullie twee bengeltjes een heel gelukkig 2020 wensen! 🙂 Daarnaast wil ik je zeggen dat ik je video’s en blogs altijd super leuk vind om te kijken en lezen! Wat mij heel leuk lijkt om te zien is jouw reactie op het eetpatroon van andere youtubers/influencers, want ik denk dat ik en anderen daar veel van kunnen leren. 🙂

  Reageer
 3. Esthrr 3 jarengeleden

  Wat leuk dat je dit met ons deelt. Leuk om te lezen!

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: