Onze bruiloft video
Leefstijl Persoonlijk

Jaaroverzicht 2018 – Populaire artikelen!

Door

Wow, wat een jaar was 2018! Uiteraard was onze bruiloft het hoogtepunt voor mij, maar er gebeurde nog zo veel andere mooie dingen. Zoals elk jaar, deel ik de meest populaire artikelen en video’s met je. Daarnaast vertel ik je waarom dit jaar extra bijzonder voor mij was.

Getallen

Inmiddels is het ook gewoonte geworden om jullie een kleine update te geven wat betreft de kijkcijfers :). Optimavita.nl bestaat alweer 5 jaar en 10 maanden. Ik ga heel eerlijk met jullie zijn: dit jaar verwachtte ik oprecht een daling in het aantal bezoekers. Blogs worden namelijk steeds minder populair en YouTube en Instagram winnen steeds vaker. Ik ontdekte echter de volgende getallen:

 • Dit jaar keken jullie ruim 2,3 miljoen keer op optimavita.nl. Vorig jaar was dat 2,1 miljoen keer.
 • Dit jaar waren er 1,3 miljoen unieke gebruikers. Vorig jaar 1,2 miljoen.
 • Nog steeds komt ongeveer 10% van de lezers uit België, zo leuk! Andere bezoekers die veel voorkomen zijn mensen uit de VS, Duitsland, Spanje, Turkije en Frankrijk.

Wow! Ik ben er oprecht even stil van. Ik heb zelfs getwijfeld of ik wel naar deze cijfers wilde kijken, maar ik ben mega blij dat ik het toch heb gedaan. Ik wil wel even benadrukken dat een daling ook geen drama was geweest. Zelfs wel begrijpelijk. Maar deze stijging is toch wel even een extra cadeautje.

Florida vlog

Populaire posts

Dan gaan we naar de artikelen die het meest bezocht zijn dit jaar:

Al jaren is dezelfde YouTube video het meest populair, namelijk deze hele oude video met een beginner workout voor buik, billen, benen en vetverbranding. Hij heeft inmiddels al meer dan 1,2 miljoen views!!!

De meest populaire video’s die ik dit jaar opnam zijn:

Het is wel duidelijk dat jullie houden van snacks en ‘what I eat in a week’ video’s :).

Achter de schermen

Natuurlijk gebeurde er verder ook super veel leuke dingen! De bruiloft was daarvan het hoogtepuntje, direct gevolgd door onze prachtige huwelijksreis naar Florida. Daarnaast behaalde ik 50.000 abonnees op YouTube, had ik een super goede hulp aan stagiaire Tamarah en ondernamen Sven en ik serieuze stappen om te komen tot de koop van een huis. Ook trouwde lieve vriendin Anneloes en ook mijn broertje en schoonzusje stapten in het huwelijksbootje.

Super bijzonder jaar omdat…

Dit was het eerste volledige jaar dat ik samenwerkte met mijn nieuwe mediabureau. Ik heb een heel aantal toffe samenwerking mogen doen. Onder andere met Samsung, Andrelon, Libresse en Becel. Daarnaast is het aantal lezers, volgers en kijkers op mijn kanalen flink gestegen. Ik ben daar zo ontzettend dankbaar voor!

Door dit alles ben ik dit jaar voor het eerst ontzettend tevreden met mijn inkomen. Ik stop natuurlijk mega veel tijd in Optimavita online, dus dat het nu ook echt wat oplevert is SUPER fijn. Laat ik vooral duidelijk maken dat ik ook de eerste jaren (toen ik nog niet of nauwelijks verdiende met bloggen) het met ontzettend veel plezier heb gedaan. Mijn baan leuk vinden is een heel groot doel van mij, maar toch is ook een van mijn doelen om financieel vrijer te zijn en bijvoorbeeld een huis te kunnen kopen.

Dit jaar heb ik door dit alles voor het eerst het gevoel dat dat ontzettend dicht bij is! Dat betekent mega veel voor me. Natuurlijk zou ik het tof vinden als het verder blijft groeien, maar als dat niet zo is dan is het ook helemaal prima. Ik ben echt ontzettend gezegend met zo’n toffe en lieve groep kijkers en volgers. Jullie zijn oprecht de besten!

guilty pleasure

Conclusie

Het was een jaar om nooit te vergeten! Ik heb zo genoten van al jullie leuke reacties op alles. Meer dan ooit betrok Sven zich in de vlogs, wat mega goed ontvangen werd. Ik blijf met alle plezier en liefde in de wereld door gaan met wat ik doe.

Jullie helpen me ontzettend door massaal mijn blog te bezoeken. Ook is het super waardevol voor me als je zou willen abonneren op mijn YouTube kanaal, of me wilt volgen op Instagram en/of Facebook. Dit alles kost je helemaal niets, maar het helpt mij ontzettend om nog beter gevonden te worden en om interessanter te zijn voor bedrijven waarmee ik kan samenwerken.

Groetjes, Marloes

Wat was het hoogtepunt van jouw jaar?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (10)
 1. Lineke 4 jarengeleden

  Wauw, wat gaaf Marloes! En misschien had je de groei niet zo verwacht, ik ben wel heel blij voor je.
  Ik heb heel veel aan je blog en heb er veel van geleerd, dus ik wordt oprecht vrolijk van dit bericht!
  Beetje raar misschien, want ik ken je helemaal niet, maar ik gun het je van harte!

  Reageer
 2. Vera 4 jarengeleden

  Wat fijn, Marloes, dat je zulke mooie cijfers kunt laten zien. Succes met je zoektocht naar balans tussen deze cijfers, wat je ervoor moet doen én wat je ervoor moet laten, balans met je geluk, met thuis en je dromen. Ik hoop dat je dat in 2019 gaat vinden. 😘🍀♥

  Reageer
 3. Annefloor 4 jarengeleden

  Wat super fijn dat het zo goed gaat! Stiekem denk ik dat je nog héél veel meer uit je blog kan halen en dat je bereik nog heel veel groter kan worden. Je vroeg laatst waarom wij je volgen. Ik heb toen niet gereageerd maar wil mijn gedachten toch wel even delen. Want besef even: je bent letterlijk de enige die ‘gewoon normaal’ over gezond leven schrijft en vlogt! Tenminste, voor zover ik op de hoogte ben. Weet je hoe speciaal en bijzonder dat is! Je open, eerlijke en kritische artikelen en vlogs, waarbij het over gewone normale alledaagse zaken gaat, zijn een verademing in het oerwoud van healthy hipsters. (Hoe leuk sommige anderen ook zijn). Persoonlijk is dat voor mij de kracht van optimavita, en ik denk dat je nog zoveel meer kan groeien als nóg meer anderen jouw benadering van gezond leven mogen gaan ontdekken. Dus laten we als conclusie maar zeggen; ga zo door!!

  Reageer
  • Willemieke 4 jarengeleden

   Zo ontzettend eens met Annefloor. Precies mijn gedachten, die ik over het algemeen niet zo goed onder woorden kan brengen.
   Maar ook ik vind het súper leuk voor je en gun het je ontzettend.
   En daarnaast; je verdient het ook écht.
   Bedankt voor alle mooie artikelen en vlogs!
   Liefs Willemieke

   Reageer
  • Marloes 4 jarengeleden

   Aaahhh echt zooooo leuk om te lezen!! Thanks lieve toppers!

   Reageer
 4. Ise 4 jarengeleden

  Wat fijn dat je blog nog zo goed loopt! Fijne jaarwisseling en maak er net zo’n mooi jaar van 🙂

  Reageer
 5. Kelli 4 jarengeleden

  Lieve Marloes,

  Jij ontzettend bedankt voor dit jaar! Je was top! Ga zo door! Fijne jaarwisseling!

  Reageer
 6. Thes 3 jarengeleden

  Hoi Marloes,
  In mijn vakantie aan het scrollen door oude video’s en blogs van jou. Echt GEWELDIG. Ik vind het enerzijds jammer dat ik je pas vanaf vlog 128 “op het spoor ben gekomen” en niet eerder. Anderzijds zo leuk om jou te volgen, je enthousiasme straalt ervan af, je bent zo eerlijk en duidelijk om dingen te relativeren. Inderdaad normaal zoals hierboven al geschreven wordt. Door het kijken naar een paar oude vlogs ken ik het geheim van Olaf haha. Op naar de 100.000 abonnees of volgers 🙂 Hartelijk groet, Thes.
  PS: Je nieuwe huis is prachtig, veel geluk samen. Molly en Maukie zijn top.

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: