Leefstijl Persoonlijk

Jaaroverzicht 2017 – Veel gebeurd voor optimavita.nl…

Door

Soms lijkt het alsof er bijna niets verandert, dat je nauwelijks vooruit gaat. Om deze reden vind ik het SUPER belangrijk om af en toe terug te blikken, zodat je bewust bent waar je vandaan komt. Wanneer kun je dat beter doen dan aan het einde van een jaar!? Ik vertel je wat er het afgelopen jaar gebeurde op optimavita.nl, wat er populair was en hoeveel van jullie keken. Ik raad je zeker aan om ook eens voor jezelf te bedenken wat jij in het afgelopen jaar hebt bereikt! Misschien is dat wel meer dan je eigenlijk realiseerde…

Getallen
Optimavita.nl bestaat 4 jaar en 10 maanden. Net als vorig jaar keek ik naar de bezoekersgetallen van het afgelopen jaar. Elk jaar verwacht ik een daling, omdat blogs naar mijn idee minder populair worden dan video’s. Vorig jaar keken jullie met z’n allen 1,8 miljoen keer op optimavita.nl, dit jaar 2,1 miljoen keer! Vorig jaar had ik in totaal 1,1 miljoen unieke gebruikers. Dit jaar ruim 1,2 miljoen!! WOW ongeveer 1/15 deel van de Nederlanders keek dus ooit op optimavita.nl!!

Er kijken echter niet alleen mensen uit Nederland. De hoeveelheid Belgische bezoeksters is gestegen tot 10%. 0,44% van jullie woont in de Verenigde staten, 0,44% woont in Duitsland. Ook vanuit Engeland, Spanje, Frankrijk en Suriname wordt regelmatig gekeken.

10000 calories challenge

Populaire posts
De meest bezochte artikelen dit jaar zijn:

 1. 10 ideeën voor een gezond ontbijt
 2. Gezonde zoete snack: Kaki 
 3. Warme maaltijd: Een juiste portiegrootte
 4. Hoe vaak moet ik sporten om resultaat te zien?
 5. 7 dagen gezond eten – Kant en klare dagmenu’s

Al jaren is dezelfde YouTube video het meest populair, namelijk deze hele oude video met een beginner workout voor buik, billen, benen en vetverbranding. Geen idee waarom juist die het zo goed doet! Hij heeft inmiddels al meer dan een miljoen views!!!

De nummer twee van de meest populaire video’s van het jaar, nam ik dit jaar op: de 10.000 calorieën challenge! Toch grappig dat ik video’s maak over gezond leven…en dat juist die ene waarin ik dat TOTAAL niet doe, zo populair is! 🙂 Plek nummer 3 is voor deze cardio thuis workout uit 2016.

Achter de schermen 
Dit jaar heeft optimavita.nl denk ik de grootste verandering gemaakt achter de schermen! Vorig jaar zag mijn blog er namelijk nog uit zoals hierboven. Het werkte prima, maar ik wilde een meer professionele uitstraling. Ik besloot te investeren in mooie foto’s en deed een fotoshoot met Ronald Zijlstra. Hij maakte onder andere de foto die je rechts in de sidebar ziet en degene hieronder.

Samen met startend digitaal ontwerpster Jessie, brainstormde ik over verbeteringen die we konden aanbrengen aan mijn blog. Ik ging over van een gratis layout naar een betaalde. Het menu werd uitgebreid en er verscheen een nieuwe banner. Mede dankzij jullie feedback werkten we keihard aan de nieuwe look en een grotere gebruiksvriendelijkheid.

Daarnaast iets wat jullie nog totaal niet weten: ik ben overgestapt van mediabureau. Ik denk dat dit uiteindelijk heel goed is om meer inkomen te halen uit mijn blog en YouTube kanaal. Inmiddels ben ik er namelijk wel achter dat dit iets is waar ik niet zonder zou willen leven! Ik moet alleen wel mijn huur en mijn boterhammen kunnen betalen ;). Daar wordt inmiddels ook hard aan gewerkt. Ik draaide dit jaar mijn eerste grote campagne voor ABN AMRO in deze vlogmas video.

Natuurlijk werkte ik ook keihard aan het ontwerpen van mijn eigen granola, samen met Tante Luus. Dit was ook zeker een van de hoogtepunten.

armen thuis trainen 2

Conclusie 
2017 is weer een super productief en succesvol jaar geweest voor optimavita.nl. Echt ongelofelijk dat het steeds maar blijft groeien. Je hebt geen idee hoe gelukkig dat me maakt! Mijn doel is om nog HEEL veel jaren leuke artikelen en video’s voor jullie te blijven maken. Jullie feedback is daarbij mega waardevol voor me, dus blijf vooral aangeven wat je leuk en minder leuk vindt!

Jullie helpen me ontzettend door massaal mijn blog te bezoeken. Ook is het super waardevol voor me als je zou willen abonneren op mijn YouTube kanaal, of me wilt volgen op Instagram en/of Facebook. Dit alles kost je helemaal niets, maar het helpt mij ontzettend om nog beter gevonden te worden en om interessanter te zijn voor bedrijven waarmee ik kan samenwerken.

No worries…ik zal altijd oprecht en eerlijk blijven en nooit een samenwerking aan gaan puur voor het geld. Geloof me, ik heb er al een heel aantal afgeslagen omdat ik er niet volledig achter kon staan.

Ik hoop van harte dat we er met z’n allen ook een top 2018 van kunnen maken! Heel erg bedankt voor al jullie enthousiasme in de afgelopen jaren.

Liefs, Marloes

Wat zou jij graag in 2018 op optimavita.nl zien? Wat wat jouw favoriete moment uit 2017?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (8)
 1. Annefloor 5 jarengeleden

  Fijne jaarwisseling Marloes en thanks voor je goede site!! 1 van mijn favoriete blogs waar ik elke dat op kijk en dat blijft in 2018 vast zo 🙂

  Reageer
 2. Janne 5 jarengeleden

  Ik wens je een heel goed 2018. Veel succes met je doelen voor aankomend jaar!

  Reageer
 3. Annie Laumen 5 jarengeleden

  Ik ben van de blogs super .de beste wensen en vooral en het belangrijkste een gezond 2018.

  Reageer
 4. Bianca 5 jarengeleden

  Beste wensen voor jullie! Ik wens jullie alle goeds voor 2018! Op naar juni ??!

  Reageer
 5. J 5 jarengeleden

  Ik volg je blog inmiddels al een aantal jaar en vind hem nog steeds erg leuk! Daarnaast vind ik je ook echt een tof mens (voor zover ik dat natuurlijk kan beoordelen via social media). Heel veel geluk in 2018!

  Ps. Misschien is het leuk voor een video of blogpost om allemaal verschillende sporten uit te proberen en daar jou mening over te geven. En dan niet het standaard voetbal, tennis, hockey ect. Maar bijvoorbeeld paaldansen, boulderen, survivalrun ect.

  Reageer
  • Marloes 5 jarengeleden

   Dank je wel!! Ik ga er eens over nadenken :).

   Reageer
   • Annefloor 5 jarengeleden

    Ja dat lijkt mij ook echt heel leuk om te zien! Of om er bijvoorbeeld een soort serie op youtube van te maken. Elke maand een andere sport ofzo? Kunnen vast ook leuke samenwerkingen met andere bedrijven of youtubers mee komen.

    Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: