ik ben jarig
Leefstijl Persoonlijk

It’s my Birthday! Struggles en Shortcake…

Door

Goedemorgen lieve allemaal! Vandaag, 24 oktober 2017, is de dag dat ik 32 jaar (!!) ben geworden. Traditiegetrouw plaats ik vandaag een beetje een ander artikel dan normaal. Ik vertel je onder andere over hoe het gaat met mijn blog, hoe ik me voel bij mijn leeftijd en ik geef je een digitale traktatie!

Mijn plannen vandaag
Ik vierde mijn verjaardag afgelopen zaterdag, heel klein. Ik moet eerlijk zeggen dat ik vaak geneigd ben om het niet te vieren. Veel van mijn beste vrienden wonen ver weg, die zie ik dus liever een keertje apart dan in een grote groep. Ik besloot het dit jaar wél te vieren, maar dan alleen voor mijn gezin, Svens gezin en mijn beste vrienden uit Groningen. Geen groot feest, maar gewoon gezellig samen komen. Ik vond het super gezellig!!

Verder vliegen we vandaag heerlijk naar Tenerife!! Lekker een week op vakantie met z’n tweeën. Ik kijk er al heel lang ontzettend naar uit. Ik vind het eigenlijk wel heel bijzonder, mijn verjaardag in een vliegtuig. Maak je geen zorgen om m’n huisje hoor, daar wordt heel goed op gelet :).

3 jaar, met lieve opa in de duinen – 7 jaar, trots op m’n verdwenen tand – 13 jaar, pubervibes kicking in (geen foto maken tijdens het breien, want dat is ZO niet cool ;)).

32 jaar alweer…
Ik zei het vorig jaar ook al, maar het voelt voor mij heel onwennig om te zeggen dat ik nu 32 ben. Ik voel me namelijk nog steeds jonger! Ik vind het niet erg hoor, leeftijd is maar een getal. Maar ik voel stiekem wel een klein beetje druk omdat mensen nu dingen ‘van je gaan verwachten’. Vooral wat betreft het krijgen van kinderen! Er gaat tegenwoordig ZO vaak het gerucht dat ik zwanger ben (wat dus niet het geval is). Sven en ik weten nog niet zeker of we wel kinderen willen. Ik vind het een MEGA moeilijke keuze. Het lijkt voor mij soms alsof de rest van de wereld gewoon maar aan kinderen begint alsof het niets is. Dat zijn mijn leeftijd-struggles op dit moment ;). Ik denk eraan om binnenkort een video te maken met daarin een aantal vragen die je normaal nooit aan iemand zal stellen, met daarin een meer uitgebreide uitleg over dit onderwerp. Zouden jullie dat leuk vinden??

Hoe gaat het met mijn blog
Fun fact: het is alweer mijn vijfde verjaardag die ik vandaag met jullie vier. In de afgelopen jaren zijn jullie steeds massaler de artikelen gaan lezen. Kijk mee met de groei:

24 oktober 2013: 800 bezoeken per dag
24 oktober 2014: 2300 bezoeken per dag
24 oktober 2015: 3800 bezoeken per dag
24 oktober 2016: 4800 bezoeken per dag
24 oktober 2017: 5500 bezoeken per dag!!

Ik vind het echt bizar dat zelfs het afgelopen jaar het aantal bezoeken nog is gestegen. Ik heb namelijk het idee dat blogs steeds minder populair worden….en dat het accent verplaatst naar Instagram en YouTube. In mijn geval is dat zeker niet helemaal waar! Zo leuk, want ik HOUD van bloggen.

Naast deze groei in cijfers, ben ik het afgelopen jaar actief bezig gegaan met een meer professionele lay-out, het (laten) maken van betere foto’s, kortom het verder professionaliseren van mijn blog. Ik kom er steeds meer achter dat dit een van de dingen in mijn leven is waar ik SUPER gelukkig van wordt. Ik wil er dan ook veel tijd in steken.

Mijn traktatie voor jou
Wie jarig is trakteert…ik kan helaas niet het hele land door crossen om jullie persoonlijk iets lekkers te komen geven. Je moet het dus wel zelf nog even bakken ;). Vorig jaar deelde ik mijn favoriete brownies, in 2014 echte Groningse arretjescake. Dit jaar plaats ik mijn huidige favoriete ultiem-geniet-recept. Verre van gezond, maar ZO super lekker. Een combinatie van chocolade, caramel en koek in de vorm van een shortcake!

Credits foto: Chickslovefood

Het recept is van Chickslovefood. Ik ga het daarom niet op mijn blog plaatsen, dat vind ik niet eerlijk. Ik geef hen alle credits, ook voor de foto hierboven! Het recept voor deze caramel shortcake vind je hier. Ik maak ze graag met pure chocolade (niet té puur) en ik laat uit luiheid de witte streepjes weg.

Ik wil je bij deze HEEL erg bedanken voor al je positiviteit en steun. Ook al laat je nooit een reactie achter, je bezoekje aan mijn blog maakt me al mega gelukkig! Mocht je tips of andere feedback hebben, dan is die altijd van harte welkom!

Groetjes, Marloes

Wat zijn jouw plannen vandaag? Ik ben heel benieuwd :). 

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (49)
 1. Sandra 5 jarengeleden

  Van harte gefeliciteert!

  Reageer
  • Marloes 5 jarengeleden

   Jullie zijn lieverds!! Dank je wel Xx

   Reageer
 2. Marlous 5 jarengeleden

  Gefeliciteerd Marloes!!

  Reageer
 3. Denise 5 jarengeleden

  Gefeliciteerd Marloes!

  Reageer
 4. Natasja 5 jarengeleden

  Van harte gefeliciteerd!

  Reageer
 5. Lilian 5 jarengeleden

  Gefeliciteerd met je verjaardag en jullie vakantie!
  Ik lees je blog elke dag trouw. Je artikelen zijn altijd interessant.
  Wat fijn en eerlijk om te lezen dat jullie goed nadenken over kinderen. Ik deel je mening dat het soms zo “gewoon” is en “hoort” om aan kinderen te beginnen. Fijn om daar goed over na te denken.

  Reageer
  • Lilian 5 jarengeleden

   En fijne vakantie wilde ik schrijven

   Reageer
  • Marloes 5 jarengeleden

   Lief!! Dank je wel!

   Reageer
 6. MarionHak 5 jarengeleden

  Hey Marloes!!

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Ik snap dat het vervelend is al dat gevraag. Ik heb wel kinderen en ook dan denkt iedereen dat hij/zij ermee mag bemoeien. Ik wil dan ook geen kuddedier zijn en probeer zo vaak mogelijk het niét in te vullen voor een ander (en dit dus ook op andere fronten niet te doen). Volg je gevoel, alles is goed.

  Verder ook gefeliciteerd met de groei van je blog! Ik vind je blog erg fijn en kijk er ook elke dag wel eventjes op. Sporten doe ik ook alleen nog maar met jou:).

  Goede vlucht en een fijne vakantie.

  Liefs,
  Marion

  Reageer
 7. Sandra (een andere) 5 jarengeleden

  Gefeliciteerd! Ik hoop dat je een leuke dag hebt!
  Ik ben vandaag ook 32 geworden. Maar ik moet helaas werken:)

  Tja kinderen. De meeste van mijn kennissen zijn daar moet echt mee bezig, Tbh ik vind het echt super onbeleefd als mensen bij elke verandering speculeren dat je zwanger bent.. Ze bedoelen het vast lief maar je zal maar vruchtbaarheids problemen ofzo. Of geen kinderen willen. Maar als vrouw in de 30 met vaste partner ontkom je er niet aan. Doe je eigen ding zou ik zeggen!
  Op naar de volgende 32 jaar en dat je blog immer mag blijven groeien!!

  Reageer
  • Marloes 5 jarengeleden

   Jij ook gefeliciteerd!! Ben het helemaal met je eens. Maar het is goed bedoeld denk ik dan maar 🙂 Xx

   Reageer
 8. Astrid 5 jarengeleden

  Van harte gefeliciteerd Marloes!! Geniet heerlijk van je vakantie samen met Sven!!

  Reageer
 9. Linda 5 jarengeleden

  Gefeliciteerd! Super om te lezen dat je blog nog steeds groeit 🙂 ik ben van mening dat er altijd vraag zal blijven naar inhoudelijke informatie, zeker in tekst. Ik vind het heel leuk hoe je daar een persoonlijke twist aan geeft 🙂

  Omdat je vraagt om feedback, is mijn tip om je artikelen nog eens na te (laten) lezen op spelling. Dat zou het voor mij net iets professioneler maken. Ik doe eindredactie voor mijn werk, dus misschien valt het mij extra op 😉 (mocht je eens ergens over twijfelen, dan kun je me mailen hoor!)

  Reageer
  • Marloes 5 jarengeleden

   Thanks voor je feedback! Je hebt gelijk! Ik ben er zelf ook vrij scherp op…maar als ik het druk heb, typ ik snel en vergeet ik te controleren. Zo’n periode was het de afgelopen tijd zeker! Liefs Xx

   Reageer
 10. Lise 5 jarengeleden

  Gefeliciteerd!

  Reageer
 11. Ik 5 jarengeleden

  Gefeliciteerd!

  Lastig die struggles ja, maar in principe kun je wat dat betreft nog wel een paar jaar strugglen toch?

  En goed dat je het eerlijk zegt dan houden mensen misschien op met zeuren?

  Fijne vakantie samen?

  Reageer
 12. annie laumen 5 jarengeleden

  Gefeliciteerd en een leuke vakantie.

  Reageer
 13. Marion 5 jarengeleden

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag en een hele fijne vakantie gewenst !

  Je hoeft trouwens aan niemand verantwoording af te leggen over zeer persoonlijke zaken zoals het wel of niet krijgen van kinderen.

  Reageer
 14. Fleur 5 jarengeleden

  Gefeliciteerd Marloes en geniet van je welverdiende vakantie!!

  Reageer
 15. Agnes 5 jarengeleden

  Hoi Marloes, van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
  ik ben ondertussen 38 jaar en heb geen kinderen. Ik heb altijd gedacht zodra ik het zeker weet dan begin ik eraan, dat is nooit gekomen. Het credo voor mij was, bij twijfel niet doen. het is nogal een verantwoordelijkheid om een mensje op te voeden.

  fijne dag, fijne vakantie.

  agnes

  Reageer
 16. Bente 5 jarengeleden

  Gefeliciteerd! ?

  Reageer
 17. Tamara 5 jarengeleden

  Van harte gefeliciteerd Marloes! Maak er een mooie vakantie van!
  En idd…je hoeft je voor niemand te verantwoorden hoor!
  Mensen hebben altijd wel wat te zeuren.
  Ben super benieuwd naar je vakantiefoto’s en hopelijk vakantievlog!

  Reageer
 18. Nienke 5 jarengeleden

  Gefeliciteerd met je verjaardag! De kinder kwestie; super pijnlijk in mijn geval, ik had vruchtbaarheidsproblemen. Ik vond het heel moeilijk om met de vragen om te gaan terwijl het eigenlijk al zo’n lastige tijd was. Doe wat bij je past, sommige mensen zijn heel open en anderen weer niet.
  Ik heb trouwens na een paar jaar medische molen twee gezonde kinderen (en daar ga ik vandaag voor zorgen, mee spelen etc.)
  Fijne vakantie!!

  Reageer
 19. Melissa 5 jarengeleden

  Van harte! Dus binnenkort kunnen we weer zo’n leuke vakantie vlog bekijken? 😀

  Reageer
 20. Luci 5 jarengeleden

  Gefeliciteerd ???

  Reageer
 21. Claudia 5 jarengeleden

  Gelukkige verjaardag! Geniet van jullie vakantie! xxx

  Reageer
 22. Janne 5 jarengeleden

  Gefeliciteerd en een fijne vakantie!

  Reageer
 23. Esperanza 5 jarengeleden

  Gefeliciteerd! Ik wil je even bedanken voor alle moeite die je doet en hoe motiverend je bent! En geniet van je vakantie???

  Reageer
 24. Wivineke 5 jarengeleden

  Gefeliciteerd! En een hele fijne vakantie!

  Reageer
 25. Francisca 5 jarengeleden

  Lieve Marloes,
  Van harte gefeliciteerd! Hoop dat je het samen super gezellig hebt!
  Je traktatie sla ik even over, al ziet het er wel erguug lekker uit…
  Wat fijn dat jullie samen lekker op vakantie gaan, super zeg!
  Je vraag over moeder worden of niet, ik vind dat iets van jou en Sven samen, en waar jullie een bewuste keuze in maken.
  In een work out van jou had je het over groter wonen, en dat je zo graag een poes wilde, hoe staat het daar mee?

  een gezellige dag, en een prettige vakantie saampies!!
  lieve groet

  Reageer
 26. Miriam 5 jarengeleden

  Van harte Marloes en fijn dat het zo goed gaat met jou en je blog!

  Reageer
 27. Anja 5 jarengeleden

  Gelukkige verjaardag xxx !!! En geniet van jullie vakantie !!!

  Reageer
 28. Anna 5 jarengeleden

  Gefeliciteerd!!! Liefs Anna

  Reageer
 29. Marlies 5 jarengeleden

  Gefeliciteerd!
  En een hele fijne vakantie! Benieuwd naar de vlog als je terug bent 🙂
  Ik vind de keuze voor kinderen iets tussen jou en Sven en zelf hoef ik het niet in een vlog te zien, dat is me te privé en ik vraag enkel close vriendinnen ernaar en dat levert leuke gesprekken op over hoe je in het leven staat en ertegen aan kijkt.
  Groetjes!

  Reageer
 30. Nanja 5 jarengeleden

  Gefeliciteerd Marloes!
  Leuk om te zien dat je bezoekersaantal blijft stijgen, dat is vast al een cadeautje 🙂
  Geniet van je dag 😀

  Reageer
 31. Kim 5 jarengeleden

  Allereerst: gefeliciteerd met je verjaardag! Heerlijk om dat te vieren met een weekje op Tenerife.

  Wat je zegt over het wel/niet hebben van kinderen is heel herkenbaar. Ik merk dat ik daar nu al (ik ben 26) in verzeild raak. Vriendinnen die gaan trouwen/getrouwd zijn, kinderen willen of zelfs al hebben. Het lijkt inderdaad een soort standaard. Als ik zeg het niet zeker te weten en eigenlijk eerder te denken dat ik geen kinderen wil in de toekomst, is de reactie meestal “Ohh dat komt nog wel!”. Alsof het een proces is waar we zelf geen bewuste keuze in kunnen maken.

  Oh well, wat het ook wordt, maak gewoon lekker je eigen keuzes zou ik zeggen. Het is inderdaad niet niks en ik hoor ‘gelukkig’ ook steeds vaker dat mensen er helemaal niet zo zeker van zijn dat ze hun gezin uit willen breiden. Je kan ook prima gelukkig oud worden zonder mini-me’s :-).

  Geniet van je vakantie!

  Reageer
 32. Marjolein 5 jarengeleden

  Van Harte Gefeliciteerd en een hele fijne vakantie!

  Wanneer je straks getrouwd bent, zullen die vragen ook erg veel nog komen. Was bij mij en mijn man ook.
  Ik heb helemaal geen kinder wens dus na ons trouwen elke keer die vraag maakte me ook geïrriteerd, maar gelukkig weten de meesten nu wel echt dat ik het niet wil 🙂

  Geniet van jullie vakantie en van elkaar! Tenerife is prachtig! Zeker bezoekje aan de El Teide doen 😉

  Reageer
 33. irma 5 jarengeleden

  Van harte gefeliciteerd en een fijne vakantie toegewenst!!

  Reageer
 34. Bianca 5 jarengeleden

  Gefeliciteerd! Een een hele fijne dag en vakantie.
  Leuk recept. Ga ik zeker maken :-).

  Reageer
 35. Jolanda B. 5 jarengeleden

  Van harte gefeliciteerd en fijne vakantie!

  Dat van de kinderen kan ik me zo goed voorstellen. Wij hebben uiteindelijk besloten dat we geen kinderen wilden, maar daar heb ik heel lang over moeten twijfelen. Tot ik erachter kwam dat de twijfel vooral lag aan het feit dat het een soort van verwacht werd en dat ik ook mijn ouders niet teleur wilden stellen dat ze geen kleinkind van ons kregen. Dat moet natuurlijk niet de reden zijn en in overleg met mijn vriend hebben we besloten het niet meer te proberen. Dat heeft mij wel geholpen het achter me te laten en nu doet het me niet zoveel meer wat anderen zeggen.

  Reageer
 36. The O 5 jarengeleden

  Lieve Marloes,

  Gefeliciteerd met je verjaardag!
  Er is al veel over gezegd, maar mbt kinderen: natuurlijk kan je er een video over maken, maar alleen als je er ook echt wat over kwijt wilt (niet omdat je het gevoel hebt dat het ‘moet’). Iemand noemde het al, maar de vragen over kinderen namen bij mij ook alleen maar toe toen ik getrouwd was. Desondanks blijf ik het een rare vraag vinden, omdat het super persoonlijk is en het ook heel erg gevoelig kan liggen (been there). Als moeder zijnde vind ik het persoonlijk een verrijking van mijn leven, en ook voor dat van mijn man en mij samen. Maar ik kan me ook voorstellen dat het voor anderen totaal anders ligt; en dat een leven zonder kinderen ook heel rijk kan zijn. Er is wat dat betreft geen goed of fout volgens mij.
  Goed, lang verhaal.
  Ik volg je al zo’n vier jaar en vind je blog echt super leuk. Het is mooi om te zien hoe je blijft vernieuwen en hoe je al jaren interessante artikelen weet te blijven schrijven!
  De spelfouten die eerder werden genoemd vallen mij (als linguïst) ook wel eens op, maar ik begrijp ook dat het allemaal veel tijd kost!
  Het recept ga ik in november denk ik maken voor mijn eigen verjaardagsfeestje, volgens mij heb ik het ooit al in een vlog van je voorbij zien komen?
  Super veel plezier op vakantie, ik hoop dat je er heel erg van geniet, samen met Sven!

  Liefs

  Reageer
 37. Lies 5 jarengeleden

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Zo herkenbaar met de verwachtingen die mensen hebben. Ik ben nu zelf 30 en bijna alle mensen in mijn omgeving die ook rond mijn leeftijd zijn hebben kinderen waardoor veel mensen het gek vinden dat ik er nog niet aan begonnen ben. Ik heb op dit moment niet eens een relatie, dus daar zal dan eerst verandering in moeten komen en dan zie ik vanzelf wel verder haha. Wat ziet die shortcake er lekker uit en een hele fijne vakantie toegewenst!

  Reageer
 38. Roos 5 jarengeleden

  Van harte gefeliciteerd!!! En een fijne vakantie!

  Reageer
 39. Vera 5 jarengeleden

  Een dikke proficiat!!

  Wat mooi hoe ook nu zo’n artikel voor fantastische reacties zorgt. Als 35-jarige juf zonder kinderen met vaste partner herken ik de vragen. En om te zeggen dat je juf bent maar (voorlopig) geen kinderen wil, leidt altijd weer tot nog meer vragen!

  Ik vind het mooi dat jouw blog niet alleen over gezond leven, voeding en sport gaat, maar over allerlei aspecten die bij het leven horen. En nadenken over kinderen krijgen,over deze belangrijke keuzes in het leven…..dat hoort ook bij gezond leven! Ik vind het een enorme aanvulling op je blog!

  Fijne vakantie!!

  Reageer
 40. rietje 5 jarengeleden

  Gefeliciteerd!
  Ik kom vaak lezen op jouw blog: heel gevarieerd, eerlijk, verrijkend.
  Doe zo verder!

  Reageer
 41. Nadine 5 jarengeleden

  Gefeliciteerd Marloes!! We zijn tegelijk jarig, al kwam ik 9 jaar eerder ter wereld ?.
  Dat leeftijddingetje snap ik helemaal, dat had ik toen ook. En nu nog steeds wel, want 41, zo voel ik me helemaal niet!
  Maar doe waar je je prettig bij voelt en laat je niet in een keurslijf stoppen.
  Geniet vooral van je vakantie en van de ☀️!
  Groetjes,
  Nadine (vaNNien)

  Reageer
 42. Lianne 5 jarengeleden

  Wat leuk dat je vandaag (kan nog net..) jarig bent, ik was gisteren jarig. Van harte gefelicteerd! Fijne vakantie toegewenst. Het recept wat je deelt is inderdaad heerlijk! Ik maak het ook weleens met gezouten pinda’s erdoor. Heerlijk! 🙂

  Reageer
 43. Anoushka 3 jarengeleden

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Nog vele gezonde jaren toegewenst! Gr

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: