dingen die je nog niet van me wist
| 24 oktober 2020

Ik ben jarig! 20 dingen die je nog niet van me wist…

Het is 24 oktober 2020…en ik ben vandaag jarig! 35 jaar alweer, daarover hieronder meer ;). Ik ben normaal al niet zo van het uitnodigen van hele grote groepen, maar dit jaar komt er natuurlijk helemaal weinig van. Dat vind ik overigens helemaal niet zo erg! Ik voel nooit echt de drang mijn eigen verjaardag te vieren. Meestal haal ik meer plezier uit persoonlijke contacten, dan uit contact met een hele groep. Ook maak ik me altijd veel te druk over of iedereen het wel leuk heeft en of er wel genoeg eten en drinken staat.

Met jullie kan ik m’n verjaardag lekker online vieren! Vorig jaar schreef ik op m’n verjaardag een artikel met daarin 20 dingen die je nog niet van me wist. Vandaag ga ik dat nog een keer doen. Uiteraard met andere weetjes over mij:

1. Ook 35 worden vind ik weer een dingetje

Vorig jaar schreef ik al dat ik het best lastig vond 34 te worden. Vooral omdat ik voor die tijd altijd gedacht had kinderen te hebben. Uiteraard is dat dit jaar in m’n hoofd weer een issue, ook al weet ik dat het nog lang niet ‘te laat’ is. Ook vind ik het een raar idee dat ik nu gewoon richting de 40 (!!) ga. In m’n hoofd ben ik gewoon nog 28 ofzo.

2. Ik vind het vreselijk als iemand met een ballon speelt

Ik HAAT het om te schrikken. Om die reden vind ik het vreselijk om iemand met een ballon te zien spelen, die elk moment kan knappen. Op kinderfeestjes had je wel eens zo’n spel dat je elkaars ballon moest stuk trappen…het liefst deed ik dan niet mee.

Lachen met papa & Oefenen als instagram-model 😉

3. Enge films dus ook

Ik kijk nooit enge films, wederom om schrikken te voorkomen. Gelukkig heeft Sven dit precies hetzelfde, zo niet nog erger ;).

4. Als er een mug in de kamer is, word ik meestal geprikt

Om de een of andere reden prikken muggen mij altijd eerder dan Sven. Ik heb wel eens gehoord dat dit met lichaamswarmte te maken heeft. Dat zou best kunnen, want ik ben echt een kacheltje ‘s nachts.

5. Sven helpt m’n wenkbrauwen epileren

Heel regelmatig lig ik met m’n hoofd bij Sven op schoot en verwijdert hij haartjes tussen m’n wenkbrauwen voor me. Ook onder m’n kin heb ik irritante haartjes, die hij eruit trekt.

6. Slechte eetgewoonten vind ik echt een afknapper

Van mij hoef je echt niet 100% correct te eten, maar als iemand het te bont maakt, vind ik dat vreselijk! Bijvoorbeeld met open mond eten of achterover hangend in een restaurant zitten…ik heb er een hekel aan.

Toen was m’n kleine broertje nog klein!

7. Sven en ik hebben bijna nooit ruzie, dat vond ik soms wel eens eng

Ik heb wel eens eerder verteld dat wij bijna nooit ruzie hebben. Dat zet me soms wel eens aan het denken. Hoe vaak hoor je niet dat ruzie ‘nodig is in een relatie!?’. Met mijn exen had ik absoluut vaker ruzie! Sven en ik praten echter over alles en we proberen elkaar te begrijpen. Inmiddels weet ik dat dit voor ons werkt, maar eerder vond ik het wel eens raar of eng dat we nooit ruzie hadden.

8. Lange tijd droomde ik over een vriendinnengroep

Ik heb nooit heel veel vriendinnen gehad. Ook niet echt een vriendinnengroep. Wel een paar hele hechte losse vriendschappen. Eerder dacht ik wel eens dat dat raar was. Zo veel meiden gaan gezellig een weekend weg met een groepje. Ik heb dat eigenlijk nooit gehad. Inmiddels weet ik dat dit gewoon beter bij mij past. 1 op 1 contact vind ik veel fijner dan contact in een groep. Ik ben oprecht zo super blij met al mijn vriendinnen!

9. Ik ben geboren in het ziekenhuis in Alkmaar, Sven is geboren in Johannesburg in Zuid-Afrika

Altijd alle kleine geitjes optillen & Toen al sportgek 😉

10. Ik had lang geen enkel idee wat ik wilde worden

Een studie kiezen vond ik maar lastig. ‘Iets met sport’ werd het, want dat vond ik wel leuk. Wat ik wilde worden, had ik geen enkel idee van. Zelfs tijdens mijn tweede studie voeding en diëtetiek wist ik het nog niet precies. Pas in de laatste weken van die studie, besloot ik een eigen praktijk te starten.

11. Van de basisschool heb ik geen enkele vriendin overgehouden

Vriendin Paula zat wel toevallig bij mij op de basisschool en als kleuters hebben we wel eens samen gespeeld, maar daarna nooit meer. Haar heb ik ‘herontdekt’ toen we samen werkten bij de plaatselijke SPAR. Zij studeerde toen in Groningen en ik wilde daar ook heen. Ik ben toen een dag naar haar toe gegaan.

12. Ik vind vaker vrouwen aantrekkelijk dan mannen

Er zijn maar weinig mannen die ik echt aantrekkelijk vind. Bij vrouwen is dit veel vaker het geval! Misschien juist omdat ik niet op vrouwen val, dat ik er minder kritisch op ben!?

Ongeveer 12-13 jaar…hier herken ik oprecht mezelf niet! Check ook de donkere moedervlek op m’n wang, die is volledig weggetrokken!

13. Als iets niet gaat zoals ik het gepland had, moet ik vaak even schakelen

Áls Sven en ik een woordenwisseling hebben, dan komt het vaak doordat ik het moeilijk vind als dingen ineens anders gaan dan gepland. Ik heb dan even een paar minuten nodig om te schakelen…Sven schiet daarvan in paniek (want hij wil het mij naar de zin maken) en we raken beiden geïrriteerd. Inmiddels weet hij precies hoe ik in elkaar zit: ‘Je moet even schakelen zeker?’ vraagt hij dan. Yup!

14. Ik was als kind enorm verlegen

Ik was die kleuter die zich verschool achter m’n moeder. Als kind liep ik achter m’n broertje aan op de camping omdat hij handig was in vriendjes maken. Ik was verlegen! Nu nog steeds trouwens, in onbekende situaties. Ik kan het echter beter verbergen ;).

15. Ik zou niet zo goed weten hoe de tram en de metro werkt

Heel gênant, maar ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst in een tram of in een metro zat. Dat is denk ik zeker 10 jaar geleden. Ik zou dan ook nu niet weten hoe het precies werkt. Zeker omdat ik geen OV-chipkaart heb! Kun je in de tram een kaartje kopen? Moet je dit bij een automaat doen? Waar staat die dan? Ik heb geen idee, haha. Gelukkig verwacht ik het ook niet nodig te hebben in de komende tijd…en anders zoek ik het wel uit.

16. Als ik in de auto zit, zing ik graag keihard mee.

Nee ik kan niet zingen…maar ik doe het graag! Ook als Sven naast me zit. In het begin van onze relatie deed ik dit trouwens niet ;).

Ongeveer 19-20 jaar, ik vind dat je hier de onzekerheid in m’n ogen kunt zien.

17. Ik kom (vrijwel) nooit ergens te laat.

Ik heb écht een hekel aan te laat komen. Als ik maar een paar minuten speling heb, ben ik de hele reis zenuwachtig.

18. Mijn middelste tenen steken heel raar uit.

Ze zijn groter dan de teen ernaast en ongeveer even groot als m’n grote teen. Sven plaagt me hier wel eens mee. Ik heb het overigens trouwens nooit een probleem gevonden en draag vrolijk open schoentjes.

19. Stiekem houd ik van puzzelboekjes

Ik weet dat je ook Sudoku kan doen op je telefoon, maar in een boekje vind ik ZO veel fijner. Voor op vakantie neem ik standaard 1 of 2 puzzelboekjes mee. Sudoku is dan echt wel m’n favoriet. Heel soms kruiswoordpuzzels.

20. Ik houd écht niet van bloedprikken

Laatst in het ziekenhuis moest het weer: bloedprikken. Blegh! Ik weet dat het geen donder voorstelt, maar toch vind ik het maar niets. Dat komt vooral door een ervaring toen ik besloot bloeddonor te worden. Mijn bloeddruk is onwijs laag, waardoor het bloed geven voor geen meter ging. Ook rolde m’n ader telkens weg waardoor het prikken niet lukte. Gevolg: een hele blauwe arm en 2 dagen extreem duizelig doordat m’n bloeddruk nóg verder was gedaald. Ik kon niet eens iets van de grond pakken zonder om te vallen.

Ik hoop dat je het weer leuk vond om te lezen! Ik ga vandaag heerlijk genieten van mijn verjaardag, samen met Sven. De komende week hebben we vakantie, dus dan gaat het genieten vrolijk verder.

Groetjes, Marloes

Noem eens één apart feitje van jezelf in de reacties :).

36 reacties

 1. Hartelijk gefeliciteerd Marloes!
  Ik ben 65 jaar en apart feitje wat ik niet vaak vertel: ik sta elke dag om kwart over vier op om uitgebreid yoga te doen, te sporten en een ochtendwandeling te maken.

 2. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag Marloes 🎊
  Ik ben 46 jaar en ik ben vorig jaar voor het eerst naar een hardstyle festival geweest (Decibel). Het was echt superleuk, ik zou zo weer heen gaan☺
  Fijne dag vandaag😘

 3. Goeiemorgen en proficiat 😘
  Wat trakteer jij ons op een leuk artikel! Okee, dan doe ik mee natuurlijk.
  1. Als er een gat in een sok of onderbroek zit, vind ik het zonde die weg te gooien als die net schoon uit de was komt. 🙈 Dan draag ik m…of manlief….en vaak gooi ik m dan weer per ongeluk in de was ipv de prullenbak!
  2. Ik kijk juist graag horrorfilms. In het echte leven 🤣 schrik ik wel snel. Ik heb 1x in m’n broek geplast toen m’n man me liet schrikken…thuis gelukkig! Sindsdien is hij iets voorzichtiger 🤣.
  3. Ik woon in Limburg maar ik heb een hekel aan Carnaval! Daar wordt op school vaak om gelachen (ik werk als juf). Dat je je moet verkleden om lol te maken….de slechte muziek…nee….gewoon niet aan mij besteed.

  Lieve Marloes…fijne verjaardag…een mooie start van je vakantie 😘.

 4. Hoi Marloes,

  Van harte gefeliciteerd met je 35ste verjaardag vandaag. Een mooie dag en een goed nieuw levensjaar toegewenst!(:
  Grappig feitje over mij: als ik een Engelse/ Amerikaanse film kijk en daar ondertiteling bij aan heb staan tel ik altijd het aantal letters van de ondertitelde zinnen. Dit doe ik om te blijven oefenen met hoofdrekenen(;

 5. Gelukkige verjaardag lieve Marloes!

  Ik heb een hele aparte voornaam daarmee dat ik deze niet in het scherm zet, er loopt er zo maar eentje rond in België ( en mss wel Europa) vond het eerst niet tof zo een naam te hebben nu vind ik t wel fijn. Daarbuiten zijn er enkele dingetjes in het artikel die ik bij mij ook kan aanvinken.

  Ik wens je een hele fijne dag toe! 😘

 6. Lieve Marloes, Gefeliciteerd een hele fijne verjaardag en Sven kennende zorgt hij daar wel voor! Ik ben al benieuwd naar je volgende vlog, ik geniet daar altijd zo van! Ik ben 60 en realiseer me nu soms waarom ik bepaalde dingen niet leuk heb gevonden vroeger. Zo ben ik er pas achter gekomen dat ik drukke verjaardagen ook niets vind! Daar heeft deze corona-tijd voor gezorgd! Ik kom uit een gezin van 7 kinderen! Verder hou ik niet van de bemoeizucht van buren. We wonen wel in een klein dorp dat is dus best lastig! Ik voelde mij altijd al een buitenbeentje en dat heb ik nog. Ik denk dat mensen mij saai vinden. Maar ik heb het zo best naar mijn zin☺! Ik herken best veel in jou karakter! Dat vloggen ben ik jaloers op ik zou elke keer moeten nadenken wat ik zou moeten zeggen, haha!
  Geniet van jullie vakantie!
  Groetjes Conny

 7. Van harte Marloes!!

  Pff ik herken heel veel in jouw lijstje (eng haha). Behalve van die tenen 😜.

  Een feitje van mij, die ik zelf eigenlijk heel onnozel vind.

  Ik ga liever bij een ander op bezoek, dan ze bij mij thuis uit te nodigen. Omdat ik mij anders heel verantwoordelijk voel om het mijn bezoek naar de zin te maken. Hebben ze het wel gezellig, krijgen ze genoeg te drinken / eten enz. Hoe lang blijven ze??

  Ik ben daar overigens nu, op mijn 34e, wel mee aan de slag gegaan omdat om te gaan denken 😅💪.

 8. Van harte gefeliciteerd Marloes 🥳

  – Ik geniet enorm van stilte/alleen zijn thuis.
  – Als mijn huis niet ‘op orde’ is moet ik ook even schakelen. Een beetje rommel is niet erg.
  – Ik begon destijds als juridisch medewerker bij een advocatenkantoor maar nu ben ik al 10 jaar gelukkig pedagogisch medewerker 🥰.

 9. Hoi Marloes!

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!! 🥳🥳
  Nummer 2 en 3 heb ik echt precies hetzelfde! Ik ben dan ook bang om te schrikken. Daarom heb ik het ook niet zo op vuurwerk 😅🙈

  Hele fijne verjaardag vandaag!!

 10. Gefeliciteerd met je verjaardag 🎊🎊

  Ik geniet van u filmpjes en u eerlijkheid 🌻🌻🌺🌼🌺🌻🌼🌺🌻

 11. Hallo Marloes🙋‍♀️
  Gefeliciteerd met je verjaardag.🍾 Hoop dat je een fijne dag had. En ik wens je dat al je wensen voor het volgend jaar in vervulling mogen gaan. Ik vind je een fijn mens 👍🤭 weet je wat zo grappig is – mijn zoon is op 31 oktober 1985 geboren ook in het ziekenhuis in Alkmaar. Hij was wel 4 weken te vroeg. Dus ik was al eerder opgenomen.
  Wie weet ben ik wel je ouders toen tegengekomen ?!
  Geinig niet waar ?
  Heel veel groetjes ook aan je lieve man Sven
  van Ingrid uit Heerhugowaard

 12. Van harte gefeliciteerd, Marloes! Ik hoop dat je een mooie dag (en een heerlijke vakantie) hebt. Wat leuk, zo’n kijkje in je “plakboek” van vroeger. En mooi om te zien hoe je bent veranderd en sinds de foto’s van je 19e/20e zoveel meer zelfvertrouwen uitstraalt.
  Je punt van niet één grote vriendinnengroep herken ik heel erg. Ik heb ook alleen maar “losse” vriendinnen en denk dat dat eigenlijk ook wel beter bij mij past. Ik houd gewoon veel meer van 1-op-1-contact en echte gesprekken dan van in een grote groep met elkaar kletsen.

 13. Gelukkige verjaardag Marloes. Geniet van de komende week vakantie, je hebt heel hard gewerkt en dus is deze dubbel en dik verdiend. Ik ben 51 en al twee jaar werkonbekwaam door ziekte. Kan me daarover mateloos irriteren. Het dagelijks “Marloesje” is een genietmoment. Behalve nu, Marloes. Je hoefde helemaal geen vlogs voor ons op te nemen op voorhand. Ik vind het uitermate belangrijk dat je niet te veel hooi op je vork neemt, je verwent ons nu al zoveel.

 14. Gefeliciteerd!!! Een gek feitje over mij; ik heb iets met even getallen. Volume staat bijv altijd op een even getal. Als ik zie dat iemand het op een oneven getal zijn dan krijg ik daar echt kromme tenen van!

  1. Wat grappig Suzanne! Heb bijna hetzelfde. Alleen bij mij is het zo dat de volume of bijvoorbeeld een wekker zetten altijd uit moet komen op 7 en absoluut niet 6. Dus ik zet de wekker dan op 6.01 want 6+1 is 7😅. Snap je het nog😉? En Marloes van harte gefeliciteerd met je 35e verjaardag🎉😘!

 15. Van harte gefeliciteerd met je 35ste verjaardag. Wens je nog een fijne avond.
  Een paar eigenaardigheden die bij mij passen zijn oa dat ik altijd eerst wat moet doen bv in het huishouden en mezelf dan beloon met een blog serie kijken. Ik hou niet van grote groepen, heb het gevoel dat ik me dan moet aanpassen en niet kan doen wat ik wil. Ik vier mijn verjaardag het liefst met eigen gezin en dan uiteten ofzo. Ik ben graag alleen en heb graag mijn huis op orde. Valt niet mee met een man, 2 thuis studerende kinderen een hond en 2 poezen. En als ik bij de AH boodschappen doe kan je aan de producten in mijn karretje zien dat ik Marloes volger ben.
  Groetjes Brenda uit Harbrinkhoek

 16. Van harte gefeliciteerd Marloes! En… een hele fijne vakantie.
  Herkenbaar dat het stiekem lekker is om niet met je verjaardag met een huis vol te zitten en op vakantie een puzzelboekje mee!
  Grappig feitje van mij is dat ik houd van gekke sokken en mijn plantjes namen geef.

 17. Gefeliciteerd met je verjaardag! Wat ben ik blij niet de enige te zijn met een ballonnenfobie. Heb je dat dan ook met vuurwerk, daar hou ik ook totaal niet van. En ik was 35 toen ik moeder werd.

 18. Hé Marloes,

  Alsnog van ♡e gefeliciteerd! Ik dacht dat ik al gereageerd had, maar miss is er iets mis gegaan.
  Leuk stukje, ik herken veel dingen, vooral dat vriendinnengroepje en het vrouwen aantrekkelijker vinden..ik denk zelf dat veel vrouwen dit hebben :-).

  liefs

 19. Hi Marlous, beetje laat maar alsog van harte gefeliciteerd! Ik wilde even reageren op het vriendinnenstukje. Ik ben zelf 30 en heb nul vriendinnen. Vaak denk ik eraan en vraag ik mezelf af of het raar is. Ik heb 3 meiden van de middelbare school met wie ik 2 keer per jaar uit eten ga en dat is heel gezellig. Hechte vriendinnen zijn we niet, want we delen eigenlijk nooit persoonlijke dingen. Gewoon een beetje kletsen en eten. Ik heb verder helemaal geen behoefte ook aan vriendengroepjes. Ik hecht wel heel veel waarde aan familie en vind het heel fijn om hen om mij heen te hebben!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram