dingen die je nog niet van me weet
Leefstijl Persoonlijk

Ik ben jarig! 20 dingen die je nog niet van me weet.

Door

Goedemorgen allemaal op deze prachtige dag. 24 oktober, mijn verjaardag! Ik ben vandaag 34 jaar geworden. Vanochtend ga ik gewoon aan het werk. Vanaf 12:30uur ben ik vrij en komt een klein deel van mijn familie en vrienden langs. Stiekem heb ik helemaal niet zo veel met mijn eigen verjaardag. Heel vaak vier ik het niet. Vandaag dus zelfs op de dag zelf, gewoon omdat dat zo uitkomt.

Het leek me leuk om het vandaag te hebben over 20 dingen die je nog niet van mij weet. Dat is lastig, omdat ik gigantisch veel deel op mijn blog en in mijn vlogs. Toch heb ik mijn best gedaan…

1. Stiekem heb ik altijd gezegd kinderen te willen voor mijn 34e

Ik ga even heel eerlijk met je zijn. 34 worden is best een ding voor me. Zoals ik laatst vertelde in een video, weten Sven en ik nog niet 100% zeker of we kinderen willen proberen te krijgen. Voor mijn gevoel zou ik dat echter al LANG al moeten weten en dringt de tijd. Dat maakt het heel dubbel… Ik kan het vaak wel naast me neer leggen, maar soms houdt het me echt bezig.

2. Ik praat tegen de katten, ook als er niemand anders thuis is

Ik praat nooit in mezelf, maar nu we de katten hebben babbel ik honderd uit tegen ze. ‘Wil je naar buiten’, ‘lekker hè’ en ‘kom maar fijn bij me liggen’ zijn dingen die ik uitkraam, ook als Sven niet thuis is.

3. Als klein meisje wilde ik goochelaar worden

Toen ik een jaar of 12 was, was ik geobsedeerd door goochelaars en goocheltrucs. Ik oefende ze zelf en deed een optreden voor iedereen die het maar wilde zien. Nog steeds vind ik het fascinerend, maar ook frustrerend omdat ik wil weten hoe het werkt :).

4. Ik heb 6 zwemdiploma’s en kon best heel goed zwemmen

Als kind was ik een echte waterrat. Jarenlang heb ik zwemlessen gevolgd en ik vond het super leuk. Vooral schoolslag daar was ik een kei in. Borstcrawl is nooit mijn ding geweest. Toen ik mijn sportopleiding deed, moesten we 1/8 triatlon doen. Ik besloot gewoon voor schoolslag te gaan en kon zelfs meer ervaren triatleten bijhouden die de borstcrawl zwommen. Momenteel zwem ik letterlijk nooit meer.

5. Ik heb nog nooit iets gebroken

Ik klop dit nu direct even af op mijn houten tafel op kantoor, maar ik heb nog nooit een bot gebroken. Wel mijn enkel zwaar gekneusd na een slechte radslag toen ik een jaar of 8 was.

6. Als ik een jongetje zou zijn, had ik Bart geheten

Zo heet mijn broertje (die twee jaar jonger is dan ik) nu!

7. Mijn eerste baantje was bollen pellen in een schuur

Al op relatief jonge leeftijd wilde ik graag bijverdienen met een bijbaantje. De mogelijkheden waren er toen echter niet echt, ik kon nergens aan de slag. Daarom ging ik als 13-jarig meisje bollen pellen in een schuur van een bollenboer. In de winter prikte ik de bollen in kratjes. Ik zat vaak onder het stof en mijn handen gingen kapot, maar wat was ik trots op het geld dat ik verdiende! Ik denk dat dit maximaal zo’n 4-5 gulden per uur was.

8. Ik heb moeite met geld uitgeven aan parfum

Sowieso geef ik niet heel veel geld uit, maar dit gaat steeds beter. Ik voel me er nu minder (onnodig) schuldig over. Maar parfum kopen dat vind ik nog steeds lastig! Het is gewoon vrij prijzig als je een goede wilt hebben. Momenteel heb ik dan ook een goedkoop luchtje van de HEMA, omdat ik het niet over m’n hart kan verkrijgen een luxe variant te kopen. Zo stom eigenlijk, want ik kan wel heel erg van lekkere geuren genieten.

9. Ik onthoud heel makkelijk dingen als ik ze lees en vooral als ik ze schrijf!

Hierdoor is mijn schooltijd me relatief makkelijk af gegaan. Letterlijk overal maakte ik samenvattingen van. Mega veel werk, maar ik hoefde mijn eigen samenvatting vervolgens maar 1x door te lezen en ik had een goed cijfer op mijn toetsen. Ik denk dat ik honderden vellen heb volgeschreven (en later getypt). Medescholieren gebruikte mijn samenvattingen dankbaar bij het leren…al was ik soms te koppig om mijn harde werk af te geven.

10. Ik wilde op mijn 16e een navelpiercing

Het mocht niet van mijn ouders, waar ik toen heel boos over was. Het mocht pas op mijn 18e, maar toen wilde ik het al niet meer. Nu ben ik best blij dat ze het toen hebben tegengehouden. Mocht ik later kinderen krijgen, dan zou ik dit denk ik hetzelfde doen. Al is dat nu natuurlijk moeilijk te zeggen.

11. Ik heb geen OV chipkaart

Best schandalig vind ik dat, maar ik ga gewoon vrijwel nooit met het openbaar vervoer. Als het dan een keer gebeurt (1x per 2 jaar ongeveer), dan koop ik vaak een online kaartje met korting via ns.nl. Dit is vrijwel altijd zo veel goedkoper.

12. Ik heb jarenlang vissen als huisdier gehad

Mijn ex kreeg er 4 voor zijn verjaardag, ongeveer 14 jaar terug. 2 van de vier waren vrij snel dood, maar de twee anderen hebben zo’n 6 (!!) jaar geleefd. Ik kocht een groot aquarium voor ze, omdat ik zo’n kleine kom maar zielig vond. Hierdoor bleken de visjes ineens veel groter te groeien. We hadden dus mega goudvissen. Wat een crime vond ik het om die bak schoon te maken! Maar naar die beestjes kijken was wel heerlijk rustgevend.

13. Ik heb nog nooit een spelcomputer gehad

Mijn ouders vonden het niet zo nodig en zelf heb ik er nooit eentje gekocht. Mijn ex had er een, waar ik af en toe een poging op deed een spelletje te doen. Als het niet lukte, raakte ik echter gefrustreerd en deed het vervolgens nooit meer. Nu hebben we een Wii ergens liggen, die we wilden gaan gebruiken. Stom genoeg komt het er gewoon nooit van! Al lijkt het me best grappig voor af en toe. Zeker Mario Kart ofzo.

14. Als kind hield ik onwijs van knutselen

Ik deed van alles! Fimo kleien, 3D kaarten knippen en iets waarvan ik niet eens meer weet hoe het heet. Met potjes inkt en pennen maakte je tekeningen op half doorzichtig papier. Met prikpennen kon je er ook een randje met gaatjes in prikken. Wie weet wat ik bedoel??

15. Ik heb veel te lang met barbiepoppen gespeeld

Ik weet nog dat ik vond dat het echt niet meer kon toen ik naar de middelbare school ging, maar ik kon het niet over m’n hart verkrijgen ze naar zolder te doen. Stiekem hield ik een paar barbiepoppen onder m’n bed, waar ik ‘s avonds voor het slapen gaan mee speelden. Ik wilde echter nooit dat mijn vriendinnen dit zouden merken. Ik schaamde me zo!

16. Als klein kind was ik doodsbang voor zo’n grote paddenstoel waar water uit komt

Ik raakte letterlijk volledig in paniek als zo’n ding aan ging. Op vakantie in een zwembad gingen m’n ouders vaak naar de badmeester toe om te vragen of hij/zij wilde waarschuwen als hij aan ging. Dan zorgden ze dat ik uit de buurt was. Gelukkig ben ik hier inmiddels overheen ;).

17. Ik houd absoluut niet van thrillers

Ik heb wel eens verteld dat ik schrikken vreselijk vind. Als je mij keihard laat schrikken dan begin ik spontaan te huilen. Die grote hoeveelheid adrenaline door m’n lijf vind ik een vreselijk gevoel. Thrillers kijken zal ik dan ook nooit doen. Ik voel me dan ZO opgelaten en onrustig! Zelfs bij spannende delen uit een andere film, zit ik (en Sven trouwens ook) met m’n handen voor m’n gezicht. Ik kijk dan wel stiekem door de gaatjes tussen m’n vingers door, want ik ben wel nieuwsgierig wat er gebeurt.

18. Ik vergeet foto’s te maken op vakantie

Ik vind het super leuk om te vloggen op vakantie. Ook maak ik wat foto’s van mezelf (of eigenlijk doet Sven dat dus) voor instagram. Daarnaast vergeet ik echter foto’s te maken! Dat vind ik jammer, want soms kijk je sneller foto’s terug dan dat je video’s kijkt. Binnenkort gaan Sven en ik een weekje naar Gran Canaria, dan wil ik proberen erop te letten dat ik meer foto’s maak!

19. Ik denk wel eens aan nog een tattoo nemen

Ik heb twee tatoeages. Eentje nam ik toen ik 19 was (de piercing wilde ik niet meer, maar een tattoo wel!) en eentje liet ik 3,5 jaar geleden zetten. Je kunt dat eventueel terug kijken in de vlog hierboven. Ik ben er nog steeds zo blij mee! Heel vaak denk ik eraan om er nog eentje te zetten. Ik weet alleen nog niet wat en waar. Bovendien wil ik niet een soort van stickervel worden met overal plaatjes ;). Dus wie weet ooit…

20. Ik bel nauwelijks

Ik whatsapp veel met vrienden en familie, maar bellen doe ik vrijwel niet. Het zit gewoon niet zo in mijn systeem! Soms vind ik dat oprecht vervelend. Vooral van mijn schoonfamilie weet ik dat ze graag bellen. Zelf vind ik het ook echt wel leuk, maar ik vergeet het gewoon tijdens mijn drukke dagen. Gelukkig weten ze dat inmiddels wel en bellen ze mij gewoon. Het is echter wel iets waar ik aan wil werken. Contact met mensen die dichtbij je staan is zo fijn. Bedrijven bellen doe ik trouwens ook niet heel graag, op de een of andere manier zal ik altijd eerder mailen. Vaak is Sven degene die belt.

Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen! Als je jarig bent, moet je natuurlijk ook trakteren. Nu kan ik jullie moeilijk allemaal taart sturen, maar ik heb wel een recept (vreselijk ongezond, laat dat duidelijk zijn ;)…maar lijkt me wel mega lekker en op je verjaardag mag dat!) voor jullie uitgezocht dat ik overweeg te gaan maken vandaag. Namelijk deze banoffee taart van 24kitchen. Het kan trouwens ook nog iets anders worden, maar 95% kans dat het iets worden met karamel en chocolade ;). Oh…en natuurlijk ga ik ook m&m’s kopen.

Een hele fijne dag vandaag!

Groetjes, Marloes

Wat zou jij het liefste serveren op jouw verjaardag?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (37)
 1. A. 3 jarengeleden

  Gefeliciteerd Marloes,

  Maak er een fijne dag van! 🥳

  Reageer
 2. Wendy Joyce 3 jarengeleden

  Gefeliciteerd en hele fijne dag!

  Reageer
 3. Lise 3 jarengeleden

  Gefeliciteerd met je verjaardag!
  De taart klinkt overheerlijk;)
  Geniet ervan en vandaag!

  Reageer
 4. Marjolein 3 jarengeleden

  Van Harte Gefeliciteerd. En die taart is heeeerlijk!! Heb die ooit ook eens gemaakt. Geniet er lekker van!!

  Reageer
 5. Lisette 3 jarengeleden

  Van harte gefeliciteerd Marloes! Geniet van je dag!

  Reageer
 6. Silke 3 jarengeleden

  Fijne verjaardag!

  Reageer
 7. Roos 3 jarengeleden

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
  Een hele fijne dag samen!

  Reageer
 8. Milou 3 jarengeleden

  Gefeliciteerd Marloes! 🥳 Leuk lijstje heb je, een aantal herkenbare dingen ook zoals de Barbies haha (nu speelt mijn dochtertje ermee en kan ik er stiekem nog steeds mee spelen ;-))
  Je vraag is wat anderen zouden serveren. Ik trakteer eigenlijk altijd quiche/hartige taart. Daar kunnen ook kaarsjes op 😉 Ik maak de bodem van speltbloem en kwark (tarwe valt slecht bij mij) en dan meestal vulling van prei en hamreepjes en dan ei en roomkaas erdoor en wat kaas erover. Altijd een succes!
  Geniet van je leuke dag! 🤩

  Reageer
 9. Karine 3 jarengeleden

  Een heel fijne 34e verjaardag toegewenst en dat er nog veel mogen volgen !!!!
  Geniet van jouw dag Schorpioentje 🙂 !!!!
  Volgende week mag ik de verjaardagskaarsjes uitblazen (maar net iets meer dan jij Marloes 🙂 :-))
  Groetjes
  Karine

  Reageer
 10. Teha 3 jarengeleden

  Ha Marloes.
  Heel hartelijk gefeliciteerd met je 34e verjaardag! Laat je niet opjagen door een getal wat kinderen betreft.
  Het gaat hoe het gaat. Er zijn ook hele happy moeders van 38. En er zijn ook hele blije vrouwen die,zoals ik,bewust geen kinderen hebben.
  Maak er een mooie dag van!

  Reageer
 11. Sandra UA 3 jarengeleden

  Fijne verjaardag van je birthday twin (ook 34 geworden vandaag :D) Mijn favoriete zoetigheid is appelflappen of cinnamon buns (vegan)
  Ik mocht van mijn ouders geen lippiercing tot ik 18 was. Maar ik heb m genomen op m’n 24e haha! En een hele rits andere dingen en mijn ouders vinden het nog steeds niets!

  Reageer
 12. Esther 3 jarengeleden

  Marloes, van harte gefeliciteerd. Maak er maar een gezellige dag van. 🎂🎊😘

  Reageer
 13. Romy 3 jarengeleden

  Gefeliciteerd met je verjaardag! Maak er een heerlijke dag van vandaag!
  Dat van tegen de katten praten is heel herkenbaar trouwens. Dat doe ik ook dagelijks met mijn kat 😉 Enne, dat met parfum heb ik ook. Maar ik moet zeggen dat ik mijn huidige luchtje van HEMA ook echt heel lekker vind. Budgetproof of niet 😉

  Reageer
  • Margriet 3 jarengeleden

   Perkament tekenen heet dat, ik deed het vroeger ook. Maakte ik kerstkaarten

   Reageer
 14. Nina 3 jarengeleden

  Gefeliciteerd Marloes!

  Reageer
 15. Laura 3 jarengeleden

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!

  Reageer
 16. Ashley 3 jarengeleden

  Van Harte Gefeliciteerd!!!
  Geniet van deze mooie dag 🙂
  Het weer zit iniedergeval mee.

  Groetjes, Ashley

  Reageer
 17. Ina 3 jarengeleden

  Van harte gefeliciteerd Marloes en een gezellige dag
  Groetjes

  Reageer
 18. Margot 3 jarengeleden

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Wat een leuke weetjes over jou! Ik sprak ook de hele dag tegen de kat en later tegen de hond! De kwestie van de dure parfum herken ik ook, ik kreeg zo’n fles wel eens van mijn man, zelf vond ik het zonde van het geld. Ik vier ook niet vaak mijn verjaardag, dit jaar wèl heb ik besloten. Op deze manier wil ik mijn familie bedanken voor alles wat ze voor mij hebben gedaan het afgelopen half jaar. Ik zit al zo lang thuis met een chronische peesplaatontsteking en heb veel steun van ze gehad, ondanks dat ze ver weg wonen en het druk hebben. Op een verjaardag wordt hier altijd zelfgebakken appeltaart geserveerd, iedereen is teleurgesteld als ik wat anders maak! Fijne dag en blijf alsjeblieft wie je bent!!

  Reageer
 19. Luci 3 jarengeleden

  Gefeliciteerd!!

  Reageer
 20. Conny 3 jarengeleden

  Van Harte Gefeliciteerd met je verjaardag, fijne dag, Marloes.
  Veel dingen herkenbaar, maar ik ben een aantal jaartjes ouder en kan met veel plezier terug kijken op nog heel veel leuke dingen! Hiermee wil ik zeggen, maak er wat van en doe de dingen waar jij je goed bij voelt! Veel plezier! Be happy!

  Reageer
 21. Anoniem 3 jarengeleden

  Van harte! En die hobby met inkt, dat zou best eens pergamano kunnen heten: tekenen met een kroontjespen op perkamentpapier.

  Reageer
 22. Francine 3 jarengeleden

  Gefeliciteerd Marloes!

  Reageer
 23. FitRomy 3 jarengeleden

  Een heel Gelukkige verjaardag!! 🥳
  Heb je de banoffee taart gemaakt? 🎂

  Reageer
 24. Marloes 3 jarengeleden

  Heel erg bedankt voor jullie lieve berichtjes allemaal! Ik heb een super leuke dag en geniet van al jullie lieve woorden. Xx

  Reageer
 25. Kelli 3 jarengeleden

  🎉🎂Hiep hiep hoera! 🎂🎉Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! X

  Reageer
 26. Nanda 3 jarengeleden

  Volgens mij (14) heette dat Pergomano. toch? of iets in die trant.

  Reageer
  • Marloes 3 jarengeleden

   Jaaaaa klopt!! Iemand anders reageerde het ook al. Kon er echt niet opkomen!

   Reageer
 27. Vera 3 jarengeleden

  PROFICIAT 🌸🍀💖
  Zoooo leuk om te lezen!
  Ik, 37 en pas net mama…na lang twijfelen, praat tegen m’n hond, heb nog nooit iets gebroken, bel nauwelijks (ik laat mijn man ook bellen 🙈), houd er niet van om jarig te zijn,koop nooit dure parfum en speelde op de middelbare school met mijn nicht stiekem met barbies en dat mocht niemand anders weten 😂
  Heel leuk, die herkenning. En er zijn ook veel dingen anders tussen ons hoor, maar ik merk wel dat ik je graag volg omdat er ook wat gelijkenissen zijn.

  Ik hoop dat je een leuke dag had en hebt genoten van de m&m’s ! Lieve groetjes 🌸🍀💖

  Reageer
 28. Chantal 3 jarengeleden

  Van harte Marloes!!

  Reageer
 29. Vivian 3 jarengeleden

  Denkend aan vroeger. Herinner ik me ‘kinderen voor kinderen’ en een ui onder je bed bij verkoudheid. En die kruiden Geurts van baksels of thee in jullie keuken 😂. Die uien truc gebruik ik nu bij mijn eigen kind 👍

  Reageer
 30. Lydia 3 jarengeleden

  Gefeliciteerd Marloes
  Praat niet elke kattenmoeder met der katten, ik vertel hele verhalen, zelfs op de kattenopvang waar ik als vrijwilliger werk, dat sommige vragen met wie was jij aan het praten, met de katten natuurlijk
  Leuk om deze 20 dingen over je te lezen

  Reageer
 31. Elly Van Ingen 3 jarengeleden

  Marloes, ik ben een dag te laat, maar alsnog gefeliciteerd met je verjaardag en dat jij een leuke dag hebt gehad.

  Reageer
 32. carolien 2 jarengeleden

  Hoi Marloes,

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag, en ook nog gefeliciteerd voor Sven voor het behalen van zijn motorrijbewijs en natuurlijk met het feit dat jullie weer oom en tante worden. Nog wel van een tweeling, how cute! Ik hoop dat het jullie ook (gauw) gegeven mag worden, een klein wondertje!

  Leuk stukje weer, ik herken mezelf in veel dingen….
  Zo koop ik ook nooit dure parfum, ik vraag het liever voor me verjaardag of zo.
  Ik klets ook de hele dag tegen mijn hond hihi of ik nu alleen thuis ben of niet.
  Vroeger heb ik ook veel te lang met barbies gespeeld, dit deed ik geloof ik ook nog tot mijn 12e/13e en natuurlijk stiekem.
  En zo houd ik bijv ook zeker niet van thrillers, ik vind films al gauw te spannend en zit dan inderdaad met mijn handen voor mijn ogen. Als ik er echt naar zou kijken zou ik er zeker weten over gaan dromen en dan droom ik dat gerust meerdere keren, vreselijk.
  Oja, bellen ben ik wel een ster in, ook al heb ik iemand net gezien op een afspraak, kan ik zo weer een uur bellen, heerlijk…

  Groetjes Carolien

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: