Het lukt me even niet
Leefstijl Persoonlijk

Het lukt me even niet…

Door

Is het je opgevallen dat mijn laatste Instagram beeld in de sportschool dateert van 10 januari? En dat ik sowieso opvallend weinig sportschool-foto’s plaats de laatste tijd? En heb je misschien ook opgemerkt dat ik vreselijk veel leuke dingen heb gedaan in de afgelopen tijd? Juist! Mega leuk. Maar gezond leven gaat momenteel even niet zo goed…

Je zou het toch juist weer oppakken?

Als je me op meerdere kanalen volgt, dan weet je dat ik vlak na kerst besloot weer gezond te gaan doen. Na oud en nieuw zei ik hetzelfde. Vervolgens ging ik een lang weekend naar Antwerpen met de familie, gevolgd door 3,5 dag Oostenrijk. Daarbij kwamen vele etentjes en lekkere snacks en weinig tijd (en zin!) om naar de sportschool te gaan.

Ik maakte andere keuzes

Ik kan nu natuurlijk zeggen dat ik er niets aan kon doen dat het gezonde leven niet goed ging. Dat vind ik echter de grootste onzin! Ik koos er zelf voor om niet de meest gezonde gerechten te bestellen in de restaurants waar ik was. Ook besloot ik zelf dat ik nieuwe soorten chocolade wilde proeven, een wafel wilde eten in België, patat wilde eten in Oostenrijk, (glüh)wijntjes wilde drinken en wilde genieten van het overheerlijke ontbijtbuffet in het hotel in Serfaus. Ik had dit allemaal niet hoeven doen. Ik heb er echter totaal geen spijt van!

Ook had ik prima een paar keer extra naar de sportschool kunnen gaan. In België had ik mijn Basic Fit pas mee en mijn hotel in Oostenrijk had een prachtig fitnesscentrum. Ik vond dat echter niet zo nodig, omdat ik heel veel wandelde en natuurlijk op de ski’s stond!

Maar je ziet er toch goed uit!?

Ik ben nog steeds super tevreden met mijn lichaam! Ik schaam me echt niet als ik mijn kleding uit doe. Mijn BMI is nog steeds gezond. Ik ben echter wel écht wat aangekomen. Dat is ook niet zo gek, want eerst kwam onze huwelijksreis, daarna de feestdagen en toen alles wat ik hierboven noemde. Vanochtend woog ik ongeveer 70kg, terwijl ik me op mijn best voel rond 66kg.

De kilo’s vind ik eigenlijk geen enkel probleem! Waar ik wel een beetje van baal, is dat ik sneller achter mijn adem ben tijdens het lesgeven, dat ik me minder energiek en sterk voel en dat ik kleine pijntjes voel ontstaan in mijn lichaam. Zo zijn de spieren in mijn onderrug, bovenrug en heupen bijvoorbeeld veel te stijf, waardoor ik klachten krijg vlak boven mijn bekken. Ook is mijn conditie dus duidelijker minder goed.

Hoe nu verder…

Dat het even niet zo lekker ging met gezond leven, dat vind ik gewoon helemaal prima! Ik weet van mezelf dat het me niet lukt om altijd vlekkeloos mijn best te doen. Natuurlijk neig ik er af en toe naar om te balen, maar die gevoelens zet ik aan de kant! Ik heb ontzettend genoten en ik had niets ervan willen missen.

Ik ben er nu echter wel even helemaal klaar mee! Mijn motivatie om mijn gezonde leefstijl nu ECHT weer op te pakken is steeds verder aan het groeien. Daarbij heb ik oprecht het vertrouwen dat het me wel weer gaat lukken. Ik hoop nu direct, maar anders komt het over een paar weken wel weer!

Waarom ik dit vertel…

Ik wilde jullie dit niet vertellen om een officiële start aan te kondigen van mijn gezonde leefstijl, maar gewoon om te laten weten dat het mij ook wel eens niet lukt en hoe ik daarmee om probeer te gaan. Misschien inspireert het je als het bij jou ook allemaal niet zo vlekkeloos gaat als je graag zou willen.

Niemand is perfect! Geloof me…ook mijn gedachten zijn wel eens heel negatief, maar die probeer ik te negeren omdat ik er niets aan heb. Focussen op mijn doel (weer fitter worden) en vertrouwen houden dat het me gaat lukken, daar heb ik zo veel meer aan op dit moment!

Groetjes, Marloes

Hoe gaat het met jouw gezonde leefstijl?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (24)
 1. Eva 4 jarengeleden

  Prima dat je dit deelt, maar het zijn toch niet alleen bewuste keuzes? Waarom zou je niet kunnen zeggen dat het even wat minder lukt, dat kan toch? Want waarom zeg je anders na de kerst, na oud& nieuw een nu dat je weer ECHT gezond gaat leven?

  Reageer
  • Eva 4 jarengeleden

   Dit bedoel ik: “Natuurlijk neig ik er af en toe naar om te balen, maar die gevoelens zet ik aan de kant! Ik heb ontzettend genoten en ik had niets ervan willen missen.”

   Waarom zou je niet mogen balen (ook) en moet je die gevoelens aan de kant zetten?

   Reageer
   • Vera 4 jarengeleden

    Ik lees niet dat het niet mag. Ik lees dat die emotie niet functioneel is. En je kunt je eigen brein programmeren in hoe je ergens mee om wil gaan. Je kunt niet altijd je emoties kiezen, maar je hebt wel invloed. Dus je kunt jezelf leren er niet te zwaar aan te tillen….Het balen te parkeren en om te buigen naar dat je wel genoten hebt. En zo maak je een frissere, nieuwe start! Zonder dat balen…want dan voel je vaak ook teleurstelling over jezelf en is het lastiger om een nieuwe start te maken.
    Negatieve emoties hoeven niet verbannen te worden…Daar was Marloes in de laatste video over afvallen ook heel duidelijk over!

    Reageer
 2. Margot 4 jarengeleden

  Goedemorgen Marloes, jij bent dus ook maar gewoon een mens… Goed om te lezen juist dat het jou ook niet altijd lukt en fijn dat je zo genoten hebt van je vakanties! Ik zit ook even in zo’n periode dat het me niet lukt om een paar keer per week te sporten. Dit door een hardnekkige hielspoor en door allerlei onverwachte bezigheden. Toch probeer ik mezelf daardoor niet teveel schuldig te laten voelen. Elke week start ik weer met goede moed, plan ik mijn sportmomenten in en ben ik er trots op als het lukt. Daarnaast gaat het gezond eten me goed af dus geen reden om mezelf iets te verwijten!

  Reageer
  • Marloes 4 jarengeleden

   Super goed om te horen! Het komt zeker goed!

   Reageer
 3. Marissa 4 jarengeleden

  Héél herkenbaar.. Helaas duurt deze periode bij mij al bijna drie jaar. In 2015 ruim 15 kg afgevallen. April 2016 kreeg ik een knieblessure waardoor ik een half jaar niet kon sporten. Resultaat in 2016 weer 7kg aangekomen en vanaf die tijd de draad van gezond leven en sporten niet weer kunnen oppakken en nu wat de kilo’s betreft weer terug bij af.
  Pijn in knieën en gewrichten is weer terug en dat maakt het sporten op hoge intensiteit onmogelijk. Kortom.. een cirkel waar ik maar niet uit kom.

  Reageer
  • Marloes 4 jarengeleden

   Dat is inderdaad heel lastig! Heb je een fysiotherapeut? Die kan je waarschijnlijk helpen met opbouwen van beweging! En anders eventueel een diëtist voor een extra stok achter de deur. Succes meid! Houd moed.

   Reageer
 4. Bianca 4 jarengeleden

  Hoi Marloes,

  Prachtig joh in Oostenrijk. Heel erg mooi, snap dat je dat niet had willen missen. :-).
  Dat gezond leven gaat helemaal goed komen! Lekker schaatsen deze week ;-).

  Komt goed Marloes, zet ‘m op!

  Liefs Bianca.

  Reageer
 5. teha 4 jarengeleden

  Ik vind het zó goed dat je dit deelt!
  Niet altijd al die mooie verhalen dat alles goed gaat, maar juist ook de andere kant.
  Zo vond ik het ook heel bijzonder dat je een tijdje terug liet zien hoe die mooie slanke instagramfoto’s gemaakt worden zodat alles goed uitkomt:)
  Er is al zoveel fake, fijn dat jij gewoon eerlijk bent.

  Reageer
 6. Ati 4 jarengeleden

  Mooi artikel chicka!😘😘

  Reageer
 7. Anoniem 4 jarengeleden

  Lieve marloes!
  Ik volg je nu 2 jaar via optimavita.nl en wat blijf je me inspireren! Wat vervelend voor jou dat je nu deze fase doormaakt , met name dat je je minder fit voelt en pijntjes krijgt. Maar wat ben je een voorbeeld voor mij hoe je hiermee omgaat! Ik heb al heel veel van je mogen leren en ook hier leer ik weer van.

  Ik ben vanaf sep vorig jaar tot nu 3,5 kilo aangekomen. Ook omdat het me onvoldoende lukte om gezond te leven. Ook ik ben er nu helemaal klaar mee en klaar voor het gezonde leven. Ik heb vanmidag zelfs iets lekkers afgeslagen omdat jouw vlog van gister nog in mijn hoofd rond spookte hahaaaaaaa. Ik hoorde je gewoon zeggen ; waarom is gezond leven belangrijk voor jou, waarom wil je dit! Wat is je doel en houdt dat voor ogen! En dus heb ik het afgeslagen…..iets gezonds genomen en een ander genietmomentje gepland in het weekend.

  Succes de komende periode. Ik blijf je volgen en ik doe met je mee! Je bent niet alleen 🙂
  Liefs!

  Reageer
 8. Judith 4 jarengeleden

  Kom Marloes, we gaan het samen doen. Jij stimuleert mij altijd, wat heb jij van mij nodig?
  Heerlijk die ontwapenheid die je zo laat zien.

  Reageer
 9. Monique 4 jarengeleden

  Jouw eerlijkheid is zo ontzettend verfrissend. Love it ;o)
  Iedereen heeft uiteindelijk dezelfde strugles in meer of mindere mate. Dit zo fijn om te weten omdat het soms lijkt alsof ik de enige ben. Thanks Marloes!

  Reageer
 10. nikki 4 jarengeleden

  Ik ben jaloers op jou, dat je daar echt van kan genieten, je laten gaan en daarna de draad kan oppakken. Ik hoop dat ik me dat binnenkort ook een ga gunnen om eens echt te eten waar ik zin in heb. Al was het maar 1 dag, 1 maaltijd.
  Veel succes met gezonder leven!

  Reageer
 11. Petra 4 jarengeleden

  Marloes fijn om te lezen dat niemand perfect is haha zelf als deskundige 😊
  Ik kan ook zo balen… sinds 3 jaar is er ieder jaar wel 10kg bij gekomen en hoe gezond ik ook eet tegenwoordig lijkt t maar niet minder te worden. Hier word ik soms letterlijk gek van omdat ik helemaal niet anders eet dan anders (en dan bedoel ik voor de afgelopen 3 jaar) en toch langzaam kilo’s aankom… Nu weet ik inmiddels dat mn schilklier vertraagt werkt maar zoals jij laatst in je vlog deelde hoeft dat geen excius te zijn om niet te kunnen afvallen. Mn lijf is enorm veranderd met een buik en ribbels rond mn taille en zelf op mn rug zie ik eruit als een michelin manneke 😏 Hoe kan t dat dat zo “opeens ” gebeurt is dat leeftijd? Ben 41)

  Reageer
 12. Roos 4 jarengeleden

  Ik vind dit zo motiverend!!! Ik ben namelijk 2/3 kilo aangekomen (door de feestdagen/ oud en nieuw/ daarna weinig motivatie) en voel me dan helemaal schuldig en boos op mezelf.. Door jou denk ik ik ga er weer met frisse moed tegenaan haha.. Het is fijn om te lezen dat het bij jou ook wel eens niet goed gaat maar dat je het gewoon weer op kunt pakken en vrolijk verder kunt gaan. Ik word helemaal vrolijk van deze post

  Reageer
 13. Zoë 4 jarengeleden

  Hi Marloes,
  Super eerlijk en oprecht dat je dit deelt!

  Reageer
 14. Jasmijn 4 jarengeleden

  Misschien iets nieuws en leuks plannen. Bijvoorbeeld een samenwerking met Healthy fest in juni dan kunnen meer mensen met je kennismaken. Ik ga weer met vriendinnen. Mijn ideale gewicht is ook 66,6 en soms door het harde sporten iets meer. Spieren zijn toch zwaarder dan vetten 😉

  Reageer
 15. Julia 4 jarengeleden

  Hoi Marloes,
  Ik heb juist dankzij jouw video’s, work-outs en tips de draad weer heel goed opgepakt en ben

  Reageer
 16. Julia 4 jarengeleden

  Hoi Marloes,
  Ik heb juist dankzij jouw video’s, work-outs en tips de draad weer heel goed opgepakt en ben sinds 6 december al ruim 3kg afgevallen en voel me steeds fitter! Ik gun jou dit gevoel ook weer, dus you go girl!
  Groetjes Julia

  Reageer
 17. pie 4 jarengeleden

  Tja het afvallen gaat hier wel goed want mijn chihuahua eet en drinkt alles op

  Reageer
 18. Sara Brankaer 4 jarengeleden

  Heel leuk, zo’n eerlijk blogje. Dit is precies de attitude die ik de afgelopen 5 jaar stilletjes aan heb proberen cultiveren. De mindset van goed voor mezelf willen zorgen, maar niet op een strenge, alles of niets manier. Juist mildheid, menselijkheid en geduld (véél geduld) hebben mij gebracht waar ik nu ben, 30 kg minder dan 5 jaar geleden, met een bmi van net 25. Ik wil dus nog een paar kilo’s minder, maar accepteer nu beter dat er ook periodes zijn waarin ik weer wat bijkom. Zo lang ik baal heb ik de neiging ofwel “dieet” te denken, ofwel gewoon ongezonde keuzes te blijven maken. Van zodra ik erin slaag mezelf terug graag te zien, en schouderklopjes te geven voor elke slanke keuze, voel ik me meteen 5 kg lichter 😁 PS ik blijf mega fan van jouw schouderklopjes, die vatten je hele “filosofie” zo mooi samen! Ik voel me ook altijd persoonlijk aangesproken als je tijdens een workout “goed bezig!” zegt. 😁

  Reageer
  • Marloes 4 jarengeleden

   Zo´n lieve leuke reactie! Dank je wel voor je openheid.

   Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: