Leefstijl Persoonlijk

Gezond Leven: Mijn 10 meest Rare Gewoontes!

Door

Ik schreef al eens eerder over een aantal van mijn rare gewoontes wat betreft gezond leven. Er zijn echter nog veel meer bekentenissen te doen! Vandaag vertel ik je dingen die ik nog nooit eerder op internet zette, dingen die zelfs goede vrienden niet van mij zullen weten. Ik wil dan wel een ding met je afspreken: niet doorvertellen hè! 😉 Ik zou het super leuk vinden als jij ook jouw ultieme rare gewoontes deelt.

Ok, even wat moed verzamelen….daar gaan we! Ik vertel je mijn rare gewoontes, als het gaat om eten en bewegen.

1. Als ik een wrap uit de oven eet, zoals het recept dat ik laatst deelde, dan eet ik vaak eerst een groot deel van de vulling op. Ik vind de krokante wrap met kaas en chilisaus namelijk ZO lekker met weinig vulling, dat ik hem liever even bewaar.

2. Als ik iets heel lekkers heb gegeten, dan lik ik het liefst mijn kom of mijn bordje af. Een tikje genant natuurlijk, dus ik doe het alleen als ik thuis ben met Sven. In en restaurant of bij vrienden houd ik me in ;). Ik doe het bijvoorbeeld vrijwel altijd met de eiwitfluff die ik na het sporten eet. Ook mijn borrelglaasje na het drinken van een likeurtje is niet veilig ;).

3. Ik vertelde al eerder dat ik eigenlijk nooit muziek draag tijdens het sporten. Het is echter nog een tikje erger, vaak zit ik namelijk compleet in mijn eigen wereld! Ik weet niet wat het is, maar tijdens mijn sportmoment lijk ik me volledig af te sluiten voor de rest van de wereld. Vaak weet ik niet eens wat voor oefeningen Sven en Rasheeda hebben gedaan terwijl ze naast me sporten. Ik zie ze wel, maar mijn hersenen lijken het niet op te nemen.

4. Jullie weten misschien wel dat ik houd van cola zero af en toe. Ik vind het echter NOG veel lekkerder bij de McDonalds. Dat komt doordat het ten eerste mega koud is door de vele ijsklontjes. Daarnaast gaat in de grote kartonnen beker de prik deels uit de cola! Veel mensen haten dat, maar je kunt mij niet blijer maken. Ik snap dat ook écht niet waarom er geen cola zonder prik op de markt is :).

5. Ik drink niet vaak alcohol, maar als ik het drink dan ga ik vaak voor rum-cola, whiskey-cola of sambuca-cola. Ik houd echter van hele sterke drankjes, dus ik doe maar een mini beetje cola bij mijn sterke drank. Ongeveer 50/50 is naar mijn idee perfect. Ik schenk dan natuurlijk geen heel glas, want dan kun je me wegdragen! In de horeca neem ik vaak wijn, omdat de mixdrankjes daar lang zo sterk niet zijn. Dat vind ik minder lekker.

6. Ik weeg nog steeds vrijwel al mijn eten af. Ik weet ondertussen écht wel hoe groot mijn porties ongeveer zijn. Vaak maak ik er zelfs een spelletje van. Ik doe op het oog de hoeveelheid op de weegschaal die ik denk nodig te hebben. Als het getal dan inderdaad precies aangeeft wat ik zou willen, maakt mijn hart een sprongetje van blijdschap (ok, tikje overdreven…maar toch). Het is trouwens absoluut niet zo dat het wegen een obsessie is hoor, soms doe ik juist express een extra schep erbij. Het is gewoon een routine en dus een leuk spelletje geworden.

7. Als ik een cappuccino drink, dan eet ik het liefst eerst AL het schuim ervan af. Ik doe dit ook in een restaurant, tenzij ik vind dat het op dat moment ECHT niet gepast is, zoals bij een zakelijk gesprek. Zelfs van koffie met een cremelaagje, probeer ik dat eerst op te slurpen. Ik heb daar mijn hele eigen techniek voor. Ik blaas aan de overkant (kant die niet tegen mijn mond zit) in mijn kopje, zodat het schuim naar mijn mond toe komt. #TMI

8. Als ik een chocolaatje bij mijn koffie krijg, dan doe ik die in mijn mond en neem vervolgens een slokje koffie zodat de chocolade smelt door de warme koffie. ZO lekker vind ik dat!

9. Sven eet af en toe cruesli met chocolade, ik kan het echter vaak NIET laten om gedurende de dag stukjes chocolade uit de cruesli te vissen. Muesli is trouwens ook niet veilig bij mij, ik eet alle stukjes gedroogd fruit en noten eruit zodat er uiteindelijk een mega saaie muesli overblijft die ik eigenlijk niet lekker meer vind.

10. Ik heb vaak YouTube video’s als ‘achtergrondgeluid’ tijdens het werken. Vaak hoor ik dus helemaal niet wat de YouTuber zegt, ik vind het echter wel heel gezellig om iemand te horen babbelen. Ik zit dan dus ook weer helemaal in mijn eigen ‘werkwereld’ en zone de rest helemaal uit.

Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen. Kom maar op met al jouw gekke gewoontes, je kunt ze hieronder kwijt. Dat kan natuurlijk altijd anoniem, vul gewoon een andere naam in. Je e-mailadres wordt nooit bekend gemaakt.

Groetjes, Marloes

Wat is jouw meest rare gewoonte?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (23)
 1. Elise 5 jarengeleden

  Hahaha heel leuk om te lezen marloes :)!

  Reageer
 2. Laura 5 jarengeleden

  Ik vind het heel chill om bij chips met een smaakje eerst de kruiden eraf te likken als deze zo’n goede laag kruiden heeft ?

  Reageer
  • Marloes 5 jarengeleden

   Jaaaaa!!! Dat doe ik ook 🙂 🙂

   Reageer
   • Laura - LvanR 5 jarengeleden

    Haha! Nicee! Likeur of toetje uitlikken vind ik trouwens ook fijn haha.

    Reageer
  • Isabelle 5 jarengeleden

   Ohhh ik ben gelukkig niet de enige haha. Mijn vriend vindt het een heeeeel rare gewoonte maar ik vind t zo lekker!

   Reageer
 3. R 5 jarengeleden

  Hihi wat leuk om te lezen!! Ik herken het ‘uitlikken’ heel erg hahaha, vind dat ook zo lekker. Ik heb laatst al mijn rare combi van huttenkase en curry als reactie achtergelaten. Maar nog aparter is mijn favoriete tussendoortje: een kopje bouillon (opkikker) met onderin diepvrieserwtjes! Die worden door het hete water gewoon ontdooid en dan zijn ze super knapperig.

  Reageer
 4. Britt 5 jarengeleden

  Nummer 9 is zo herkenbaar haha!

  Reageer
 5. Joyce 5 jarengeleden

  1, 2, 3 en 7 doe ik ook! En 10 ook maar dan met 24Kitchen of Discovery ofzo!

  Reageer
 6. Marlou 5 jarengeleden

  Ooeeehhhh nummer 8 is gewoon te lekkerrrrrrrrr

  Erg leuk om je leuke en gekke dingen te lezen
  Thanks daarvoor werkt zeer aanstekelijk en motiverend

  Groetjes marlou

  Reageer
 7. Anouk van Zoonen 5 jarengeleden

  Cola zonder prik.. Ik ben er ook zo eentje áls ik cola drink! Voor mij het liefst het onderste beetje uit de fles, waar t minste prik zit.

  Reageer
  • Marloes 5 jarengeleden

   Jaaaaaaa!! Me to 🙂 Dacht ECHT dat ik de enige was.

   Reageer
   • Carina 5 jarengeleden

    Nee hoor. Eerste glazen cola uit een nieuwe fles zijn meestal voor zoonlief in het weekend. Daarna blijft de fles op het aanrecht staan totdat hij prikloos genoeg is. En niet meer zo koud, dat is ook zo’n dingetje van me: lauwe cola!

    Reageer
    • Lysanne 5 jarengeleden

     Haha ja ik houd ook niet van koude dranken met prik! Ik laat het daarom buiten de koelkast haha! Vraagt mn vriend laatst: waarom heb je de cola niet in de koelkast gezet na het boodschappen? Uhmmmm omdat ik dat lekkerder vind haha!

     Reageer
 8. Miloe 5 jarengeleden

  Ik herken het wel van jou vlogs dat je tijdens het sporten er altijd heel geconcentreerd bij zit, zo ziet het er ook uit
  Of het een gekke gewoonte is weet ik niet, maar ik moffel alles wat ik niet lekker vind naar mijn hond zodat mijn vriend denkt dat hij lekker kan koken.
  Ik blij, vriend blij, hond zeer blij

  Reageer
 9. rukiye 5 jarengeleden

  als ik een uurtje stevig ga wandelen dan draai ik ook muziek op mn mp3 speler maar eigenlijk luister ik helemaal niet naar die muziek…en als ik door de straten van ons dorp stevig doorwandel dan roept iedereen hoi maar dat zie of hoor ik helemaal niet…ik heb ook altijd een waterflesje bij waar ik nooit uit drink maar wat wel perse bij me moet zijn…ik zit inderdaad op zo n moment helemaal in mn eigen wereld…

  Reageer
 10. Marijn 5 jarengeleden

  Pannenkoeken met appelmoes!

  Reageer
 11. romy 5 jarengeleden

  Wat leuk weer, een gelukkig hebben wij allemaal zo ons tikjes.

  Reageer
 12. karlien 5 jarengeleden

  Jaa YouTube heb ik vaak ook aanstaan tijdens werken, vaak hoor ik helemaal niet wat er gezegd wordt maar het geeft wel concentratie

  Reageer
 13. Margot 5 jarengeleden

  Nummer tien is zo herkenbaar! Ik zet altijd youtube filmpjes aan, tijdens het leren, tijdens het opmaken, tijdens het schoonmaken, etc. Is gewoon hartstikke gezellig!

  Bij de Prince Stars of van die Liga Milkbreaks eet ik altijd eerst de koek op en als laatste het zachte binnenstuk, want dat vind ik het aller lekkerst.

  Leuke blog om te lezen Marloes!

  Groetjes

  Reageer
 14. Ingrid 5 jarengeleden

  Deze is ook best genant. In de periode dat ik nog cakejes bakte met mijn zoon (nu niet meer, hij is 16) en dan bedoel ik van die mini cakejes in zo een papieren vormpje. Wanneer we thuis bij de koffie/thee een cakeje gegeten hadden, verzamelde ik de papiertje en bewaarde die in de keuken voor “later”. Die papiertjes zijn namelijk zo lekker om uit te schrapen met je tanden, als je begrijpt wat ik bedoel. Dat lekkere bruine in dat papiertje vind ik stiekem lekkerder dan het cakeje hihi.

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: