Florida vlog
Leefstijl Persoonlijk

Gezond eten in Amerika – Mijn ervaring!

Door

Afgelopen november zijn Sven en ik 17 dagen naar Florida geweest op huwelijksreis. Nog steeds krijg ik er regelmatig vragen over. Vooral over het eten! Het leek me daarom leuk om er eens een artikel aan te wijden. Hoe heb ik het (gezonde) eten in Amerika ervaren? Ook geef ik natuurlijk mijn tips!

Gezond eten in Amerika, is het te doen?

Ik kan je op deze vraag gelijk een volmondig JA anwoorden. Gezond leven in Amerika is zeker te doen. Het is mij tijdens onze vakantie best heel erg meegevallen. Het verschilt uiteraard wel ontzettend op welke plek je bent, maar in 90% van de gevallen kun je in ieder geval een niet-zo-heel-ongezonde keuze maken. Het grote voordeel is dat er vrijwel overal gewoon VEEL voedsel te kopen is. De kans dat er iets gezonds te verkrijgen is, is daarmee een stukje groter ;).

Uit eten gaan

Als je buiten de deur eet, staan vrijwel overal de calorieën bij de gerechten vermeld. Dit vond ik handig, maar soms ook confronterend! Ik geef eerlijk toe dat het af en toe mijn keuze heeft beïnvloed. Daarnaast moet ik zeggen dat ik het ook heel regelmatig lekker heb genegeerd, zoals bijvoorbeeld toen ik de cheesecake van 1500kcal (!!) at bij de Cheesecake factory.

In vrijwel ieder restaurant kun je dus gezondere opties krijgen. De enige plek waar ik niet een goede optie zag, is bij sommige fastfoodketens zoals bijvoorbeeld Five Guys. Bij anderen waren er wel degelijk betere opties te krijgen. Zoals bijvoorbeeld de powerbowl bij Taco Bell (zie hierboven). Dit is een bowl met onder andere kip, rijst, bonen, guacamole, sla, tomaat en kaas. Ook zit er zure room bij, wat je eventueel zou kunnen laten liggen. Ik vond deze bowl echt verrukkelijk en heb hem meerdere keren gehad. Bovendien is hij super budget, want voor een menu betaal je $5,29! Hij is trouwens ook vegetarisch te krijgen. (dit lijkt wel een reclame voor Taco Bell, haha!)

Ik vond dus in vrijwel ieder restaurant gezondere opties! Niet dat ik die altijd nam, maar dat is een ander verhaal ;). Soms betaal je iets meer voor een gezondere maaltijd, maar uit eten gaan is over het algemeen heel betaalbaar in Amerika. Ga er wel vanuit dat je relatief grote porties krijgt! En reken erop dat er verwacht wordt dat je 10-20% fooi geeft.

Eten kopen in de supermarkt

De prijzen in de supermarkt vonden wij aanzienlijk hoger dat in Nederland! Niet alleen voor gezonde dingen betaal je meer. Een zak chips was bijvoorbeeld ook vaak minimaal $3,-.

Groenten en fruit zijn dus prijzig in de supermarkt. Zo betaalde ik een van de eerste dagen $3,- voor 2 appels. Mijn tip is om goed te letten op aanbiedingen! Heel vaak kun je namelijk twee of meer items voor een goedkoper bedrag scoren en vrijwel altijd zijn er betaalbare soorten groenten en fruit te vinden door reclames op dat moment. Het is echter soms wel even zoeken. Daarnaast moet je dus proberen niet te gericht een bepaalde soort te willen, maar met een open mind de winkel in te gaan.

Hoe ik het heb aangepakt

Toen ik naar Florida ging, heb ik besloten dat ik niet zo zeer wilde letten op gezond eten. Ik vind gezonde maaltijden heel erg lekker, maar ik wilde ook gewoon heerlijk genieten van alles waar ik zin in had. Ik had vooraf dan ook verwacht dat ik flink zou aankomen in de vakantie, maar dat had ik er dubbel en dwars voor over.

Uiteindelijk is het me onwijs meegevallen! Ik vond het eten in Florida vrijwel overal mega lekker. Ook de gezonde dingen waren super goed, waardoor ik die ook regelmatig besteld heb. Bovendien hebben we heel veel bewogen, waardoor ik uiteindelijk maar zo’n 1kg zwaarder terug kwam.

Mijn overige tips

Ik heb nog een aantal overige tips voor je, als jij gezonder wilt eten in Amerika.

  • Lunchen in een foodcourt is ideaal als je mede-eters andere dingen lekker vinden dan jij! In heel veel malls vind je zo’n foodcourt, dat bestaat uit heel veel tafeltjes omringt door een aantal eettentjes. Iedereen kan zo halen wat hij/zij wil en je kunt het gezellig samen opeten.
  • Je kunt veel calorieën en suikers besparen, door de juiste dranken te kiezen. Water kun je vrijwel altijd gratis bij je maaltijd krijgen! Koffie en thee zijn natuurlijk ook prima. Als afwisseling zijn er tientallen soorten light frisdrank te krijgen die geen calorieën en suiker bevatten. Wel zoetstoffen, maar in kleine mate is dat geen probleem.
  • Veel bewegen heeft voorkomen dat ik flink ben aangekomen. Sven en ik hebben heel veel lopend gedaan, een paar keer gesport (gewoon omdat we dat leuk vinden!) en zelfs een dag fietsen gehuurd. In vrijwel elke sportschool kun je een dagpas kopen. Wij hebben zelfs 3x helemaal gratis gesport, omdat ze het zo leuk vonden dat wij als Nederlanders hun sportschool bezochten :).
  • Neem voor de zekerheid gezonde snacks mee, als je het heel belangrijk vind om gezond te eten. Gezonde snacks kun je krijgen bij supermarkten, de meeste kiosken en bij de vele gezondheidswinkels die je vindt in Amerika. Op veel plekken kun je gezonde dingen kopen, maar niet overal. Meenemen is dan dus cruciaal.

Ik hoop dat je iets hebt gehad aan mijn tips! Ik heb ze zelf dus zeker niet altijd opgevolgd, omdat ik had besloten gewoon lekker te nemen waar ik zin in had.

Mijn ervaringen gebaseerd op onze reis naar Florida. Ik heb gehoord dat het in andere delen van Amerika soms lastiger kan zijn. Bijvoorbeeld in sommige delen van Texas. Hier heb ik echter geen ervaring mee.

Groetjes, Marloes

Ben jij wel eens in Amerika geweest? Heb je nog aanvullende tips?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (2)
  1. Sandra CH 4 jarengeleden

    Het viel mij ook op dat in de supermarkten in de VS groente& fruit zo bizar duur zijn! Het eten is in mijn ervaring ook veel zoeter dan hier. Ik ging zelf wel een paar keer naar de Whole Foods de laatste keer dat ik in de VS was, dat is wel duurder, maar ze hebben veel keus. In NYC vielen vooral de verschillen mij op, er waren enorm gezonde restaurantjes en natuurlijk de fast-food. Het feit dat de calorien overal bijstaan is fijn maar ook erg confronterend 🙂

    Reageer
    • Marloes 4 jarengeleden

      Ik ben het helemaal met je eens! 🙂

      Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: