| 1 januari 2017

Gelukkig Nieuwjaar! Jaaroverzicht 2016

Artikel

Hi lieve toppers! Allereerst wil ik je het allerbeste wensen in 2017. Ik hoop samen met jullie een prachtig nieuwjaar in te gaan voor optimavita.nl. Zoals je weet start morgen de Optima Fitstart challenge. De hele maand januari gaan we gezond bezig. Vandaag nog even niet, we kijken even terug naar het afgelopen jaar, zoals ik ook de drie jaar hiervoor deed. Wat gebeurde er met Optima Vita in 2016?

Getallen
Optimavita.nl bestaat inmiddels 3 jaar en 10 maanden. Vorig jaar keken jullie met z’n allen ruim 1,3 miljoen keer op de website. Ik moet eerlijk toegeven dat ik geen verdere stijging had verwacht, ik heb namelijk het idee dat blogs minder populair worden. Ik was dan ook erg verbaasd om te zien dat jullie dit jaar ruim 1,8 miljoen keer keken!

Ook zijn er meer unieke bezoekers geweest. In 2015 waren dat er 826.000, in 2016 bijna 1,1 miljoen!

Ik heb een beetje meer belgische bezoekers gekregen, 9,3% van jullie komt uit Belgie! Best veel vind ik. Mijn blog wordt ook regelmatig bezocht vanuit Duitsland, de VS, de UK, Spanje, Frankrijk, Suriname en heel wat andere landen.

gezond-ontbijt-kind

Hieronder zie je de meest populaire artikelen van dit jaar:

 1. Gezonde zoete snack: Kaki 
 2. 10 ideeën voor een gezond ontbijt
 3. Eieren, hoeveel mag ik er eten 
 4. Feit of fabel: banaan en druiven zijn dikmakers 
 5. Gezond broodbeleg

Opvallend dat het nummer 1 artikel gewoon hetzelfde is gebleven als die van vorig jaar! Ook nummer 3 en 4 stonden vorig jaar in de top 5. Dit zijn dus hele populaire artikelen :). Opmerkelijk genoeg gaan ze allemaal over voeding, terwijl op Youtube juist de workouts veel populairder zijn.

Mijn meest bekeken video in 2016 is net als vorig jaar weer deze hele oude video met een beginner workout voor buik, billen, benen en vetverbranding. De best bekeken video die ik dit jaar opnam is deze:

Ook de video met het buikspierkwartier, die ik in 2015 rond kerst opnam, blijft mega populair.

Achter de schermen
Ook is er achter de schermen weer veel veranderd. Sinds begin van dit jaar, werk ik samen met een mediabureau dat me helpt met het vinden en plaatsen van adverteerders. Het is je misschien wel opgevallen dat er vaker advertenties staan op optimavita.nl. Dit heb ik besloten, omdat ik hierdoor meer kan verdienen met mijn blog en het daardoor ook langer voor jullie kan volhouden! Ik verdiende tot deze tijd nauwelijks iets aan het bloggen, terwijl er mega veel tijd in ging zitten. Ik ben het altijd mega leuk blijven vinden, maar er moet natuurlijk ook verdiend worden. Daarom deze keuze. Ik ben heel blij dat ik tot nu toe nog nooit een negatieve reactie over de advertenties heb gehad. Fijn dat jullie het begrijpen!

Ook heb ik een deel van mijn werk als fitnessinstructeur opgegeven, om het bloggen en video’s maken serieuzer aan te pakken. Dat kan nu ik er meer mee verdien, dus wilde ik het doen! Mijn streven is om de kwaliteit altijd zo goed mogelijk te houden…en dat kost tijd. Ik ben heel blij dat ik mijn blog nu echt als een baan kan beschouwen, het maakt me namelijk mega gelukkig!

sven-en-ik

Privé
Ik ben in 2016 op zoek gegaan naar balans. Ik merkte dat ik het altijd veel te druk had, waardoor ik regelmatig even een periode rustiger aan moest doen. Dat wilde ik niet meer! Ik heb onder andere daarom een deel van mijn werk opgegeven.

Ik kan oprecht zeggen dat ik lekkerder in mijn vel zit dan ooit! Ik voel me fit en energiek en neem veel meer tijd voor mezelf. Ik werk nauwelijks meer in het weekend, waardoor ik veel meer rust heb. Sven helpt me hier ontzettend bij, hij steunt me in alles wat ik doe. Ik kan me echt geen betere man in mijn leven wensen :).

Om een lang verhaar kort te maken…het gaat gewoon mega goed! Mijn doelen voor 2017 zijn om nog flink wat meer abonnees te krijgen op YouTube en ik zou graag meer volgers krijgen op Instagram. Als je me hierbij wilt helpen, zou dat natuurlijk geweldig zijn!

Heel erg bedankt voor al jullie steun en enthousiasme. We gaan er een prachtig nieuw jaar van maken!

Groetjes, Marloes

Wat waren voor jou belangrijke dingen in 2016?

13 reacties

 1. Wat gaaf dat je nu echt van Optima Vita meer je werk hebt kunnen maken. Je hebt ook bezoekersaantallen om onwijs trots op te zijn! Fijn dat je ook in je privéleven meer balans hebt gevonden. Ik hoop dat 2017 een geweldig jaar voor je wordt!

 2. Super leuk dat het zo goed gaat met je blog en je kanaal! Je verdient het 🙂
  Volgens mij staat er trouwens een typfoutje in de tekst: in de tweede zin staat niet jaar 😉
  Ik hoop dat je je doelen waar kan maken!

 3. Hoi Marloes, Ook jij alle goeds voor 2017. Geweldig zoals je het gaat met je werk. Zo fijn dat je er nu ook echt je werk van hebt gemaakt en er inkomen van overhoud. Mooi te zoen hoe gelukkig Sven en jij samen zijn. Hou dit vast. Ik hoop van harte dat je nog lang door blijft gaan met dit werk. Je ben voor mij en grote stimulans en voor vele. Door jou enthousiasme en kennis help je mensen weer elke dan. Op naar de challence. x

 4. Ik wens jou en Sven een super 2017 en ik hoop dat je nog heeeeel lang blijft bloggen, vloggen en ik vind jouw site Optima Vita echt super !

 5. Ik snap dat je dat doet hoor met advertenties enzo! Vind het ook niet erg ofzo. Wel toen ik een workout aan het doen was en er 2x een reclame tussendoor kwam dat is dan wat minder als je lekker bezig bent hihi! Veel succes geluk in 2017! Ga zo door :)! Gr

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram