Geld verdienen met YouTube
| 2 september 2019

Geld verdienen met YouTube / Bloggen / Instagram

Als ik mensen ontmoet en vertel over mijn werk als influencer, dan merk ik dat er veel vragen zijn over hoe je geld kunt verdienen met YouTube, bloggen of instagram. Hoe werkt dat eigenlijk? Wie betaalt jou dan? Wij Nederlanders zijn natuurlijk altijd een beetje geheimzinnig over ons inkomen, maar ik vertel je graag over de manier waarop ik geld verdien!

Eerlijkheid

Als influencer verdien ik mijn geld met behulp van YouTube, mijn blog en instagram. Dit zou niet kunnen zonder jullie, mijn kijkers. Zoals je misschien weet, vind ik het super belangrijk dat ik altijd zo eerlijk mogelijk naar jullie ben. Ook op dit gebied vind ik het helemaal prima dat jullie weten hoe het zit.

Mocht je nog vragen hebben na deze video, dan kun je die natuurlijk altijd hieronder stellen. Ik beantwoord ze graag! Wel beoordeel ik uiteraard per vraag kritisch of ik hem wil beantwoorden. Ik houd graag nog een klein beetje privacy ;).

Ik hoop dat je het leuk vond om te zien!

Groetjes, Marloes

Wist jij dit al? Of is het nieuw voor je?

19 reacties

 1. Hoi Marloes, Leuke en vooral interessante vlog! wat ik mij dan nog wel afvraag is hoe doe je dat dan met pensioen opbouw, en je ziektekosten verzekering, in de zin van, als jij 2 benen zou breken, heb je dan een tijd geen inkomsten en ook geen ziektegeld?
  ik heb zeker GEEN plannen om vlogger te worden hoor! ik volg je liever, whaha.
  leuke dag nog!
  lieve roet,
  Francisca

  1. Hi! Ik kies er momenteel bewust voor om geen ziektekostenverzekering te hebben. Dat is een risico, maar de kosten zijn wat mij betreft momenteel te hoog. Bovendien is de kans dat ik helemaal niet meer kan werken vrij klein. Met 2 gebroken benen kan ik bijvoorbeeld nog steeds cliënten zien, vlogs maken en blogposts typen ;). Of het verstandig is weet ik niet, maar het is dus wel een bewuste keuze. Pensioenopbouw moet ik inderdaad zelf regelen, lastig…maar ik doe m’n best 🙂

   1. Ik hoop dat je bedoelt dat je wel een ziektekostenverzekering hebt maar geen arbeidsongeschiktheidsverzekering hebt. Dat eerste moet je echt wel hebben, anders kan je de dokter of ziekenhuis niet betalen moxht dat nodig zijn. Dat tweede is een risicoafweging.

 2. Hey Marloes,

  Ik ben ook diëitste en ben wel benieuwd naar hoeveel cliënten jij zo gemiddeld ziet op een dag bijvoorbeeld? Ik ben nog niet zo lang gestart en mijn agenda zit zeker en vast nog niet vol wat mij soms onzeker maakt. Natuurlijk besef ik dat dat moet groeien maar ben altijd benieuwd hoe het bij andere zit.

  Alvast bedankt!

  1. Hi Elien! Bij mij zit het ook echt niet vol, maar dat is mijn streven ook niet omdat ik dit er dus naast doe :). Vandaag had 7 cliënten (waarvan 2 nieuwe), morgen heb ik er 2 en woensdag 14. Het wisselt dus ontzettend per dag! Maak je dus vooral niet druk, focus op het leveren van kwaliteit en maak reclame voor jezelf…dan komt het vanzelf!

 3. Hoi Marloes,
  Heel interessante vlog. Ik ben 50 en ik had geen idee hoe dit allemaal werkt, dank je wel voor de informatie. Ik heb je pas een paar maanden geleden ontdekt en ik vind je erg verfrissend en leuk. Ik ben blij dat jij ook gewoon eens snoept naast het gezond eten, veel realistischer dan een strak regime. Ik maak ook gebruik van je sport video’s, erg fijn om thuis mee te sporten. Dus je kunt wel zeggen dat je er een fan bij hebt 😉
  Groetjes, Willeke

 4. Hi Marloes!
  Leuke video weer! Ik heb enorm veel respect voor jou en hoe je het allemaal doet! Het enthousiasme spat er van af!
  Ik volg je nu ruim 2,5 jaar via optima vita. En ik vind het allemaal heel leuk, leerzaam en ontspannen. Ik ben nu 34, dus ik ben ook bejaard als jij bejaard bent :p. Dus kom maar op met die bejaardenvlogs whahahaa…

  Sinds kort heb je er nog 3 mini volgers bij, sinds maukie en Molly kijken mijn dochters ook mee! ” Heeft het sport meisje weer een video mama?” ;P

  Ik zou zeggen; ontzettend bedankt voor alles wat je voor ons doet. En ben en blijf fan!

  Liefs!

 5. Geweldig Loes, ik luister en kijk graag naar je!
  Een hele andere vraag: Heb jij iets met blenders en smooties? Ik ben het nog niet bij je tegengekomen.
  Of moet ik beter zoeken in je YouTube kanaal.
  Ik vraag me af of het nou echt gezond is?
  Ga lekker zo door, misschien eens naar Koffie tijd op RTL4….. Ik gun het je zo!
  Liefs Babs Kollewijn.

  1. Blenders blijken altijd kapot te gaan bij me ;). Daarom gebruik ik momenteel een staafmixer voor m’n fluff! Dat is trouwens ook vrijwel het enige waar ik hem voor gebruik. Ik ben niet zo van de smoothies :). Dank je wel!

 6. Hoi Marloes,

  Je hoeft echt niet bang te zijn dat je geen pensioen op bouwd voor later. Als we samen oud en bejaard zijn dan kijk ik nog steeds naar jou!
  Ik heb veel respect voor jouw werk als influencer, je moet wel heel duidelijk je grenzen kunnen aangeven wat je wel en niet wilt doen. Heb je ook ergens spijt van ? Dat je ooit een opdracht hebt aangenomen dat je achteraf beter niet had kunnen doen? Het lijkt mij in het begin best een zoektocht om die grenzen uit te vinden.

 7. Hoi Marloes,
  Ook ik ben fan en kijk heel graag naar je vlogs. Ik kijk ze alleen altijd via jouw website en ik vraag me af of dat voor jouw inkomsten iets uitmaakt. Als dat zo is, zal ik het namelijk voortaan braaf via YouTube doen!

  1. Hi Ilse (en de rest) super leuk dat jullie daarover nadenken. Maar het maakt niet heel veel uit. Doordat en meer verkeer op mijn blog is krijg ik namelijk meer inkomsten uit de advertenties op mijn blog :). Het komt dus wel binnen, maar via een andere manier. Liefs

 8. Ja, dat doe ik namelijk ook. Ik krijg namelijk via mijn e-mail een berichtje dat er weer een nieuwe vlog/ blog is en klik erop zodat ik naar de desbetreffende optima vita site ga. Het is wel vervelend omdat als je vraagt om een duimpje omhoog te doen, dat het dan niet kan.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram