| 28 december 2017

Fitgirl Vragen met Jessica van Eat Run Love

Foto credits (foto bovenaan): Vivienne Magali

Ik ontmoet de laatste tijd vaker andere ‘Fitgirls’ (wat een rotnaam vind ik dat eigenlijk, maar je snapt wat ik bedoel) op events. Ik vind dat echt ontzettend leuk! Ze geven me allemaal weer nieuwe inspiratie en ik geniet van meiden die super enthousiast hun eigen gezonde leefstijl hebben gecreëerd. Ik deel graag een deel van die inspiratie met je, door een aantal van deze meiden het hemd van het lijf te vragen!

Eerder zag je een video-interview met Carmen Ketelaar. Deze keer stel ik dezelfde vragen aan Jessica van de blog Eat.Run.Love. In ontmoette haar laatst tijdens de opening van de Under Armour store. Een super lieve enthousiaste meid met een grote passie voor bloggen over sport en voeding. Je begrijpt wel: ik ben fan! ♥ Je kunt Jessica trouwens ook vinden op Instagram.

Ok, genoeg intro…hieronder eerst wat serieuzere vragen en daarna evil dilemma’s…

Interview vragen
Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Jessica, 31 jaar, woonachtig in Amsterdam met mijn vriend en twee katten en verslaafd aan sport. Dat uit ik door (uiteraard) veel te sporten, maar er ook over te praten en schrijven op www.eatrunlove.nl. En nee, dat is geen blog over hardlopen (ooit wel zo begonnen), maar een blog over een gezonde en actieve lifestyle.

Hoe ben jij gezond gaan leven?
Na mijn (ongezonde) studententijd wilde ik het sporten weer oppakken in Haarlem. Geen zin en geen geld voor een sportschool begon ik met hardlopen. En ik kreeg eigenlijk wel de smaak te pakken. Mijn studentenvet verdween en ik voelde me een stuk gezonder en fitter.

Houd je je calorieën bij? Of eet je volgens een bepaald schema?
Ik heb heel lang mijn calorieën bijgehouden, maar ben daar sinds het voorjaar een beetje vanaf gestapt. Ik was toen aan het trainen voor een Olympische Triathlon (in Barcelona) en merkte dat mijn lichaam behoefte had aan véél eten. Daar heb ik me aan toegegeven en sindsdien is het calorieën tellen een beetje naar de achtergrond verdwenen. Maar ik weet wel heel goed hoeveel calorieën overal in zitten en wat ik ongeveer op een dag binnen krijg. Nu ik weer meer Crossfit let ik beter op mijn macro verdeling; dus voldoende eiwitten, genoeg koolhydraten en gematigd met vet (daar ga ik het beste op).

Hoe vaak sport je per week? Wat doe je dan?
5 à 6x per week ben ik in een Crossfit box te vinden. 2x per week techniektraining (Gymastics en Olympic Lifting) en de rest WOD’s (workout of the day). Verder ga ik 1x per week naar Yin Yoga en probeer ik het hardlopen een beetje te onderhouden. In de zomer van 2018 wil ik weer een triathlon doen, dus dan zal mijn trainingsschema weer veranderen.

Heb je een doel qua sporten/gezond leven?
Momenteel niet. Beter worden in crossfit, maar dat zijn minidoelen. En genieten van het leven zoals het komt.

Wat is je grootste valkuil?
Dat ik te weinig eet. Als ik gezond wil eten, uit zich dat bij mij vaak in te weinig eten. Hier moet ik goed op letten als ik weer eens een fase heb waarbij ik minder wil snoepen.

Hoe vaak heb jij een cheatmoment?
Elke dag 🙂 Ik houd niet van het woord cheaten. Ik cheat dus ook niet, maar geniet van het leven. Heb er laatst nog een blog over geschreven! Ik ben een enorme snoepkont en omdat ik zoveel sport en over het algemeen gezond eet, vind ik dat ik elke dag een snoep momentje mag hebben. 80/20!

Wat eet je het liefste op zo’n moment?
Chocolade of drop

Wat zijn je favoriete gezonde producten/maaltijden?
Banaan, Havermout, Zoete aardappel, Eieren, Hummus, Kwark

Hoe houd jij gezond leven vol?
Natuurlijk heb ik ooit de knop om moeten zetten, maar inmiddels zit het zo in mijn systeem dat het niet voelt als een verplichting. Zodra ik een paar dagen ‘ongezond’ eet, merk ik dat gelijk: futloos, moe, slechte huid en alleen maar cravings. Dat is voor mij het moment om weer even op te letten. Maar eigenlijk let ik dus altijd op, omdat ik weet hoeveel meer energie ik er door krijg. Plus, gezond leven is leuk en lekker!

Hoe ziet jouw voeding eruit op een gemiddelde dag?
Starten met warme havermout met banaan, pindakaas en dadel. Tussendoor een bakje magere kwark met wat honing en een stuk fruit. Als lunch een salade, soepje en twee boterhammen met kipfilet, hummus, eitje. ’s Middags tussendoor 200 gram groenten + rijstwafel met hummus, of als ik ga trainen uit werk een (extra) krentenbol. ’s Avonds een lekkere pasta met veel groenten (vega, kip of gamba’s).

Wat is jouw ultieme tip voor iedereen die gezonder wil leven?
Gezond leven lukt alleen als je het echt leuk vindt. Dat houdt dus in dat je een sport kiest die goed bij je past (niet eentje die je doet omdat het een trend is) en gezond eten ook lekker maakt! Je hoeft echt niet te knagen op een wortel of elke dag havermout te eten. Met onbewerkte, verse producten en lekkere kruiden kun je de lekkerste gerechten maken.

This or that
Ok…nu gaan we het Jessica even heel pittig maken *kijkt evil*

Koffie of thee
Thee, ik drink eigenlijk nooit koffie. Als ik al iets van koffie drink is het espresso, ik denk zo’n 3 kopjes per week. Heel weinig. Thee drink ik elke dag, de hele dag door. Van kamillethee en rooibosthee tot verse gember en verse muntthee.

Nooit meer cardiotraining of nooit meer krachttraining
Nooit meer cardio

Een partner die elke dag sport, of een partner die nooit sport
Een partner die elke dag sport

Pindakaas of Nutella
Oef, deze is moeilijk! Pindakaas dan! Omdat het nog veelzijdiger is dan Nutella in gebruik.

Nooit meer alcohol of nooit meer chocola
Nooit meer alcohol (drink sowieso al erg weinig alcohol)

Mooie billen of mooie borsten
Mooie billen! Van al dat Crossfitten houd je weinig borst over 🙂

Nooit meer uit eten gaan, of alleen nog maar uit eten gaan
Nooit meer uit eten gaan, dan kook ik liever zelf zodat ik zelf kan bepalen wat ik eet!

Adidas of Nike
Nike!

Glutenvrij eten of veganistisch eten
Oei, deze is lastig. Dan ga ik voor glutenvrij eten omdat ik mijn zuivelproducten vooralsnog niet kan missen. Vega zou ik trouwens prima kunnen!

Nooit meer iets anders drinken dat water, of alles wat je eet eerst pureren
Nooit meer iets anders drinken dan water. Mag warm water dan ook? (edit Marloes: vooruit 😉 ) Ik drink nu al eigenlijk alleen maar water en thee. Saai heh :).

Ik hoop dat jullie net zo genoten hebben van de antwoorden van Jessica als ik :). Als je een idee hebt voor een volgende fitgirl (of boy) die ik deze vragen zou moeten stellen, let me know!

Neem zeker even een kijkje op de blog en instagram van Jessica.

Groetjes, Marloes

Wil je vaker dit interview zien? Wie moet ik de volgende keer deze vragen stellen?

4 reacties

  1. Hey Marloes. Leuk interview. Ik merk voor mezelf dat ik echt jaloers kan worden op jullie fitgirls. Ik kan dit namelijk niet. Naast lichamelijke aandoeningen, waardoor mijn lijf die belasting niet kan hebben , zit ik nu ok met psychische problemen. Daardoor ben ik alleen maar vele kilo’s aangekomen. Het lijkt zo onbereikbaar, maar stiekem blijft het mijn droom om ooit ‘gewoon’ 2 of 3 keer per week te kunnen sporten. Echter en fitgirl zal ik nooit worden. ?

  2. Ja, leuk weer om te lezen!
    En ja inderdaad, het is wat jaloersmakend dat omdat je je er goed bij voelt het goed vol te houden is… Ik heb dat niet haha! Mijn lichaam functioneert ook goed op elke dag een reep chocola maar dat is toch niet zo handig.
    Ik moest voor een vervolg nog denken aan fitwithmarit, volgens mij woont zij vlakbij!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram