Jip Sanders
Leefstijl Persoonlijk

Fitgirl interview met Jip Sanders!

Door

Ik vind het zo ontzettend leuk om andere dames (en heren) te volgen die met sporten en gezond leven bezig zijn! Het liefst zou ik alles van ze willen weten, om inspiratie op te doen. Daarom riep ik ooit het item ‘fitgirl interview’ in het leven. Ik stelde al eens vragen aan Jessica van Eat Run Love en aan Carmen Ketelaar. De laatste tijd was het echter heel erg stil rondom dit onderwerp. Hoog tijd om daar verandering in te brengen! Vandaag vraag ik leukie Jip Sanders het hemd van het lijf!

Oh…neem de term ‘fitgirl’ trouwens niet te serieus. In mijn ogen is ieder vrouwelijk wezen een fitgirl als ze ook maar een klein beetje bezig is met fit zijn :).

1. Wie ben je en wat doe je?

Hoi! Ik ben Jip, een 23-jarige Brabantse sportieveling, studerend in Nijmegen. Een tijd geleden ben ik als hobby mijn blog www.jipsanders.com (Instagram: @jipsanders) begonnen over hardlopen, fitnessen, voeding en allemaal andere dingen die ik leuk en interessant vind. Inmiddels is deze hobby een beetje uit de hand gelopen maar stiekem vind ik dat heel leuk! 🙂

2. Hoe ben jij gezond gaan leven?

Altijd ben ik sportief geweest maar tijdens mijn studententijd (lees: heel veel biertjes) kwamen mijn broeken wel erg strak te zitten… Ik ontdekte krachttraining en maakte wat meer bewustere keuzes omtrent mijn voeding. Ik begon me steeds fitter te voelen en heb deze levensstijl sindsdien nooit meer losgelaten.

3. Houd je je calorieën bij? Of eet je volgens een bepaald schema?

Nee, ik ben voorstander van luisteren naar je gevoel en je lichaam. Ik weeg niets af en wil niet te veel nadenken over getalletjes. Daar vind ik het leven te kort voor! 😉

Wafels Jip

4. Hoe vaak sport je per week? Wat doe je dan?

Ik sport ongeveer 5 tot 6 keer in de week. Meestal zo’n 2-3 keer hardlopen/voetballen en dan 2-3 keer naar de sportschool om met gewichtjes te zwaaien.

5. Heb je een doel qua sporten/gezond leven?

Ik zou graag wat meer willen kunnen met betrekking tot oefeningen met mijn eigen lichaamsgewicht (Calistenics). Stap 1 daarvoor is leniger worden maar dat wil nog niet helemaal lukken… (Ik ben zo’n stijf als een hark!)

6. Wat is je grootste valkuil qua gezond leven?

Dat ik soms te graag progressie wil zien. Denk aan sneller, fitter en leniger worden. Terwijl ik ‘gewoon’ sporten zonder een doel ook gewoon heel fijn kan vinden!

7. Hoe vaak heb jij een cheatmoment?

Iedere dag! Ik ben van mening dat je dagelijks kan genieten van iets ‘minder gezonds’ als je maar voldoende beweegt.

8. Wat eet je het liefste op zo’n moment?

Chocolade of pizza!

Fitgirl interview Jip Sanders

9. Wat zijn je favoriete gezonde producten/maaltijden?

Ik kan heel erg genieten van een havermoutje met banaan, kaneel, rozijnen en pindakaas, een bakje kwark met fruit of gewoon boterhammen met rijkelijk beleg zoals ei, kipfilet, hummus etc.

10. Hoe houd jij gezond leven vol?

Door niet te streng voor mezelf te zijn en door af en toe lekker te genieten van een avondje vol chipjes en wijn (inclusief de kater helaas).

11. Hoe ziet jouw voeding eruit op een gemiddelde dag?

In de ochtend eet ik vaak een bak kwark met appel en banaan of een havermoutje. Als tussendoortje meestal een reep of iets van een plak bananenbrood. Vervolgens lunch ik vaak met rijkelijk belegde boterhammen. Mijn avondeten is heel verschillend (denk aan pasta’s/wraps/AVG’tje/soepen/salades etc.) Wanneer ik in de avond nog trek krijg, neem ik nog een bakje kwark en/of wat rijstwafels met bijvoorbeeld pindakaas.

12. Wat is jouw ultieme tip voor iedereen die gezonder wil leven?

Neem kleine stapjes! Wil niet opeens ‘heel gezond’ gaan leven maar kies om te beginnen bijvoorbeeld voor 2 of 3 kleine veranderingen zoals: 2x per week sporten op een vaste dag en zoete drankjes vervangen door water en/of thee.

Jip hardlopen

This or that

In ‘this or that’ onderwerpen we Jip aan een paar moeilijke keuzes. Er is maar 1 regel, ze MOET kiezen :).

Koffie of thee

Thee! Het liefst in een zo’n groot mogelijke mok met een koekje erbij 🙂

Nooit meer cardiotraining of nooit meer krachttraining

Nooit meer krachttraining. Ik vind met gewichten zwaaien in de sportschool leuk maar ik haal uiteindelijk meer voldoening uit een hardlooprondje of voetbalwedstrijd!

Een partner die elke dag sport, of een partner die nooit sport

Zonder twijfel kies ik voor een partner die elke dag sport! Ik vind het fijn om samen sportief te kunnen zijn én samen te kunnen genieten van extra veel eten… 😉

Pindakaas of Nutella

Hoewel ik ook enorm kan genieten van Nutella kies ik toch voor pindakaas! Daar moet ik gewoon elke dag een hapje van hebben!

Nooit meer alcohol of nooit meer chocola

Nooit meer alcohol. Een drankje op zijn tijd is lekker maar een leven zonder chocolade kan ik me gewoon echt niet voorstellen. (En alcoholvrije biertjes zijn ook best lekker!)

Mooie billen of mooie borsten

Ik sport veel omdat het voor mij een uitlaatklep is maar je doet het natuurlijk ook een beetje om er fit uit te blijven zien. Ik vind een wat gespierder lichaam wel mooi maar billen of borsten daar ben ik niet mee bezig.

Nooit meer uit eten gaan, of alleen nog maar uit eten gaan

Dan kies ik toch liever voor nooit meer uit eten gaan. Ik vind uit eten gaan echt een feestje maar ik kan ook enorm genieten van een eigen gemaakte maaltijd. Als ik nooit meer uit eten zou mogen gaan zou ik zo af en toe thuis wat ‘specialers’ koken, een aantal vrienden uitnodigen en de woonkamer ombouwen tot een restaurant. 😉

Adidas of Nike

Ohhh, dit is een moeilijke! Ik ben een grote fan van zowel Adidas als Nike… Maar als ik écht moet kiezen (volgens mij is dat wel de bedoeling) ga ik toch voor Nike. Omdat ik groot geworden ben mijn mijn Airmaxjes 😉

Glutenvrij eten of veganistisch eten

Hoewel ik nooit geheel vega(n) zou willen worden, eet ik steeds meer bewust. Ik vind het ook best wel interessant om me daarin te verdiepen!

Nooit meer iets anders drinken dat water, of alles wat je eet eerst pureren

Nooit meer iets anders drinken dan water. Ik houd van eten met een ‘bite’ dus alles pureren lijkt me verschrikkelijk.

 

Zo super leuk om te lezen! Ik hoop dat jullie dat ook vonden. Als je een idee hebt voor een volgende fitgirl (of boy) die ik deze vragen zou moeten stellen, let me know!

Neem zeker even een kijkje op de blog en instagram van Jip.

Groetjes, Marloes

Wil je vaker dit interview zien? Wie moet ik de volgende keer deze vragen stellen?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (2)
 1. Niels 4 jarengeleden

  Leuk deze rubriek!!!

  Reageer
 2. Alette 4 jarengeleden

  Leuk om te lezen.

  Suzanne Brummel is misschien wel een leuke optie.

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: