Stagiaire voorstellen
Leefstijl Persoonlijk

Even voorstellen: stagiaire Rianne

Door

Sinds een week heb ik een nieuwe stagiaire, Rianne. Het is alweer 1,5 jaar geleden dat Tamarah stage liep bij Optima Vita, dus ik vind het super leuk om weer iemand naast me te hebben. Omdat je haar regelmatig zult tegenkomen in vlogs, artikelen en misschien zelfs video’s (en achter de schermen), is het misschien leuk als je haar iets beter leert kennen. Ik geef het woord aan Rianne:

Even voorstellen…

Hoi! Misschien hebben jullie me intussen al een keertje voorbij zien komen op de vlog van Marloes, maar mocht je het nog niet gezien hebben: mijn naam is Rianne en ik ben de nieuwe stagiaire :). Ik ben 25 jaar en zit op dit moment in het vierde en tevens laatste jaar van de studie Voeding & Diëtetiek. Dit is dus mijn afstudeerstage, spannend! Ik kom steeds dichterbij het ‘werkzame grote mensen’ leventje en daar heb ik best wel zin in, helemaal na 8 jaar lang studeren. De studieboeken en tentamens komen me inmiddels mijn neus uit, haha. Voorheen heb ik namelijk de studie Fotografie & Journalistiek gevolgd. Daarmee komen we ook gelijk op mijn hobby’s… wat onder andere fotografie is. Ik vind het superleuk om fashion- en portretfoto’s te maken. Daarnaast ben ik gek op zingen, sporten en reizen. Verder hou ik van oma-achtige dingen zoals wandelen, gezonde baksels maken, de natuur en geurkaarsjes.

Gezonde levensstijl

In de afgelopen jaren ben ik bezig geweest met het ontwikkelen van een gezonde levensstijl: iets wat bij mij past en wat ik dus ook voor de rest van mijn leven vol kan houden. En geloof me, dit gaat echt niet altijd zonder slag of stoot. Bij veel mensen die bijvoorbeeld willen afvallen zie ik dat ze het liefst zo snel mogelijk willen. Echter is het bij afvallen juist zo belangrijk dat er een goede basis is: een levensstijl waar je blij van wordt, zodat je het kunt volhouden. Helaas kost dit tijd, bij mij dus ook. Het gaat met vallen en opstaan. Maar als je het eenmaal onder de knie hebt, kan gezond leven zo leuk zijn! Gezond eten hoeft echt niet saai te zijn. Er zijn genoeg manieren om het leuk te maken. Daarnaast ben ik er geen voorstander van om allerlei producten uit een dieet te verbannen. Het gaat om het totale plaatje, dus ook ‘ongezonde’ producten kunnen hier soms in thuis horen. Ik vind dat je je zeker niet schuldig hoeft te voelen als je niet altijd 100% gezond eet. Zolang de basis maar goed is! Daarnaast ben ik van mening dat ieder individu anders is en dat er dus ook bij ieder mens een ander dieet en levensstijl hoort. Het is maar net wat werkt voor jou. Ik hoop de aankomende periode veel te leren van Marloes en ik zou het leuk vinden om in de toekomst zelf mensen te helpen om hun manier van gezond leven te ontdekken!

Wat ik ga doen…

In de aankomende periode zal ik mee gaan kijken met de consulten van Marloes en ondertussen zal ik bezig zijn met onder andere het ontwikkelen van een interventie. Deze richt zich op het bevorderen van een gezonde levensstijl, met de focus op overgewicht en gedragsverandering. Verder zullen jullie af en toe misschien weleens een artikel van mij voorbij zien komen op Optimavita.nl!

Mochten jullie vragen hebben over mijn studie, of over iets anders, dan beantwoord ik ze met alle liefde 🙂. Als je het leuk vindt, dan kun je me volgen op instagram (@riannemartens).

Liefs Rianne

Heb jij een vraag voor Rianne?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (6)
 1. Conny 2 jaargeleden

  Dag Rianne, ik wens je heel veel succes en plezier bij je afstudeerstage! Marloes is daar super goed mee! Ik volg haar nu bijna 3 jaar en heb zoveel positiviteit van haar ervaren!🍀🌹👍

  Reageer
 2. Liesbeth 2 jaargeleden

  Wat leuk! Ben benieuwd naar de artikelen die gaat schrijven.
  Ik vroeg me nog af of je ook aan sporten doe? En zo ja, wat?

  Groetjes!

  Reageer
 3. Vera 2 jaargeleden

  Hoi Rianne,
  Veel succes met je stage en met afstuderen… En dan vooral met de laatste loodjes. Na mijn Pabo heb ik ook nog orthopedagogiek gestudeerd. Ik vond het toen aan het eind echt even zwaar…Dan zit je al zo lang in het leren…. Nog even😉
  En veel plezier bij OptimaVita!

  Reageer
  • Marloes 2 jaargeleden

   Haar einde gaat natuurlijk helemaal geweldig worden, aangezien dat bij mij doet 😉 😉

   Reageer
   • Vera 2 jaargeleden

    Hahaha….dat zijn dan inderdaad fantastische zware loodjes 😉

    Reageer
 4. Jessica 2 jaargeleden

  Succes en vooral ook veel plezier toegewenst!

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.