voorstellen stagiaire
Leefstijl Persoonlijk

Even voorstellen, stagiaire Tamarah!

Door

Hi! Mijn naam is Tamarah en ik loop het komende halfjaar mijn afstudeerstage bij de diëtistenpraktijk Optima Vita van Marloes en daar hoort natuurlijk een voorstelronde bij! 

Momenteel volg ik de opleiding voeding en diëtetiek en als alles gaat zoals gepland, studeer ik na mijn stage af en heb ik mijn diploma op zak! Als 26-jarige woon ik in Groningen met twee katten, Mushu en Mister Grey. Naast mijn studie, geef ik les in spinning en pump. De meeste voldoening haal ik uit het geven van spinning. Ik kan namelijk zelf muzieknummers samenstellen om heerlijk los te gaan op de fiets, daarbij de deelnemers motiveren en tot het uiterste gaan vind ik een geweldig gevoel!

Ik ben echt een grote Disney fan. Ik kan Disney films 100 keer opnieuw bekijken en zing dan altijd keihard mee met alle liedjes. Ik kon het natuurlijk dan ook niet laten om als Disney prinses naar Disneyland te gaan.

Met mijn kroontje op in Disneyland Paris 2016

Mijn visie

Voeding vind ik fascinerend, omdat het veel invloed heeft op het lichaam. Ook bewegen/sporten vind ik een belangrijke toevoeging voor de gezondheid. Gezond zijn is natuurlijk belangrijk, maar je goed en gezond voelen maakt het af. Over voeding is ontzettend veel informatie te vinden. Overal kan je informatie verkrijgen wat gezond is, wat ongezond is, wat je niet moet consumeren of juist moet consumeren. Het internet, tijdschriften en boeken staan vol met informatie en soms spreekt het elkaar ook nog eens tegen, waardoor je je snel gaat afvragen: “Wat is nu waar?”.

Persoonlijk geloof ik niet dat er een soort eet- en leefstijlregel de juiste is, elk lichaam is uniek en elk persoon reageert anders op bepaalde voeding dan anderen. Daarom past het ene advies wel goed bij jou, maar niet bij iemand anders. Ik vind het meer dan belangrijk dat je bewust wordt van je eigen lichaam om te weten en erachter te komen wat bij jou past en waar jij je goed bij voelt om de juiste balans te creëren.

Het komende halfjaar ga ik, naast het bijwonen van de spreekuren met cliënten, ook mijn steentje bijdragen op optimavita.nl. Heb jij een onderwerp waar je graag wat meer over wilt weten, dan lees ik dat graag terug!

Ik heb er veel zin in en hoop jullie ook!

Liefs,

Tamarah

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (20)
 1. Bianca W 4 jarengeleden

  Welkom bij optimavita Tamarah! Ik wens je alvast heel veel plezier en succes!
  Ik zou wel graag iets willen weten over brood: steeds meer mensen eten ipv brood iets anders (Ik ook). Maar ik weet dat het voor je schildklier goed is om toch brood te eten, omdat er jodium in zit. Is het voldoende om af en toe brood te eten of toch beter dagelijks? Het is idd zo wat jij zegt overal kun je informatie vandaan halen, maar wat is nu waar?.
  Groetjes Bianca

  Reageer
  • Tamarah Openneer 4 jarengeleden

   Dankje Bianca! Dat is inderdaad een onderwerp waar veel over gesproken/geschreven wordt. Ik hou dit onderwerp in gedachten!

   Reageer
 2. Vera 4 jarengeleden

  Hallo Tamara! Leuk dat je ook af en toe op Optima Vita gaat verschijnen. En wat een toffe stageplek heb je ?
  Ik vind allerlei informatieve artikels over voeding fijn…over wat het met ons lichaam doet, hoe dat werkt. Maar ook de psychologische kant: wat maakt het nou lastig om trek te weerstaan, hoe kun je invloed hebben op je zelfbeeld etc.
  Veel succes met je stage en het laatste stukje van je studie!

  Reageer
  • Tamarah Openneer 4 jarengeleden

   Hi Vera! Dat is inderdaad een mooi onderwerp om over te schrijven. Bedankt!

   Reageer
 3. Miranda 4 jarengeleden

  Hallo Tamarah, Wat leuk jou eindstage bij Optimavita!! Heel veel succes!
  Ook ik ben zeer geïnteresseerd in wat voeding met je doet! Heeft ook te maken met het feit dat ik al jaaaaaaaaaaren met afvallen bezig ben. Jawel het welbekende jo jo effect is op mij zo van toepassing….. pfffffffffff….. Nu voor mij nooit geen dieet meer! Maar mijn levensstijl veranderen! Niet te weinig eten, maar gezond eten! Alle nodige voedingsstoffen binnen krijgen en daarin voor mezelf een balans creëren zodat ik toch wellicht op een gegeven moment vanzelf (weer) ga afvallen… Maar doordat ik daarover zoveel lees zie ik ook vaak door de bomen het bos niet meer. Wat jij ook al vertelde er zijn zoveel tegenstrijdige berichten. Wat fijn dat jij dit ook aanhaalt in je voorstelstukje! Wetenschappers spreken elkaar zelfs tegen?!? Wie / wat moeten we nu nog geloven? Bijv., wel of geen KH? Daarover lees je zo veel verschillende opvattingen. Ik weet dat je dat moet doen waar jou lichaam je goed bij voelt. Maar ik denk dat ik dat gevoel een beetje kwijt ben geraakt door al die verschillende diëten. Wellicht is dat een mooi artikel. Wat heeft je lichaam nu eigenlijk precies nodig? Nogmaals Tamarah, succes bij Optimavita!!!!

  Reageer
  • Tamarah Openneer 4 jarengeleden

   Hi Miranda, wat goed dat je al bewuster bezig bent met je eet- en leefstijl! Er is inderdaad zoveel informatie te vinden, waardoor ik heel goed kan begrijpen dat je door de bomen het bos niet meer ziet.
   Ik zal je ideeën onthouden!

   Reageer
 4. Bianca 4 jarengeleden

  Heel veel succes en vooral plezier, maar dat komt goed met Marloes :-).

  Reageer
  • Tamarah Openneer 4 jarengeleden

   Dankjewel! Dat denk ik ook wel!

   Reageer
 5. Sandra 4 jarengeleden

  Hoi Tamarah
  Waar weinig over te lezen is is het hebben van een syndroom en obesitas. Zoals het syndroom 2q37.3 bijvoorbeeld. Misschien kan je daar eens over schrijven.

  Heel veel succes!

  Reageer
  • Tamarah Openneer 4 jarengeleden

   Dat is inderdaad een onderwerp wat je niet vaak voorbij ziet komen. Ik zal het onthouden!

   Reageer
 6. Jamie 4 jarengeleden

  Leuke stage! Misschien zou je iets kunnen schrijven over de invloeden van gluten? Ik ben hier namelijk niet allergisch voor, maar ik ben laatst wel bij iemand geweest die zei dat ik minimaal zes weken moest proberen om glutenvrij te eten om te kijken wat voor invloed dit heeft op mijn gemoedstoestand. Nu vind ik dit zelf nogal lastig om te doen, omdat ik dit totaal niet gewend ben. Ik zou dus wel wat meer informatie willen over of dit echt verschil zou kunnen maken en of het de moeite waard is om mijn voedingspatroon hier helemaal op aan te passen.

  Reageer
  • Tamarah Openneer 4 jarengeleden

   Hi Jamie, dat is inderdaad een heel interessant onderwerp. Jouw specifieke vraag wordt net iets te lastig, omdat het voor elk persoon verschilt. Maar ik zou wel een artikel over het onderwerp gluten kunnen schrijven! Bedankt voor je input!

   Reageer
 7. Dora 4 jarengeleden

  Hi!
  Een video zoals een full week of eating of bijvoorbeeld wat jij in je lunchtrommel hebt zitten vind ik interessant. Of wat jij in je koelkast thuis hebt zitten?
  Succes met je stage en afstuderen!

  Reageer
  • Tamarah Openneer 4 jarengeleden

   Ja leuk idee! Bedankt!

   Reageer
 8. Petra 4 jarengeleden

  Ik ben eigenlijk al jaaaren op zoek naar de lekkerste eiwitpoeder! Vaak vind ik de smaak ervan zo kunstmatig… Leuk als Marloes of jij hier eens een artikel over schrijven!

  Reageer
  • Tamarah Openneer 4 jarengeleden

   Dat is inderdaad een leuk idee! Misschien kunnen we verschillende eiwitpoeders uitproberen en daar wat over schrijven. Het kan ook wat lastig worden, aangezien smaak toch wel erg verschilt. Straks vind ik het ontzettend lekker, maar jij helemaal niet!

   Reageer
 9. Joane 4 jarengeleden

  Hoi Tamarah! Wat leuk dat je hier stage gaat lopen, je krijgt het vast super naar je zin! Ik zou het wel leuk vinden om iets te lezen over voeding voor wat kleinere mensen. Alle richtlijnen zijn namelijk voor mannen en vrouwen van gemiddelde lengte, maar ik merk en lees dat dingen zoals BMI en hoeveelheid kcal per dag niet 1 op 1 toepasbaar zijn als je ‘klein’ (onder 160cm) bent. Het is maar een suggestie 🙂 Veel plezier en succes tijdens je stage bij Marloes!

  Reageer
  • Tamarah Openneer 4 jarengeleden

   Hi Joane, leuk dat je gereageerd hebt. Ik denk ook wel dat het een leuke periode wordt! Hele leuke suggestie, bedankt!

   Reageer
 10. Dana 4 jarengeleden

  Veel succes en plezier gewenst tijdens je stage!
  Wat ik bv interessant vindt is welke voeding/ groentes/ fruit specifiek een gunstige invloed op je hebben voordat je menstruatieperiose begint? Vaak voel ik mij van te voren erg moe en niet lekker etc.

  Reageer
 11. Ellie 4 jarengeleden

  Succes met je eindstage?

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: