Ogen laten laseren
Leefstijl Persoonlijk

Ervaring ogen laseren – De laserbehandeling!

Door

Vandaag is het zo ver, ik neem je mee naar de dag van mijn ooglaserbehandeling! Heb je de video van het vooronderzoek nog niet gezien? Dan kun je die altijd eerst kijken. In deze video zie je hoe de behandeling gaat en wat mijn ervaring is. Ook neem ik je mee in het proces na het ooglaseren. Ik vertel je wat ik voelde, of ik veel pijn had en hoe ik mijn dagelijkse activiteiten moest aanpassen.

Ik wil je voor het kijken van de video even waarschuwen. Bepaalde beelden kunnen voor sommigen mensen wat heftig zijn. Je ziet mijn oog met een oogspreider erop. Als je dat niet wilt zien, kun je het overslaan. Ik geef in de video aan wanneer het komt.

Voor de behandeling
De dagen voor de behandeling moest ik mijn ogen druppelen, omdat ze aan de droge kant waren. Daarnaast mocht ik een paar dagen voor de behandeling geen oogmake-up meer op en moest ik mijn ogen schoonmaken met speciale doekjes.

De ooglaserbehandeling
Op de dag van de behandeling, werden mijn ogen nog een keer gemeten. Ik kreeg verdovende druppeltjes in mijn ogen. Ook werd er gevraagd of ik behoefte had aan een kalmerend tabletje. Dat had ik niet, want de zenuwen vielen heel erg mee!
Uiteindelijk lag ik ongeveer 10 minuten op de behandeltafel. Het laseren duurde ongeveer 30 seconden per oog. Ik heb tijdens de behandeling helemaal niets gevoeld. Je ruikt alleen een branderige lucht tijdens het ooglaseren. Na het laseren kreeg ik lenzen in mijn oog die voor bescherming zorgden. Deze werden er na een paar dagen weer uitgehaald.

ervaring ogen laseren

Na de behandeling
Ik was het zenuwachtigst over de pijn na de behandeling. Die viel me alles mee! De dag van de ooglaserbehandling, moet je je ogen zo veel mogelijk rust geven. De dag daarna, kon ik nog vrij weinig. Ik heb wat Nederlandse films gekeken, zodat ik af en toe mijn ogen dicht kon doen (en de film kon luisteren) als die moe werden. Tot 3,5 dag na de behandeling zag ik vrij wazig. Ik moest constant druppelen met verschillende oogdruppels.

Na 5 dagen was het zicht veel scherper. Ik kon zelf naar de controle rijden, waar de beschermlensjes werden verwijderd. Daarna mocht ik in principe alles weer doen. Dat heb ik echter een klein beetje te letterlijk genomen. Als ZZP’er maak ik soms hele lange dagen. Ik mocht vanaf dit moment weer sporten. Hardlopen en fitness was geen probleem. Ik ben hier alleen te heftig mee van start te gaan. Tijdens mijn fitnesstrainingen werk ik met hele zware gewichten. Dat was voor mijn ogen niet fijn. Ik zag weer wat waziger. Gelukkig was er verder geen schade aangebracht. Ik heb me de 1,5 week daarna flink koest gehouden en alleen wat hardgelopen en met lichte gewichten getraind.

Tot +- 2 weken na de behandeling, zag ik iets waziger dan normaal. Ik kon prima functioneren, maar werd wel een stuk sneller moe. Ik raad je zeker aan om hier een beetje rekening mee te houden. Hele lange dagen werken, of grote projecten draaien is in deze fase misschien lastiger. Gewoon normaal werken moet prima lukken. Na twee weken zag ik gewoon weer scherp en kon alles weer doen!

ooglaserbehandeling

Informatie 
Denk jij er ook over na om jouw ogen te laseren? Vergelijk ooglaserklinieken dan met elkaar qua kosten, ooglaserbehandelingen en professionaliteit. Ook is het verstandig om je in te lezen over verschillende ooglaserbehandelingen. De behandeling die ik heb gedaan kost trouwens €2500,-. Het hangt van jouw ogen af, welke behandeling geschikt is voor jou. Dat vertellen ze je allemaal na het vooronderzoek.

Leuke actie: €50,- korting!
Ik mag van Vision Ooglaseren het volgende aanbieden: Als je mijn naam (Marloes Waardijk) opgeeft bij je aanmelding voor de Friend2Friend actie, dan krijg je €50,- korting op je behandeling. Je kunt het invullen op het formulier dat opent via de link die ik onderaan geef. Daarnaast biedt Vision Ooglaseren jou de mogelijkheid om je gehele ooglaserbehandeling terug te verdienen, als jij ook mensen aandraagt voor een behandeling. Voor elke persoon die je aandraagt, krijg je een hogere vergoeding. Hier lees je alles over deze Friend2Friend actie. LET OP: aanmelden via mij, zodat je de korting krijgt, kan alleen via deze link.

Ik hoop dat je de video leuk vond om te zien! Als je nog vragen hebt, dan kun je die altijd hieronder stellen.

Groetjes, Marloes

Denk jij er wel eens over na om jouw ogen te laten laseren?

Deze video bevat een dienst waarvoor ik korting heb gekregen.

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (11)
 1. Waarschuwing 5 jaargeleden

  Ik wil je even attenderen op een aantal uitzendingen die in de loop van de tijd zijn uitgezonden van het gevaar van ooglaseren. Ik hoop dat je daar bij na hebt gedacht, en dat het ook heel gevaarlijk kan zijn. Je kan namelijk in een later stadium veel pijn ervaren na aanleiding van dit tafereel.

  Reageer
  • Marloes 5 jaargeleden

   Iedere ingreep heeft risico’s, natuurlijk moet je daarover nadenken en lichten je ze daarover in! Ik heb in de afgelopen periode heel veel mensen gesproken die ook hun ogen hebben laten laseren. Niet 1 was negatief! Iedereen is er super blij mee :). Deze behandeling is zo’n routine geworden tegenwoordig, dat het nauwelijks meer fout gaat. Alleen bij klinieken die niet goed vooraf screenen :).

   Reageer
 2. Sandra 5 jaargeleden

  Echt zo cool dat je dit gedaan hebt, heel interessante video. Vreemd genoeg dacht ik dat je zou zitten tijdens het laseren. Het lijkt me echt freaky als iemand in je oog aan het rommelen is en je dat gewoon niet voelt maar wel kan zien !

  Reageer
  • Marloes 5 jaargeleden

   Haha, het viel me echt heel erg mee! Maar ik ben daar ook vrij nuchter in. Ik vond het wel interessant!

   Reageer
 3. Evi 5 jaargeleden

  Heel interessant ! Ik twijfel zelf ook om mijn ogen te laten laseren !

  Ik vroeg me af hoe jouw behandeling noemde? Want je hebt er verschillende heb ik gelezen op internet, lasik, lasek, femtolasik,…?

  Reageer
  • Marloes 5 jaargeleden

   Ik heb een Lasik behandeling gehad geloof ik. Maar dat ligt dus aan de eigenschappen van jouw ogen, welke behandeling geschikt is. 🙂

   Reageer
 4. Jessica 5 jaargeleden

  Ik heb er ook wel eens over gedacht om mijn ogen te laten laseren, maar heb gelezen dat je daar droge ogen aan over kan houden en heb ook niet zo’n hele hoge sterkte (-1,25). Heb jij nu wel eens last van droge ogen? En wat voor sterkte had je?

  Reageer
  • Marloes 5 jaargeleden

   Nee dat heb ik niet! Tijdens het genezen wel…maar daar heb je druppels voor. Ik had rond de -2 en een cilinderafwijking van ongeveer 2.5.

   Reageer
 5. Stephanie 5 jaargeleden

  Hoi hoi,

  Wat super fijn dat je je ervaringen deelt, is dit permanent? Of bestaat er een kans dat je in de toekomst dit nog een keer moet doen?

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.