sotrytime video
Leefstijl Persoonlijk

Doelen 2018 behaald? Plannen 2019

Door

De afgelopen jaren heb ik er een traditie van gemaakt om mijn doelen van het oude jaar met jullie te evalueren en de nieuwe te delen. Nu het eind van 2018 voor de deur staat, ben ik benieuwd of ik al mijn doelen heb bereikt! Ook vertel ik je mijn plannen voor 2019.

Doelen voor 2018 behaald?

Op 29 december 2017 vertelde ik jullie wat mijn doelen waren voor het komende jaar. Een paar doelen zaten nog vers in mijn hoofd, maar ik moet eerlijk toegeven dat er ook een paar naar de achtergrond zijn gegaan. Mijn hoofddoel was trouwen met lieve Sven. Uiteraard is dat gewoon helemaal gelukt! Hieronder evalueer ik de andere doelen met je:

Balans blijven houden tussen rust, ontspanning en werk.

Dit is me echt heel goed gelukt vind ik! Natuurlijk heb ik af en toe werkdruk ervaren, maar daar kan ik heel goed mee leven. Over het algemeen was ik in 2018 ontspannen, vrolijk en had ik voldoende tijd om leuke dingen te doen.

Een cursus fotografie doen of me in ieder geval verdiepen in mooie foto’s maken.

Dit gaat nog niet helemaal naar mijn zin. De cursus die ik wilde volgen was qua planning niet handig met de bruiloft. Daarna is het er simpelweg niet meer van gekomen. Wel probeer ik zelf mooiere set-ups te maken.

Verder oriënteren naar een mogelijkheid voor een hypotheek.

Jaaaa!! We hebben dit jaar te horen gekregen dat het mogelijk is een hypotheek af te sluiten. Daar ben ik zo mega blij mee.

Meer inkomen uit mijn blog en YouTube kanaal halen.

Ook dit heb ik zeker bereikt! Dit heeft er mede voor gezorgd dat een hypotheek afsluiten mogelijk gaat zijn. Daarnaast heeft het me ontzettend veel rust gegeven. Ik vertel daar meer over in mijn plannen voor 2019.

Meer samenwerkingen doen met andere YouTubers en/of influencers.

Hier lag achteraf niet helemaal de prioriteit het afgelopen jaar. Ik heb een leuke tijd gehad met Sarah Rebecca en ik schreef een artikel over Jip Sanders, maar volgens mij hield het daar wel een beetje op.

60.000 YouTube abonnees aan het einde van het jaar.

Zeker behaald! De teller staat momenteel op 67.131

17.000 Instagram volgers aan het einde van het jaar.

Ook behaald, het zijn er 18.509

2018 was voor mij een mega speciaal jaar! Vooral omdat ik eindelijk een tevreden gevoel heb over mijn inkomen. Begrijp me niet verkeerd, ik ben absoluut van mening dat geld niet perse gelukkig maakt. Ik houd keihard werken echter niet mega lang vol als daar niet ook tegenover staat dat ik flink kan genieten! Uiteindelijk wil ik werken om te kunnen leven en niet andersom. Dat ik nu het gevoel heb dat ik dat kan bereiken met werk dat ik SUPER leuk vind, maakt me mega gelukkig.

Lieve stem

Plannen voor 2019

Natuurlijk heb ik ook weer bepaalde dingen in mijn hoofd die ik in 2019 wil bereiken. Ik merk echter dat deze veel minder specifiek zijn dan de voorgaande jaren. Dat komt vooral omdat ik momenteel heel tevreden ben over hoe het gaat! Meer volgers is natuurlijk leuk, maar het is niet zo mega belangrijk meer voor me. Ik ben super blij met de leuke en lieve volgers die ik heb. Dat klinkt misschien cheesy, maar het voelt echt zo. Hieronder een lijstje waarop ik me in 2019 wil focussen:

 • Genieten van waar ik nu sta met Optima Vita. Ik heb dit platform in 6 jaar van 0 gebracht naar een punt waar ik super tevreden over ben. Daar mag ik best wat vaker bij stil staan. 2019 wil ik dan ook een jaar maken waarin ik me niet focus op groei, maar op genieten van wat ik heb bereikt.
 • Huizen bezichtigen en hopelijk ons droomhuis voor de komende tijd vinden.
 • Mochten we in 2019 een huis vinden, dan zou ik (en Sven ook!) heel graag een kat willen ‘adopteren’ uit het asiel.
 • Kritisch blijven kijken naar de foto’s die ik maak voor Optima Vita en daar waar mogelijk de kwaliteit verbeteren. Mocht een van jullie tips hebben, dan hoor ik het graag!

Wow…ik kan je niet uitleggen hoe ontzettend veel rust 2018 me heeft opgeleverd. Ook had ik never nooit gedacht dat er een punt kwam dat ‘groeien’ minder belangrijk voor me zou worden. Ik zie dat als een ontzettend positief punt, waar jullie zeker aan hebben bijgedragen. Mede door jullie lieve en enthousiaste reacties, kan ik zo ontzettend genieten van de community die we samen hebben opgebouwd.

Dit alles betekent zeker niet dat ik mijn ambitie heb verloren hoor! Ik zal nog steeds mooie kansen met beiden handen aanpakken als ik ze zie.

Hopelijk wordt 2019 een jaar van genieten waar ik sta met mijn bedrijf en een jaar waarin we al onze spullen in verhuisdozen pakken ;).

Groetjes, Marloes

Heb jij doelen voor 2019? Welke?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (15)
 1. Vera 9 maandengeleden

  Mooi Marloes, om zo terug- en vooruit te kijken. Misschien Is het ook nog een aanvulling om je af te vragen waarom.je zo’n succes hebt met je site. Ik denk namelijk dat puurheid daarbij hoort. En misschien klinkt het stom…maar betere foto’s kunnen het ook minder puur maken. Dan wordt het allemaal zo gelikt….alsof er een nep-laagje overheen gaat. Ik vind het fijn dat foto’s en video’s een eerlijk beeld geven. Maar hey….dat is maar 1 mening 😉
  2019 staat voor ons in het teken van ons dochtertje, waar ik in maart van ga bevallen. En daarna dus het vinden van een ritme. Verheug me er enorm op om haar vast te houden! ♥

  Reageer
 2. Romy 9 maandengeleden

  Helemaal eens met jou Vera. Juist de puurheid is zo mooi. Optima vita is zo een leuke site omdat er geen rare superfoods of hypes in voorkomen. Maar het laat mensen zien wat een gezonde levensstijl is en dat deze niet perfect moet zijn. Ben blij dat je er ook eindelijk iets voor terugkrijgt Marloes💚

  Reageer
 3. Linda V - 9 maandengeleden

  Eens!!
  Jouw puurheid is jouw kracht, dit in combinatie met jouw opgewekte karakter! Ik hoop dat je nog lang doorgaat, want ik vind het heerlijk wakker worden met jou 🙂
  En idd ook heel fijn dat je er goed van rond kunt komen inmiddels – het is je van harte gegund.

  Reageer
 4. Romy 9 maandengeleden

  Wat ontzettend goed dat je een hypotheek kunt krijgen en dat je met Optima Vita nu staat waar je wilde staan! Daar mag je onwijs trots op zijn <3 Ik hoop dat 2019 je ook heel veel moois zal brengen. En jaaa, een kat! Superleuk 🙂 Maar eerst het huis natuurlijk 😉 Op naar een mooi 2019!

  Reageer
 5. Monique 9 maandengeleden

  Ben het wel eens met bovenstaande reacties.. juist jouw nuchtere realistische en visie (met ook nog eens de nodige humor) zonder al die rare hypes maakt het superleuk om je te volgen.. tenminste dat vind ik dan.. hoop dan ook dan ook dat ook 2019 weer net zo zal zijn.. maar heb zeker ook vertrouwen in eventuele vernieuwingen die er misschien gaan plaatsvinden.. ik kijk er naar uit maar hoop stiekem wel dat de leuke en interessante vlogs zullen blijven..

  En je spreekt zelf over een optima vita community.. misschien een keer een optima vita dag organiseren? 😁😊

  Reageer
 6. Conny 9 maandengeleden

  Hoi Marloes, eigenlijk heb ik altijd geroepen dat ik geen goeie voornemens heb voor een nieuw jaar. Maar als ik eerlijk ben heb ik het stiekem toch. Het is natuurlijk stom om tegen jezelf te liegen maar daar was ik mij eerlijk gezegd niet van bewust tot nu net toe! Ik zeg, nee…….,een stemmetje in mijn hoofd, zegt steeds tegen mijn ik, dat ik nu echt ga bewegen en gezonder ga leven. Maar als je dat niet hardop uitspreekt hoef je dat niet persé te doen want niemand weet ervan en kan je er op aanspreken. De kop in het zand steken noemen ze dat toch? Ik zeg jullie(alle lezers) dat ik daar verandering in aan ga brengen! Ik wil, om me goed en gezond te voelen graag naar de sportschool. Ik heb altijd beweerd dat ik genoeg beweeg en dat ik het niet nodig heb. Met mijn taak als volleybaltrainster en al die uren in de sporthal geloofde iederéén mij direct! Ik wil dat dus straks in januari echt gaan doen maar ik wil een maatje daarin hebben en die ben ik aan het zoeken! Verder wil ik genieten van mijn kleinkinderen en onze dochter en schoonzoon die dichter in de buurt komen wonen. Heel blij mee! Ik wil toch echt ook kilo’s kwijt en als ik dit jaar net zoveel kwijt raak dan het afgelopen jaar dan ben ik een tevreden mens. Ik geniet nog altijd van mijn werk en heb een meedenkende man die heel lief voor me is al 35 jaar, wat wil een mens nog meer!
  Ik ben het overigens helemaal eens met de bovenstaande schrijfsters! Vera, ik wens je een fijne bevalling en heel veel geluk met jullie dochtertje! Mijn kleindochter is 7 mnd en ik pas een dag in de week op, het is mijn feestje!

  Reageer
  • Vera 9 maandengeleden

   Wat een mooi, lief en eerlijk berichtje.
   Ik wens je veel succes bij het behalen van je doelen. En geniet van de kinderen en kleinkinderen.
   Dankjewel! ♥

   Reageer
   • Conny 9 maandengeleden

    🤞👍🌹dank je Vera, ik geniet met volle teugen🤗

    Reageer
 7. Oma 9 maandengeleden

  Als je 86 bent heb je geen ambitieuze doelen meer. De doelen die ik dan nog heb zijn:
  Dit jaar weer zo gezond mogelijk door komen.
  Een doel is om dit jaar een lieve overgrootmoeder te zijn.
  Om ook dit jaar zoveel mogelijk te bewegen lopen en op de hometrainer.
  Meer mensen blij en gelukkig te maken.
  Mijn doel is ook proberen je te blijven volgen.
  En eindelijk een beloofde tekening af te maken.
  Groetjes Oma.

  Reageer
  • Conny 9 maandengeleden

   Dag Oma, ik vind uw doelen nog best ambitieus want ook zorgen om gezond te blijven is een ambitie. Ik heb het idee dat u nog best fit bent. Opbrengen om dat te blijven heb ik respect voor! Ik werk voor de ouderen onder ons en zie veel mensen van uw leeftijd de moet opgeven dat doet u zeker niet, top! Een heel fijn en gezond 2019!

   Reageer
 8. Ise 9 maandengeleden

  Fijn dat het zo’n goed jaar voor je was! Je hebt er hard voor gewerkt. Het beste voor 2019 🙂

  Reageer
 9. nikki 9 maandengeleden

  Je mag trots zijn op jezelf. Je bent voor velen een inspiratiebron. Ik wens je het allerbeste voor 2019!

  Reageer
 10. Hélène 9 maandengeleden

  Hoi Marloes. Tip om meer bezoekers naar je website te generen. Nu krijg ik iedere ochtend een mail (die ik overigens als eerste lees zelfs voor mijn krant). Ik geniet enorm van je blogs. Echter de complete tekst staat in de mail waardoor ik niet naar de site hoef te gaan. Misschien een idee om een halve blog in de mail te zetten en dan een doorlink naar je site voor de rest van je blog. Veel succes. Liefs Hélène

  Reageer
  • Marloes 9 maandengeleden

   Dank je wel voor de tip Helene! Ik wist niet dat de hele blog erin stond :). Geen idee ook hoe ik dat kan aanpassen, maar ik ga er zeker mee aan het werk! Liefs

   Reageer
 11. Jeannette 8 maandengeleden

  Jaaaa of 2 katjes…. Die kunnen dan ook gezellig samen zijn als jullie er niet zijn. En zo’n goed idee om in het asiel of bij verhuisdieren te kijken. Weet nu al dat dit een heel blije kat gaat zijn met jullie als gezin 😻

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: