Leefstijl Persoonlijk

Mijn Happy Momentjes #2

Door

Happy momentjes3

Anderhalve maand geleden schreef ik een artikel over ‘dingen die mij gelukkig maken‘. Ik merkte dat jullie heel positief op dit artikel reageerde en besloot toen eigenlijk al dat ik zoiets vaker wilde doen. Naar mijn idee is niets belangrijker in het leven, dan gelukkig zijn. Soms lijkt dit heel lastig, maar ook van hele kleine dingen kun je intens gelukkig worden. Als ambitieuze-ondernemende-altijd drukke-stuiterbal vergeet ik dit nog wel eens. Stilstaan bij (kleine) geluksmomentjes is daarom een van mijn doelen. Ik wil ze af en toe met jullie delen, als ‘Mijn Happy Momentjes’.

Zoals ik hierboven al een beetje zei, kom ik heel makkelijk in de sneltreinmodus. Ik kan ontzettend effectief werken en veel doen in een korte tijd. Efficiënt omgaan met mijn tijd vind ik heel fijn, want dan kan ik zo veel mogelijk doen. Ik vergeet soms echter dat het heel belangrijk is om te genieten van het leven. Mijn vriend helpt me daar ontzettend bij, hij is namelijk een stuk rustiger dan ik. Soms brengt dat me weer even met beide voetjes op de grond.

Hij doet soms een uitspraak, waar ik het in het begin niet helemaal mee eens was. Toch vind ik het eigenlijk een hele mooie waarheid:

‘Er is uiteindelijk maar één persoon belangrijk in de wereld en dat ben jij zelf’

Dit lijkt misschien heel egoïstisch op het eerste oog, maar wat hebben anderen uiteindelijk aan je als je niet lekker in je vel zit en niet blij bent met jezelf?? Daar zul je geen betere ouder, partner, vriend(in) of werknemer van worden. Jouw geluk is dus een van de belangrijkste dingen in de wereld! Hier mijn geluksmomentjes van de afgelopen tijd in willekeurige volgorde:

 • Een ultiem chillweekend hebben samen met mijn vriend, gewoon omdat we beiden wel wat rust konden gebruiken. Uitslapen, in het zonnetje liggen, lekker eten, Dexter (serie) kijken en even lekker door de stad slenteren zonder echt een doel te hebben.

Hoornse plas

 • Op een random woensdagmiddag vrij nemen en met lieve Rasheeda en Sven bij de Hoornse plas (Groningen) liggen, omdat het eindelijk super lekker weer is.
 • Shoppen in de uitverkoop, omdat je er ineens achter komt dat je écht nog wat zomerkleding nodig hebt voor je vakantie in oktober. Gewoon helemaal in mijn eentje, omdat ik dan kan twijfelen zo lang als ik wil 🙂 :).

Happy momentjes2

 • Een heerlijke dag doorbrengen met papa en mama. Woon-inspiratie opdoen bij de Hornbach en de Ikea voor hun nieuwe huisje en tussendoor praten over de meer en minder zinnige dingen van het leven ;).
 • 3 sportlessen op een dag moeten geven en dus eigenlijk de laatste (om 20uur ‘s avonds) heel moe te zijn, maar dan een mega grote en enthousiaste groep fietsers (spinning) voor je neus te krijgen waardoor je MEGA enthousiast wordt en ineens weer vol energie zit. Thanks guys!

Happy momentjes

 • 20.000 (!!!!!) abonnees bereiken op YouTube en vrijwel tegelijk 4.000 op Instagram en 6.000 op Facebook. Jullie hebben geen idee hoe vrolijk dat me maakt, jullie zijn geweldig. Vrijdag hierover meer :).
 • Lekker meegenieten van de zwangerschap van drie vrienden en de kleintjes van andere lieve mensen om me heen. Lekker spelen met de oudsten, kroelen met de jongsten en zwijmelen bij de echo’s van de toekomstige kiddo’s. Oh….en dat is voor mij voorlopig meeeeerrr dan genoeg, als je begrijpt wat ik bedoel!

Ik hoop je met deze artikelen te inspireren om ook eens na te denken over jouw geluksmomentjes, hoe groot of klein die ook zijn. Ik zou het ontzettend leuk vinden als je ze (eventueel anoniem) hieronder zou willen delen. Zo kunnen we ook een beetje gelukkig worden van de momenten van de anderen :).

Have a very happy day!

Groetjes, Marloes

Wat waren jouw Happy Momentjes van de afgelopen tijd?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (6)
 1. Anne 6 jaargeleden

  Leuk artikel! Mijn geluksmomenten van dit weekend zijn: even geen wekker op zaterdag, eindelijk mijn doel met squatten halen, hipthrusters waar ik maar in blijf groeien, kleuters die spontaan even tegen je aankruipen (kleuterjuf hierzo;) en eigenlijk nog veel meer, maar dan wordt mijn comment zo lang;) wat hebben we toch veel om dankbaar voor te zijn 🙂

  Reageer
 2. Annie Laumen 6 jaargeleden

  Vanmorgen al heel vroeg dit gelezen en heeft me aan het denken gezet .Dat we beide gezond zijn.Binnenkort 40 jaar getrouwd.Dat de kinderen het goed doen.Het allermooiste is dat we oma en opa worden en dit had ik nooit verwacht.

  Reageer
  • Marloes 6 jaargeleden

   Wow!! Gefeliciteerd:)

   Reageer
 3. Yvonne 6 jaargeleden

  Mijn recente geluksmomenten:
  Dat ik gisteren eindelijk een eerste reactie heb achtergelaten op deze site, dat was echt waar een geluksmomentje!
  Dat ik eindelijk sinds 6 weken me in het “krachthonk” durf te begeven, ipv alleen maar groepslessen durfde te doen! Kan nu heerlijk m’n ei kwijt…serieus, was dat nou zo moeilijk? Heb je je daar nu zo druk om gemaakt? Hihi, en nu weet ik niet meer beter.
  Dat ik het eerste deel van mijn studie (gewichtsconsulent) succesvol heb afgerond, waar ik na een moeilijk jaar, dankzij jou Marloes☺, toch weer aan begonnen ben.
  Dat ik eindelijk met een lach kan terugdenken aan mijn grote liefde op vier pootjes die anderhalf jaar geleden zo onverwachts en snel uit ons leven werd weggerukt, zonder gelijk weer in tranen uit te barsten.
  Het gevoel na het sporten…heerlijk! En na een cardio/hiit workout smorgens vroeg twee keer in de week én dat ik dan eindelijk aan m’n favoriete maaltijd van de dag mag beginnen waar ik al uuuren naar uitkijk: het ontbijt!
  Ik kan ook echt genieten van een avondje alleen op de bank, shoppen in m’n uppie, maar ik kijk ook uit naar de weekenden dat ik dan weer lekker samen met m’n vriend kan zijn en leuke dingen samen doen of heel soms even helemaal niks…

  Reageer
 4. Marloes 6 jaargeleden

  Ahhhh zo fijn om te horen!! Ben mega trots op je!

  Reageer
 5. x 6 jaargeleden

  Ik werk als psycholoog en ik vertel mijn cliënten (en mezelf) ook altijd: je bent zelf de nummer 1 in je eigen leven!
  Daarbij geloof ik wel in rekening houden met anderen, je hebt anderen namelijk ook nodig. Voor praktische zaken (ik kan geen huis bouwen bijv.), maar vooral ook voor sociale steun. Het is dus leuk om soms iets voor een ander te doen. Maar het blijft een feit dat je vooral goed voor jezelf moet zorgen. En dat dat inderdaad door de wisselwerking ook goed voor anderen zorgen is. Wanneer je goed voor jezelf zorgt kan je een betere moeder, partner, werknemer, enzovoorts zijn. Dus wees lief voor jezelf!
  Makkelijker gezegd dan gedaan trouwens, maar goed haha.

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.