| 15 juni 2016

Dingen die mij gelukkig maken…

Lach

Soms is het heel verleidelijk om gewoon je leven te leven, zonder er al te veel bij stil te staan. Als jullie dit lezen, ben ik heerlijk aan het genieten van mijn vakantie in de zon. Dat betekent voor mij ook, dat ik hiervoor super chaotische weken heb gehad. Ik moest namelijk voor mijn vakantie wel al mijn cliënten zien, mijn administratie op orde hebben, ervoor zorgen dat jullie elke dag een artikel krijgen en ook nog extra video’s opnemen, editen en bewerken. Helemaal niet erg hoor! Maar soms moet ik mezelf dan even herinneren aan dingen die me gelukkig maken tijdens zulke weken. Dat inspireerde me tot dit artikel.

Ik ben vaak heel productief, doe veel en werk hard. Ik vergeet daarom nog wel eens even stil te staan bij wat ik voel. Niet altijd handig natuurlijk, maar ik begin het mezelf steeds beter aan te leren. Even nadenken over wat je de afgelopen tijd (en die dag zelf) gelukkig maakt, is ZO belangrijk! Ik krijg altijd direct een glimlach op mijn gezicht en een warm gevoel van binnen.

Hieronder de dingen die mij de afgelopen dagen ultiem gelukkig hebben gemaakt. Sommige zijn heel groot, anderen heel klein. Dat maakt niet uit! Ik werd er blij van.

1. Workshops geven in de Jaarbeurs in Utrecht voor een zaal vol enthousiaste mensen. Wat gaf me dat een ontzettende boost aan energie. Iedereen was even lief en complimenteus. Ik heb zooooo genoten!!

2. Mijn vriend in de armen vliegen alsof ik hem 3 jaar niet heb gezien, terwijl hij alleen maar thuis kwam na een dag trainen.

Sven en ik

3. Met mijn ouders, broertje en schoonzusje gezellig bij elkaar zitten en fantaseren over onze toekomst.

4. Met lieve vriendinnen Ati en Rasheeda diepe gesprekken houden, keihard lachen, teveel chocolade eten en dom onderuitgezakt TV kijken.

5. Helemaal alleen winkelen in Utrecht en daarna ook helemaal alleen op mijn hotelbed ploffen en even helemaal niks doen.

Motivatie gezond leven

6. Jullie lieve reacties lezen op mijn blog, Facebook, Instagram en YouTube. Ik word daar serieus altijd ontzetten blij van. Jullie zijn zooo lief!

7. Na een dag hard werken groepslessen (Bodypump en Zumba) geven. Vooraf dacht ik geen energie te hebben, maar tijdens de lessen ging het geweldig en wordt ik ontzettend vrolijk van de mensen die mijn lessen volgen.

Pump

8. ‘s Ochtends in het hotel langer in bed blijven liggen dan normaal, lekker kletsend met mijn vriend (die kwam later) en de slappe lach krijgen om iets heel stoms.

9. Een rondje ontspannen hardlopen door het mooie Groningen in het zonnetje, als anderen het veel te warm vinden om te lopen. Ik houd zoooo van de zon!

10. In de keuken bezig zijn met het maken van lekkere gezonde maaltijden! Ik kan ultiem gelukkig worden van een heerlijke gezonde lunch. Zo maakte ik laatst weer mijn favoriete eiwitpannenkoeken (zie Instagram). Al heb ik trouwens ook heerlijk genoten van mijn chips, chocolade en snoepjes in het weekend ;).

Ik daag jou uit om ook een lijstje te maken van dingen die jou in de afgelopen tijd gelukkig hebben gemaakt. Het hoeven er niet zo veel te zijn! Gewoon één ding noemen is ook prima. Sommige mensen doen dit iedere avond, ze schrijven drie dingen op die hen die dag hebben doen lachen. Voor mij zou dit niet werken, hoe graag ik het ook zou willen. Het zou voelen als ‘een verplichting erbij’. Ik dwing mezelf daarom af en toe hier even goed over na te denken.

Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties. Ik ga ze zeker lezen, ook vanuit het zonnetje :).

Groetjes, Marloes

Wat maakte jou de afgelopen tijd écht gelukkig? 

17 reacties

 1. Wat mij de afgelopen tijd gelukkig maakt:
  Mijn gezin maakt mij gelukkig ik geniet echt van mijn twee zoontjes van bijna 3 jaar en 3 maanden oud als die samen aan het knuffelen zijn.?
  En als ze lekker met papa aan het spelen zijn!
  Dan voel ik me intens gelukkig met mijn gezin.

 2. Als ik ‘s avonds, na een drukke dag, als de kinderen op bed liggen, in mijn eentje heerlijk in mijn nieuwe moestuintje ga werken, en op mijn hurken onkruidje na onkruidje eruit trek en helemaal tot rust kom. Ik voel met ontspannen, het maakt mijn hoofd leeg, en voel me een met de natuur.

 3. Wat een leuk stuk Marloes! Da’s een van de dingen waar ik blij van word, jouw stukjes in de ochtend.
  Van mijn beestenbende die achter elkaar aanvliegt omdat zij op dat moment de aandacht willen.
  Natuurlijk van mijn zoon die mij alles van Minecraft uit laat printen op het internet dat IK dan in elkaar mag zetten… maar dan vooral die glimlach van hem achteraf wanneer het klaar is. En de nodige duizend knuffels en kusjes die ik dan weer krijg.
  Van gewoon lekker beppen met mijn vriendinnen word ik ook blij.
  En mijn hond die gebiologeerd naar een robot grasmaaier bij iemand in de tuin zit te staren.
  Zelfs van gewoon even een spelletje spelen.

  Ja, leuk. Dit valt ook zeer zeker onder het kopje ‘gezondheid’ 😉

 4. Wat een leuk artikel! Ik zou daar ook blij van worden. Voor mij geldt: dat ik elke dag een stapje dichterbij ben bij het leven zonder eetstoornis.. Telt dat ook? 🙂

 5. Waar ik gelukkig van word:

  Mijn vriend. Hij is zo lief en zachtaardig, ik houd ervan om bij hem te zijn.
  Mijn blog waar ik lekker in kan schrijven en lieve reacties op krijg.
  Jouw artikelen lezen, ik volg verschillende blogs, maar jouw blog lees ik altijd als eerste haha. 🙂
  Verder word ik altijd blij van met mijn vriendinnen afspreken.
  Zo kan ik nog wel even doorgaan hihi.

  Liefs Marla

 6. 1. Mijn groepslessen bij de sportschool, waarbij ik het beter deed dan dat ik van te voren zou denken.
  2. De lach van mijn vriend als ik hem een knuffel geef
  3. Een lekker bakje ben&jerry ijs, ultiem genieten
  4. Een nieuw receptje dat goed gelukt is
  5. Door het park in de zon wandelen
  6. Het wandelen met de hond van mijn vriend, ik word zo vrolijk en rustig van huisdieren
  7. De positieve gesprekken over mijn stage en afstudeerplek volgend jaar
  8. Iedere dag de ontbijtjes op bed met mijn vriend, even rustig samen wakker worden voordat we druk bezig gaan

 7. Het besef dat ik of familie of vrienden al een lange tijd niet te maken hebben gehad met ernstige ziektes. Denk en ben er wekelijks wel dankbaar voor.
  Daarnaast dansend op house/techno muziek. .liefst buiten in de zon, helemaal opgaan in de muziek.
  De Griekse zonsondergang en dan heerlijk wijntje erbij samen met mijn vriend.
  Festival weekenden: alles en iedereen vergeten. . Heerlijk genieten van bandjes en je vrienden clubje.

 8. Ik kan van heel veel dingen gelukkig worden! Van fietsen, samen met mijn hondje. Genieten van de natuur, lekker winkelen. Genieten van mijn 3 kinderen. Een fijne wandeling maken, samen met mijn man en natuurlijk met mijn hondje! Heerlijk buiten zitten! Nieuwe receptjes uitproberen, die ik van jou toegestuurd krijg!!! En sinds kort ben ik gaan hardlopen, dat geeft mij weer nieuwe energie, een boost! Ben blij dat ik jou site ontdekt heb! THANKS??

 9. Vandaag quality time met mijn dochter van 3, samen gepicknickt in een nieuw mooi natuurgebied. De zon was er, we zagen een ooievaar en er waren veel kikkers aan het kwaken. Meteen een lesje biologie gegeven.
  Dat was wel een hoogtepuntje van vandaag;-)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram