Leefstijl Question

Dilemma’s – Wat kies jij?

Door

Dilemma

Ik schreef als eens eerder artikelen met daarin dilemma’s over gezond leven. Jullie moeten in deze artikelen keuzes maken, die je liever niet maakt :). Vandaag giet ik het een beetje in een ander jasje dan ik eerder deed. Normaal moest je 4 keuzes maken, dit keer zijn het er 10. De precieze spelregels vind je hieronder. Ik ben super benieuwd wat jij kiest :).

Ik zei al dat ik het iets anders ging doen dan in het verleden. Deze keer ga ik je 10 keuzes geven, waarvan je er eentje MOET kiezen. Hetgeen dat je niet kiest, mag je NOOIT meer eten, drinken, gebruiken of doen. Je kunt niet onder een keuze uit als je meedoet en je mag ook geen sneaky omwegen zoeken. Als je me nog zag als een heel lief meisje, gaat dat nu veranderen ;).

Kies hieronder dus telkens één van de twee, de ander zal nooit meer in je leven verschijnen *auw*. Natuurlijk vertel ik je ook mijn keuzes.

1. Vlees (alles dat op het land loopt of vliegt) of vis (alles wat in de zee leeft)
Het begin voor mij redelijk makkelijk. Ik kies voor vis. Dan maar mijn vlees opgeven, ik vind vis mega lekker. Het enige stukje vlees dat ik ECHT ga missen, is kip.

2. Cardio of kracht
Het wordt al iets moeilijker, maar ik ga voor kracht. Dan maar nooit meer cardio, ik merk dat krachttraining mijn lichaam meer positief veranderd en me een beter gevoel geeft. Ik zou het hardlopen wel ontzettend missen, maar het is niet anders.

Sportschool workout

3. Kwark of havermout
KWARK! Ik zou het echt heel moeilijk vinden om zonder kwark te leven. Havermout eet ik ook mega graag, maar dat kan ik makkelijker opgeven. Ik eet dan wel brinta! (Of is dat smokkelen?)

4. Chocolade of ijs
Kijk….dit is het moment waarop het voor mij killing wordt. Hoe kan ik hier nu tussen kiezen?? Beiden zijn favoriete cheats. Ok, ik moet kiezen. Met pijn in mijn hart kies ik voor chocolade, omdat ik ijs in de wintermaanden nauwelijks eet. Maar oh wat ga ik mijn softijsjes, McFlurry’s en schepijs missen.

Verse gemberthee 2

5. Thee (ook verse munt of gemberthee) of alcoholische drank
Ppfffff, kan het nog lastiger? Ik drink ontzettend veel thee en niet zo veel alcoholische dranken. Maar af en toe een wijntje, een cocktail of een likeurtje vind ik wel héél erg lekker. Vooral bij uit eten gaan of op vakantie. Ik denk dat ik dus maar voor alcoholische drank ga. Ik ga dan maar heet water drinken in plaats van thee. Dit klinkt echt heel ernstig hè!? Ik houd gewoon heel erg van een drankje op zijn tijd *winkwink*.

6. Sportshirtjes zonder mouwen of lange sportbroeken
Ik ga voor sportshirtjes zonder mouwen. Ik heb niet heel vaak korte broeken aan, maar je zult mij eigenlijk NOOIT in sportshirtjes met mouwen zien. Ik vind dat gewoon echt niet lekker zitten. Dus dan maar voor altijd een korte broek aan. Ik sport toch vrijwel nooit buiten in de winter :).

Collage workout challenge

7. Deodorant of een scheermesje 
Hihihi, deze vind ik echt heel evil van mezelf. Ik ga voor het scheermesje. Ik vind het ontzettend belangrijk om niet te stinken, maar met harige benen, oksels en jeweetwel wil ik me ECHT niet vertonen. Dan maar extra goed mijn oksels wassen ofzo…

8. Groenten of fruit 
Groenten…denk ik. Of toch maar fruit? Twijfel!! Ik vind fruit lekkerder dan groenten, maar ik zou groenten echt te erg missen bij mijn hoofdmaaltijd. Alleen aardappel/pasta/rijst en vis (ik was vlees al kwijt ;)) eten lijkt me helemaal niks. Dus ik ga voor groenten, met pijn in mijn hart.

pannenkoek patat

9. Pannenkoeken of patat (alle soorten van beide!)
Deze is vrij makkelijk voor mij: Pannenkoeken! Als je me volgt op instagram, dan zie je regelmatig eiwitpannenkoeken voorbij komen. Patat heb ik zelden écht zin in, dus eet ik weinig. Alleen de zoete aardappel friet die ik laatst at, vond ik wel érg lekker.

10. Zelf koken of uit eten (geld speelt even geen rol)
Ik ga voor zelf koken, al vind ik het súper jammer dat ik nooit meer uit eten kan. Ik vind dat altijd zo mega gezellig! Maar ik kook gewoon graag zelf mijn eten en ik zou het niet praktisch vinden als ik altijd ergens heen zou moeten om te eten.

Ik ben heel benieuwd wat jullie kiezen uit deze dilemma’s! Laat het me zeker even weten hieronder.

Groetjes, Marloes

Wat zou jij kiezen? 

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (16)
 1. Marlous 6 jarengeleden

  Leuk!!!
  1) Ik kies voor vlees! Ik zou mijn kip, biefstuk en varkenshaas te veel missen.
  2)Kracht; absoluut. Ik ben verslaafd!!!
  3) Kwark! (alhoewel ik nu al 3,5 week geen kwark eet, omdat mijn PT dat voor nu even geadviseerd heeft)
  4) Chocola. The best thing in the world 🙂
  5) Thee. Ik kan prima zonder alcohol.
  6) Sportshirtjes zonder mouwen. Simpel; daar train ik ALTIJD in. Ik geloof dat ik niet eens shirts mét mouwen heb…
  7) Scheermesje; zelfde reden als dat jij geeft.
  8) Ik vind fruit lekkerder, maar zal groente meer missen denk ik… dus ik kies voor groente.
  9) Niet moeilijk; ik eet het allebei vrijwel nooit, maar pannenkoeken vind ik echt wel lekker, dus daar kies ik voor.
  10) Zelf koken. Uit eten zal ik missen, maar ik zou het niet trekken om elke dag uit eten te gaan.

  Reageer
 2. Charelle 6 jarengeleden

  Oh wat een super leuke dilemma’s dit! Betreft de ijs-chocolade kwestie, zou ik altijd voor ijs kiezen, daar zit vaak nog chocolade in ook. 😉

  Reageer
 3. Vera 6 jarengeleden

  Dilemma’s, altijd leuk! Ook om van anderen te lezen wat ze kiezen en waarom!

  1) Ik ga voor vlees! Ik lust graag roerbakgroente met kip, of juist pasta met tartaargehakt.
  2) Deze is lastig! Ik ga voor cardio vanwege het hardlopen. Aangezien ik naast hardlopen jouw workouts doe, komt dat wel goed. En bewegen mag wel he….dus dan ga ik gewoon elke dag dozen sjouwen 😉
  3) Kwark én havermout eet ik beiden nooit! Nouja, kwark een enkele keer, dus die hou ik dan.
  4) Een leven zonder chocolade…dat is onmogelijk! Met pijn in mijn hart geef ik mijn ijsjes op… 🙁
  5) Doe mij maar thee! Ik drink echt zelden alcohol. Dat ene glaasje Bayleys op z’n tijd kan ik wel missen. Maar mijn dagelijkse liter thee niet.
  6) Doe mij ook maar sportshirt zonder mouwen. Dan maar hardlopen in een korte broek. Dat komt dan wel goed.
  7) Zeker weten scheermesjes! Ik transpireer heel weinig, dus zonder deo…..dat overleeft mijn omgeving wel.
  8) Ik ga voor groente….als is deze keuze natuurlijk onmogelijk! Nooit meer meloen….druifjes….banaan op een cracker….
  9) Gemeen!!! Tja….ik kies de pannenkoeken, omdat die beter in een gezond leven passen. Maar zonder frieten….niet dat ik ze vaak eet, mijn vriend houdt er helemaal niet van…..maar ik kan er af en toe echt zin in hebben! Dus het komt mijn humeur op die momenten niet ten goede.
  10) Ik kook graag zelf, dat is geen straf. Altijd uit eten….nee, dat lijkt me niks.

  Leuke dilemma’s!

  Reageer
 4. Lucienne 6 jarengeleden

  Haha, te leuk weer!!!

  1. Ondanks dat ik vaker vlees (rund of kip) eet ga ik toch voor vis. Ik kan zo genieten van zalm, garnalen etc. Daarvoor geef ik het vlees wel op.

  2. Kracht! Bij crossfit doen we sowieso al meer kracht dan cardio en mijn zeldzame hardlooprondjes kunnen niet opboksen tegen mijn liefde voor krachttraining.

  3. Havermout, overduidelijk!!! Hier heb ik elke dag zo’n zin in. Kwark vervang ik wel voor iets anders. Griekse yoghurt vind ik toch lekkerder haha

  4. IJs. Ik kan zelf niet tegen chocola, dus dit was een makkelijke voor mij!

  5. Toch maar thee…. Zou m’n wijntje af en toe wel echt missen,maar ik drink minstens 2 thee per dag en misschien eens per week een wijntje…

  6. Sportshirtjes zonder mouwen! Met zweten vind ik mouwen echt niet lekker zitten.

  7. Scheermes!!! Brrrrrr behaarde oksels/benen etc vind ik echt vreselijk. Stinken is ook niet fijn, maar dan maar extra vaak wassen enz?

  8. Groenten! Dat eet ik als snack en bij maaltijden en fruit alleen als snack. Maar wauw, wat zou ik al dat heerlijke zomer fruit vooral enorm missen!!!

  9. Patat! Ik eet bijna nooit pannenkoeken, maar ben echt gek op zoete aardappelfrietjes!!!

  10. Uit eten!!! Tegenwoordig kun je zo veel gezonde keuzes maken en daarnaast vind ik uit eten gewoon onwijs leuk. Oké, misschien nier als ik het elke dag zou doen, maar goed…..

  Leuke dilemma,s weer!!

  Reageer
 5. Rosemarijn 6 jarengeleden

  Super leuk artikel! We verschillen best wel haha 🙂
  1. Vlees
  2. Cardio (in fact; ik ga zo hardlopen <3)
  3. HAVERMOUT (geef mij dit 3 x per dag en ik ben een gelukkig meisje)
  4. Lastiger, maar ik denk ijs. Ik houd van raketjes 😀
  5. Thee!
  6. Lange leggings, ik loop namelijk gewoon 3 x per week in de winter
  7. Deo, dan houd ik wel m'n lange legging aan
  8. Yes, eindelijk eentje hetzelfde; ik ga ook voor groenten.
  9. Pannenkoeken <3
  10. Ik ga ook voor zelf koken 🙂

  Reageer
 6. Ise 6 jarengeleden

  Moeilijk! Ik zou vooral niet kunnen kiezen tussen wijn en thee haha. Voor een tijdje zou ik het wel doen, maar voor altijd… No 😉

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Hhaahah, geniaal. Gewoon weigeren. You go girl 🙂

   Reageer
 7. Mirjam 6 jarengeleden

  Hihi, onwijs leuk artikel! Ik ga ze ook even beantwoorden (:
  1. Vlees. Ik eet nooit varkensvlees, maar ben dol op kip en (mager) rundvlees. Daarnaast lust ik eigenlijk ook alleen witvis.. Dus dan blijft er niet zoveel vis meer over die ik wél kan eten..
  2. Cardio. Hardlopen zou ik niet kunnen missen..
  3. Kwark! Eigenlijk ontdekt door jouw blog > so THANKS! 😀 (Daarnaast eet ik ook bijna nooit havermout, simpelweg omdat ik het geduld niet heb om het klaar te maken 😉 & die kant en klare zakjes worden altijd veels te waterig, maar als ik er dan minder vloeistof bijdoe, heb je weer een veels te kleine hoeveelheid..)
  4. Ijs! & eigenlijk vind ik deze helemaal niet zo moeilijk, hihi. Ik ben een vrouw (yes, I’m sure), maar chocolade vind ik op de een of andere manier echt niet zo bijzonder..? Ik vind het vaak zelfs zonde, als er aan lekkere vanillekoekjes weer chocolade is toegevoegd..
  5. Thee! (Ik lust alleen mix-drankjes en om dat nou de rest van je leven te drinken..)
  6. Sportshirtjes zonder mouwen.
  7. Deo.
  8. Groenten. Eigenlijk om dezelfde reden als jij! Best grappig, want 2 jaar geleden lustte ik nauwelijks groenten en had ik dus absoluut voor fruit gekozen.. Maar ik ben erachter gekomen dat groenten juist zó lekker kunnen zijn met de juiste bereiding!
  9. Pannenkoeken. Vind andere bereidingen van aardappel lekkerder dan patat.
  10. ZELF KOKEN. Omdat het eten bereiden zélf al een grote hobby is van me <3 Ik nodig dan wel mensen bij mij thuis uit en maak er op die manier een gezellige avond van. 🙂

  Reageer
 8. Marla 6 jarengeleden

  Mijn keuzes!

  1. Vlees. Ik houd toch niet zoveel van vis.
  2. Kracht. Ik houd heel erg van krachttraining.
  3. Kwark. Ik eet het graag als tussendoortje met wat fruit. Ik zou dat echt missen!
  4. Chocola. I love chocolat!!! Desnoods zou ik gewoon bonbonnetjes in de vriezer stoppen en dan als ijsje opsmikkelen.
  5. Thee. Ik drink nooit alcohol.
  6. Lange broeken. Ik draag nooit shirtjes zonder mouwen, want dat vind ik juist vervelend zitten!
  7. Scheermesjes. Zonder deo kan ik wel leven, zolang mijn oksels maar geschoren zijn.
  8. Groenten. wel een gemene, want fruit vind ik ook zo lekker. En dan heb ik niks meer om in mijn kwark te doen. :S
  9. Pannenkoeken. Vind ik echt super lekker.
  10. Uit eten gaan. Ik houd daar ontzettend van. En als ik gezond wil, kan dat ook makkelijk.

  Reageer
 9. Joyce 6 jarengeleden

  Leuk, hier mijn keuzes:
  1. Vis, te lekker zeker van de BBQ met dit weer. Kip ga ik wel missen, verder mis ik vlees niet zo.
  2. Kracht, al wordt het wel lastig om alle crossfit workouts mee te doen zonder cardio…..
  3. Kwark, voor de eiwitten 😉
  4. Chocolade
  5. Thee, drink geen alcohol, dus die is makkelijk.
  6. Sportshirtjes zonder mouwen, ik draag nooit een lange sportbroek
  7. Scheermesjes
  8. Groente! Ik kan me geen maaltijd zonder groente voorstellen, al zou ik het fruit wel echt missen. Aardbeien met die mooie weer zijn zooooo lekker en een banaan door mijn geliefde kwark. Deze is echt gemeen Marloes 😉
  9. Pannenkoeken
  10. zelf koken, altijd uit eten zou ik (en mijn lijf) echt zat worden.

  Sommige keuzes zij goed te doen, maar andere zijn echt lastig. Ga nu lekker aardbeien eten, want gelukkig maak ik deze keuzes alleen online 😉

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Hhaah, ja hoor…geniet lekker van je aardbeien 🙂

   Reageer
 10. M 6 jarengeleden

  Zó leuk dit soort dilemma’s, hier komt ie:
  1. Na 100x van gedachten veranderd te zijn kies ik voor vlees.
  2. Kracht, ik doe bijna nooit cardio (oeps)
  3. Havermout. Aangezien ik elke dag havermout eet als ontbijt.
  4. Chocola for sure!
  5. Alcoholische drank. Ik lust geen thee, en een drankje gaat er heel af en toe toch wel in 😉
  6. Lange sportbroeken. Heel makkelijk, ik draag namelijk altijd een lange sportlegging en een t-shirt (met mouwen dus).
  7. Scheermesje
  8. Lastig! Ik eet elke dag veel fruit, bijvoorbeeld door mn havermout, maar tegelijkertijd vind ik een maaltijd niet compleet zonder groente. Ook met pijn in het hart, kies ik dan toch voor fruit.
  9. Patat. Ik eet beide eigenlijk niet vaak, maar ik vind patat lekkerder.
  10. Zelf koken. Ook heel lastig deze, maar ik kan heel creatief zijn als het op koken aankomt.

  Reageer
 11. Marianne 6 jarengeleden

  Vis, zeker weten daar kan ik zo van genieten, en ook voor mij is kip het enige wat ik zal missen.
  Cardio, ik vind het lastig omdat ik eigenlijk meer krachttraining wil gaan doen, maar hardlopen is zooo lekker dat ik niet zonder wil 😉
  Kwark, omdat ik dat ‘s avonds graag nog eet en dat lukt me niet met havermout 😉
  Chocola! Ik geef niet om ijs.
  Alcohol een wijntje vind ik heerlijk en verder drink ik graag water, thee ga ik niet missen.
  Sportshirtjes zonder mouwen 😉
  Scheermesjes.
  Groente… ik kan geen dag zonder 😉 maar fruit ga ik ontzettend missen vooral in de zomer.
  Ik vind patat ook lekkerder dus patat.
  Zelf koken, hier kan ik erg van genieten ik vind het heerlijk om nieuwe recepten uit te proberen.

  Een paar waren echt lastig cardio en kracht, en groente en fruit hier zou ik liever niet uit kiezen 😉

  Reageer
 12. Theodoortje 6 jarengeleden

  Ha, weer leuke dilemma’s Marloes!
  1) Vlees. Vis is ook lekker, maar vlees zou ik minder graag missen.
  2) Cardio. Ik zou het hardlopen buiten niet willen missen. Dan maar veel intervallen doen en wat bootcamp-achtige dingen zodat je toch ook die spieren traint (of is dat vals spelen?).
  3) Zeker kwark. Havermout is lekker, maar de kwark kan ik niet missen! De havermout zou ik gewoon vervangen door bijvoorbeeld muesli (in de kwark haha).
  4) Chocola. Ik noem mezelf chocoholic en ijs vind ik eigenlijk niet zo boeiend.
  5) Thee. Ik drink dat echt de hele dag door. Dat ene alcoholische drankje per kwartaal kan ik heel goed missen, ik geef gewoon niks om alcohol.
  6) Lange sportbroeken. Dan maar dunnen sportbroeken voor in de zomer. Maar ik heb eigenlijk bijna alleen maar shirtjes met mouwen en dan ook maar op zoek naar dunnen stofjes.
  7) Scheermesje. Duidelijk. Ik zou niet graag met behaarde benen en oksels rondlopen (zeker niet in de zomer). En voor die deodorant moet ook iets anders te bedenken zijn, zoals jij ook al zegt.
  8) Groenten. Zelfde reden. Fruit vind ik super lekker, maar dagen zonder groente, zeker bij het avondeten? Dat lijkt me echt niks. Dan maar wat meer snackgroente tussendoor ipv fruit.
  9) Pannenkoeken, denk ik. Frietjes krijg je vaker bij een maaltijd als je uit eten gaat, maar dat mag toch niet (zie nummer 10 ha ha). En pannenkoeken kan je zelf bakken en ik maak ook graag havermoutpannenkoeken. Dus ja…
  10) Zelf koken. Ik zou echt niet altijd uit eten willen. Gedoe joh, zeker met twee (hele) kleine kinderen. Liever dan in de rust van thuis. Daarnaast is het dan veel makkelijker invloed te hebben op wat je binnen krijgt. En als geld geen rol speelt kan je ook wel wat specialere dingen koken 🙂

  Reageer
  • Marloes 6 jarengeleden

   Zoooo leuk om jullie reacties te lezen! Heb er van genoten toppers :).

   Reageer
 13. Katinka 6 jarengeleden

  Leuk hoor! Mijn antwoorden:

  1. Vis. Ik houd gewoon niet zo van vlees, al helemaal niet van grote porties zoals een hamburger. Vis is lekker licht en je kunt er ook veel mee variëren!
  2. Cardio (hardlopen)
  3. Deze is wel moeilijk! Ik eet beide vaak. Vandaag kwark met zaden/pitten, een appel en speculaaskruiden. Maar als ik moest kiezen, kies ik toch havermout. Voor pannenkoekjes etc. is het ook lekker. Neem ik yoghurt in plaats van kwark ;-).
  4. Chocolade! Gaat er altijd in bij mij, alle soorten. IJs neem ik toch maar heel af en toe.
  5. Alcoholische drank. Zou niet altijd nuchter willen blijven als ik een feestje heb. En m’n thee vervang ik wel door water en koffie als het moet.
  6. Lange sportbroeken. Ik voel me altijd een beetje bloot als ik een shirt zonder mouwen aan heb.
  7. Een scheermesje. Op de deodorant bedenk ik dan maar iets.
  8. Fruit, want daar ben ik echt gek op.
  9. Pannenkoeken, om dezelfde reden als jij Marloes.
  10. Zelf koken. Omdat het leuk is en je veel kan variëren. Bovendien is het goedkoper, haha.

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: