De knop om afvallen
Leefstijl Persoonlijk

Mijn Verhaal: Manon gooide haar leven om!

Door

Wat vind ik het toch mega inspirerend om jullie verhalen te lezen! Aan de reacties te zien vinden jullie het ook leuk, dus ik geef vandaag het woord weer over aan lezers Manon van 27. Toen ze op haar zelf ging wonen besloot ze definitief aan haar overgewicht te gaan werken, op ene gezonde manier. Met behulp van pure voeding, verandering van haar gedachtenpatronen en een sport die ze ontzettend leuk is gaan vinden (crossfit) viel ze uiteindelijk 53kg af!

Dik zijn bepaalde mijn leven…

Ik ben altijd al te zwaar geweest, van kleins af aan, ik heb eigenlijk altijd teveel bewust en onbewust gegeten.  Ook  al ben ik nog maar 27,  ik heb van alles geprobeerd om wat af te vallen. Onvoorstelbaar, hoe mijn gewicht mijn leven heeft beheerst. Ik was er altijd mee bezig. Ik was dik en daarna Manon.  Zo voelde het. Ik heb mij eigenlijk nooit ergens anders mee bezig gehouden. Vanuit mijn tenen voelde ik dat ik het zo graag anders wilde.  Altijd op maandag, het nieuwe jaar, of na de zomer, begon ik met volle moed met afvallen….Het ging dan even goed, maar echt volhouden vond ik lastig. Wanneer het ook maar even niet zo goed ging, verloor ik het vertrouwen in mijzelf en dacht ik dat ik het toch niet kon. Zo kreeg mijn zelfvertrouwen behoorlijk wat deukjes.

Ik wil graag mijn verhaal delen, nu ik  meer dan 50 kilo ben afgevallen. Puur om anderen te inspireren en omdat ik nu weet dat je echt veel meer kunt dan je zelf denkt.  Mindset is alles !

Kleine veranderingen

Toen ik begin 2015 op mijzelf ging wonen en dit nou niet bepaald meewerkte aan een gezond eetpatroon, maakte dat ik nog een keer mijn gewicht wilde aanpakken. Als ik dat nu ga doen, dan doe ik dat goed dacht ik. Ik kreeg van iemand een tip over een leefstijlcoach en daar ben ik naar op zoek gegaan. Ik wist namelijk redelijk wel wat gezond was, maar ik had iemand nodig die echt voor mij gaat. Iemand die ook laat zien dat ik het waard ben, altijd achter mij blijft staan, hoe dan ook ….en dat had ik zeker gevonden.

Ik ben aan de slag gegaan door eerst mijn gedachtes en gewoontes aan te kijken en te veranderen. Het aankijken was vaak nog moeilijker dan het veranderen. In stapjes heb ik geleerd om steeds kleine veranderingen aan te brengen. Elke kleine verandering was weer een stapje uit mijn comfort zone. Vooral het gedragsprobleem veranderen in plaats van alleen het voedingsprobleem. Ik moest zelf de regie pakken!

Crossfit afvallen

Crossfit

Deze leefstijlcoach heeft een crossfit box (Twee12 Personal fit, in Nijverdal). Ik begon daarom ook met  1 keer in de week sporten, ook al was ik er van overtuigd dat sporten echt niks voor mij was. Gymmen op school was altijd een drama.  Van 1 keer sporten, ging ik naar 2/3 keer in de week, naar nu bijna iedere dag, gewoon omdat ik zo leuk vind.  Mijn dag plan ik nu om het trainen heen ( leerpuntje: mijn rustdag ook echt pakken! Net zo belangrijk). Maar als je iets doet wat je niet leuk vind, ga je het niet lang volhouden.

Het trainen is uiteindelijk niet leidend om af te vallen! Het afvaldoel is tijdens het hele proces juist een fitheidsdoel geworden. Maar dat stukje mentaliteit in trainingen, kon ik ook weer toepassen in de hele levensstijl die ik aan het creëren was.  Het crossfit is echt nu ‘mijn dingetje’ geworden.  Ik haal er ontzettend veel energie uit en het laat mij zien dat ik iets kan.  Daarbij ben ik ook gaan hardlopen. Iets wat nooit mijn grootste hobby wordt :-).

Ook dit heeft mij geleerd dat ik zoveel meer kan dan ik dacht. Eerder ging ik alle moeilijke dingen uit de weg, maar ik wou mij niet meer laten leiden door angst. Vandaar dat ik vorig zomer er  juist voor heb gekozen om mijn angst aan te kijken. Meedoen aan een obstaclerun ( Strongmanrun) 21 km met 46 hindernissen , die ik toen liep met 46 kilo minder.  Zo trots ben ik echt nog nooit geweest.  

Mijn eetpatroon

Je eetgedrag kun je echt veranderen, ik ben er nu zo aan gewend. Havermout, fruit, groenten en kwark zijn niet meer uit mijn dag weg te denken, ik voel me anders gewoon niet fijn.

Mijn ochtend begin ik bijna altijd met havermout, of warm met melk en frambozen of appel, of koud in de blender met yoghurt en diepvriesfruit & een banaan.  Als tussendoortje ’s ochtends eet ik vaak fruit, 2 mandarijnen bijvoorbeeld.  Als lunch eet ik bijna altijd 2  boterhammen, want dat vind ik gewoon het lekkerst. Deze maak ik dan vaak lekker door te beleggen met  hüttenkäse, sla, komkommer/tomaat. Ik kies vaak voor mager vleeswaren, zoals kipfilet, rosbief of rauwe ham.  ’s Middags vind ik een cracker met bijvoorbeeld pindakaas een lekker tussendoortje. Als avondeten vaak kip, tartaar of vis, met lekker veel groenten. ’s Avonds bijna altijd kwark met een warme appel of warme frambozen en/of wat walnoten.

Ik probeer zoveel mogelijk ‘puur’ te eten,  normale producten zonder toevoegingen.  Maar je kunt zoveel variëren met gezond eten, je kunt het jezelf zo leuk maken! Maar let’s face it, dit is een voorbeelddag hoor. In het weekend vind ik het ook lekker om op de bank te zitten met chips en chocola, waarbij je net iets teveel eet dan zou ‘mogen’, haha.  Ook al mogen natuurlijk genietmomentjes, ik zou wel altijd met eetgedrag in de gaten moeten houden. Het snaaien verleer je helaas niet … ;-). Het gaat nog steeds met vallen en opstaan en hiervoor heb ik nog steeds personal coaching momenten.

Verhaal afvallen

Kiezen voor jezelf en zelfrespect

Ik denk dat wat mij het meest heeft geholpen, is erachter komen hoe graag ik het zelf echt wil.  Ik leef nu echt intenser, vrijer en ik ben oprecht heel vaak heel vrolijk. In alles is mijn manier van denken veranderd. Alles draait om goed voor jezelf zorgen. Ik heb zoveel meer bereikt dan nu de 53 kilo die ik kwijt wilde.  Bij deze blijvende levensstijl die ik nu heb, voel ik mij heel erg goed.

Het hele ‘kiezen voor jezelf’ is het beste wat ik heb gedaan en achteraf heb ik er soms zelfs van genoten. Je moet echt bereid zijn uit je comfort zone te stappen, veranderingen aanbrengen, bedenken wat je ECHT wilt, je mindset veranderen, grenzen opzoeken, jezelf eerlijk aankijken, maar gun jezelf ook dit in kleine stapjes aan te leren. Het is denk ik nodig als je blijvend iets wilt veranderen.  Gezond eten en tijd maken voor jezelf heeft alles te maken met zelfrespect.  Je maakt zelf de keus. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen die dit echt wil, dit ook echt kan !
En geniet van het voor jezelf kiezen !

Reactie van Marloes

Manon, wat vind ik het ontzettend knap wat je hebt gedaan! Heel goed dat je de hulp hebt gevraagd van een coach. Ik ben het compleet met je eens dat hoe je over jezelf denkt, cruciaal is voor goede resultaten. Een goede voeding en sporten zijn in die zin soms zelfs bijzaak.

Je voedingspatroon ziet er top uit en je sport veel. Heel goed ook dat je af en toe gewoon geniet van iets ongezonds. Dat je daar soms een beetje in door slaat is logisch, dat heeft bijna iedereen wel eens! Dat je begrip toont naar jezelf wat dat betreft, is de sleutel naar succes.

Je mag zo ontzettend trots zijn op jezelf! Ik weet zeker dat je heel veel mensen inspireert met dit verhaal.

Groetjes, Marloes

Herken jij dingen in het verhaal van Manon?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (15)
 1. Vera 5 jarengeleden

  Wauwwwwww!!
  Deze verhalen zijn ontzettend mooi om te lezen. Heel bijzonder dat je na zoveel jaren deze kracht in jezelf hebt gevonden.
  Ik struggle met 5 kg te veel….en dit kun jij….Ik verdien een schop onder mijn kont.
  Veel respect ?

  Reageer
 2. Bianca 5 jarengeleden

  Topper! ?????

  Reageer
 3. L 5 jarengeleden

  Ik reageer vaker niet dan wel op de blogs maar ik las dit en dacht WOW! Heel veel respect en be proud of yourself!!

  Reageer
 4. Linda 5 jarengeleden

  You go girl!!! Superknap van jou dat je dit hebt bereikt! En ik maar zeuren over die paar extra kilo’s die er nog afmoeten… Ik kan een voorbeeld nemen aan jou, zelfrespect is zó belangrijk! Bedankt voor je inspirerende verhaal!

  Reageer
  • Marloes 5 jarengeleden

   Dank jullie wel voor jullie lieve reacties voor Manon! Jullie zijn toppers!

   Reageer
 5. Renske 5 jarengeleden

  Wauw, wat een super inspirerend verhaal!
  Ik ken Manon niet persoonlijk maar zelf ik ben super trots op haar.
  Dit zijn voor mij de echte bikkels die door middel van mindset, beweging en gezonde voeding. En boven al helemaal voor zichzelf kiezen echte toppers zijn.
  Groetjes en met liefde ❤
  Renske

  Reageer
 6. Marjolein 5 jarengeleden

  Geweldig, je mag zo trots zijn op jezelf.
  Op jezelf wonen en tegelijkertijd het roer omgooien. Wat een fantastisch resultaat. Je bent dapper en je mag ape-trots zijn.

  Reageer
 7. Simone 5 jarengeleden

  Wauw, wat knap van je! <3 Een heel mooi verhaal!

  Reageer
 8. Francisca 5 jarengeleden

  He Manon, ik doe dit even via de Marloes site, maar Manon wat goed van je! en zo fijn te horen dat je happy bent! ik zie jou foto’s van toen en nu, en zie heus op de oude foto’s dat je een volle meid bent, maar wat mij bij toen en nu echt bijblijft is je lieve gezicht!!! echt! je bent niet alleen sterk, maar ook zo mooi!
  wens je alle goeds!
  lieve groet,
  Francisca

  Reageer
 9. eliza 5 jarengeleden

  Goed gedaan ?

  Reageer
 10. Sabine 5 jarengeleden

  Prachtig gedaan!

  Reageer
 11. Wivineke 5 jarengeleden

  Ik kan alleen maar zeggen: respect!! Je mag zo trots zijn op jezelf!

  Reageer
 12. barbara 5 jarengeleden

  Wat een verschil! Complimenten voor je doorzettingsvermogen.
  Ik snap dat je onzeker was over je oude lichaam.Hhet is geen feest om kleding te kopen en stoeltjes zitten altijd strak. maar jij wist jezelf genoeg te motiveren om er echt werk van te maken en het vast te houden. geniet van je nieuwe ik en van je ieuwe uiterlijk.
  Houden zo!

  Reageer
 13. Annelies 5 jarengeleden

  super gedaan Manon!

  Reageer
 14. Lieke 5 jarengeleden

  Je bent een topper!!

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: