Leefstijl Rust en ontspanning

De boeken die ik de afgelopen tijd las #2

Door

In april 2020 liet ik je al eens zien welke boeken ik las, met mijn review erbij. Daar werd heel enthousiast op gereageerd en ook in mijn vlogs vragen jullie vaak naar mijn boeken. Vandaag dus weer eens een update! De boeken hieronder las ik in de afgelopen maanden.

Dit is trouwens niet perse alles wat ik las, maar alles wat ik me nu kan bedenken :). Dat gaat echter in de komende tijd veranderen, want op jullie aanraden heb ik de app Goodreads op mijn telefoon geïnstalleerd. Hierdoor kan ik precies bijhouden wat ik las en wat ik ervan vond.

Maar nu eerst naar de boeken die ik in de afgelopen maanden las:

Jij bent een badass! – Jen Sincero

Dit is een zelfhulpboek (al houd ik niet van die term)… ik vond hem geweldig! De schrijfster vertelt je hoe jij een geweldig leven kunt opbouwen door op een andere manier om te gaan met bepaalde situaties. Veel onderwerpen hebben raakvlakken met andere zelfhulpboeken, maar toch vond ik deze zeker iets extra’s geven. Het is vlot en eerlijk geschreven met een flinke dosis humor. Het behandelt zaken als relaties, werk en zelfvertrouwen. Ik heb er zeker iets uitgehaald en kan hem je absoluut aanraden.

Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt

Nog een zelfhulpboek, maar totaal anders dan de vorige. Deze is geschreven door een monnik. Hij is veel serieuzer en meer spiritueel dan het boek hierboven. Het bevat veel kleine stukjes tekst die je aan het denken zetten. Het gaat vooral over rust vinden in je hoofd, bewust leven, in het ‘nu’ zijn en omgaan met bepaalde emoties. Ik vond het een erg mooi boek, dat me ook zeker aan het denken heeft gezet.

Boeken

De lavendeltuin – Lucinda Riley

Vanaf nu is het tijd voor fictie-boeken. Ik vond ‘de zeven zussen’ van Lucinda Riley geweldig en besloot meer van haar te gaan lezen. Veel van jullie tipten de lavendeltuin, helemaal terecht! Een prachtig boek over een jonge vrouw die een kasteel erft. Een jongeman die ze ontmoet, helpt haar met van alles regelen. Ook komt ze achter het verhaal van haar grootmoeder, die leefde in de Tweede Wereldoorlog. Net zoals de zeven zussen springt dit boek constant over van heden naar verleden. Ik heb gesmuld van dit boek!

Zeemansbruid – Judith Visser

Ik had een flink aantal boeken van Judith Visser op mijn e-reader staan. Aangezien ‘Tegengif’ (ook van Judith Visser) een van mijn favoriete boeken was van jaren geleden, besloot ik ze te gaan lezen. Zeemansbruid is een heerlijk spannend boek over een man die real-dolls dumpt. De hoofdpersoon onderzoekt deze zaak, die langzaam steeds vreemder wordt. Ik ben normaal gesproken niet zo van de thrillers, maar deze vond ik super leuk!

Ysabella – Judith Visser

Dit boek vond ik echt een stuk minder. Ik zou hem je niet aanraden. De hoofdpersone ontdekt een soort van vloek die op een bibliotheek zou heersen. Ze doet er alles aan om deze vloek op te heffen. Wat mij betreft geen topper…maarja, smaken verschillen!

Oversteken – Judith Visser

Dit boek! Ik las hem toen we eind oktober in het vakantiehuisje waren…maar hij staat me nog ZO goed bij. De vrouwelijke hoofdpersoon wordt wakker naast haar man, die overleden blijkt te zijn. Op dit punt voelde ik een diepe verontwaardiging in mezelf. Hoe kun je hierover schrijven?? Ik voelde ZO met de hoofdpersoon mee dat ik er haast beroerd van werd. Ze kan zijn dood niet verwerken en sluit zich op in huis. Heel langzaam staat ze zichzelf toe haar oude leen op te pakken. Dan gebeuren er allerlei vreemde dingen. Het einde van dit boek vind ik ZO goed. Echt heel sterk bedacht. Maak je klaar voor een emotionele rollercoaster tijdens het lezen. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.

Boek lezen

Hasta la vista – Judith Visser

Een tienermeisje mag haar vriendin meenemen naar Spanje met haar ouders. Ze ontmoeten twee jongens, die misschien niet helemaal te vertrouwen zijn. Dan gebeurt er iets heel ergs… De hoofdpersoon neemt zich voor om wraak te nemen! Tenslotte gebeuren er vreemde dingen, die niet helemaal te verklaren zijn. Het einde is net als bij het boek hiervoor erg verrassend. Toch heeft dit boek me een beetje een nare nasmaak bezorgd toen ik het uit had. Uiteindelijk vind ik het geen aanrader, maar nogmaals….wie ben ik?

Tinseltown – Judith Visser

Dit is het vervolg op ‘Tegengif’, wat ik dus een super leuk boek vond. Deze vond ik duidelijk minder. De vrouwelijke hoofdpersoon gaat naar Los Angeles om een van haar beste vriendinnen daar op te zoeken. Als ze aankomt blijkt ze echter nergens te vinden. Aangezien het toffe einde van sommige boeken hierboven van Judith Visser, had ik hoge verwachtingen. Dit boek kon dat helaas niet waar maken. Ik vond het aardig vermaak, maar niet perse een aanrader.

Time Out – Judith Visser

Het derde boek over Kim, de hoofdpersoon uit ‘Tegengif’ en ‘Tinseltown’. De man waarmee ze een relatie heeft geeft aan een time out te willen. Hij gaat naar zijn moeder in Duitsland. Vervolgens gebeuren er allerlei vreemde dingen, die steeds meer luguber worden. Ik heb echt zitten gruwelen tijdens dit boek als niet-thriller-lezer. Toch heeft het me op de een of andere manier geïntrigeerd. Wat kunnen schrijvers toch soms een zieke gedachtes hebben, haha. Ik zit hier oprecht in dubio over of ik je het boek ga aanraden of niet…maar ik neig naar een ja! Maak je wel klaar voor een bizar verhaal.

Ik hoop dat je het leuk vond om mijn boek-ervaringen te lezen. Mocht je zelf nog tips hebben, laat het me dan zeker weten!

Groetjes, Marloes

Welk boek heeft de afgelopen tijd het meeste indruk gemaakt op jou?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (7)
 1. V 2 jarengeleden

  Ik raad je “Lion” aan van Saroo Brierley. Nog geen 1 boek gelezen mooier dan dat. Gaat over een geadopteerde man die via google maps op zoek gaat naar waar hij vandaan komt door uit te vinden wat voor een reis hij vroeger als klein jongetje heeft gemaakt door India.
  Is ook verfilmd maar die raad ik niet aan , boek is veeeeeeel beter!!

  Reageer
  • Ysmin 2 jarengeleden

   Grappig, Ik ken het boek niet, maar de film vond ik prachtig met prachtige beelden en hier absoluut een favoriet.

   Reageer
 2. K. 2 jarengeleden

  Geen fictie totaal ander genre, de allermooiste platenboeken :

  “Het Boerenpaard”
  “Het Werkpaard”
  over werken met boerenpaarden, het verbond tussen mens en dier en de wederzijdse afhankelijkheid zijn nimmer op deze wijze in beeld gebracht

  “Boerenlanders”, vertelsels van een boerenschilder

  Wimromijnart.nl

  Reageer
 3. Yasmin 2 jarengeleden

  De boeken waar ik veel aan heb gehad zijn de compound effect Darran Hardy, the success principles, jack canfield, the boeken van Jim Rohn, eat that frog van Brian Tracy, Big magic, Elisabeth Gilbert,
  eeneyeopener vond ik die the Untethered Soul, Michael A Singer en the seven habits of highly effective people, Stephen Covey, The Emyth. Atomic habits en de power of habits.
  De boeken van Peter Wohlleben o.a. het verborgen leven van bomen, maar hij er veel meer geschreven, Mijn liefde voor Afrika, Daphme Sheldrick, the elephant whisperer( ontroerend), the last rihno’s de boeken van Jane Goodall, Don’t run whatever you do, Peter Allison( hilarisch en voor mij met herkenbare dingen), the guide’s guide of guiding en een boek wat ik prachtig vond is Cathedra of the wild van Boyd Varty. Sommige heb ik gelezen en andere weer als audioboek geluisterd.

  Reageer
 4. Yvon 2 jarengeleden

  Ik zwijmel heerlijk weg bij de (easy to read) boeken van Jill Mansell.

  Reageer
 5. Conny 2 jarengeleden

  Zijn wel wat interessante boeken bij. Heb deze week toevallig een abonnement op bookchois gekregen voor 2 mnd. Ga er wat van downloaden mag er 8 uitzoeken. Ik hou wel van thrillers. Dank je!

  Reageer
 6. Lieneke 2 jarengeleden

  Qua mindset (klinkt toch beter dan zelfhulp 😅) vind ik de boeken van Jelle Hermus heel leuk. Qua fictie was ik laatst erg onder de indruk van ‘daar waar de rivierkreeften zingen’ en de boeken van Liane Moriarty

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: