Couple Q&A
| 25 mei 2018

Couple Q&A – Kinderen, Irritaties en Handstand

Een tijdje geleden vroeg ik op Instagram en Facebook of jullie vragen, opdrachten of leuke challenges hadden voor Sven en mij. Er kwamen super leuke reacties op, dus we besloten een ‘Couple Q&A’video op te nemen. Er verscheen al eerder zo’n video online, waarin we al heel wat vragen hadden beantwoord. Nu dus een nieuwe, ik hoop dat jullie hem leuk vinden!

Irritaties en ruzie

Zoals we in de video vertellen, hebben wij niet heel vaak ruzies of grote irritatiepuntjes. Dat betekent echter niet dat onze relatie ‘perfect’ is. Onthoud altijd dat je in een vlog geen volledig beeld krijg van een relatie. Op moeilijke momenten zul je namelijk niet snel filmen. Je krijgt dus op YouTube een beeld te zien dat perfecter lijkt dan de werkelijkheid is.

We vinden het echter heel belangrijk om elkaar altijd te respecteren en elkaar vrij te laten. Hierdoor verkomen we denk ik veel onenigheden. Als we wel een keer een woordenwisseling hebben, proberen we het snel uit te praten omdat we beiden niet van ruzie houden.

Handstand en kleding challenge

De handstand-skills van Sven zijn dus nog niet helemaal ontwikkeld ;). Hij gaf direct aan dat hij ooit een revenge wil. Wie weet zien jullie in de toekomst deze challenge dus nog eens!

Onze ‘kritiek’ op elkaars kleding moet je met een korreltje zout nemen natuurlijk. Toch merken we beiden dat we rekening houden met wat de ander leuk vindt. Persoonlijk vind ik het toch heel leuk als Sven mijn outfit leuk vindt. Ik doe het zwarte korte broekje daarom nooit aan als hij erbij is. Hij heeft hetzelfde met zijn spencer. Herken je dit?

Groetjes, Marloes

Wil/heb jij kinderen? Herken je onze twijfels?

11 reacties

 1. Leuke Video weer. Ik voel sven wel op broek gebied…hoge strakke spijker broeken, liever niet. En die korte zwarte broekjes….ook niet echt mijn ding ? qua kinderen, tja mijn man wil op zich wel kinderen, ik twijfel nog (en dat wist hij voor we trouwden hoor) ik heb vrij veel vrienden die gewoon GEEN kinderen willen, dus ik gelukkig hoef ik mezelf daarin niet te verdedigen. Het is nogal een ingrijpend en permanente beslissing! Dus het is niet raar daarover te twijfelen vind ik!

 2. Hier wel kinderen, een van 6 en een van 2! In ons geval: kinderen hebben enorme impact op je hele leven, en wat wij vinden: het maakt je leven veel intenser, zowel qua hoogtepunten (de vreugde en trots om mijn kinderen is absoluut met niks te vergelijken) als qua dieptepunten (zorgen, slaapgebrek enzo) Dus niet iets wat je van de een op andere dag besluit.
  Super leuk: onze honetmoon ging ook naar Bali. Ge-wel-dig!!!

 3. Hoi Marloes en Sven,
  Wat een leuke en lieve video! (ik doe met mijn man geen wedstijdje handstand hoor!, smile..)
  Nog even en jullie gaan trouwen!
  Ik hoop op een zonnige en supergezellige (romantische) dag voor jullie!
  En wat een leuk vooruitzicht om naar Balie te gaan, tof zeg!

  Nog een gezellig weekend,
  lieve groet,
  Francisca

 4. Ja, ik herken de twijfels. En als je 35 bent heb je al heeeeeeel vaak de vraag gehad waarom je geen kinderen wil. Tenminste, ik wel. En ik vond dat in het begin heel vervelend. Inmiddels went het wel….maar ik ben het met je eens dat we nooit iemand vragen waarom hij/zij nou wel kinderen wil.
  Ik vind het wel jammer dat we zoveel normen hebben….dat we het één normaal vinden en alle andere keuzes niet.
  Ik denk dat we nog wel wat vrijer in het leven mogen staan.
  Wij weten inmiddels wat we willen en dat zal bij jullie vast ook komen.

  Het was weer een fijne vlog, leuk!

 5. En Tiger heeft ‘m ook, haha! Hilarisch antwoord!
  Het is zo leuk om te zien hoe Sven naar je kijkt, echt met een liefdevolle blik. You’re lucky you found the one!

 6. Weet je waarom je je nooit moet verklaren als je wel kinderen wilt? Er is geen enkele echt goede reden om kinderen te nemen! Echt waar! En ik kan het weten, ik heb er zelf vier! Ik volg J.B. wel dat kinderen in je leven alles intenser maken, maar dat is niet de reden waarom ik er één wou, en daarna nog drie. Ik voelde gewoon die drang, en ik ben pas gestopt toen ik vond dat méér kinderen de zorg voor diegenen die ik al had te veel zou bemoeilijken (en ik vond zwanger zijn maar niets). Er zijn daarentegen veel heel goede redenen om te kiezen voor geen kinderen, lijkt me. Ik vind het gewoon tof dat we kunnen kiezen om (nog) geen kinderen of geen kinderen meer te krijgen (enkel spijtig dat er veel mensen zijn die kinderen willen en bij wie het niet lukt). Enige nadeel van die keuze is natuurlijk dat je veel druk voelt om de “beste” keuze te maken, terwijl je natuurlijk onmogelijk kunt voorspellen hoe jouw leven gaat lopen, met of zonder kinderen. Het blijft dus blind kiezen, wat je ook kiest, en van beide keuzes kan je (soms) spijt hebben (maar je mag nooit zeggen dat je spijt hebt dat je aan kinderen begonnen bent, natuurlijk, dat is taboe!). Ik ben zelf heel gelukkig met ons gezinnetje, maar misschien piep ik over enkele jaren (de oudste begint net te puberen) wel anders. Die kinderen (de tijd, het geld en de energie die je erin steekt) bepalen voor een groot deel ons leven, maar ik kan me niet bezig houden met bedenken hoe mijn leven had kunnen zijn moest ik andere keuzes gemaakt hebben. Dat geldt voor zo veel zaken (partner keuze, studie, werk, …) dat je helemaal gek wordt als je heel de tijd “wat als…?” denkt!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram