Lieve stem
Leefstijl Persoonlijk

Cheesy quotes die me motiveren!

Door

Je kent ze misschien wel, van die cheesy-motivatie-quotes over gezond leven, sporten en afvallen. Vaak moet ik een beetje grinniken om de zoetsappigheid of gaan m’n nekharen er zelfs een beetje van overeind staan. Er zijn er echter ook een aantal die me oprecht aan het denken zetten. Stiekem houd ik daarvan! Het leek me leuk om een paar van mijn favorieten voor je op een rijtje te zetten.

Mijn favoriete fitspiration quotes

Ok, laten we gelijk beginnen. Hieronder een paar van mijn favoriete fispiration-achtige quotes.

1. Nothing tastes as good, as being fit feels

Cheesy, zeker weten. Maar dit is er eentje die heel vaak in mijn hoofd zit, omdat hij voor mij ZO ontzettend waar is. Natuurlijk houd ik van M&M’s, ijs, chocolade met karamel en van all you can eat sushi. Maar ik houd nog veel meer van mijn fitte gevoel. Zodra dat minder wordt, vind ik het dus geen probleem om een beetje van mijn favoriete cheats op te geven.

2. I so regret that workout….said no one ever.

Ook deze kan me positief motiveren. Ik heb écht niet altijd zin om te sporten, al denken velen dat dat anders is. Soms is het met een gegronde reden, bijvoorbeeld omdat ik ziekjes ben of omdat mijn lichaam onvoldoende hersteld is van de vorige training. Soms ik het echter gewoon omdat ik geen zin heb. Dan houd ik dit in gedachten! Achteraf heb je nooit spijt van een training. Ook al ga je maar 20 minuten, je voelt je altijd beter.

3. Workout because you love your body, not because you hate it

Vaak gaan we sporten of gezond leven als we niet blij zijn met ons lichaam. Probeer eens andersom te denken: eet gezond en beweeg juíst omdat je van je lichaam houdt en hem/haar het beste gunt.

Squatproof sportlegging

4. Don’t compare yourself to others, if you do so, you are insulting yourself.

Onthoud dat een ander niet een beter mens is dan jij. Zeker niet omdat diegene een strakkere buik heeft of meer gewicht kan bankdrukken. Wees trots op wie je bent, ook al wil je misschien nog wat veranderingen maken. Ook de jij van nu mag er zijn! Als je al wilt vergelijken, vergelijk jezelf dan met je vroegere zelf. We zijn nu eenmaal allemaal anders, vergelijken met een ander heeft dus totaal geen zin.

5. It’s not a race, it’s a journey

Als je net zo ambitieus bent als ik, dan wil je datgene wat je wilt NU. Ik probeer mezelf echter te herinneren aan het genieten van de reis erheen. Een halve marathon lopen kon ik niet binnen een paar weken. Dat was soms frustrerend, maar ik heb toch zo veel mogelijk genoten van de weg ernaartoe!

Gezonder gaan leven gaat ook niet binnen een paar weken. Dat kost vaak maanden of zelfs jaren! Geniet dus van ieder stapje dat je maakt. Geef jezelf de tijd en vier ieder succesmomentje.

En nu jij!

Allright, nu ben ik natuurlijk ook heel benieuwd naar jouw favoriete quotes. Kom maar op. Zo kunnen we elkaar een flinke motivatieboost geven.

Groetjes, Marloes

Wat is jouw favoriete quote die je motivatie geeft?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (11)
 1. romy 3 jaargeleden

  Notting looks as good as healthy feels

  Reageer
  • Romy 3 jaargeleden

   *nothing
   Sommige kunnen je echt motiveren

   Reageer
 2. Marise 3 jaargeleden

  What if I fall? Oh darling, my darling, what if you fly…

  Niet bang zijn om iets (nieuws) te proberen. Het kan je ook iets positiefs geven. Ga niet uit van falen, maar vanuit iets leren.

  Groetjes,
  Marise

  Reageer
 3. Conny 3 jaargeleden

  Hoi Marloes,
  Ik ben een stukje ouder dan jij en ws wel veel meer mèt mij. Ik hou van jou video’s en je attente leuke tips. Deze echter zullen bij mij nooit helpen, ik denk nooit in het Engels maar wees niet bang, ze zijn er ook in het Nederlands.
  BV Als je loslaat, heb je twee handen vrij of opgeven kan morgen ook nog. Zo zijn er genoeg spreekwoorden of gezegden om mezelf te motiveren en op mijn manier in het leven te staan. Het is nog nooit zo donker geweest of het wordt wel weer licht, deze heb ik mijn moeder heel vaak horen zeggen. Die heeft ze voor zichzelf vaak moeten gebruiken(dat is een ander verhaal) maar daarmee hielp ze ons dus ook vaak uit de put!

  Reageer
  • Marloes 3 jaargeleden

   Mooie aanvulling Conny! Dank je wel!

   Reageer
  • Lydia 3 jaargeleden

   Luister naar je lichaam, accepteer dat sommige dagen niet jou dag is en dat is best oke.
   Vind ik een hele mooie, want het gaat niet altijd zoals we willen, in welk opzich dan ook.

   Reageer
 4. marrie 3 jaargeleden

  Don’t judge my path, if you have not walked my journey.

  Reageer
 5. Vera 3 jaargeleden

  Een collega zegt vaker… Het is, wat het is… Dat relativeert altijd… En ik kijk dan meer naar de feiten dan alleen de emoties.
  Dat Is in ons werk wel eens nodig en dat gebruik ik ook als gezond leven even niet lukt.

  Reageer
 6. Adelheid 3 jaargeleden

  Wat een mooie post 🙂 Ik heb het echt met veel plezier gelezen! Ga zo door met het goede werk.

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.