boeken lezen
Leefstijl Persoonlijk

De boeken die ik de afgelopen tijd las

Door

Ineens kreeg ik inspiratie voor een artikel dat ik nog nooit heb geschreven. Ik ga het met jullie hebben over de boeken die ik de afgelopen tijd las! Als je me langer volgt, dan weet je dat ik sinds afgelopen jaar eindelijk weer de rust heb gevonden om te lezen. Sindsdien pak ik er heel regelmatig een boek bij, waardoor ik er in de afgelopen maanden best wat heb uitgelezen. In dit artikel vertel ik je welke…en geef ik je mijn oprechte mening!

Het soort boeken dat ik graag lees

Ik ben best heel kritisch als het om boeken gaat. Vooral fictieboeken vind ik niet heel snel leuk. Ik houd niet zo van boeken die erg omschrijvend zijn, waarin weinig gebeurd. Een voorbeeld daarvan is ‘De vliegeraar’. Heel veel mensen zijn hier mega enthousiast over, ik kwam er niet doorheen.

Waargebeurde verhalen vind ik wel vaak erg leuk om te lezen. Daarnaast houd ik onwijs van informatieve boeken lezen. Vooral op het gebied van zelfontwikkeling, of uiteraard over mijn eigen vakgebied als diëtist.

Hieronder de boeken die ik in het afgelopen jaar las.

Fictieboeken

Dit rijtje wordt misschien heel saai, want voor zo ver ik me nu kan bedenken, las ik alleen maar boeken uit ‘De zeven zussen’ serie van Lucinda Riley.

De zeven zussen deel 1

Ik hoorde zoveel positiviteit over deze boeken, dat ik deel 1 besloot te lezen. Ik kon hem lenen van mijn schoonmoeder. Heerlijk vond ik het verhaal! Deze serie gaat over zes (????) zussen die allemaal geadopteerd zijn en hun achtergrond gaan ontdekken. Deel 1 speelt zich grotendeels af in Brazilië, ik vond het geweldig!

De zeven zussen deel 2: Storm

Voor mijn verjaardag afgelopen jaar, kreeg ik een e-reader van Sven. Daar ben ik zo super blij mee! Vanaf dit deel, lees ik de boeken hierop. Deel 2 is denk ik het boek waar ik het minste mee had. Het speelt zich veel af in zweden (of was het een ander Scandinavisch land?). Op de een of andere manier had ik tot nu toe het minste met deze zus. Toch besloot ik door te lezen.

De zeven zussen deel 3: Schaduw

Het derde deel vond ik weer aanzienlijk leuker, maar iets minder nog steeds dan deel 1. Het speelt zich af in Engeland. Ik denk ook dat ik minder een band kreeg met dit boek, omdat ik hem een paar weken aan de kant legde omdat ik wat minder tijd had om te lezen. Uiteindelijk heb ik er wel weer enorm van genoten.

De zeven zussen deel 4: Parel

Dit deel vond ik weer helemaal geweldig! Grotendeels gebeurt alles in Australië. Ik vind heel indrukwekkend hoe veel werk de schrijfster heeft gestoken in deze boeken. De details over de geschiedenis van de verschillende landen zijn zo mooi in het verhaal verwerkt! Ik las dit deel relatief snel uit voor mijn doen, omdat ik constant benieuwd was hoe het verder zou gaan. Dat is precies wat ik zoek in een boek!

Momenteel ben ik bezig in deel 5, Maan. Ook deze vind ik weer super leuk om te lezen. Ik heb hem nog niet uit, dus wil nog niet mijn eindconclusie geven :).

Informatieve boeken die ik las

Daarnaast las ik heel wat informatieve boeken. Over de meeste was ik erg enthousiast! Ik zal je vertellen voor wie ik ze zou aanraden.

De edele kunst van not giving a f*ck
Op de komende foto’s droeg ik mijn natuurlijke haar en volgde ik de ‘Curly girl methode’ 🙂
De edele kunst van not giving a f*ck – Mark Manson

Dit boek is geweldig! Ik kan hem écht aan iedereen aanraden. Een hele leuke manier van schrijven, lekker nuchter. Ik houd ervan! Het zou ‘anders zijn dan alle andere zelfhulpboeken’ dat is het zeker. Het heeft me aan het denken gezet over hoe ik in het leven sta. Dat vind ik heel fijn! Ook leuk dat de schrijver veel voorbeelden gebruikt als ondersteuning van zijn theorie, daar wordt het lekker praktisch van. Hier de review die ik schreef.

Eet als een expert boek review
Eet als een expert – I am a Foodie

Het afgelopen jaar las ik 3 verschillende boeken van de collega diëtisten en voedingswetenschappers van I am a Foodie. Het kan je bijna niet ontgaan zijn, ik ben fan! Eet als een expert is een perfect boek voor als jij geïnteresseerd bent in voeding. Je leert over eiwitten, vetten en koolhydraten en over hoe een gezond eetpatroon eruit ziet. Daarnaast bevat het voorbeeld dagmenu’s. Het is duidelijk en makkelijk geschreven met mooie illustraties en foto’s. Ook over deze schreef ik eerder een review.

Eet als een atleet review
Eet als een atleet – I am a Foodie

Eet als een atleet is net zo informatief als Eet als een expert! Deze is echter vooral gericht op sportvoeding. Perfect voor als jij aan sport doet en meer wilt weten over een goede voeding daarbij. Allerlei soorten sport worden besproken, recreatieve sport, duursport, fitness en teamsport. Hij is iets lastiger te lezen dan Eet als een expert, omdat er iets dieper op de theorie wordt ingegaan. Alsnog is het heel prettig leesbaar, wat ik super knap vind! Lees hier mijn complete review.

Eet als een expert zwanger
Eet als een expert, Zwanger! – I am a Foodie

Dit is het laatste boek van I am a Foodie dat ik las. Je raadt het al, het gaat over voeding tijdens de zwangerschap. Perfect voor alle zwangere vrouwen die exact willen weten hoe ze het beste kunnen eten. Ik zou dit boek er zeker weten bij pakken als ik zelf ooit zwanger zou zijn. Wordt je helemaal zenuwachtig van al die ‘regels’ rondom eten tijdens de zwangerschap? Dan kun je dit boek misschien beter overslaan. De review vind je hier.

Je doet het toch wel gratis – Mascha Feoktistova en Max de Vries

Een boek over influencer marketing voor professionals. Ik was razend enthousiast toen het uit kwam en ben direct naar de boekwinkel gerend. Helaas viel hij me eerlijk gezegd een beetje tegen en bedenk ik me nu dat ik hem niet eens helemaal heb uitgelezen. Dat wil ik overigens nog wel gaan doen. Er staat interessante informatie in, zeker voor (beginnende) mensen die werken in de influencer marketing. Voor mij is het echter wat rommelig geschreven. Ook het taalgebruik is soms wat onnodig lastig en omslachtig naar mijn smaak. Ik kan het niet zo goed uitleggen, maar het voldeed niet aan mijn verwachtingen. Al waren die misschien ook wel gewoon wat hoog.

Het geheim van slanke mensen – Mieke Kosters

Ik had dit boek lang geleden al eens gelezen, ik vind het super fijn leesbaar en het bevat ontzettend mooie tips die kunnen helpen als jij wilt gaan afvallen. De visie uit het boek komt voor een heel groot deel overeen met die van mezelf. Ik gebruik dit soort boeken graag als inspiratie voor mijn eigen behandelingen. Ik vind het super leuk om ideetjes op te doen bij andere professionals. Kopiëren zal ik uiteraard nooit doen, maar ik zie het als soort van winkelen in boeken. Uit elk boek haal ik een paar dingen die ik integreer in mijn eigen behandelingen, of waar ik inspiratie uit haal.

Beck’s dieetoplossing – Judith S. Beck

Deze heb ik laatst uitgelezen. Ik hoorde hem als tip in een podcast van fit.nl en raakte geïnteresseerd. Ik kocht hem tweedehands via marktplaats voor een paar euro (mega tip voor boeken vind ik!) en had hem al een tijdje in mijn kast staan. Nu ik de laatste weken meer tijd heb, ging ik hem lezen. Wat een gaaf en praktisch boek voor mensen die willen werken aan een gezonder leefpatroon! Hele leuke opdrachten staan erin. Het is echt een soort werkboek, dat je langzaam kunt doorspitten terwijl je de oefeningen uitvoert. Het heeft me als professional zeker geïnspireerd, maar ik denk ook dat het heel praktisch kan zijn als ondersteuning in jouw proces van gezond leven.

Happy Life 365 – Kelly Weekers

Dit boek leende ik van vriendin Rasheeda. Het staat vol met tips om jouw leven leuker en makkelijker te maken, vooral gericht op jouw manier van denken. Ik vind het een super tof en praktisch boek voor als je start met werken aan jouw mindset. Voor mij was de stof echter al redelijk bekend, doordat ik er al zo veel over gelezen heb. De edele kunst van not giving a f*ck gaat bijvoorbeeld naar mijn idee nog iets dieper. Zit jij daar niet zo op te wachten? Dan kan ik Happy Life 365 absoluut aanraden!

Ik hoop dat je dit artikel leuk vond om te lezen! Het leek me leuk om een soort van overzicht te maken, met mijn boekentips. In de toekomst kan ik dit zeker vaker doen!

Ik ben natuurlijk ook ontzettend benieuwd naar jouw tips voor mij, nu je mijn boekensmaak een beetje kent. Zo inspireren we elkaar een beetje :).

Groetjes, Marloes

Welk boek MOET ik echt lezen volgens jou?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (10)
 1. Inge 3 jarengeleden

  7 habits of highly effective people van S. Covay

  Reageer
 2. Rosemarijn 3 jarengeleden

  Hahaha wat grappig, onze meningen over de Zeven Zussen is precies omgedraaid! Ik vond Parel echt het minst leuk en deel 2, Storm, is mijn favoriet. Komt denk ik door de combinatie van muziek (Ik vind de Peer Gynt Suite echt mooi) en zeilen (sporten). Parel vond ik juist een beetje onsympathiek ofzo haha. Maan vond ik ook heel leuk, hopelijk bevalt ie jou!

  En thanks voor de andere tips, vooral deze tijd heel handig!

  Reageer
 3. Anouk 3 jarengeleden

  Hoi Marloes,
  Ik raad je aan om het boek Brainfit te lezen!
  Dit gaat over alles wat beweging met je hersenen doet. Misschien een beetje ingewikkeld als je niks van de hersenen af weet, maar alles wordt super goed uitgelegd. En uiteindelijk doet beweging veel meer met je hersenen dan je dacht 😉

  Reageer
 4. Vera 3 jarengeleden

  Een mix tussen fictie en echt gebeurd…over de Tweede Wereldoorlog….vanuit de ogen van een kind…. Haar naam was Sarah…. supermooi…!!

  Reageer
 5. wendy 3 jarengeleden

  I love happy cats en i love happy cats revolutie

  https://www.bol.com/nl/f/i-love-happy-cats-revolutie/9200000117524377/

  Reageer
 6. Liesbeth 3 jarengeleden

  Benieuwd naar je laatste tip! En ik sta op het punt te beginnen in de zeven zussen serie.
  Mijn tip: de meeste mensen deugen van Rutger Bregman. Erg interessant. En ook leuk als luisterboek bij be bibliotheek, hij leest hem dan zelf voor. Ideaal onder het wandelen, oortjes in en gaan!

  Reageer
 7. Denise 3 jarengeleden

  De Lavendeltuin van Lucinda Riley is prachtig 😍

  Reageer
 8. Fiona 3 jarengeleden

  Hoi Marloes,

  Super fijn zo’n artikel met al jouw favoriete boeken. Ik heb er een heel aantal toegevoegd aan mijn boekenlijstje. Ik heb in Evernote een boekenlijst met allemaal boeken die ik nog graag wil lezen. Anders sta ik soms in de bibliotheek te denken welk boek ik zal nemen en kom ik er thuis achter van shit ik had eigenlijk een ander boek willen lezen, of dan zou ik zomaar een boek wat ik lang geleden ooit heb gelezen nog een keer mee kunnen nemen (ik ben niet zo van het meerdere keren lezen van een boek ;-)).
  Ik ben ook met de Zeven Zussen bezig en ga nu in deel 4 beginnen 🙂 Als je er eenmaal aan begint, kan je niet meer stoppen.
  Verder vind ik alle boeken van Nicci French ook erg leuk. Ze zijn goed geschreven en je zit meteen in het verhaal. De boeken van Dan Brown behoren ook wel tot mijn favorieten, maar dan moet je wel je koppie erbij houden, dat zijn niet echt boeken die je even zo lekker tussendoor leest 😉
  Waar gebeurde verhalen vind ik ook altijd erg interessant, maar ook lees ik wel eens wat meer spirituele boeken zoals Eindeloos Bewustzijn van Pim van Lommel, of Mijn kinderen uit een vorig leven, of De Celestijnse Belofte (ook verfilmd) en het Tiende Inzicht van James Redfield. De Celestijnse Belofte is toch wel een van mijn favorieten 🙂
  Er zijn zoveel mooie boeken 😉 en met een e-reader is het helemaal makkelijk tegenwoordig 🙂

  Reageer
 9. Dorien 3 jarengeleden

  Wat leuk om te lezen!
  Ik ben zelf meer van de fictie, ik vond de zeven zussen ook erg leuk om te lezen.
  Alleen dan wel dat ik andere delen leuker vond 😉
  Dat is zo grappig, ik heb dat ook al met vriendinnen gehad, blijkbaar vindt iedereen gewoon een andere zus leuker 😉
  Mijn favo was heel lang deel 1, maar nu ik deel 6 (het nieuwste deel) heb gelezen, vind ik dat toch ook wel heel erg goed!
  Mijn favoriete serie op dit moment (die ik al meerdere malen heb gelezen) is de eilandserie van Jackie van Laren, dat komt misschien ook wel omdat ik als kind jaren op vakantie ging naar een waddeneiland!

  Reageer
  • Marloes 3 jarengeleden

   Leuk om te horen! Ben heel benieuwd naar deel 6 🙂

   Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: