marloes optima vita
Leefstijl Persoonlijk

9 Dingen die ik bewust NIET laat zien…

Door

Vandaag een heel speciaal kijkje in mijn échte leven. Als soort van bonus voor mijn blog-volgers, jullie dus! Het kijkersaantal op YouTube stijgt enorm, maar lang niet iedereen leest ook de artikelen op mijn blog. Als soort van dank je wel dat jij dat wel doet, vertel ik vandaag heeeeel eerlijk over dingen die ik bewust niet laat zien op mijn social media kanalen.

Ben ik wel ‘echt’?

Ik weet dat er heel veel gespeculeerd wordt over hoe ‘echt’ ik ben op YouTube en social media. Mensen denken dat ik minder gezond eet dan ik laat zien, of er wordt juist gedacht dat ik de ongezonde dingen die ik laat zien niet echt op eet. Deze gedachten zullen er altijd blijven, dat vind ik ook helemaal prima. Laat mensen maar denken.

Over het algemeen denk ik dat ik helemaal mezelf ben op mijn YouTube kanaal. Er zijn echter dingen die ik heel bewust niet laat zien. Vandaag een super eerlijk artikel met een heel aantal van die dingen.

Dit laat ik bewust niet zien op YouTube en Social media

Ok, daar gaan we. Om heel eerlijk te zijn vind ik dit best een beetje spannend.

Heel veel vrienden en familie

Er zijn maar weinig vrienden en familieleden waarvan ik zeker weten dat ze het prima vinden om in de vlog te verschijnen. De rest film ik niet. Ik wil ze niet voor het blok zetten met de vraag. Daarnaast wil ik niet teveel met mijn camera bezig zijn als ik met vrienden of familie ben.

oma bruiloft
Als ik boos, chagrijnig of verdrietig ben

Dit is iets wat ik niet écht bewust vermijd op camera, maar ik denk dat het gewoon niet in onze natuur zit om de camera te pakken als je middenin een boze of chagrijnige bui zit. Ik probeer er wel heel open over te zijn in mijn vlogs. Dus ik vertel wel regelmatig dat ik verdrietig of kwaad ben geweest. Het echte piekmoment mis je echter als kijken, waardoor het kan lijken dat ik vrijwel altijd vrolijk ben. Dat is zeker niet zo, al durf ik wel te zeggen dat ik over het algemeen een opgewekt mens ben :).

Woordenwisselingen (of liefdesmomenten ;)) met Sven

Sommige dingen zijn gewoon privé. Ik zal dus echt niet mijn camera pakken als ik een woordenwisseling heb met Sven, of als we bijvoorbeeld uitgebreid aan het zoenen zijn. Wij hebben helemaal niet vaak ruzie, zelfs nauwelijks woordenwisselingen. Als dit echter zo is, dan zou ik het nooit doen waar vrienden of familie bij zijn. Daarom doe ik het ook niet voor de camera :). Ik weet dat sommige YouTubers dit anders doen, maar ik vind het privé.

Schadelijke ‘gewoontes’ m.b.t. gezond leven

Ik ben echt niet perfect. Soms doe ik dingen die eigenlijk niet wenselijk zijn in een leefstijl. Zo heb ik wel eens geen zin om een cooling down te doen. ik merk dat ik zo’n moment bewust niet film om geen verkeerd voorbeeld te geven :). Ook zie je me niet vaak alcohol drinken. Ik drink ook zeker niet wekelijks, maar ik vind het ook niet echt nodig om dat op YouTube te laten zien.

Er zijn zeker ook ongezonde gewoontes die ik wel eens laten zien. Zoals snoepen, hier en daar een alcoholisch drankje of een monster drinken. Ik probeer er een balans in te vinden.

Dingen waar ik me een beetje voor schaam

Ook zijn er andere dingen waar ik me een beetje voor schaam, die ik soms bewust niet film. Zo is mijn streven om nooit plastic tasjes te kopen bij een supermarkt, maar ik vergeet mijn stoffen tassen wel eens! Dat ik me dan toch genoodzaakt voel om een plastic tasje te kopen, zet ik liever niet op YouTube. Stom he!? Ik schaam me dan gewoon een beetje voor mijn eigen gedrag, haha.

marloes optima vita
M’n eigen onzekerheden die telkens terug komen

Ik houd niet zo van zeuren. Daarom bespreek ik wel eens onzekerheden die ik heb, maar niet elke keer dat ik ze heb. Anders ben ik bang dat het te veel herhaling wordt en dat mensen denken dat het echt een groot probleem is in mijn leven. Dat is het echter totaal niet, dus vandaar dat ik het niet te vaak wil bespreken.

Voorbeelden van mijn onzekerheden zijn omgaan met negatieve reacties, mijn tanden die lang niet helemaal recht staan, mijn haar dat ik aan het her-ontdekken ben en dat dus echt niet altijd zit naar wens en of mensen mij wel ‘leuk’ vinden. Nogmaals, dit zijn echt niet dingen waar ik van wakker lig, maar ik heb net als ieder persoon soms dingen waar ik niet zo zeker over ben :).

Mijn voordeur en bepaalde delen van ons huis

Je ziet nooit de voordeur van mijn huis en mijn huisnummer, omdat ik liever niet wil dat iedereen weet waar ik precies woon. Ook let ik er soms op hoe ik de camera draai in huis, omdat bepaalde dingen gewoon privé zijn. Zo zorg ik dat post op tafel (met mijn adres) niet in beeld komt. Ook film ik nauwelijks in de slaapkamer. Ik merk dat ik me ook wel eens een beetje schaam als het een enorme troep is in de keuken.

Ik denk dat dit ook gewoon heel natuurlijk is. Als er bezoek komt dan ruim je ook een beetje op. Jullie als YouTube-kijkers zijn in dat geval mijn bezoek :). Ik heb trouwens ook momenten dat ik de troep juist wel laat zien, om ‘menselijk’ te blijven. Dat ligt een beetje aan mijn bui.

Soms vermijd ik negatieve reacties door dingen niet te laten zien

Ik weet dat ik commentaar krijg als ik vlees koop in de supermarkt (terwijl dat lang niet altijd voor mij is!), of als ik kleding koop bij de Primark. Ik snap heel goed dat mensen hier niet zo’n fan van zijn. Ik maak daar echter zelf mijn overwogen keuzes in.

Vaak ben ik heel open in wat ik eet en wat ik kook, maar soms heb ik gewoon even geen zin in reacties hierover. Dan deel ik het op dat moment even niet.

Heel veel werkmomenten

Mij typend zien achter de laptop, is niet heel inspirerend. Ook breng ik mijn cliënten uiteraard niet in beeld. Hierdoor krijgen mensen soms het idee dat ik heel weinig werk. Ik vind het prima als mensen dat denken, maar besef dat ik maar zo’n 40 minuten vlogmateriaal maak van een hele week! Hoe veel ik werk kun je dus eigenlijk niet goed beoordelen.

Mijn conclusie

Ik denk dat ik open en eerlijk ben in mijn video’s en posts. Toch is er héél veel dat je niet ziet. Probeer dat altijd in je achterhoofd te houden. Ondanks dat ik zo open mogelijk probeer te zijn, zijn mijn vlogs een vertekend beeld van mijn leven. Het lijkt op beeld altijd iets perfecter dan het in werkelijkheid is.

Door dit artikel denk je misschien dat ik niet open ben, maar ik kan je verzekeren dat dat echt ontzettend mee valt! Ik probeer juist mezelf zo ‘echt’ mogelijk neer te zetten. Juist daarom vond ik het belangrijk een keer zo’n artikel te typen.

Ik hoop dat je dit eerlijke artikel leuk vond.

Groetjes, Marloes

Wat zou jij niet laten zien als jij vlogte?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (15)
 1. Yvonne 3 jaargeleden

  Mijn mening is dat je juist heel eerlijk en open bent, ik volg je blog al jaren en heb best een aardig beeld van je inmiddels. En vind het niet meer dan logisch dat je bepaalde dingen privé houdt, dat doen we allemaal (althans de meesten ;))…wel of geen blog of you tube kanaal. Veel mensen hebben nu eenmaal op voorhand al een mening en vooroordeel klaarliggen, dat valt me steeds meer op ook in mijn eigen dagelijkse leven. Vind ik ook weleens moeilijk om mee om te gaan, waarom kan iedereen elkaar niet gewoon behandelen zoals je zelf ook graag behandeld wilt worden? Maar dat hoort bij deze tijd denk ik. Dank je wel dat jij gewoon jij bent en je niet laat vormen door wat andere mensen denken of vinden😘

  Reageer
 2. Sandra CH 3 jaargeleden

  Volgens mij is het wel normaal dat je niet alles van jezelf laat zien. Je laat toch ook niet alles zien aan je familie, vrienden of zelfs partner? Ik denk dat men tegenwoordig nogal geobsedeerd is met wat echt is op het internet omdat er zoveel aspecten van een leven niet duidelijk in beeld zijn (minder leuke momenten) en vaak dingen mooier worden voorgesteld (fotoshop, ‘fit girl’ poses, etc) Ik snap wel dat je soms ook gewoon geen zin hebt in commentaar en daarom dingen niet laat zien. Wederom, lijkt me ook iets wat in de offline wereld wel voorkomt 🙂 (Zo heb ik mijn ouders nog niet verteld dat ik nog een tattoo heb omdat ik geen zin heb in de discussie >.< )

  Reageer
 3. Sandra 3 jaargeleden

  Hoi, je bent een topper! En al die mensen die commentaar geven kunnen beter eerst naar hun eigen kijken. Leef jou leven zoals jij dat wil je hebt er maar 1! En dat plasticzak stukje geweldig. Juist fijn te lezen. De meeste youtubers zijn zo wereld reddend dat het niet leuk meer is om te kijken.
  Groetjes vanuit Spanje

  Reageer
 4. Saf 3 jaargeleden

  Hallo Marloes,

  Ik vind het prima dat je niet alles laat zien in je blogs en vlogs want dat gaat niemand niks aan! Dat is jou privé leven!

  Het is niet omdat je diëtiste en personal trainer bent, dat je perfect moet zijn!
  Je bent ook maar een mens van vlees en bloed! Je hoeft het achterste van je tong echt aan niemand te laten zien!

  Ik vind wat je op je blogs en vlogs laat zien en schrijft heel duidelijk en eerlijk! En als jij een wijntje wilt drinken gewoon doen. Als jij een plastic zakje wilt kopen bij een supermarkt omdat jij je boodschappentas bent vergeten doen! Als je kleren bij Primark wilt kopen, lekker doen. Moet je zelf weten!

  Waar het om gaat is dat de tips, recepten, de workouts die jij geeft en laat zien dat dat goed overkomt dat is prima! Luid en duidelijk!
  Ik heb er heel veel baat bij en ben blij dat ik jou op internet ontmoet heb!
  Vind het een plezier om naar jou te luisteren, je blogs en vlogs te lezen en kijken! Vooral doorgaan Marloes!!!!

  Dont worry be happy!!

  Groetjes,
  Saf

  Reageer
 5. Vera 3 jaargeleden

  Ja, wat Is echt? Dat is toch zeker niet ALLES laten zien? Je gaat toch ook niet vloggen hoe je zit te poepen 😉😀
  Ik volg je omdat ik juist waardeer dat je best veel deelt…een aardig kijkje geeft in jouw wereld….en je ook je gedachtegang deelt. Maar ik hoef toch niet echt ALLES te weten. Gelukkig hebben we allemaal een stukje privé.
  Ik denk wel dat het belangrijk Is dat je WIE je bent, laat zien. En niet alles WAT je doet. Ik ben thuis en op m’n werk wel dezelfde persoon, al zal ik thuis altijd iets vrijer en emotioneler zijn. En ik denk dat bij jou ook te zien…je doet je niet anders voor….Al zul je zonder camera ook iets vrijer en emotioneler zijn. Prima toch!
  Marloes…ga lekker zo door 👍🌸

  Reageer
 6. Bianca 3 jaargeleden

  Je bent goed bezig Marloes! Laat niemand je anders wijsmaken he :-).
  Fijne dinsdag.

  Reageer
 7. Wendy 3 jaargeleden

  Doe gewoon verder zoals je bezig bent!
  Je doet dit zo goed!
  En je bent eerlijk over je voeding en beweging, en daar gaat optima vita over.
  En je moet zelf ook nog dingen privé houden, ik vind dat je heel veel deelt met je volgers.
  Iedereen mag een eigen mening hebben, maar het is uw leven, doe waar jij en je familie goed bij voelt.
  👍🍀🌷

  Reageer
 8. Monica 3 jaargeleden

  De reden dat ik je al tijden volg (met wat breaks) op youtube is dat je juist zo normaal doet.
  En een normaal leven laat zien. Lees nu ook sinds kort je blogs. En heb al veel van je geleerd. Balance de forever struggle.

  Reageer
 9. Karyn 3 jaargeleden

  Hoi Marloes,
  Blijf alsjeblieft zoals je nu bent, zoooo fris en open en eerlijk en laat aub de negatieve reacties voor wat t is want mensen hebben ALTIJD wel iets te zeuren of klagen om maar commentaar te geven ik zou zeggen ga dan lekker een andere YouTuber volgen en laat Marloes met rust 😁
  En lekker privé privé houden ik vind dat je al best veel deelt ik hoop dat je nog heeeeel lang zo door gaat want je bent een echte inspirator je doet t KEIGOED na al die jaren blijf ik je nog met heeel veel plezier volgen 💞🤗
  Hele dikke inspirerende knuffel van Karyn Jayne 😘😘🍀🍀

  Reageer
 10. Chantal 3 jaargeleden

  Helemaal eens met Karyn, precies wat ik ook wilde zeggen!! Je doet het hartstikke goed. Ik vind je juist heel echt en natuurlijk overkomen en dat is niet minder doordat je bepaalde dingen niet laat zien. Niks van aantrekken, gewoon zo doorgaan. En mensen die alleen maar commentaar geven en zuur zijn ben je liever kwijt dan rijk!

  Reageer
 11. Annema 3 jaargeleden

  Hoi Marloes,

  Wat open en eerlijk weer deze blog. Ook ik volg je al heel wat jaartjes. En al reageer ik niet zoveel meer ik lees je blog vaak. Knap en sterk om zo’n stuk te schrijven. Al wist ik door het volgen van jou al veel. Bewondering dat jij je niets aantrekt van velen you tubers maar je prive zaken ook prive houdt en toch n weg weet te vinden om veel op je blog te delen. Ik vind je nog steeds heerlijk spontaan en open. Gewoon n super woman.

  Liefs, A

  Reageer
 12. Agnes 3 jaargeleden

  Hoi Marloes, heerlijk artikel. Lekker jezelf blijven.
  Ik zie graag de vrolijke Marloes met haar super bruikbare tips en leuke dingen. Ik weet dat iedereen gewoon poept, humeurig is en soms niet perfect is maar dat hoef ik niet te zien. Mensen die commentaar hebben op vlees eten en plastic tasjes gebruiken mogen de vraag weleens opdraaien en zich de gehele dag verdedigen voor hun keuzes, inderdaad ieder zijn eigen keuzes.
  Laten we iedereen lekker in zijn eigen waarde laten en lekker genieten van wat jij met ons wil delen.
  Fijne dag.

  Reageer
 13. MarionHak 3 jaargeleden

  Zo mee eens met alles wat hierboven staat! Dus ik hoef het niet te herhalen.
  Liefs, MarionHak

  Reageer
 14. Priscilla 3 jaargeleden

  Hey Marloes!

  Ik schrik een beetje van je artikel! Alles wat je zegt is toch logisch? je praat voor een camera waar veel mensen naar kijken.. ik zou dan ook niet willen dat ze zien waar ik leef e.d… rommel is het in ieder huis anders leeft je huis niet 😉 Ruzie komt in de beste relaties voor maar dat houdt iedereen toch voor zichzelf? ik ben een mega flapuit maar ik kan je echt helemaal volgen! Sommige dingen zijn privé en haar op je tanden of gewoon .. niet te lang bij stilstaan! Focussen op positiviteit, meningen uiten via het internet is zoveel makkelijker dan face2face vergeet dat nooit!

  Je bent hardstikke goed bezig! Heel dapper dat je dit artikel hebt geplaatst! Tenslotte.. Ben je ook maar gewoon een mens met het hart op de juiste plek 🙂

  Fijne avond xx Priscilla

  Reageer
 15. Conny 3 jaargeleden

  Ik heb nooit de gedachte gehad dat je niet jezelf bent op je blogs en vlogs. Ik vind je eerlijk en puur. Ik lees, kijk niet altijd alles maar genoeg om je een beetje te kennen. Je bent trouwens de eerste en enige die ik volg!🌹

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.