Ik optimavita
| 24 februari 2019

6 Jaar optimavita.nl! – 10 dingen die je nog niet wist

Het is een beetje feest vandaag! Het is namelijk precies 6 jaar geleden dat ik een artikel plaatste op optimavita.nl :). Ieder jaar probeer ik er even bij stil te staan, omdat dit een ontzettend belangrijke dag in mijn leven is geweest. Het besluit om een blog en YouTube kanaal te starten heeft me zo ontzettend veel moois gebracht!

10 dingen die je nog niet wist

Het leek me leuk om je vandaag 10 dingen te vertellen die je misschien nog niet wist over mij en mijn bedrijf.

Optima Vita betekent optimaal leven

Optima vita is de Latijnse vertaling van optimaal leven. Toen ik aan het brainstormen was voor een naam van mijn bedrijf, wilde ik liever niet de nadruk leggen op gezondheid. Zoals je weet vind ik gezond leven belangrijk, maar houd ik ook van een balans met minder gezonde dingen! Bovendien is het niet voor iedereen haalbaar om helemaal gezond te leven. Daarom bedacht ik dat ik ‘Optimaal leven’ eigenlijk iedereen gun! De betekenis van deze term kun je aanpassen aan je eigen wensen, dat vind ik mooi.

Ik startte Optima Vita met geld van mijn opa en oma

Ik had niet heel veel geld nodig voor het opstarten van mijn praktijk, maar toch wel wat. Ik had natuurlijk een logo nodig, een website, visitekaartjes, een goede laptop, een ruimte, inrichting en nog een aantal kleine dingetjes. Al met al kost het toch wat geld, dat ik als student gewoon niet had. Mijn lieve opa en oma hebben echter vanaf mijn geboorte kleine beetjes voor mij gespaard. Op mijn 18e (of misschien zelfs nog iets later) hield dat op en kwam het geld voor mij beschikbaar. Ik had altijd in mijn hoofd dat ik het een bijzondere bestemming wilde geven. Mijn eigen bedrijf vond ik een perfecte gelegenheid! Opa en oma vonden het ook een mooi doel, dus Optima Vita was geboren. Mega thanks aan mijn lieve opa en oma dus ♥.

oma bruiloft

Ik zie mezelf niet echt als ‘bekende blogger/YouTuber’

Dit klinkt misschien voor sommigen een beetje raar, want mijn blog trekt meer dan 130.000 unieke bezoekers per maand en ik heb meer dan 70.000 abonnees op YouTube. Dan zou je jezelf wel een beetje als bekend kunnen zien, toch? Voor mij voelt dat niet zo. Ik ben gewoon Marloes.

Ik heb ook altijd het idee dat andere bloggers veel professioneler bezig zijn dan ik. Deze bescheidenheid is niet altijd een goede eigenschap voor een ondernemer, maar het brengt me ook wel mooie dingen! Ik merk bijvoorbeeld dat veel van jullie het super fijn vinden dat ik zo nuchter ben.

Het was niet mijn plan om een eigen bedrijf te starten

Ooit een eigen bedrijf starten leek me leuk, maar ik wilde eerst ervaring op doen in loondienst. Ik werkte als fitnessinstructeur bij Sportrade en mijn baas vertelde me dat hij een diëtist binnen het bedrijf wilde hebben. Ik was toen bijna afgestudeerd. Als ik het wilde doen, dan kon dat zei hij. Wilde ik dat niet, dan zocht hij iemand anders.

Ik besloot in 2011 mijn kans te grijpen en een eigen bedrijf te starten. Best spannend natuurlijk, maar ik had vertrouwen in mezelf. Bovendien had ik een sportschool met meer dan 1.000 leden als locatie, dus er waren er vast wel een paar die voedingsadvies wilde :).

marloes in het bos

In de sauna ontstond het idee voor een blog

Ik vind het zo ontzettend fijn om af en toe naar de sauna te gaan. Hier kom ik helemaal tot rust. Tijdens een dagje sauna sprak ik voor het eerst het idee uit waar ik al een tijdje mee liep. Zal ik een blog en YouTube kanaal gaan starten om mijn visie te kunnen delen met meer mensen dan alleen mijn cliënten? Mijn aarzeling zat vooral in mezelf openlijk op internet zetten. In het gesprek kwam ik er al snel achter dat ik vooral bang was wat anderen daarvan zouden vinden. Who cares!? IK vond het leuk, dus ik ging het gewoon doen!

Het ondernemen zit in de familie

Mijn ouders hadden een fysiotherapiepraktijk aan huis. Ik ben dus opgegroeid met een paramedisch bedrijf aan het huis vast. Van buitenstaanders kreeg ik vaak de vraag of ik hetzelfde wilde doen als mijn ouders. Ik schreeuwde altijd heel hard van niet. Fysiotherapeut worden leek me niets. Heel grappig dat ik uiteindelijk ook paramedicus ben geworden, MET een eigen bedrijf. Misschien valt de appel toch niet zo heel ver van de boom.

Instagram vind ik soms lastig…

Artikelen typen en video’s maken gaat me vrij makkelijk af. Ik vind het mega leuk om te doen en heb veel inspiratie. Prachtige instagram-waardige foto’s maken is minder mijn ding, vooral als ik er zelf op sta! Ik leer langzaam bij, want ik vind het wel heel erg leuk om me ermee bezig te houden.

Wist je dat Sven veel geduldiger is dan ik met het maken van foto’s!? Ik voel me vaak schuldig als ik anderen vraag om een foto van me te maken. Vaak is het namelijk niet direct naar m’n zin en moet het een paar keer over. Hoe vaak Rasheeda, Sven en Tamarah ook zeggen dat ze me heel graag helpen…ik vind het maar lastig om me niet bezwaard te voelen. Gelukkig word ik zelf langzaam handiger in het poseren, dus kost het steeds minder tijd ;). En hierbij natuurlijk ook een mega grote THANK YOU aan alle lieve mensen om me heen die zo geduldig foto’s schieten.

Boven: ietwat awkward en gemaakt poseren een paar jaar terug. Onder zie je dat ik veel meer mezelf durf te zijn op foto’s.

Sinds deze week ben ik bezig met een Pinterest-account!

Eigenlijk wilde ik het nog niet delen, want er staat nog bijna niks op. Maar nu we toch openhartig aan het doen zijn: ik ben bezig met het maken van een Pinterest account! In een overzicht een berg aan inspiratie, lijkt me super handig! Ik zou het heel leuk vinden als jullie de eersten zijn die me gaan volgen :).

Optimavita is nog vrij onbekend bij bedrijven

Het is algemeen bekend dat bloggers en YouTubers overspoeld worden met perspakketjes….toch?? Ik niet! 🙂 🙂 Ik weet bijna zeker dat ik behoor tot de grootste fitness blogs van Nederland (zeker van mensen die het alleen doen), maar bedrijven weten me nog niet zo goed te vinden. Ik heb wel een idee waar dat aan ligt en daar ben ik een klein beetje mee aan het verbeteren, maar eigenlijk vind ik het ook wel een beetje horen bij mijn gewoon-marloes-imago. Ik lig hier dus absoluut niet van wakker!

Ik vind het super als jullie me aanspreken!

Ok, dit is smokkelen want dit wist je waarschijnlijk al lang al. Maar ik wilde dit op een dag als vandaag toch even zeggen! Ik vind het ZOOOO ontzettend leuk als jullie me aanspreken. Heel soms heb ik door dat iemand me herkent, maar dat diegene niets durft te zeggen. Dat vind ik dan oprecht jammer, haha!

Begrijp me niet verkeerd, ik snap heel goed als je er bewust voor kiest me niet aan te spreken. Ik zou het denk ik zelf ook niet doen als ik een YouTuber zag lopen, haha. Maar weet dat ik er altijd voor open sta en het juist ontzettend leuk vind om jullie te ontmoeten.

Ik hoop dat je dit anders-dan-anders artikel leuk vond! Super bedankt voor al jullie enthousiasme.

Liefs, Marloes

Zou jij me aanspreken als je me zou zien lopen? Eerlijk zeggen!

24 reacties

 1. Een dikke proficiat met OptimaVita! En wat leuk dat je bent gestart met het gespaarde geld van je opa en oma. Lijkt me ook voor hun mooi dat dit de bestemming werd.
  Geniet er een beetje extra van vandaag ☀🍰

 2. Hee marloes, gefeliciteerd met deze mijlpaal! Leuke blogpost dit👍

  Ik volg je al heel wat jaartjes☺️
  En ik wist niet alles nee!

  Over Instagram gesproken. Op mijn mobiel laden jouw instagramfoto’s nooit en ik zie geen icoontje om naar jouw Instagram te gaan. Dat vind ik wel jammer☺️

  En of ik je aan zou spreken hmm ik zou wel gaan kijken en als je echt dichtbij zou zijn en je bent niet druk ofzo dan misschien wel maar ik zou het best eng vinden eigenlijk haha😝

 3. Marloes,

  Leuk dat je jouw verhaal deelt. Ik volg je iets meer dan een jaar. Ik hou van jou als blogster/vlogster/youtubester omwille van de eenvoud waarop je jou inhoud brengt, maar ook omwille van de het feit dat je juiste informatie brengt, je niet bezig bent met hypes, … Ook het zoeken naar balans in functie van een optimaal leven vind ik een heel fijn idee.

  Ik woon in een klein dorp in België. Ik acht de kans dus heel klein dat ik je tegenkom. Je weet natuurlijk nooit. Als ik je tegenkom spreek ik je zeker aan.

 4. Gefeliciteerd! Wat een prachtige mijlpaal! En heel mooi om zo meer te weten te komen over de achtergrond van je blog 🙂 Wat prachtig dat Optima Vita mede dankzij je opa en oma tot stand is gekomen! Ik vind het juist heel mooi dat jij lekker jezelf blijft, hoeveel bezoekers en abonnees je ook hebt. Dat maakt jouw kanaal juist zo eigen. Bij het laatste punt moest ik even grinniken. Ik ben dinsdag in Groningen voor mijn werk (ik woon 2 uur bij Groningen vandaan), dus ik zal mijn best doen om je “in het wild” te spotten 😛

  1. Hahah, helaas kleine kans. Dinsdags ben ik meestal een soort kluizenaar. Eerst heel hard typen aan blogs en video’s maken. Daarna cliënten zien en groepslessen geven. Weinig in het wild rondlopen dus ;). Xx

 5. Gefeliciteerd met deze mijlpaal!
  Heel leuk artikel met de weetjes die we nog niet wisten 🙂
  Ik heb je gevolgd op Pinterest, succes ermee!!

 6. Hoi Marloes,
  Gefeliciteerd! leuke stukjes om te lezen…
  als ik je tegenkom in de stad…….
  Ik woon ook in de provincie Groningen, en kom regelmatig op de zelfde plekjes die jij wel filmt.
  Mijn dochter van 9 jaar heeft jou laatst in de prime markt gezien, je was samen met Sven.
  Mijn dochter heeft niets gezegd, durfde ze niet, en ze was met haar vriendinnetje en moeder, maar als ik je zie in de stad, ga ik je roepen hoor, JOEHOOEEEE MARLOES, ik wordt helemaal hieper de pieper, hahaha
  Ik volg je al zo lang, het is ook net of ik je al gewoon ken!

  Geniet van de zon allemaal!
  lieve sportieve groet, een fan
  Francisca

 7. Hoi Marloes, ik volg je nu precies een jaar en ben laaiend enthousiast! Gefeliciteerd met je bijzondere dag! Ik kwam je tegen op internet toen ik een workout zocht. Mijn aandacht was meteen gewekt en ben je gaan volgen op alle sociale media. Ga zo je pinterestaccount toevoegen.
  Dat ik je in levende lijve tegen kom is best mogelijk, ik woon dan wel in Twente maar ik heb veel vrienden in Grūnn!
  Ik vind het altijd leuk om je eigen levensverhalen te lezen, je schrijft ook leuk, natuurtalent!
  Blijf lekker jezelf, heel veel succes nog en ik blijf je volgen en ik heb in de loop van de tijd wel gemerkt dat ik niet de enige ben van mijn leeftijd binnenkort wordt ik 59 jaar. Toch ben ik wel benieuwd of er veel leeftijdsgenoten van mij zijn die je volgen.
  Ga lekker door zo!
  😘 Conny.

 8. Van harte gefeliciteerd Marloes. En heel veel succes met je bedrijf!
  Ik zou je zeker aanspreken als ik je zou tegenkomen!
  Maar ik woon helaas niet in de buurt!
  Groetjes

 9. Gefeliciteerd met je Jubileum! Eerlijk gezegt zou ik je denk ik niet aan soreken omdat ik ook te gewoontjes en nuchter ben om je zelf maar te herkennen… Ik kan bij wijze van spreken tegen de koningin aan botsen en het niet eens door hebben dat zij het is haha.. wens je nog veel leuke jaren toen met Optima Vita.. ben blij dat ik je volgen mag! Blijf maar lekker die leuke Marloes die je nu bent hihi vind ik leuk! (Was blij verrast je te zien met Kelly Carresse haha)
  X

 10. Heeeey lieve Marloes wat lees ik nu? Jeetje wat goed heej van harte gefeliciteerd super toffe blog en als je nu eens een keer in Brabant bent dan spreek ik je zéker aan wouw kijkt me zooo leuk om jou in t echie te spreken 🤭 en nu weer op Pinterest wouw keileuk zeg ik had t al verwijderd een poos geleden maar je begrijpt natuurlijk wel dat ik t weer heb gedownload want ook hiér ga ik je natuurlijk volgen hahaha.
  Nou meis heeel veel succes en op naar de volgende zes jaar (natuuuurlijk nog veeeel meer jaren) je bent een top ondernemer 💪🍀🍀🍀
  Liefs Karyn Jayne🌹🌹😘

 11. Aaah ik was gisteren met m’n vriend in de stad. Even later zag ik op Instagram dat je een mooie foto had geplaatst bij die krokusjes, waar we ook voorbij zijn gelopen. Jammer dat ik je niet gezien heb, had me leuk geleken om even een praatje met je te maken 🙂

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram