Leefstijl Question

3x Question – Uiterlijk, December & Sixpack

Door

question-artikel

Het ‘Question’ artikel is iets wat ik al jaren doe. Ik leg jullie een lastige vraag voor, waarover ik graag jouw mening hoor. Het is voor mij ZO leuk om jullie op deze manier een beetje beter te leren kennen! Het leek me leuk om oude question-vragen te laten terugkomen, omdat ik dit dus al zo lang doe en jullie toen nog lang niet allemaal volgers waren. Het laatste artikel met oude question-vragen schreef ik 1,5 maand terug. Ik vond het tijd voor een volgende! Vandaag dus weer 3 lastige vragen aan jou.

Ok, het is heel simpel. Ik stel de vragen en vertel je mijn mening. Daarna kun jij je mening geven bij de reacties. Dit mag natuurlijk anoniem, je e-mailadres zal nooit zichtbaar worden gemaakt. Here we go…

sportkleding

1. Vind jij je uiterlijk belangrijk tijdens het sporten?
Sommige mensen kan het totaal niet schelen hoe ze eruit zien in de sportschool, je gaat immers toch zweten! Anderen zijn juist wél bezig met het uitkiezen van een leuke outfit en sommigen gaan nog een stapje verder door ook een laag(je) make-up aan te brengen. Ik ben benieuwd hoe dit bij jou zit! Ben jij ijdel als je gaat sporten? Let je op je uiterlijk, of gris je de eerste de beste outfit uit de kast en kan het je verder niet veel schelen? Hier lees je het eerdere artikel.

Mijn mening: Dit zal denk ik nooit veranderen, ik ben best een ijdeltuit als het op sporten aankomt! Het valt nog mee als ik gewoon buiten een rondje ga hardlopen, maar zelfs dan zoek ik altijd een outfit uit waarin ik me op dat moment prettig/mooi voel. Ik heb veel sportkleding in mijn kast liggen, omdat ik dat nu eenmaal ontzettend leuk vind!
Als ik naar de sportschool ga, dan ga ik nog een stapje verder. Natuurlijk let ik dan ook op mijn outfit, het moet bij mij enigszins matchen, maar TE matchie-matchie vind ik juist niet zo mooi. Daarnaast ga ik ook vrijwel nooit naar de sportschool zonder een beetje make-up. Ik haal het er niet af als ik in de middag of avond ga sporten, maar als ik ‘s ochtends sport dan doe ik vooraf toch minstens even een likje mascara op en ik werk mijn wenkbrauwen bij. Dit heeft denk ik deels te maken met dat ik sport waar ik ook werk (ik kom veel bekenden tegen), maar ik weet zeker dat ik het in een andere sportschool ook zou doen. Ik ben gewoon een lekkere ijdeltuit tijdens het sporten!

sinterklaas-snoepgoed

2. Vind jij gezond leven in december lastig? Wat vind je het moeilijkst?
Deze maand liggen de winkels vol met lekkers, iedereen is in een feeststemming en de borrels en etentjes schieten te grond uit. Vaak is het ook nog eens druk op het werk en met het gezin, zodat sporten er makkelijk bij in schiet. Kortom, misschien niet de meest ideale maand om gezond te leven. Ik ben erg benieuwd hoe jij dit ervaart. Vind je gezond leven in december lastig? En wat vind je dan de meest moeilijke dingen? Hier lees je het oude artikel.

Mijn mening: ik vond het grappig om te lezen dat mijn mening echt wel iets is veranderd, sinds de vorige keer dat ik deze vraag stelde. Ik kan nu oprecht zeggen dat ik het niet lastig vind. Dat betekent absoluut niet dat ik in december net zo gezond leef als in de andere maanden, maar daar heb ik vrede mee. Ik sport gewoon net zo veel als normaal. Sporten is voor mij ontzettend belangrijk, dus ik maak er gewoon tijd voor in een week. Het scheelt natuurlijk dat ik geen kinderen heb :). De verleidingen in de winkel daar heb ik geen moeite mee. Zodra het in huis is, vind ik het wel lastiger…maar daar ben ik gelukkig zelf bij. Ik heb wél meer etentjes en gezellige momenten met vrienden en familie in deze maand. Op zulk soort momenten denk ik even niet aan gezond leven. Waar ik de vorige keer nog aangaf dat ik absoluut niet wilde aankomen, kan me dat nu niet zo veel meer schelen. Het is namelijk hooguit een paar kilo, wat er zo weer af is! Om de speciale momenten heen, probeer ik trouwens wél gewoon gezond te leven. Dit lukt me meestal vrij aardig!

Collage1

3. Vind jij een sixpack bij een vrouw mooi?
Vrouwen hebben van nature een hoger vetpercentage dan mannen. Ons lichaam heeft vet nodig om te kunnen functioneren. Als je vetpercentage te laag wordt, kan onder andere je ongesteldheid uit blijven, je haar uitvallen en je huid dof worden. Het is voor een vrouw ten eerste dus héél moeilijk om een sixpack te krijgen, ze moeten namelijk erg veel vet verbranden en streng leven.

Sommige vrouwen ontwikkelen van nature snel spieren, anderen juist totaal niet. Voor deze laatste groep kan het zelfs gevaarlijk zijn om te streven naar een sixpack. Het kan zijn dat je je lichaam zo ver moet pushen, dat het niet meer normaal functioneert.

Vandaag laten we even achterwege of het gezond is of niet. Dit kun je naar mijn idee ook niet zo makkelijk zeggen, omdat het per vrouw verschilt. Wat voor het ene lichaam nog goed voelt, kan voor de andere over de grens zijn. Mijn vraag aan jou gaat dus puur alleen om of je een sixpack bij vrouwen mooi vindt. Hier vind je trouwens het eerdere artikel.

Mijn mening: Ik vind het niet perse heel mooi. Ik vind het vaak mooier als een vrouw nog een heel klein beetje vet op haar buik heeft zitten, zodat je wel een aantal lijnen ziet, maar nog niet een compleet sixpack. Ik heb er echter wél ontzettend veel respect voor. Ik weet hoeveel moeite vrouwen moeten doen om een sixpack te krijgen, dus ik vind het ontzettend knap. Tegelijk ben ik een beetje bang, omdat ‘zo afgetraind mogelijk worden’, een beetje een trend lijkt te zijn. Ik hoop dat vrouwen beseffen dat zo’n super afgetrainde buik niet voor iedereen haalbaar is op een gezonde manier…

Ok, kom maar op met jouw mening!

Groetjes, Marloes

Wat is jouw antwoord op deze vragen?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (21)
 1. Yvonne Huissen 6 jaargeleden

  Leuk, oké: 1. Ik sluit me bij jou aan Marloes, ik ben ook wel een ijdel vrouwtje. Ik zie er sowieso graag altijd wel netjes en verzorgd/representatief uit, dus ook in de sportschool. Niet eens perse voor anderen maar puur voor mezelf (ik hou er stiekem wel van als anderen dat ook doen, al moet wel iedereen dat voor zichzelf weten natuurlijk;)). Aan de andere kant na afloop van een training maakt het me niet uit dat m’n haar niet meer goed zit, ik een tomaten hoofd heb en bezweet ben, haha!

  2. Ik heb er totaal geen moeite mee, ik haal hooguit wat sinterklaas snoepgoed in huis als de dochters van mijn vriend er zijn, maar die zijn nu 11 en 14, dus die hebben die tijd wel gehad. Ik krijg wel ieder jaar een chocoladeletter van mijn schoonouders, de ene keer eet ik hem zelf op en de andere keer geef ik hem weg. Verder is onze decembermaand niet heel veel anders dan andere maanden. (Saai hè, haha)

  3. Ik vind het wel erg mooi om in ieder geval wat ab-definitie kan zien bij een vrouw, dus eigenlijk inderdaad ook met een klein laagje vet er nog over. Super droog en afgetraind vind ik echt wel iets te…Wel wil ik zelf ooit nog één keer een six pack kweken, puur voor mezelf, om te zien hoe dat lijkt en of me dat lukt…daarbij zal ik mezelf wel goed in de gaten moeten houden omdat ik in het verleden wel een eetstoornis heb gehad en toen een flink ondergewicht had, zover wil ik het nooit meer laten komen! Dan maar geen six pack, maar nog iets meer definitie dan nu;)

  Reageer
  • Marloes 6 jaargeleden

   Haha, indd na een workout maakt het niets meer uit! Je bent helemaal niet saai hoor, zo heeft iedereen zijn ding! Meer definitie is inderdaad mooi. Een keer een sixpack krijgen is ook leuk, maar waar leg je de grens? Deze dames spannen waarschijnlijk keihard aan, de meeste hebben olie op hun lichaam voor definitie en misschien is er zelfs gespeeld met belichting en/of make-up!

   Reageer
   • Yvonne Huissen 6 jaargeleden

    Daar heb je helemaal gelijk in hoor!!! Als je niet aanspant dan zie je veel minder natuurlijk, maar ik wil wel kijken hoe ver het zich bij mij kan ontwikkelen, zonder een voorbeeld te nemen aan deze dames en de omstandigheden van de foto’s en zonder over mijn eigen (strenge) grenzen heen te gaan:) en als het niet lukt dan so it ben…gewoon een soortje van ultieme persoonlijke prestatie, zoiets…

    Reageer
    • Marloes 6 jaargeleden

     Altijd leuk om jezelf voor uitdagingen te stellen! 🙂

     Reageer
  • Maaike 6 jaargeleden

   1. Ik kies nooit een mooie outfit tijdens het sporten, ik sport veel thuis volgens de filmpjes van jou, dus niemand ziet mij ook haha!

   2. Totaal geen moeite met gezond eten. Ik ben veel zwarte Piet en heb dus veel pepernoten om handen, maar ik kan hier goed mee omgaan. Ik heb er niet eens perse zin in! Ik ben meer van het wat extra eten met het avondeten 1x in de week of met de kerstdagen, dan Let ik ook niet op wat ik eet.

   3. Ik vind een sixpack bij vrouwen totaal niet mooi. Ik vind het niet meer vrouwelijk en vind juist wat vetjes mooi bij een vrouw. Niet te veel natuurlijk, maar ik houd wel van de vrouwelijke vormen.

   Reageer
 2. Ise 6 jaargeleden

  Ik vind zo’n six pack niet echt mooi, beter een mooie platte buik! En áls ik naar de sportschool zou gaan, dan zou ik dat waarschijnlijk ook wel met een likje mascara op doen 😉

  Reageer
 3. Bianca 6 jaargeleden

  1) Ik vind mijn outfit belangrijk, maar make-up niet. als ik ‘s ochtends ga sporten douche ik wel, maar ik ga geen make-up op doen. Sportkleren kopen vind ik heerlijk en heb dan ook een aardige stapel liggen thuis 🙂

  2) Sinterklaas snoepgoed geef ik niks om. In december eet ik alleen anders in de kerstvakantie (ben altijd vrij tussen kerst en oud&nieuw). Dan vind ik het lekker om uitgebreider te ontbijten met mijn man, ‘s middags lekker aan de borrel. Alsof elke dag zondag is.

  3) Mwah. Heb er zeker respect voor, maar ben het eens met jouw mening Marloes.

  Reageer
 4. Ellen 6 jaargeleden

  1. Ja ik vind uiterlijk heel belangrijk, ook tijdens het sporten. In mijn kast ligt best veel sportkleding, ik houd er van om dat steeds maar weer te kopen. Als ik ‘s avonds ga sporten haal ik mijn make-up er niet af, maar als ik zaterdagochtend of zondagochtend ga sporten dan kan ik makkelijk zonder make-up gaan sporten.
  2. Het is niet per se moeilijker dan andere maanden, maar er is wel veel lekker te koop in de winkel. Over het algemeen kan ik vrij makkelijk iets laten staan. Maar zodra ik dach zwicht en 1 stukje neem, dan volgen er vaak automatisch meer.
  3. Ja ik vind een sixpack bij een vrouw ontzettend mooi! Maar ik weet dat dit voor mij niet haalbaar is omdat ik er dan teveel voor zou moeten laten en daarvoor vind ik eten te lekker en zondig ik iets te vaak. Maar heel veel respect voor de vrouwen die dat wel doen. Hetzelfde geld voor wedstrijd meiden, ik vind dat zo ontzettend knap!

  Reageer
 5. Elize 6 jaargeleden

  1. Ik vind mijn kleding best wel belangrijk. Ik voel me eigenlijk alleen erg onzeker in de sportschool. Ik draag dan ook een zwarte addidas broek en een zwart langer hemdje.
  Make up doe ik tegenwoordig ook op in de sportschool, maar dan alleen een beetje eyeliner. Dit om mijzelf wat meer aandacht te geven.

  2. Ik eet in de December maand zoveel mogelijk normaal, zodat als we wat gezelligs hebben ik er niet perse op hoef te letten wat ik eet. Het grappige is eigenlijk dat als ik bij een ander eet ik eigenlijk helemaal niet zoveel eet. Ik vind voornamelijk dat als de kerel thuis is met de feestdagen en de avonden eerder beginnen lastiger. Ik ga dan minder graag de deur uit en beland s’avond wat eerder op de bank. En tja, dan wil je nog wel eens gaan snoepen.

  3. Ik vind ABS bij vrouwen totaal niet mooi. Ik vind het wel mooi als ze wat gespierde armen heeft. Verder vind ik het mooi als je bij vrouwen het sleutelbeen kunt zien. Misschien een beetje gek.

  Reageer
 6. Theodoortje 6 jaargeleden

  1) Ik vind make-up niet belangrijk, maar dat komt omdat ik het NOOIT opdoe, dus ook niet als ik ga sporten ;). Kleding vond ik vroeger ook helemaal niet belangrijk, nu ik vaker sport en ook naar de sportschool ga vind ik het toch wel leuk om wat kleding te hebben waarvan ik het gevoel heb dat ik er wel leuk in uit zie :D.
  2) Ik vind december heel moeilijk. Niet alleen omdat ik al het snoepgoed zo lekker vind, maar vooral eigenlijk om alle gelegenheden waarbij veel eten en lekkers is. Wij vieren meermaals Sinterklaas en Kerst, en als ik al die dagen los ga dan ik dat wat veel. Dus wil ik proberen het in toom te houden en dat vind ik wel lastig ja!
  3) Ik weet dat het voor mij helaas totaal niet is weggelegd. Maar ik weet dat mijn vetpercentage redelijk laag is dus daar ben ik tevreden mee. In het algemeen vind ik het er bij vrouwen iets te afgetraind uitzien.

  Reageer
 7. Anna 6 jaargeleden

  1. Make-up draag k altijd,dus ook tijdens sporten ( nou ja iig mascara) verder niets, mijn kleding past meestal wel bij elkaar, belangrijker is het dat het comfortabel zit.
  2. De lekkere Sinterklaasdingen blijven bij mij beperkt tot pepernoten, suikergoed,marsepein komt niets eens hier in huis. Af en toe een gezellig etentje extra is leuker en gezelliger.
  3. Sixpack bij vrouwen ik heb er diep respect voor, maar het mooi vinden is iets anders.Hoeft van mij niet.

  Reageer
 8. Vera 6 jaargeleden

  Bij het sporten thuis maakt make-up en kleding me niet uit. Als ik in het voorjaar wel ga hardlopen, draag ik niet speciaal make-up, maar als het er al op zit, haal ik het er ook niet af.

  Pepernoten…..zoooo moeilijk! Morgen mag het, want als juf kan ik dat tijdens de sinterklaasviering morgen echt niet laten, hahaha! Maar tot de kerstetentjes let ik er wel op dat ik een gezonde basis houd.

  Een six pack….nee. Niet mooi….en ik begrijp het ook niet. Dus ik kan er ook geen bewondering voor hebben. Zoveel aandacht voor jezelf en het uiterlijk….en ik betwijfel of je dan nog kunt praten over ‘gezond’ als je zo bezig bent.
  Nee, het leven is te leuk en gezellig om zoveel aandacht aan mezelf te besteden.

  Op naar de surprises morgen!

  Reageer
 9. Marita 6 jaargeleden

  Hoi Marloes,

  Er verzorgd uitzien vind ik wel belangrijk en ook als ik naar de sportschool ga.
  Doe gewoon mijn make-up op en mijn mooie outfitjes aan , vind het leuk om al die setjes uit zoeken en hey, als ik in de sportschool sta en in al die spiegels kijk mag het er toch ook wel best leuk uit zien.
  Vind het onzin als mensen het raar vinden dat je make-up op doet als je gaat sporten. En waarom zou mijn sportkleding er minder mooi uitzien als mijn dagelijkse kleding!

  Ik heb geen moeite met pepernoten en taai taai en banketletters maar al die chocolade letters gevuld met caramel of cookies en andere speciale vullingen daar moet ik toch echt wel heel hard voorbij lopen ( gelukkig bouwen we conditie op in de sportschool ).

  Een sixpack bij een vrouw vind ik niet echt heel mooi maar ik heb er wel heel veel respect voor, ik weet dat het voor een vrouw niet makkelijk is om die te krijgen. Ik krijg zelf wel wat vormingen maar daar houd het ook mee op. Vind een mooie gladde buik net iets mooier.

  Reageer
 10. Elisa 6 jaargeleden

  Wat een leuk artikel en wat leuk om ieders reacties te lezen!
  Tijdens het sporten, of het nu buiten is of in de sportschool, ga ik echt voor functionaliteit en een beetje gepaste bedekking. Hiermee bedoel ik dat ik bijvoorbeeld niet ga staan squatten in een kort broekje, maar die trek ik wel aan tijdens een rondje hardlopen in de zomer! Sommige kleding is strak (dat zit nu eenmaal het fijnst naar mijn mening), maar mijn korte broekje heeft er bijvoorbeeld een loshangend laagje overheen, lekker licht maar toch ‘netjes’! Daarnaast hou ik wel van sportkleding die van ‘sportstof’ is, dus geen zware grijze joggingbroek of katoenen t-shirtje. Hoe het eruit ziet maakt me minder uit, als het maar niet roze is! Behalve als het een kledingstuk van een goed doel is, zoas pink ribbon 😉 Make-up draag ik niet tijdens het sporten, ik haal het er zelfs af voordat ik ‘s avonds sport. Ik vind mezelf net zo mooi zonder, en zo kan ik lekker zweten en in mn ogen wrijven zonder als panda te eindigen.
  Of ik de decembermaand moeilijk vind kan ik nu nog moeilijk zeggen. Normaal gezien pik ik heel wat pepernootjes weg als ergens een pot staat en haal ik voor mezelf marsepein in huis. Dit jaar kom ik zelden potten pepernoten tegen en heb ik niks in huis gehaald, dus heb ik in totaal misschien nog geen 5 pepernoten op! Met kerstdiners of onze sinterklaasbrunch ga ik me trouwens echt niet inhouden …. 😉
  En wat lijntjes op je buik die zichtbaar zijn vind ik mooi, een sixpack hoeft van mij dan weer niet zo nodig. Ik hoop zelf wel mijn vetpercentage wat te verlagen zodat alles spieren wat meer zichtbaar worden!

  Reageer
 11. Charly 6 jaargeleden

  1. Make-up laat ik erop zitten, maar meer omdat het nog op mijn gezicht zit. Op zaterdag ochtend sport ik sowieso zonder make-up. Daar ben ik dan te lui voor haha. Wel vind ik sportkleding uitzoeken en shoppen supertof! Daar besteed ik veel aandacht aan! Ik heb stiekem ook heel veel verschillende leggings en shirts! 🙂

  2. Ik vind het meeste sinterklaas snoepgoed niet zo. Ik zwicht nog wel eens voor de suikerhartjes, die in de uitdeelzakjes op mijn werk liggen. Vind ik dus niet zo moeilijk. Mijn vriend lust geen chocola en dag soort dus ik koop het ook nooit.

  3. Ik vind zichtbare lijnen mooi, maar geen complete sixpack. Dat vind ik iets te mannelijk, ik vind vrouwelijke vormen mooier. Helaas kom ik niet eens in de buurt… (veeeuls te hoog vetpercentage oepsie

  Leuke vragen weer! 😉

  Reageer
 12. Katinka 6 jaargeleden

  1. Het ligt eraan wat voor sport. Vaak ga ik in mijn eentje of met een vriendin hardlopen. Daar doe ik geen make-up voor op. Maar meestal heb ik nog make-up op omdat ik ‘s avonds ga.

  2. Ja, ik ga het best moeilijk vinden, denk ik. Mijn hoofdmaaltijden zijn bijna altijd gezond, dus daar maak ik me geen zorgen over. Vooral lekker snoep :-D. Als ik een zak pepernoten of kerstkransjes heb, gaat die leeg. Of een chocoladeletter. Ik mag het best van mezelf, maar als er nou eenmaal veel lekkers voor me ligt, blijf ik pakken.

  3. Nee, ik vind dat niet mooi.

  Reageer
 13. Lianne 6 jaargeleden

  1) ja, ik vind ook tijdens het sporten mij uiterlijk belangrijk.. Dus ik heb ook een leuke outfit aan en mn “dagelijkse” make-up op! Hoe ik er na het sporten uitzie is dan weer wat minder belangrijk 🙂

  2) in de december maand ben ik hard aan het werk en heb ik absoluut geen moeite met de feestdagen. Deze vier ik ook niet heel uitbundig dus geen problemen mee. Ik heb nog geen pepernoot gehad!!

  3) ik vind een afgetrainde six pack echt niet mooi! Maar respect voor de vrouwen die dit hebben.

  Reageer
 14. KN 6 jaargeleden

  1. Uiterlijk tijdens het sporten maakt me echt niet zoveel uit, ik kijk vooral naar functionaliteit (moet lekker zitten) en als ik ‘s ochtends ga heb ik ook geen make-up op (dat doe ik dan na het sporten er wel op). Tijdens en na het sporten zie ik zo afgemat en verhit uit dat make-up of een leuke outfit dat echt niet goed maakt :-).
  2. December is vooral lastig door alle etentjes en feestjes (zowel zakelijk als prive) en de chocoladeletters / kerstkransjes die ik tijdens mijn werk krijg. Vooral als ik ze tegen een uur of half 4 zie (en ik net mijn “zin in wat momentje” heb of nog stuk moet rijden. Dan is het moeilijk te weerstaan…. Thuis haal ik gewoon niks extra’s in huis dus daar is het geen probleem.
  3. Ik vind een wasbordje niet echt mooi (wel ongelooflijk veel respect voor de vrouwen die het hebben), een vrouwenlichaam mag wat mij betreft wel wat meer rondingen hebben.

  Reageer
 15. Rian 6 jaargeleden

  1. Ik vind het wel een beeetje belangrijk hoe ik eruit zie als ik naar de sportschool ga. Een likje mascara en wat wenkbrauwpoeder zit er wel snel op ja! En een beetje matchende, nette (geen jaren oude) sportkleren vind ik ook wel een must! Ik vind het soms al “spannend” om op drukke dagen in het krachthonk tussen alle gespierde mannen te staan dus een beetje zelfvertrouwen kan geen kwaad hihi.

  2. De decembermaand.. Ik vind ‘m héél erg moeilijk.. Ik ben echt een enorme suikerverslaafde en al die kruidnoten enzo zijn dan ook veel te lekker. Ik probeer wel zoveel mogelijk normaal te eten maar ok eet ook iedere dag wel een klein handje kruidnoten in m’n werkpauze.. Die grote bak met een kilo aan kruidnoten wint dan toch haha. Verder is bet gewoon een hele drukke maand met werken en afspraken die gepland staan dus sporten staat helaas ook op een lager pitje.. Toch kan ik er al veel beter mee omgaan dan een paar maanden geleden! Ik kan het nu meer los laten en meer genieten ipv overal maar spijt van hebben en constant die verplichting voelen om gezond te moeten doen. In januari ga ik wel weer knallen!

  3. Een sixpack vind ik niet super mooi bij vrouwen máár bij sommige vrouwen staat het wel mooi. Zelf hou ik meer van een platte buik met een paar mooie lijnen, ooooit zal ik dat ook hebben hoop ik hihi.

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.