Koud douchen challenge

30 dagen koud douchen!! – Onze ervaring met de Wim Hof methode

Ik vind het super tof om af en toe challenges aan te gaan. De laatste keer at ik 30 dagen geen ongezonde dingen, deze keer besloot ik 30 dagen koud te gaan douchen! Sven deed met me mee. We volgenden de Wim Hof methode uit de ‘Wim Hof method’ app. Kijk mee naar onze ervaring.

Ik hoop dat je het leuk vond om te zien.

Groetjes, Marloes

Heb jij wel eens koud gedoucht? Wat vond je ervan?

5 reacties

 1. Ooohhhhh….whaaaaaa!!
  Wat lijkt me dat vreselijk zeg 🙈. Als je alleen Sven had gefilmd, had ik het misschien nog overwogen. Maar jouw gezicht….🤣🤣🤣 Ohhh, wat ontzettend koud!
  Ik zou het natuurlijk eigenlijk wel moeten proberen. Want ik herken wat Sven zegt…ik voel me in de winter, met minder licht, ook snel wat depressievig (nee, dat is geen woord, maar het zegt wel wat ik bedoel). Nu is even niet het moment ervoor, maar ik ga het wel onthouden en doen.
  Een erg leuke video!! En alle respect voor jullie beiden 💚

 2. Wat leuk jullie challenge! Ik douch al heel lang bijna iedere ochtend koud af maar hou de tijd niet bij. Maar dat ga ik nu dus ook doen volgens het schema. Het is echt zo dat ik door het koud douchen meer energie heb, met meer plezier de dag begin en naar m’n werk ga. Als ik het niet gedaan heb, voel ik het verschil en mis ik het ook!

 3. Hoi Sven en Marloes, het lijkt mij ook vreselijk want ik ben een koukleum. Maar hoor dat Sven er minder kouwelijk door is geworden.
  Ik zou het daarom wel willen proberen maar vraag me af, gaat het er met ademhalen alleen om dat je rustig blijft buikademhalen of moet je 1 van Wim Hofmans speciale ademtechnieken toepassen? Ik lees dat die omstreden zijn en doe die liever niet. Hoor graag wat jullie gedaan hebben. Mooi dat deze challenge zo goed is uitgepakt. Top!

 4. Wat een grappige challenge! Erg dapper 😀 Ik start mijn douche vaak koud omdat het nogal lang duurt voor het water is opgewarmd. De volgende keer ga ik proberen mijn ademhaling onder controle te krijgen hah

 5. Na het lezen van je artikel ook eens mee begonnen. Ik vind dat het deugd doet. Ook net de podcast van “de universiteit van Vlaanderen” beluisterd: 268. Is een koude douche smorgens nu echt zo gezond? Fijne podcasts. 🙂

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram