zoete trek na het eten
Leefstijl Persoonlijk

2 Vragen aan jou: Vlogmas & Januari Challenge!?

Door

Hi! Leuk dat je vandaag een kijkje neemt op optimavita.nl. Ik heb heel hard je mening nodig! ik ben namelijk de laatste dagen over twee dingen aan het twijfelen. Het gaat over hoe de maanden december en januari er op optimavita.nl gaan uitzien. Ik vind het super belangrijk om met mijn blog in te spelen op jullie wensen, dus daarom laat ik je graag mee beslissen!

Laten we direct beginnen. Hieronder de twee dingen waarover ik twijfel en dus graag je mening over zou horen.

1. Vlogmas in december??
Het eerste onderwerp waar ik graag jouw mening over wil, besprak ik ook al in mijn vorige vlog. Ik weet echter dat lang niet iedereen die mijn blogs leest, ook mijn vlogs kijkt! Daarom leek het me wel zo eerlijk om deze vraag ook hier te stellen. Juist de bloglezers zouden namelijk wel eens massaal tegen kunnen zijn ;). De vlogkijkers zijn trouwens massaal vóór op dit moment.

Ik denk erover om vlogmas te gaan doen. Dat zou betekenen dat ik iedere dag van 1 december tot kerst ga vloggen. Ik zou dan om de 2-3 dagen een vlog uploaden. Dat zou betekenen dat er in december zo’n 5 video’s per week (3 vlogs en 2 gewone) verschijnen. Ik plaats dan dus ‘maar’ 2 geschreven artikelen per week in december. Anders wordt het denk ik te druk voor me. Mogelijk worden het er meer, maar dat durf ik niet te beloven.

Keuze nummer 1 is dus: Veel vlogs in december en minder geschreven artikelen, of doorgaan zoals het nu is. Vanaf januari pakken we sowieso het normale schema weer op.

2. Challenge in januari??
Dan het volgende waar ik je mening over zou willen hebben, is of ik weer een challenge zal gaan doen in januari. Er wordt heel veel om gevraagd door jullie, maar misschien zijn er wel net zo veel tegenstanders! Ik zou dan ook graag horen wat jij vindt.

Vorig jaar heb ik ook een januari challenge gedaan, ik noemde het toen Optima Fitstart. Dat houdt in dat de hele maand januari in het teken staat van gezond leven. Ik geef je tips, trucs en opdrachten. Mijn doel daarbij is om jou te helpen om weer ietsje fitter te worden na de feestdagen. Zou jij weer zo’n challenge willen dit jaar? En wat zou je daarin graag willen zien? Ik wil het natuurlijk niet exact hetzelfde doen als vorig jaar.

Keuze nummer 2 is dus: Zou jij het leuk vinden om weer met z’n allen een challenge te doen in januari? Of hoeft het niet zo van jou?

Jouw mening en verzoekjes!?
Ik zou het echt super fijn vinden als je heel even de tijd wilt nemen om te vertellen wat jij graag zou willen zien. Je mag daarbij natuurlijk altijd 100% eerlijk zijn, graag zelfs! Als jij zowel vlogmas als de challenge niet ziet zitten, let me know!

Ook kan het zijn dat je misschien verzoekjes hebt voor de indeling. Heb je dingen die je in de vlogmas vlogs zou willen terugzien? Of zijn er dingen die je tijdens de vorige challenge fijn vond, of misschien hebt gemist?

Uiteindelijk weet ik dat ik het nooit iedereen naar de zin kan maken. Ik vind het alleen wel super fijn om af en toe jullie mening te horen. Ik maak mijn artikelen en video’s omdat ik het leuk vindt, maar ook om jullie iets mee te geven!

Groetjes, Marloes

Wat vind jij? Vlogmas? Challenge? Een van de twee? Of beiden niet?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (74)
 1. Anne 5 jarengeleden

  Ik ben voor vlogmas!
  Bij de challenge vond ik sommige artikelen wel interessant en andere zeker niet. Heb ook nog nooit meegedaan dus hoeft niet perse voor mij

  Reageer
  • Marloes 5 jarengeleden

   Thanks iedereen!! Voor jullie eerlijke mening. Toppers zijn jullie Xx

   Reageer
 2. Ik 5 jarengeleden

  Ik vraag mij af idd hoe de challenge anders zou moeten worden dan vorig jaar. Ik heb dan meer aan weekmenus met wat tips dan echt een challenge die me echt te zwaar zijn al die opdrachten en ik niet volhou als vervent snoeper en geen zin en tijd voor workouts type?

  Vlogs mag van mij maar ik heb geen tijd die te kijken ook omdat ik meerdere blogs volg maar dit zal voor anderen anders zijn. Als er meer uren in een dag zouden zitten zou ik het zeker leuk vinden! Dus wat mij betreft weekkerstvlogs ofzo?

  Reageer
 3. Wivineke 5 jarengeleden

  Moeilijke keuze, alllebei leuk!
  Maar ik ga denk ik voor Vlogmas. Heerlijk om in de drukke tijd rond de kerst ( door mijn werk als kapster ) in de avond even te gaan zitten met een kopje thee en een vlog.
  Maar als je de challenge gaat doen, ook super leuk! Dan zou ik een paar weekmenu’s willen zien en een paar enerverende quotes of video’s willen om mij in de vakantie aan het sporten te krijgen?
  Groetjes!!

  Reageer
  • Marloes 5 jarengeleden

   Kiezen hoeft ook niet! 🙂 ene is in december en andere in januari!

   Reageer
 4. Vera 5 jarengeleden

  Vlogs kijk ik eigenlijk nauwelijks, dus dat is aan mij niet besteed. Dan liever artikelen om te lezen met tips over gezond leven, goede workouts en nieuwe recepten.

  Voor een challenge ben ik altijd in. Vorig jaar deed ik niet mee, maar het is goed weer eens na te denken over je doelen (of nieuwe doelen?) en ik houdt van wat extra opdrachten, echte uitdagingen tijdens zo’n maand. Ook leuk om hierin mensen die meedoen te volgen en valkuilen/uitdagingen te bespreken.

  Succes met beide keuzes!

  Reageer
 5. Sandra 5 jarengeleden

  Super leuk een vlogmas.
  En misschien kan je gastvloggers vragen voor leuke kookfilmpjes etc.
  En voor de challenge het via facebook te doen zodat challenges maatjes elkaar kunnen zoeken.
  Groetjes Sandra

  Reageer
 6. The O 5 jarengeleden

  Vlogmas jaaaaaaaaaaaaaaa! Dat was zo leuk vorig jaar 🙂
  Wat mij betreft zou je ook 1 andere video per week even weg kunnen laten voor de maand december als het anders teveel video wordt, maar dan ben ik…
  Challenge hoeft hoeft wat mij betreft niet weer, je doet het al vaak en dat kan je ook allemaal terugkijken en lezen. Maar prima als het wel komt (ik ben zo makkelijk haha).
  Succes in ieder geval!

  Reageer
 7. Karlijn 5 jarengeleden

  Ik vind de Vlogmas het leukst! 🙂

  Reageer
 8. Kim 5 jarengeleden

  Hoi Marloes,

  Mij lijkt beide dingen wel leuk. De challange vorig jaar vond ik leuk op te doen, maar ook vlogs voorafgaande van de kerst lijkt me ook super.
  Ik kan niet kiezen. Kan het niet allebei?.

  Reageer
  • Marloes 5 jarengeleden

   Ja juist!! Vlogmas is juist in december…challenge in januari

   Reageer
 9. Bianca 5 jarengeleden

  Vlogmas!! Heel leuk.
  Een challenge om weer wat meer bewust te worden lijkt me zeker ook een goed idee!
  Fijn weekend!

  Liefs!

  Reageer
 10. Gerdine 5 jarengeleden

  Hoi Marloes,
  Ik zou het heel leuk vinden als er weer een challenge komt in januari. Ook erg fijn met wat weekmenu’s erbij.

  Reageer
 11. Melissa 5 jarengeleden

  Ik kies ook voor de Vlogmas! Was vorig jaar erg leuk!

  Reageer
 12. Annefloor 5 jarengeleden

  Hey Marloes, zou je niet een soort combinatie kunnen maken? Aan het eind van elke vlogmas video (of 2x per week ofzo) een korte update van de challenge en een nieuwe opdracht.
  Persoonlijk vind ik vlogmas erg leuk maar zou het wel jammer vinden als er dan minder geschreven artikels zijn, al kan ik me heel goed voorstellen dat je geen tijd hebt om het dubbelop te doen

  Reageer
 13. Ilse 5 jarengeleden

  De januari challenge, dan graag met wat meer weekmenu’s. Knallend het nieuwe jaar in.

  Reageer
 14. Fleur 5 jarengeleden

  Ik zou een vlogmas ontzettend leuk vinden! Daarnaast doe ik graag mee met een challenge in januari. Wel vraag ik mij af hoe die anders gaat zijn dan vorige jaar. Misschien meer recepten/ weekmenu? En wat ik vorig jaar erg leuk vond was dat je in jouw filmpjes instagramfoto’s van anderen liet zien (die de hashtag gebruikte). Enorm motiverend en altijd spannend of je eigen foto wordt gekozen 🙂

  Reageer
 15. Anne 5 jarengeleden

  Hoi Marloes!
  Ik ben helemaal voor vlogmas! Ik vind dat zo gezellig om te zien altijd ?.
  Wat betreft de januari challenge vind ik het wat lastiger. Je zegt zelf inderdaad ook dat hij dan niet hetzelfde als vorig jaar moet gaan worden. Ik heb toen meegedaan en merkte dat ik veel opdrachten eigenlijk al deed, en dat het voor mij niet echt een uitdaging was. Ik ben bang dat dat dit jaar dan niet veel anders is, dus vanuit mij hoeft het niet zo nodig ☺️
  Wat me wel leuk lijkt om te zien is wat receptinspiratie! Een soort back to normal receptjes, waarbij iedereen toch lekker gezond bezig kan zijn en nieuwe ideeen op kan doen. Vond het vorig jaar een leuke challenge van Sven dat je 3 nieuwe recepten uit moest proberen om weer even buiten je comfort zone te komen! ??

  Reageer
 16. Michelle 5 jarengeleden

  Wel een vlogmas, geen challenge ?

  Reageer
 17. Tamara 5 jarengeleden

  Allebei super leuk! Challenge vind ik ook gaaf, idd met meer recepten en weekmenu’s.
  Ook idd superleuk om in je vlogs steeds 4 instagram foto’s van je volgers te zien. Dat werkte vorig jaar zo inspirerend!

  Reageer
 18. Vera 5 jarengeleden

  Hallo Marloes,
  Wat leuk dat je onze mening weer vraagt. Ik vind het super hoe je je blog vanuit jezelf en toch ook vanuit onze behoeftes maakt.

  Ik vond de Vlogmas gewoon fantastisch! Zo’n leuke aanloop naar kerst met gezellige filmpjes. Dus ja…laat maar komen..Met een kopje thee erbij…heerlijk quality time!

  En de challenge…Ik zou deze keer vol mee gaan doen omdat ik de draad zelf even niet opgepakt krijg. Wat ik nodig zou hebben Is bijvoorbeeld:
  – Op 2 dagen een workout-video zodat ik die ook echt ga doen
  – Dat je me inspireert om qua sport een challenge te hebben in die maand, zoals…om bij elke workout ook op te drukken zodat ik dat aan het eind 20 keer kan…of planken en dat X minuten volhouden. Dan heb ik naast het doel van 3X per week sporten ook ene extra doel tijdens de workout om mezelf te pushen
  – Artikelen die me inspireren om over mijzelf na te denken…over waarom ik soms de mist in ga
  – Verhalen van andere lezers, over hoe zij het voor elkaar krijgen
  – met name inspiratie…hulp…inzicht….voor de tijd tussen 16.00 uur en mijn avondeten, want daar ga ik de mist in omdat we laat eten. Na het eten ga ik de mist niet meer in. Behalve als we vroeg zouden eten…Dan wisselt dat moment om

  Maar hey…Ik weet dat jij er zoveel energie in gaat stoppen… Dit wordt vast weer top!

  Reageer
  • Marloes 5 jarengeleden

   Wow, dank je wel voor je uitgebreide feedback!! Helemaal top!

   Reageer
 19. Bente 5 jarengeleden

  Vlogmass jaaaa! Een challenge hoeft van mij niet perse. 🙂

  Reageer
 20. Kimberly 5 jarengeleden

  Voor een vlogmas ben ik zeker weer in. Ik vind het super leuk om jou vlogs te kijken.
  Een challenge ben ik ook aan toe. Ben nu vijf weken beZig met serieus afvallen maar nu de december maand dichterbij komt wordt het weer wat moeilijk. Dus in januari kan ik wel weer een goede start gebruiken. Ik vind het fijn om weekmenu’s te zien. En ik heb veel aan tips voor het tussendoortje na het avondeten. Ik heb namelijk rond een uur of 21 altijd Zo’n ontzettend honger.

  Reageer
 21. Nomi 5 jarengeleden

  Vlogmas echt super leuk dus een dikke ja ?
  De challenge hoeft voor mij niet zo. Ik zie liever meer video’s van bijvoorbeeld optimatest

  Reageer
 22. Karin 5 jarengeleden

  Wat een goede vragen aan ons!

  De vlogmas lijkt me heel leuk, vooral om lekker te ontspannen!
  En de challenge lijkt ne ook heel leuk, die heb ik vorig jaar niet meegemaakt??

  Reageer
 23. Janne 5 jarengeleden

  Ik heb liever meer artikelen om te lezen dan meer vlogs. Ik volg dit blog juist vanwege de nuchtere, informatieve artikelen en de vlogs kijk ik maar heel soms. Als je vaker gaat vloggen, lijkt het me ook dat de dingen die gebeuren in de vlogs ook minder interessant worden omdat je ze moet verspreiden over meer vlogs. In het weekend doe je bijzondere dingen maar hoe veel is er aan om doordeweeks te vloggen?
  Ik vind een challenge in januari wel een leuk idee, maar ik denk niet dat ik zelf mee zou doen.

  Reageer
 24. Luci 5 jarengeleden

  Allebei super leuk!

  Reageer
 25. Petra 5 jarengeleden

  Ik ga voor vlogs. De challeges lijken allemaal best veel op elkaar en ik zie de toegevoegde waarde dan ook niet echt meer. Misschien beter gewoon wat reminder artikelen dan gewoon een hele challenge.

  Reageer
 26. Joyce 5 jarengeleden

  Ik ben sowieso voor Vlogmass!

  Reageer
 27. Jessica 5 jarengeleden

  Vlogs: ja, challenge: nee.

  Reageer
 28. Francisca 5 jarengeleden

  Ik weet niets van een vorig jaar! en volgens mij heb jij zelf prachtige plannen bedacht, waar je enthousiast over bent, en wat daardoor vast leuk,en afwisselend wordt, en voor elk wat wils zeg maar! Ik laat mij graag verassen, en pik mee wat ik belangrijk vind! Ik volg je nu al een tijdje, en wat ik erg interessant vind zijn je workouts, recepten, je onderzoek/discussie producten, en je vlogs kijk ik soms, en wat ik dan erg kan waderen is dat er soms zulke grappige stukjes inzitten! heb mij rot gelachen hoe jij met Sven die popcorn ging proeven, dat hamsterkoppie van jou (smile..) en Sven die het niet lekker vond! geweldig, soms is humor ook zo belangrijk! Marloes bedankt, en een verkeerde keuze kun je niet maken!

  Reageer
  • Marloes 5 jarengeleden

   Aawwwwww wat lief!! Een topper ben je! Kus

   Reageer
 29. Slavica 5 jarengeleden

  I vote for both of them!!! I love watching your videos and this time i really wanna join the challenge too( if it happens) Sounds super fun and maybe it will help me afvallen too ?
  Veel succes Marloes ! ?

  Reageer
 30. Esther 5 jarengeleden

  Voor mij hoeft het vloggen niet. Ik persoonlijk hou niet van vlogs, dus ik kijk ze ook nooit. Ik lees liever geschreven tekst. Ík zou het dus veel leuker vinden als er zo veel mogelijk blogs blijven en zo min mogelijk vlogs 🙂
  Een challenge hoeft wat mij betreft ook niet, want ik hou mij vast aan mij toch al gezonde leefritme (zowel voeding als sport), wat ik alle dagen van het jaar al doe. Voor mij is een challenge dus geen toegevoegde waarde.

  Reageer
 31. Emma 5 jarengeleden

  Hoi,

  Ik lees graag je artikelen, dus dan liever geen vlogmas. Op YT had ik gestemd van wel, maar had er niet aan gedacht dat je dan minder tijd hebt om te schrijven.
  Een challenge in januari zou ik zeker aan meedoen en heel fijn vinden!

  Reageer
 32. Yfke 5 jarengeleden

  Ik heb liever geen vlogmas! Ik vind je video’s altijd leuk om te kijken maar doordat veel andere youtubers ook al vlogmas doen en er sowieso altijd veel leuke video’s te zien zijn vind ik het iets te veel worden.. Ook ben je een van de weinige leuke dagelijkse bloggers! Ik zou je artikelen erg missen. Misschien is een soort “blogmas” een optie?

  Reageer
  • Marloes 5 jarengeleden

   Hahaha leuk idee! Maa iedere dag een artikel doe ik in principe al 🙂

   Reageer
 33. Karlijn 5 jarengeleden

  Vlogmas: sowieso ja, super leuk!
  Het lijkt me ook heel leuk als je een challenge gaat doen in januari, maar ik zou het dan wel iets anders insteken dan vorig jaar. Anders wordt het denk ik een beetje te veel van hetzelfde. Ik vond het bij de vorige challenge lastig dat er elke week zoveel verschillende opdrachten waren. Dat maakte het voor mij eigenlijk bijna niet te doen om mee te doen, omdat ik het te verwarrend vond en gedurende de dag niet goed kon onthouden met welke opdrachten we bezig waren. Dus mijn idee zou zijn om dat iets anders in te steken 🙂

  Reageer
 34. Kim 5 jarengeleden

  Van mij hoeft Vlogmas niet zo. Ben ‘gewoon’ niet zo van de YouTube-accounts die over feestdagen etc. gaan. Misschien kun je een balans vinden? Bijvoorbeeld 3 video’s en 4 artikelen op de website?
  Ik lees liever artikelen.

  Reageer
 35. Lilian 5 jarengeleden

  Ja en ja! 🙂

  Reageer
 36. Suzan 5 jarengeleden

  Het leukste is naar een enthousiaste Marloes te kijken, dus lekker doen waar je zelf het meeste plezier in hebt! Omdat ik niet altijd geluid kan gebruiken, stel ik een korte samenvatting altijd op prijs.
  Een challenge zal voor mij waarschijnlijk geen kwaad kunnen, al is het maar voor de bewustwording.

  Reageer
 37. Ariana 5 jarengeleden

  vlogmas yess! maar challenge hoeft van mij niet! 🙂

  Reageer
 38. Marlies 5 jarengeleden

  Van mij hoeft de kerstvlog niet zo. Ik vind je artikelen en vlogs over fit zijn en sporten leuker dan de privé-vlogs, die kijk ik minder. Je vlogs met vragen en sporten vind ik super leuk om te kijken.
  Een challenge vind ik leuk als het echt een ander soort wordt dan de vorige jaren. Dat doe ik al veel van, dus dat is niet zo nieuw voor mij. Misschien is een grappige challenge leuk met uitdagingen qua workouts en eten?

  Reageer
 39. Yasmin 5 jarengeleden

  Voor mij geen vlogmas. Heel erg soms kijk ik een vlog, maar zie het doel er niet van. Je website gaat voornamelijk over gezond leven en hoe je dat op een goede en verantwoorde manier vorm geeft en daarom volg ik deze, maar je vlogs over je privéleven kijk ik nauwelijks. Dus voor mij hoeft dat echt niet.
  Een challenge zie ik de toegevoegde waarde ook niet van. Er staan genoeg tips en trucs en adviezen op je website.

  Reageer
 40. Elise 5 jarengeleden

  Ik zou vlogmas heel leuk vinden. Ik kjjk niet heel veel vlogs, maar voor die van jou maak ik graag een uitzondering.

  Challenges zijn niet helemaal mijn ding, ik houd liever zelf aan minn eigen routines en gewoontes ;).

  Reageer
 41. Mirjam 5 jarengeleden

  Jaaa vlogmas! Ik vind jouw vlogs altijd zo geweldig. Ik las in de reacties dat iemand liever ‘nuchtere artikelen’ leest, maar júíst jouw vlogs vind ik heerlijk nuchter/menselijk en een welkome afwisseling tussen al de ‘fake-happiness-wereldjes’ die popiejopie youtubers laten zien !
  Challenges skip is meestal, maar heb er geen pribleem mee als je er weer een zou doen in januari. Ik lees nl toch altijd al je artikelen en er staan soms ook tips in de challenges die ook in het algemeen toegepast zouden kunnen worden! Moet wel zeggen dat ik als doorgewinterde stalker soms herkenbare items voorbij zie Komen waar ik al eerder iets over gelezen heb, maar dat snap ik ook helemaal! In de 2 jaar dat ik je volg, heb je natuurlijk (& terecht!) nog veeeel meer volgers gekregen die niet al je artikelen terug zullen zoeken, maar wel dezelfde nuttige info verdienen te kennen!
  Al met al; wat je ook doet, ik vind het denk ik toch wel leuk! Gewoon omdat jij het op de markoes-manier brengt waar ik instant vrolijk van word 🙂

  Reageer
 42. Mariska 5 jarengeleden

  Juist meer de artikelen! Je geeft op een leuke wijze hele goede en handige tips, trics en info weer! Vlogs kijk ik zelf nooit.

  Reageer
 43. annie laumen 5 jarengeleden

  Ik kijk vlogs ook nooit.
  Het lezen van artikelen vind ik veel leuker.

  Reageer
 44. irma 5 jarengeleden

  Allebei zou super leuk zijn!!

  Reageer
 45. Hester 5 jarengeleden

  Zo veel mensen, zoveel wensen. Maar ik ben helemaal voor een Challenge. LEUK !! Met leuke workouts en ik hoop ook stretch oefeningen.

  Reageer
 46. Sophie 5 jarengeleden

  Ik vind het beide zo leuk! Maar dan kies ik toch denk ik voor de januari challange. Maar het maakt me niet zo veel uit. Ik vind het allebei super leuk! Doe wat u het leukste vindt!

  Reageer
 47. Anne-Wil Kraan 5 jarengeleden

  ik zeg allebei.
  Vlogmas vind ik geweldig om te zien, en de challenges vind ik leuk om mee te doen wil graag mijn gezondere leeftyle veder aanpakken want ik merk dat het heel erg is versloft, maar nu oppakken vind ik moeilijker dus in januari ga ik er weer vol gas er tegen aan, vind het al heel knap van mezelf dat ik weer wat ben gaan sporten na een half jaar niks gedaan te hebben

  Reageer
 48. karlien 5 jarengeleden

  Misschien is een challenge leuk met echte bewustwording. Hoe kan je op een laagdrempelige manier meer bewegen in je leven. Dus wandel/fiets in week 1 iedere dag 45 minuten. Dus ik ben voor de challenge!

  Reageer
 49. Jenny 5 jarengeleden

  Vlogmas: jaaa!!! Superleuk!!
  Ik volg zowel je geschreven artikels als video’s, vindt beide superleuk. Tip: Eventueel 1 ‘gewone’ video op weekbasis weglaten om de bloggers tevreden te houden?
  Challenge: deelnemen heb ik nog nooit gedaan maar ik volg toch alle artikels om er tips uit te halen.
  Wat je ook beslist ik volg je sowieso dagelijks, vindt al je artikels en video’s top! Wat mij betreft kun je dus geen verkeerde keuze maken ?
  Ben zelf een grote fan van je product reviews zoals laatst de choco, dit vergemakkelijkt het shoppen ?
  Veel succes ?

  Reageer
 50. Rosalie 5 jarengeleden

  Vlogmas klinkt leuk! Hoewel je blogberichten ook superleuk zijn! Maar omdat het maar een maandje duurt lijkt het me een superleuk idee.

  Vorig jaar heb ik meegedaan aan de optima fitstart challenge en ook nog een keer aan een challenge (ik dacht in de zomer?) Ik vond dit superfijn om te doen en om al je tips te krijgen etc. etc. Dus ik zeg JAAAAAA voor een nieuwe challenge in januari!!!

  Reageer
 51. Tine 5 jarengeleden

  Hi Marloes!
  Die vlogmas en die challenger zie ik helemaal zitten! De vorige challenge ging vooral over voeding, zou je dit jaar het wat meer over het sporten willen hebben?
  PS wat lief dat je onze mening vraagt x

  Reageer
 52. leila 5 jarengeleden

  Vlogmas én de challenge zou ik super vinden! Veel succes!!

  Reageer
 53. Sandra K 5 jarengeleden

  Vlogmas en de challenge alle2 erg leuk!!
  Jou vlogs volg ik ……erg leuk 🙂 en heb in januari de challenge meegedaan.
  Was weer even een moment dat ik qua eten weer met beide benen op de grond kwam want dit was ik in december wel even kwijt geraakt,ik hoop dat ik het in deze december maand wat meer onder controle heb.Maar alles is ook zoooo lekker );

  Wat je keuze ook gaat worden….. ik blijf je sowieso volgen!!!
  Lieve groet Sandra

  Reageer
 54. L 5 jarengeleden

  Allebei!! Vlogmass om mijn zwanger schapsverlof door te komen, de nieuwe challenge voor na de bevalling weer in shape te komen!!

  Reageer
 55. Elise 5 jarengeleden

  Beide !!
  ♡♡

  Reageer
 56. kelly 5 jarengeleden

  Vlogmass, leuk!!
  Persoonlijk hoeft een januari challenge van mij niet, ik ben aan het trainen voor de marathon, dus heb ik mijn eigen trainings- en voedingsschema.

  Reageer
 57. Merel 5 jarengeleden

  Vlogmass hoeft van mij persoonlijk niet zo. Ik lees liever informatieve artikelen op je site dan dat ik vlogs kijk. Een januari challenge daarentegen lijkt me wel erg leuk. En ik heb ook een artikel ideetje, namelijk: gezond leven voor studenten. Het is namelijk bewezen dat studenten tijdens de studententijd veel aankomen (je beweegt minder en blijft hetzelfde eten). Misschien tips om dit te voorkomen of in ieder geval te beperken (en meer tips behalve minder bier drinken, hahaha, dat is vrij voordehand liggend ;))

  Reageer
 58. Stef 5 jarengeleden

  Vlogmass is leuk!!
  En een challenge ook, maar om t niet op vorig jaar te laten lijken misschien een soort kalender met per dag menu en workout van jouw youtube kanaal (goede afwisseling div trainingen, rustdag), quote van de dag en/of opdrachtje erbij…. ?

  Reageer
 59. Marieke 5 jarengeleden

  Hoi hoi
  Ik vind het allebij een top idee heerlijk om ideeën op te doen een schop onder de kont te krijgen en ik geniet van alles wat je op je site zet
  Toppertje !!!!!
  Groetjes Marieke

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: