Bijzondere gewoontes
Leefstijl Persoonlijk

12x Mijn Bijzondere Gewoontes…

Door

Iedereen is anders, met zijn/haar eigenaardigheden. Dat vind ik zo ontzettend leuk! Ik heb al eens eerder rare gewoontes van mezelf gedeeld, maar dat is alweer een tijd terug. Hoog tijd voor een update dus. Sommigen zullen er misschien al een paar herkennen, maar er staan zeker ook gewoontes tussen die ik nog nooit heb gedeeld. Natuurlijk ben ik ook benieuwd naar de jouwe… ;).

Ok, daar gaan we. Hieronder in willekeurige volgorde 12 van mijn bijzondere gewoontes.

1. Ik check vaak minimaal 2x of mijn wekker goed staat

Ook al weet ik zéker dat ik mijn wekker heb gezet, ik kan het niet laten om even te checken of hij echt wel staat. Als Sven vervolgens vraagt of ik de wekker heb gezet, check ik het NOG een keer. Anders kan ik niet slapen omdat ik constant denk aan of hij echt wel goed stond.

2. Ik start series, maar kijk ze vaak niet af

Mijn geduld wat betreft series kijken is niet zo groot. Het wordt me vaak te langdradig, of ik heb een periode weinig tijd en ‘vergeet’ verder te kijken. Hier een greep uit series die ik ben begonnen, maar nooit af het gemaakt: Suits, The 100, Orange is the new black, Gilmore Girls, Gossip Girl, Jessica Jones, Teen Wolf, Santa Clarita Diet, Modern Family, Spartacus, Black Sails, The Walking Dead en Lucifer. Soms ben ik er ineens ZO klaar mee, dat ik nog maar een paar afleveringen moet kijken, maar het echt niet meer aan kan. Zo heb ik bijvoorbeeld Pretty Little Liars gekeken tot halverwege het laatste seizoen en van Prison Break keek ik nooit de laatste twee afleveringen.

3. Ik wil mijn bord zo schoon mogelijk maken

Ik houd zo ontzettend van eten, dat ik het liefst zo veel mogelijk op eet. Mijn borden en kommetjes zijn dan ook meestal de schoonste van allemaal :). Als ik thuis ben lik ik ze zelfs graag af. Ergens anders kan ik me soms maar met moeite beheersen.

Voorbeeld fitness schema

4. Ik draag geen ondergoed onder een sportlegging

Dit heb ik wel vaker verteld! Onder een strakke sportlegging draag ik nooit ondergoed. Ik vind het gênant als je het er doorheen ziet en helemaal als mijn string er bovenuit komt. Dan maar zonder, ze gaan toch in de was :).

5. Ik eet vaak eerst de randjes op, dan pas het midden

Als sinds ik kind ben, bewaar ik de lekkerste hapjes voor het laatst. Dat betekent dat ik vaak eerst de randen van bepaalde dingen op eet en dan pas het midden. Ik doe dit bijvoorbeeld bij boterhammen, broodjes, rijswafels of crackers met beleg en koekjes. Van een pizza laat ik vaak een deel van de korst liggen, omdat ik anders het lekkere binnengedeelte soms niet op kan. Van bepaalde gebakjes eet ik juist de korst als laatste, omdat die zo lekker is.

6. Ik doe de deur vrijwel nooit dicht als ik moet plassen

Thuis doe ik de wc-deur niet helemaal dicht als ik moet plassen. Als er visite is, moet ik er goed om denken dat ik het wel doe. Als ik moet poepen die ik hem trouwens wel dicht, dat vind ik toch een beetje te awkward…haha!

7. Ik draag alleen maar zwarte lage sokjes

Ik heb een la vol met sokken, die ALLEMAAL zwart zijn. Er zit geen ander kleurtje tussen. In 99% van de gevallen draag ik van die mega lage zwarte sportsokjes van de Primark. Alleen als ik hoge laarzen aan heb (wat vrijwel nooit voorkomt), draag ik wel eens andere sokken.

meer drinken waarom en tips

8. Ik drink veeell

Het advies is om ongeveer 1,5 – 2 liter vocht te drinken per dag. Ik ben er echter een paar jaar geleden achter gekomen dat ik me beter voel als ik veel meer drink. Mijn darmklachten verminderen dan ook. Ik drink dus minimaal 3 liter op een dag, soms nog wel iets meer. Op fanatieke sportdagen kan het zo maar 4 liter worden. Ik voel me er top bij! Oh, en ik drink vrijwel nooit dranken met calorieën er in (heel soms een alcoholisch drankje) omdat ik dat zonde vindt. Ik eet mijn calorieën liever op :).

9. Ik maak to do lists, omdat ik afstrepen fijn vind

Ik houd van het maken van to do lists. Vooral het afstrepen vind ik ZO fijn! Soms zet ik hele kleine taken op mijn lijstjes, omdat ik dan sneller kan strepen :D. De lijstjes geven trouwens ook rust in mijn hoofd en het maakt me productiever, omdat ik zie hoe veel ik nog moet doen.

10. In mijn slaap doe ik mijn handen achter mijn hoofd

‘s Nachts leg ik mijn handen achter mijn hoofd met mijn ellebogen naar buiten. Als Sven zich dan omdraait, heeft hij soms een elleboog op zijn neus. Als ik in deze houding wakker wordt, vind ik dat vreselijk irritant. Toch blijft mijn onbewuste Marloes die pose aannemen.

11. Voor de zekerheid neem ik een pak spaghetti of rijst mee

Ik doe meerdere keren per week boodschappen, vaak direct uit mijn werk. Als ik dan rijst of pasta wil maken, twijfel ik steevast of ik dat nog wel in huis heb. Voor de zekerheid neem ik dan een pak mee, met als gevolg dat ik regelmatig 3 pakken rijst heb staan.

12. Ik eet mijn M&M’s per twee tegelijk

Mijn favoriete gele M&M’s doe ik in tweetallen in mijn mond. Ik probeer erop te zuigen totdat ik alleen nog maar twee pinda’s in mijn mond heb. Ik start met de kleinste M&M’s en bewaar de grootste tot het laatst. Het beoordelen welke de grootste zijn, daar neem ik soms echt even de tijd voor. Soms heb ik er echter zo veel trek in, dat het zuigen me niet lukt, hihi.

Nu is het jouw beurt! Heb jij rare gewoontes? Je kunt ze altijd anoniem delen, want ik maak het e-mailadres dat je invult nooit bekend.

Groetjes, Marloes

Wat is een rare gewoonte van jou?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (17)
 1. Rosemarijn 4 jarengeleden

  Hahaha wat herkenbaar allemaal! Ik drink ook heel veel en dat schoonlikken doe ik ook! Dat met series herken ik ook, ook met boeken. Heb allemaal half gelezen boeken in de kast staan..

  Reageer
 2. Vera 4 jarengeleden

  Heeeeerlijk…op de zondagmorgen!!
  Ik ga aaaaaaaltijd plassen voor het slapengaan….voor we weggaan…voor de seks…..altijd moet dat nog even!
  En de wc deur…Die staat hier ook standaard open! Hopeloos…..Ik loop dan al broek dicht-makend weg…en moet er op m’n werk aan denken dat dat echt niet kan! Want ik spoel eerst door, broek op de enkels, was dan m’n handen en ga met schone handen m’n broek pas ophijsen…. Ook zo’n gekke gewoonte.
  En ik bewaar als laatste hapje altijd iets waarmee ik over mijn bord kan vegen…een stukje vlees, brood ofzo…zodat ik mijn bord ook lekker schoon achterlaat.
  Heerlijk, die gekke gewoontes, die we uiteindelijk allemaal hebben ?

  Reageer
  • Marloes 4 jarengeleden

   ?? zou slordig zijn op werk ja…hahaha

   Reageer
 3. Sandra CH 4 jarengeleden

  Ha, nou we zijn beide raar, want ongeveer de helft komt me nogal bekend voor…ik kijk vrijwel geen tv series meer want ik heb gewoon niet het geduld om ze af te zien :’)

  Reageer
 4. Romy 4 jarengeleden

  Ha, wat een leuk artikel! Sommige dingen zijn wel herkenbaar. Ook ik ben qua series nooit echt een doorzetter. Ik kan daar zo plotseling mee stoppen… 😉 Dat met de wc-deur doe ik ook als ik thuis ben. En mijn sokkenbak barst ook van de zwarte enkelsokjes. Hoewel mijn kledingstijl verder heel kleurrijk is, draag ik eigenlijk alleen maar zwarte enkelsokjes.

  Reageer
 5. Eline 4 jarengeleden

  Haha enorm herkenbaar sommige dingen 😀

  Reageer
 6. Wivineke 4 jarengeleden

  Te grappig dit!!! Ik wil altijd boven naar het toilet, vind ik fijner om een of andere reden… alles een vaste plek geven (en dan boos worden als het anders ligt), het liefst met een blauwe pen willen schrijven, mijn sokken overal laten slingeren, thee uit een mok drinken ipv een theeglas en ik wil juist altijd een serie eerst afkijken voor dat ik aan een andere begin!!! Hahaha

  Reageer
 7. Jacqueline 4 jarengeleden

  Als ik in de supermarkt een boodschappenlijstje afwerk, dan streep ik door wat ik al in mijn karretje heb gelegd. Dat is natuurlijk gewoon overzichtelijk, maar ik ben daar zo dwangmatig in dat ik ook altijd het laatste artikel dat op mijn lijstje stond nog móet doorstrepen, ook al ben ik al onderweg naar de kassa en gaat het lijstje meteen na de kassa in de prullenbak.

  Reageer
 8. Renee 4 jarengeleden

  1. Ik ontleed mn kipnuggets omdat ik het korstje het lekkerste vind?
  2. Vroeger wilde ik altijd mn m&m’s op kleur sorteren. Tegenwoordig gelukkig niet meer?
  3. Ik ga ook altijd naar het toilet met de deur open!
  4. En voor deze schaam ik me nog meer dan voor 1: als mijn zoontje begint te mopperen snachts wacht ik eerst om te kijken of mijn man reageert??? dit doe ik natuurlijk niet als mijn zoontje echt huilt!

  Reageer
 9. Soraya 4 jarengeleden

  1: als ik er een nieuw seizoen aan komt moet ik eerst de andere seizoenen nog een x kijken.

  2: ik ga altijd boven naar de wc

  3: bewaar altijd het lekkerste voor het laatst dat is bij avond eten meestal mijn vlees of vis.

  4: ik doe soms alsof ik nog slaap als ik hoor dat mijn vriend of de kinderen wakker worden ?

  5: ook allemaal zwarte korte sokken in de kast. Zo maakt het niet uit als ik er 1 kwijt raak.

  6: ik heb veel kleding in de kast die ik gewoon bewaar voor als ik het ooit weer pas of ooit toch eens aan wil en sommige nog met het kaartje er aan.

  7: ik maak net zo vaak een boodschappen lijstje als dat ik hem vergeet haha

  Reageer
 10. Charlotte 4 jarengeleden

  zo herkenbaar!!hahaha vooral dat met de borden aflikken etc…..

  Reageer
 11. Anoniempje 4 jarengeleden

  Alles hiervan is ZO herkenbaar haha!! Misschien een random plek om te benoemen, maar Oppo heeft een nieuwe smaak van hun gezonde ijs: Chocolate chip cookie dough en ik vind het echt het allerlekkerste (gezonde) ijs ooit! Ben erg benieuwd wat jij ervan vindt!

  Reageer
 12. Iris 4 jarengeleden

  Erg leuk om te lezen. Ik heb ook een aantal aparte gewoontes.
  1. Als ik een hemdje uitrek dan doe ik dat altijd door eerst één arm door het armsgat te steken en dus niet door het hemdje onderaan met beide handen vast te pakken. Jurkjes trek ik ooit vrijwel nooit uit over mijn hoofd maar via onder.
  2. Ik eet altijd eerst de korstjes van mijn boterham op.
  3. Ik moet altijd even op mijn rug krabben of laat mijn vriend op mijn rug krabben voordat ik ga slapen.
  4. Ik zorg altijd dat de kleur van mijn schoenen terugkomt of matcht met een kledingstuk wat ik aan heb.
  5. Ik slaap op mijn rug of zij en kan echt niet op mijn rug slapen.
  En ik ben vast nog heel veel gewoontes vergeten 🙂

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: