Leefstijl Persoonlijk

Mijn Happy Momentjes #3 – Nieuwe Schoenen!

Door

happy-momentjes

Ik vind het super belangrijk om stil te staan bij dingen die je gelukkig maken. We zijn zó goed in alle verbeterpunten benoemen, maar er zijn gedurende de week ook heel veel momenten die een glimlach op je gezicht toveren. In dit artikel bespreek ik 10 van die momenten met jullie, die ik de afgelopen tijd meemaakte. Ik hoop je daarbij te inspireren om ook over jouw eigen geluksmomentjes te gaan nadenken.


Hieronder 10 momenten die mij de afgelopen tijd gelukkig hebben gemaakt, in willekeurige volgorde.

1. Vroeg willen gaan slapen, maar dan nog ruim een uur diepzinnige gesprekken voeren met Sven. Op een willekeurige avond in de afgelopen week, besloten we om half tien al in bed te gaan liggen. We raakten in gesprek over dingen die ons momenteel bezig houden en hebben daar ruim een uur over liggen praten. Heerlijk om af en toe helemaal je hart te kunnen luchten bij iemand, zeker als je het af en toe lastig vindt om je problemen te delen.

sacha-schoenen

2. 3 paar nieuwe schoenen shoppen! Het klinkt misschien materialistisch, maar ik kan heel gelukkig worden van het kopen van nieuwe items. Op de webshop van Sacha zocht ik heerlijk wat dingen uit, onder andere drie paar schoenen! De rest kun je zien in Vlogmas deel 6. De zwarte enkellaarsjes zijn lekker stoer, de bruine wat netter. De loafers kocht ik alvast voor het voorjaar, die waren nu flink afgeprijsd. Af en toe jezelf verwennen vind ik super belangrijk!

3. Mijn kleine neefje voorlezen. Ik heb zo ontzettend genoten dat hij helemaal op ging in het verhaal en bij ieder plaatje zijn eigen vragen en opmerkingen had. Hij leerde me zelfs nog een nieuw woord, toen hij (2,5 jaar) me vertelde dat de schuin oplopende band in een fabriek een Jacobsladder was, haha!

4. Helemaal slap van het lachen liggen met vriendin Rasheeda, tijdens de Chubby Bunny challenge. Dat hebben jullie kunnen zien in Vlogmas deel 5. Ik dacht dat ik heel goed zou zijn in het zo veel mogelijk marshmallows in mijn mond proppen. Dat bleek echter niet het geval, Rasheeda maakte me volledig in :).

5. Het huishouden doen leuk maken, door lekker hard kerstliedjes van Pentatonix te draaien. Ik wordt heel vrolijk van muziek, maar ik vergeet het vaak gewoon op te zetten. Afgelopen week had ik geen zin om het huishouden te doen, maar het moest wel. Ik besloot liedjes op te zetten en had de tijd van mijn leven :).

6. Meer contact met jullie hebben door mijn Vlogmas video’s. Ik krijg massaal leuke reacties van jullie op mijn vlogmas video’s. Ook hebben jullie heel veel vragen, die ik direct de dag erna kan beantwoorden. Ik vind het echt ontzettend leuk om op die manier meer direct met jullie in contact te staan. Ook merk ik dat jullie het leuk vinden om een kijkje te nemen in mijn privéleven. Ik geniet ervan!

7. Eindelijk compleet zonder schuldgevoel een hele zak popcorn én 150g chocolade opeten en er mega veel van genieten. Dat zag je ook al in vlogmas, namelijk deel 6. Op zondagavond begon ik aan een zak popcorn met witte chocolade en karamel, die ging helemaal op en ik had nog meer zin in lekkers! Dus ik at ook nog chocolade. Vroeger had ik me hier zeker schuldig over gevoeld, nu was dat echt helemaal niet het geval.

Billen zij

8. Stiekem in de spiegel je eigen billen checken, omdat je verbaasd bent over je booty-gains in de sportschool *hihi*. Ik vind het zo leuk om je lichaam te zien veranderen door het harde werk met alle gewichten! Mijn billen zijn duidelijk dikker aan het worden en dat vind ik heel bizar om te zien :).

9. Een avondje helemaal alleen zijn en mega cheesy romantische kerstfilms kijken. Ik geniet enorm van mensen om me heen, maar ik vind het af en toe ook heel lekker om alleen te zijn. Een leuke film erbij maakt het dan helemaal compleet! Ik deelde al in een van mijn vlogs dat ik bijvoorbeeld ‘Merry Kissmas’ op Netflix geweldig vond. Veel te cliché, maar zo leuk!

chillen

10. Genieten van de gezichtjes van de kleintjes in je familie en vriendengroep, als ze spelen met de cadeautjes die ze van de Sint hebben gekregen. We hebben dit jaar twee keer Sinterklaas gevierd, alleen voor de kids. Wat is het toch leuk om ze te zien genieten van alle gekregen cadeautjes! Ik vind dat oprecht nog leuker dan zelf cadeautjes krijgen.

Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen! Als je dat leuk vindt, kun je ook jouw happy momentjes van de afgelopen tijd delen. Het hoeven er natuurlijk niet 10 te zijn, deel gewoon wat je wilt.

Op deze manier stimuleer ik mezelf na te denken over wat me écht gelukkig maakt. Ik merk dat zulke momenten soms ongemerkt voorbij gaan, dat vind ik ontzettend zonde. Ook al zijn sommige momenten heel klein, ze zijn super dierbaar voor me en dat wil ik zeker niet vergeten!

Groetjes, Marloes

Wat waren jouw happy momentjes van de afgelopen tijd?

 

 

 

 

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (12)
 1. Romy 6 jaargeleden

  Wat een heerlijke momentjes om blij van te worden! En je hebt echt hele gave schoenen uitgezocht!

  Reageer
 2. Bianca 6 jaargeleden

  Hahaha nummer 8, doe ik ook 🙂
  Ik word heel blij van ons huis waar we sinds een paar maanden wonen. Als ik de wijk in rij ben ik zo trots. Blij word ik ook van mijn zaterdagen, eerst een heel gezellige sportles en ‘s middags naar de markt wandelen.

  Reageer
 3. The O 6 jaargeleden

  Heel leuk om dit zo te lezen!
  En je hebt gelijk, we waarderen kleine dingen vaak te weinig.
  Ik werd de afgelopen week blij van: jouw Vlogmas filmpjes, lekker chocola snoepen, een fijne werkdag, het gat in mijn jaszak naaien, kadootjes voor anderen kopen, sporten, kleine wandelingetjes met mijn man ‘s avonds (dat doen we sinds deze week) en van afgelopen zondag een heerlijk gezinsdagje zonder afspraken!

  Reageer
 4. Annema 6 jaargeleden

  Wat goed deze genietmomentjes Marloes. Ik heb trouwens ontzettend moeten lachen om het marshmallow gebeuren geweldig. Lekker de slappe lach.Was voor mij een kadotje. Ik vind ook dat we zo vaak aan de geluksmomentjes voorbij gaat.
  Ik heb een tijdje geleden het erg moeilijk gehad in mijn leven. Hierdoor ben ik op een gegeven moment mij meer bewust gaan worden van de geluksmomentjes die er ook zijn. Ik noem het de kadotjes van de dag. Elke dag voor ik ga slapen schrijf ik de kadotjes van de dag op in een schrift. Dat kan variëren van een buizerd zien wegvliegen voor mijn neus tot toch de energie gehad om een zware workout te doen. Van, ik kreeg zomaar een glimlach van iemand tot wat een kado dat ik dat speciale geurtje voor mij zelf heb gekocht. Het is erg bijzonder omdat eens terug te lezen. En… elke dag is er wel een kadotje van de dag of meer kadotjes zelf. Laten we dit blijven volhouden, je wordt er zo blij en gelukkig van. Top.

  Reageer
  • Marloes 6 jaargeleden

   Zo leuk om het ook echt op te schrijven en dan te kunnen teruglezen!!

   Reageer
 5. Diana 6 jaargeleden

  S morgens bij mijn slepende kinderen gaan liggen en ze wakker kussen. De dag kan niet beter beginnen….

  Reageer
 6. Martine 6 jaargeleden

  Ah wat een leuk artikel Marloes! Heerlijk positief 🙂

  Reageer
 7. Paula 6 jaargeleden

  Mooie genietmomentjes en mooie schoenen!! 🙂

  Reageer
 8. Julie 6 jaargeleden

  Het zien dat mijn vriend ondanks zijn enorme dyslexie met veel moeite toch een 9 weet te halen voor zijn brief voor nederlands! dit maakt mij ontzettend blij en trots. Ook om te zien hoe hij erg trots is dat het hem wel lukt en daardoor zelfverzekerd worden.

  Ook het moment dat ik steeds meer behoefte krijg om te sporten en meer motivatie vind ook echt wat te doen aan mijn uiterlijk en gewicht geeft mij een ontzettend gelukkig gevoel!

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.