oeps teveel snoepen
| 11 augustus 2019

12 Rare gewoontes van een Fitgirl/Blogger/YouTuber

Soms moet je jezelf even niet zo serieus nemen, toch!? We hebben allemaal aparte gewoontes. Zo ook ik! Manlief Sven gaat daar altijd zo super goed mee om. Hij weet wat belangrijk voor me is en laat me helemaal vrij in mijn doen en laten (zo lang ik goed voor mezelf zorg). Het leek me grappig om een aantal van mijn aparte trekjes met jullie te delen. Ze zijn gerelateerd aan mijn werk als blogger en YouTuber of aan mijn ‘hobby’: gezond leven.

Mijn aparte gewoontes

Sven heeft me geholpen bij het op een rijtje zetten van 12 van mijn vreemde gewoontes :).

Als je eindelijk eten hebt, eerst uitgebreid gaan filmen en fotograferen.

Ik zet mijn maaltijden vaak op de foto of video. Dat betekent dat het soms even duurt voordat ik aanval. Sven heeft hier gelukkig weinig boodschap aan en begint wel gewoon direct met eten. Soms heeft hij zijn bord al half op, voordat ik überhaupt mijn eerste hap neem :).

Als ik mijn genietmomentje hebt, vind ik delen erg moeilijk.

Het komt regelmatig voor dat ik een hele week gezond eet en dan in het weekend ZO uit kijk naar mijn zak M&M’s. Vaak vraag ik in de winkel al of Sven ook wil, want dan haal ik een grotere zak. Hij weet dat ik het erg lastig vind om te delen als ik dat vooraf niet heb ingepland, hihi. Ik schaam me haast om dit te vertellen, maar het is de waarheid!

Girls night in
Rasheeda en ik haalden maar gewoon twee zakken tijdens onze chillavond 😉

Soms krijg ik om 21:30uur ineens inspiratie voor een artikel en móet ik nog even mijn laptop erbij pakken.

Het gebeurt heel regelmatig dat ik ‘s avonds door werk. Ook dit vindt Sven helemaal prima, als hij merkt dat ik het doe omdat ik het leuk vind. Als hij merkt dat ik eigenlijk rust nodig heb, of gefrustreerd raak, dan motiveert hij me om te stoppen. Dat vind ik heel fijn! Ik luister er dan ook eigenlijk altijd wel naar. Andersom gebeurt dit trouwens ook. Sven is ook regelmatig tot in de late uurtjes op de golfbaan te vinden.

Tijdens het kijken van een film het toch niet kunnen laten om even de reacties op instagram te checken.

Ik ben gemakkelijk afgeleid. Als we een film zitten te kijken, dan gebeurt het regelmatig dat ik toch even mijn telefoon erbij pak. Zeker als ik net een toffe foto op Instagram geplaatst heb. Ik ben dan gewoon ZO benieuwd hoe jullie reageren. Als ik te veel met mijn telefoon bezig ben dan zegt hij er iets van, maar dat komt niet zo vaak voor.

Als je ergens voor aan het trainen bent en eigenlijk geen tijd hebt, gewoon de wekker om 7uur zetten op zondag.

Als ik een doel heb, dan ga ik ervoor! In deze periode is het mijn halve marathon. Laatst hadden we op een zondag veel sociale verplichtingen, maar ik wilde perse 15km hardlopen. Ik vind het dan helemaal prima om mijn wekker vroeg te zetten, ook al is het zondag. Sven blijft dan gewoon lekker in bed liggen en laat me gaan.

Het toch stiekem fijn vinden als hij je spaghetti afweegt bij het opscheppen.

Ik weet van mezelf dat ik snel te veel eet. Zeker droge pasta is echt een guilty pleasure van mij. Voordat ik het weet, werk ik een dubbele portie naar binnen terwijl ik dat eigenlijk helemaal niet nodig heb. Ik weeg het dan ook vaak af, om dit te voorkomen. Als Sven gekookt heeft dan roept hij me vaak als we kunnen opscheppen. Ik kan dan zelf mijn portie bepalen. Zo lief!

Een hele kast vol eenzame bakjes, bordjes, bestek en onderzetters hebben, puur omdat ze zo leuk staan op foto’s.

Ik maak heel veel food-foto’s. Natuurlijk wil ik daar een beetje variatie in hebben. Ik heb dus veel verschillende bakjes, bordjes, theedoeken, onderzetters en bestek om de foto’s interessant te maken. Van heel veel varianten heb ik er maar 1, puur voor foto’s. Deze staan gezellig bij elkaar in een aparte kast.

Een signature-duck-face hebben vlak voordat je de camera aan doet.

Ik heb het zelf niet eens door, maar voordat ik de camera aan zet, heb ik een bepaalde blik. Sven lacht me daar vaak keihard om uit, hij noemt het m’n duckface. Jullie zien hem nooit, want het zit altijd in de eerste seconde van een videofragment, dat ik weg knip. Ik heb mijn fragmenten van de afgelopen dagen doorgespit en vond heel gemakkelijk twee voorbeelden, die je hieronder ziet :).

Duckface collage

Je man vragen ‘een foto’ te maken en dan eigenlijk verwachten dat hij gewoon non-stop klikt en er 30 maakt, om vervolgens de juiste te kunnen uitzoeken.

Sven is echte de beste instagram-husband ever, haha. Hij weet precies wat goede hoeken zijn om foto’s te maken en heeft binnen no time 30 foto’s geschoten, zodat ik kan uitzoeken welke ik leuk vind. Overigens is hij ook ontzettend geduldig, vaak veel meer dan ik ;).

Een grote lade vol bakjes hebben in allerlei soorten en maten. Want dat is zo handig om eten in mee te nemen!

In onze keuken hebben we een aparte tupperware-lade. Een la vol bakjes in allerlei soorten en maten. Ik vind het mega fijn om mijn eten mee te nemen en gebruik daarvoor het liefst geen plastic zakjes. Ik heb bakjes voor de avondmaaltijd, bakjes waarin 2-3 boterhammen passen, bakjes met verschillende vakjes, bakjes voor yoghurt en kleine bakjes voor bijvoorbeeld hüttenkäse.

Maandag en dinsdag KEIHARD werken omdat je bang bent dat je het niet af krijgt…om het vervolgens vrijdag heel rustig te hebben.

Deze noemde Sven direct en het is 100% waar. Ik ben best een beetje een control freak en wil graag al mijn werk af krijgen. Op maandag en dinsdag ben ik altijd bang dat ik het niet red die week. Ik werk daarom vaak keihard en kom er later in die week achter dat het eigenlijk best wel mee valt. Ergens vind ik dat ook wel fijn, want op vrijdag heb ik daardoor regelmatig tijd om iets met vrienden af te spreken of om overdag te sporten.

Van het een op het andere moment veranderen in een evil-hangry-woman.

Als ik honger heb, dan word ik stil. Heel stil. En sneller chagrijnig of kortaf. Ik weet dat van mezelf, maar kan het dan simpelweg niet meer opbrengen om vrolijk en enthousiast te zijn. In het begin van onze relatie moest Sven daar ontzettend aan wennen. Hij kan namelijk met gemak uren zonder eten. Inmiddels kent hij me en houdt hij er heel lief rekening mee. Tijdens een dagje weg zorgen we er altijd voor dat we op tijd kunnen lunchen of avondeten. Of we halen een lekker snackje :).

Ok, genoeg confessions van mijn kant. Nu ben ik ook ontzettend benieuwd naar de jouwe! Kom maar op met je rare gewoontes rondom gezond leven en sporten.

Groetjes, Marloes

Wat is een van jouw vreemde gewoontes?

10 reacties

 1. Zo herkenbaar die evil-hangry-woman.. mijn vriend kan ook uren zonder eten.. Ik moet op gezette tijden eten anders word ik net als jij onzettend chagrijnig en kortaf. Onlangs nog kwam ik om half zeven thuis van het sporten, ik ga altijd direct na mijn werk, en vriendlief zou het eten klaar hebben. Maar er was op zijn werk iets tussen gekomen waardoor pas tegen zeven uur thuis kon zijn en ik had zijn bericht daarover nog niet gelezen. Dus geen eten klaar toen ik thuis kwam. Nou.. je begrijpt het wel.. en na die tijd als ik mijn buikje dan weer vol heb, vind ik mezelf zo’n mispunt.. 😥

 2. Heel herkenbaar, snackjes niet willen delen. Ik vraag ook altijd op voorhand aan mijn vriend of hij mee wil snoepen en als hij beweert van niet en TOCH in die zak zit te grabbelen, ben ik behoorlijk chagrijnig :p

 3. Ooh jeetje Marloes, zoveel herkenbaar:

  Delen van mijn guilty pleasures kan ik ook slecht! Ik koop dan aparte.l chocolade voor Peter die hij lekker vindt en als hij dan aan die van mij komt kan ik echt sjagrijnig worden hahaha. We hebben daar serieus wel eens ruzie over gehad “schaam”🤪

  Social media check ik ook tijdens kijken van een film. Vervelende gewoonte van mezelf vind ik🤔

  Savonds werken: ja regelmatig! Heb ook zulk leuk werk dat ik daarin wel wat doorsla soms😜

  En dat maandag en dinsdag als een idioot gaan werken omdat je denkt het anders niet af te krijgen: doe ik altijd en later denk ik dan altijd : why!!! ? Hahaha

  En ja… niet op tijd eten is grumpy woman. Had het net nog: ik wilde lunchen maar manlief wilde nog klusje doen. Nou dacht het niet😫😤😖🤣

  Geweldig herkenbaar artikel dus! 😘

 4. Mijn man geeft mij altijd een hapje of stukje van zijn eten als hij iets heel lekkers heeft.
  Dat vind ik superlief.
  Maar ik heb één onuitgesproken regel, ik deel geen eten 🙂
  Tenzij ik het niet op kan natuurlijk.
  Gelukkig is mijn lief net zo geduldig en begripvol als Sven en laat hij mij zijn wie ik ben met al mijn mini eigenaardigheden.

  Marloes, nu ben ik ook wel benieuwd naar een feitje over Sven 😉

 5. Zo hebben we allemaal onze gekkigheied gelukkig.
  Ik deel alles…en geef eerder alle lekkers weg aan m’n man dan dat ik het opeet. En dat vindt hij dan weer stom…want…is z’n motto…je moet altijd eerst van jezelf houden om van een ander te kunnen houden…en dus moet je jezelf ook iets gunnen. ♥
  Mijn gekkigheidjes….oh, ‘s avonds zin hebben in een zoete hap voor het slapen, geen honger, rondlopen in de keuken…en dan…een lepel in de pot speculoos, dan hagelslag erover strooien en likken maar…haha…ja…Ik weet t…ongezond en raar 😉
  Oh, en ik wil geen boter op brood, zeker niet als er een gaatje in de boterham zit, want als daar een klontje boter in komt, vind ik dat heel vies. Net als mayo bovenop je friet, zoals bij de friture, want dan zijn sommige frieten doorweekt van de mayonaise…die eet ik dus echt niet op!

  Nee, doe mij maar m’n yoghurt of kwark met fruit en muesli…en dan m’n lieve labrador-pup naast me die ook dol Is op banaan en yoghurt….en dan een schijfje banaan aan haar geven….zo gezellig!

 6. Quilty wat betreft de bakjes! haha straks in onze nieuwe keuken ook speciaal een lade ervoor aangewezen… Zelfs nu we volop in verbouwing zitten en ik geen keuken heb heb ik een grote tas met bakjes staan waar ik elke dag uit kan kiezen. Ik word ook heel gelukkig van nieuwe bakjes kopen. Vooral Mepal en Sistema.

  De wekker zetten om te sporten doe ik ook vaak, heerlijk even helemaal alleen ontbijten en dan in alle rust buiten hardlopen of heel vroeg in de sportschool aanwezig zijn!

 7. Oh zo fijn om te lezen! En ook erg herkenbaar 😀
  Hier mijn ‘rare’ gewoonten:
  * Ik vraag vaak aan mijn vriend om mij een beetje op het goede pad te houden en mij te motiveren om toch niets van zoetigheid te nemen als we ‘s avonds tv kijken. Maar op sommige momenten voel ik me mentaal wel sterk genoeg om toch iets klein ongezond te nemen, maar als hij me dan probeert te motiveren om het toch niet te nemen (op mijn eigen vraag eerder dus), kan ik soms zo chagrijnig worden omdat ik er wel vrede heb mee genomen op dat moment.
  * kwark met muesli eten, maar dan wel eerst alle kwark en vervolgens de droge muesli
  * Ik zet ook altijd mijn wekker 2 uurtjes vroeger om voor het werk te gaan sporten. Mijn collega’s zien al van ver aan mijn rode kop dat ik weer goed heb afgezien die ochtend 😀

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram