Happy momentjes maukie
Leefstijl Persoonlijk

10 Happy momentjes van de afgelopen tijd #10

Door

Ik vind het leuk om af en toe terug te kijken naar wat mij de afgelopen tijd blij maakte. Sommige dingen zijn wat groter, anderen juist heel klein. Eerder heb ik hier ook wel eens artikelen over gemaakt, maar ik zag dat de laatste meer dan een jaar geleden was! We zaten toen net in de eerste lockdown. Hoog tijd dus voor een nieuwe variant.

Hieronder 10 dingen waar ik de afgelopen tijd heel blij van werd!

1. Goed nieuws voor mijn moeder

Ik zet mijn happy momentjes altijd in willekeurige volgorde, maar deze MOEST gewoon op nummer 1 :). Bij mijn moeder is begin dit jaar borstkanker geconstateerd. Gelukkig waren ze er vroeg bij, dankzij het bevolkingsonderzoek. Na heel veel chemokuren kreeg ze afgelopen week te horen dat de tumor (die al klein was) zelfs nog wat is geslonken. Binnenkort krijgt ze een borstbesparende operatie en de artsen hopen dat het daarmee opgelost is. ZO ontzettend fijn!

2. Onze frummel is levensvatbaar

Deze week was weer een bijzondere mijlpaal voor de kleine meid in mijn buik. Ik ben namelijk 24 weken zwanger sinds afgelopen dinsdag, dat betekent dat vanaf nu artsen hun best gaan doen haar in leven te houden, mocht ze op dit moment geboren worden. Natuurlijk is dat verre van ideaal en NIET wat je hoopt (want ze is nog láng niet voldoende ontwikkeld) , maar het is voor mijn gevoel toch weer een stapje in de goede richting!

3. We hebben eindelijk onze nieuwe tafel neergezet

Al sinds de verhuizing in juli 2019, weten we dat we een nieuwe tafel willen. We konden maar niet de juiste vinden. Laatst vonden we onze ideale tafel en afgelopen week werd hij geleverd! Wat staat het mooi en wat zijn we er blij mee. Ik zit er nu vol trots aan te werken. Je ziet hem voorbij komen in mijn vlogs.

4. Svens plezier in zijn nieuwe werk

Ook werd ik intens gelukkig om te zien hoe veel plezier en trots Sven op dit moment uit zijn nieuwe werk haalt. Hij is begonnen als zelfstandig golfprofessional op een andere baan en kan hierdoor helemaal zijn expertise en creativiteit kwijt. In een paar weken heeft hij al zo’n onwijs toffe werkwijze neergezet, waar ik mega trots op ben. Het wordt trouwens ook direct opgepikt in de golfwereld, want heel veel mensen geven aan graag lessen van hem te willen. Ik word er zo gelukkig van om hem zo te zien!

5. 150.000 abonnees op YouTube

Deze week bereikte ik de 150.000 abonnees op YouTube. NIET normaal veel! Ik ben daar ontzettend dankbaar voor. Ik heb echter met mezelf afgesproken niet meer te focussen op deze aantallen, maar elk persoon die mijn video’s kijkt te waarderen ♥. Liever een kleinere groep kijkers die super enthousiast, lief en leuk is, dan een groter publiek dat me niet echt kent en begrijpt.

6. Knuffelkont Maukie

Ook een heel groot geluksmoment is Maukie die extreem knuffelig is de laatste tijd. Constant ligt ze bij, op of naast ons. Ook nu ik dit typ, ligt ze op mijn schoot in de meest vreemde houdingen. Ik krijg veel opmerkingen dat dit komt doordat ik zwanger ben…maar ze doet het ook bij Sven, dus dat weet ik zo net nog niet ;).

7. Frummel voelen bewegen in mijn buik

Het is zo onwijs gezellig om de kleine Frummel nu duidelijk vaak te voelen bewegen in mijn buik! Het zijn nu nog lieve schopjes die geen pijn doen, dus ik geniet er intens van. Ik kan me goed voorstellen dat zwangere vrouwen dit gevoel missen als hun baby geboren is. Het voelt echt als constant gezellig samen zijn.

8. Door de tuin rennen met hondje Bo

Vorig weekend vierden we vaderdag en de verjaardag van mijn schoonzus in de tuin bij mijn schoonouders. Heel gezellig om lekker samen te zijn. Kers op de taart was puppy Bo, die sinds een paar weken bij mijn schoonzus en haar gezin is. Sven en ik hebben enthousiast met hem door de tuin gerend.

9. In een week een boek uitlezen

Ik heb weer veel meer rust om boeken te lezen! Dat doe ik dan ook met veel plezier. Mijn schoonmoeder kwam met een boek van Danielle Steel: Een sprookje. Ik las hem in iets meer dan een week uit. Heerlijk zo’n boek dat makkelijk leest en gewoon echt even ontspanning biedt.

Gezond asperges recept

10. Asperges eten

De afgelopen weken hebben we telkens 1x een dag asperges gegeten. Heerlijk vinden we dat beide! Ik maakte witte asperges met ham, ei en krieltjes, met een lekker sausje eroverheen. Morgen staat het weer op het menu. Nu de asperges nog in de supermarkten te vinden zijn, genieten we daar op en top van.

Ik vind het ZO fijn om regelmatig even stil te staan bij deze happy momentjes. Bij deze daag ik jou uit dat ook te doen! Je zult merken dat je er bewuster door gaat leven en dat klein geluk je meer gaat opvallen.

Groetjes, Marloes

Waar werd jij in de afgelopen tijd gelukkig van?

 

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (2)
 1. Vera 1 jaargeleden

  Zo fijn dat je moeder goed nieuws heeft gehad! Gezondheid…dat is wel echt belangrijk.

  Zelf heb ik afgelopen week een goede suikertest gehad. Geen zwangerschapsdiabetes, heel blij mee!

  Ik vond het mooi om Sven te zien stralen met z’n nieuwe tablet/computer. Heerlijk….als je dan een keer zoveel geld aan jezelf uitgeeft….dan kun je er zo van genieten.

  Nu zitten er croissants in de oven en mijn dochter zit op een trapje voor de oven te kijken hoe ze groot worden….met een boekje erbij!! Daar word ik nou blij van!!! 🥰

  Fijne zondag allemaal!!

  Reageer
 2. K. 1 jaargeleden

  Paardenpassie delen met 5- en 6 jarige uit de buurt. Kindjes op bezoek bij grootouders in onze straat. Gisteren kwamen ze helpen met paarden verzorgen en ze mochten als beloning rondjes stappen op shetlandpony. Gelukkige gezichtjes, een warme knuffel om bezoek af te sluiten en tegen de avond kwamen ze zelfgebakken wafels brengen. “De leukste dag van het jaar” zei de 6-jarige…en dat niet alleen voor hen. Heb er net zo van genoten als zij.

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: