| 27 februari 2018

10 Dingen waar ik als Fitgirl niet zonder kan…

Als fitgirl, sportfreak en foodlover zijn er een aantal dingen ontzettend belangrijk in mijn leven. Dingen waar vele anderen het belang niet zo van inzien. In dit artikel noem er tien waar ik ABSOLUUT niet zonder zou kunnen. Natuurlijk met een kleine knipoog…

De term ‘fitgirl’ wordt soms als negatief bestempeld. Ik vind het echter een prachtige term die naar mijn idee iedere vrouwelijke aardbewoner die bezig is met bewegen en gezond eten tot een grote familie maakt :). #teamfitgirls

Squat fitness

Ok, let’s get materialistic! Hier in willekeurige volgorde tien dingen waar ik niet zonder kan:

1. Een goede squatproof sportlegging

Het is niet fijn als de hele sportschool kan meegenieten van je string of je billen die doorschijnen terwijl je een squat maakt. Ik maak daarom altijd fanatiek kniebuigen voor de spiegel voordat ik een sportbroek aandoe tijdens mijn legday! Mijn favoriete sportbroek blijft een zwarte van Under Armour. Vooral de Cold Gear broeken houden je goodies mooi bedekt. De grijze die ik laatst kocht bij de primark doet ook goed mee trouwens :).

2. Pindakaas

Moet ik dit nog uitleggen?? 😉 I just lloovveeee my peanutbutter! Je denk misschien dat fitgirls al het vet proberen te vermijden, maar de goede vetten in pindakaas zijn JUIST super belangrijk voor je gezondheid. Ze ondersteunen verschillende processen in je lichaam en helpen bij het houden van mooi haar, een mooie huid en sterke nagels. Natuurlijk zijn er veel meer producten met goede vetten, maar ik vind pindakaas gewoon mega lekker.

Pindakaas

3. Droogshampoo

Ik sport veel, maar wil niet te vaak mijn haren wassen! Droogshampoo is daarom voor mij DE uitkomst. Ik kan me geen wereld meer zonder voorstellen. Als mijn haren iets vetter worden, spray ik dit goedje erover en het kan weer even mee! Mijn haar is mede hierdoor zo veel gezonder geworden. Zodra mijn fles op is, race ik naar de winkel voor een nieuwe. Ik heb trouwens geen favoriet merk :).

4. Een telefoon met een goede camera

Vrijwel iedere dag plaats ik een foto op instagram. Een van mijn maaltijden, een shameless sportschoolselfie of een andere foto die ik op dat moment wil delen. De meeste maak ik gewoon met mijn telefoon! Momenteel heb ik een Samsung Galaxy S6, maar binnenkort mag ik een nieuwe uitzoeken. Een van de belangrijkste eisen is dat hij een goede camera heeft! Foto’s die we maken met Sven zijn Iphone (ik weet niet welk type) vind ik duidelijk iets minder mooi.

Kom je aan van koffie

5. Koffie (of Monster)

Zelfs als fitgirl heb je wel eens geen zin om te sporten, of heb je een energiedipje gedurende je dag. Ik vind een kopje koffie dan ZO ontzettend fijn! Ik drink het gewoon zwart. Een eigenschap waar ik iets minder trots op ben, is dat ik af en toe heel graag een blik suikervrije Monster voor het sporten neem. Energydrink is natuurlijk niet gezond, ook niet als het light is. Ik probeer het daarom zo min mogelijk te doen, maar voor af en toe vind ik het heerlijk!!

6. Waterproof mascara

Ik sport 5 dagen per week. Soms voor het werk, soms tussen het werken door en soms na het werken. Ik heb geen zin om mijn make-up te verwijderen voor het sporten, dus ik draag dagelijks waterproof mascara! Dit voorkomt dat ik eruit zie als een wasbeertje na het sporten. Ik moet wel eerlijk toegeven dat niet alle waterproof mascara’s even waterproof zijn. Vooral goedkopere varianten lopen evengoed vaak uit. Momenteel koop ik altijd de Catrice Lashes To Kill volume mascara in waterproof. Die doet zijn werk prima!

7. Een vriend die me afremt als dat nodig is

Ik houd van sporten en gezond eten…soms is het moeilijk om te accepteren dat ik beter even rust kan nemen. Sven helpt me hier ontzettend mee! Ook geef ik eerlijk toe dat zelfs ik wel eens onzekerheden heb. Hij geeft me het gevoel dat ik de mooiste vrouw ter wereld ben. Mede daardoor blijf ik met beide voetjes op de grond staan, neem ik rust als mijn lichaam dat nodig heeft en vind ik het geen probleem als ik af en toe een wat hoger vetpercentage heb dan ik zou willen.

8. Kwark

Kwark is bae! Ik ben best een vreetzakje en heb vaak trek. Daarnaast vind ik het belangrijk om voldoende eiwit binnen te krijgen om mijn spieren sterk te houden. Kwark vind ik daar perfect voor! Het bevat veel eiwit en geeft me lang een verzadigd gevoel. Bovendien kun je het op allerlei manieren gebruiken! Ik combineer het graag met fruit of met noten, maar ik maak er zelfs wel eens eiwitpannenkoeken mee of smeer het op een wrap. Wist je dat er ook vegan kwarksoorten bestaan!? Bijvoorbeeld Alpro Go On. De hoeveelheid eiwit daarin is iets lager, maar nog steeds helemaal prima!

9. Een net iets te strakke sportbh

Een goede sportbh is ZO ontzettend belangrijk om je dames te beschermen. Ze krijgen ontzettend veel klappen te verduren tijdens het sporten. Ik houd tijdens het sporten van een bh die eigenlijk net iets te strak zit. Je houdt geen boobies meer over, maar the girls blijven wel perfect op hun plek! Ik koop mijn sportbh’s dus regelmatig in een maatje te klein.

10. Mijn genietmomentjes

Ik krijg vaak de vraag hoe ik gezond leven volhoud. Een van de meest belangrijke reden is mijn genietmomentjes! Ik eet gezond, maar zorg ervoor dat ik iedere week meerdere keren geniet van iets ongezonds. Hierdoor heb ik mijn balans gevonden. De hoeveelheid genietmomentjes verschilt. In sommige weken eet ik een stuk ongezonder dan normaal, omdat ik bijvoorbeeld vakantie heb of veel speciale gelegenheden. Als ik weer even extra aandacht besteed aan mijn gezondheid, probeer ik het bij twee wat grotere genietmomenten te houden. Dat geeft me duidelijkheid!

Neem dit artikel dus vooral niet te serieus. Ik besef me echt wel dat er belangrijkere dingen in het leven zijn dan pindakaas en waterproof mascara ;).

Ik ben heel benieuwd wat in jouw leefstijl dingen zijn die je niet zou kunnen missen!

Groetjes, Marloes

Wat zijn onmisbare dingen in jouw gezonde leefstijl?

8 reacties

 1. Mooi artikel Marloes! Ook prachtige foto’s. Jullie zijn een super mooi stel zo samen!!!!
  Ik vind gezond eten heel erg belangrijk, daarnaast sport ik ook 3 keer per week, wat ik ook heel belangrijk vindt. Wat ik echt het allerlekkerste gezonde tussendoortje vindt zijn rijstewafels met een plakje runderrookvlees. Zo simpel maar heerlijk. Eet ik elke dag. Ben ook verzot op gember thee en kwark!!
  Alleen ik blijf het zo lastig vinden om mijn gezonde levensstijl vol te houden, elke verleiding die op mijn pad komt kan ik zo moeilijk weerstaan, waardoor ik toch weer naast het gezonde eten ongezond eet…. Baal hier van. Gisteren kwam er weer, zomaar ineens, een handvol pure gevulde paaseitjes naar mij toe rollen…
  Zo jammer, het blijft mijn eeuwige strijd……………
  Wel heel fijn dat Marloes er is die dan weer mij kan motiveren om het ‘rechte’pad te kiezen.

  Hoe doen jullie dat?

  De momenten dat bijvoorbeeld pure chocolade paaseitjes je kant komen oprollen…….??

  1. Het meest belangrijk vind ik om je te herinneren dat we allemaal zulk soort momenten hebben! Ik ontkwam gister bijvoorbeeld niet aan pindarotsjes, terwijl ik JUIST die dag weer gezond wilde gaan doen. Probeer niet te streng te zijn voor jezelf, begrijp je beslissing en omarm hem! Het kan niet altijd goed gaan. Die paar paaseitjes zijn echt geen drama! Glimlach om je niet zo slimme beslissing en ga gewoon weer lekker verder! ♥

 2. Sporten, :-). En vooral hardlopen, voor mij echt ondenkbaar omdat niet meer te doen. Heerlijk.

  Verder kom ik nog even terug op een vraag uit een ander artikel, de appels. Ik kies inderdaad ook altijd de grootste, maar dan granny smith :-).

  Fijne dag.

 3. Dank Marloes voor je lieve reactie!!!
  Alleen komen bij mij deze momentjes net iets te vaak. En daar wil ik zo graag van af. Maar je hebt gelijk hoor! Een positieve mindset is OOK heel belangrijk. Dankje heel lief!!

 4. Spotify muziek luisteren tijdens sporten. Voorheen veel dansmuziek laatste tijd ook wat rustigere alternatieve muziek. Heerlijk voor wat power & je verstand op nul.
  Als mijn oortjes niet mee zijn baal ik echt wel een beetje.
  En vind ook fijn om mijn hartslag meter (horloge) te hebben om te merken dat ik ook tijdens krachttraining een hoge hartslag behoudt.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram