Dingen die me opbeuren als ik down ben
| 11 maart 2021

10 Dingen die me opbeuren als ik down ben

We zitten in een hele lastige periode. Veel mensen voelen zich vaker down, of zitten niet lekker in hun vel. Ik vind het heel waardevol om te weten hoe ik mezelf kan opbeuren. Hieronder 10 dingen die me op dit moment een glimlach op mijn gezicht kunnen bezorgen als ik een minder moment heb. Uiteraard word ik ook heel vrolijk van op vakantie gaan, van uit eten gaan of van op een terrasje zitten in de zon…maar aangezien dat soort dingen nu even niet mogelijk zijn, houd ik die buiten mijn lijstje.

Daar gaan we, in willekeurige volgorde 10 dingen die me kunnen opbeuren als ik down ben:

1. Iets leuks doen met Sven

Hoe chagrijnig ik ook ben, iets leuks doen met Sven maakt me altijd vrolijk. Denk aan simpele dingen zoals wandelen, hardlopen, lekker eten bestellen, een autorit maken, samen een proefvideo opnemen (zie maandag ;)) of goede gesprekken hebben.

2. Een vriendin/familielid bellen

Een goed gesprek hebben met een vriendin of een familielid maakt me ook vaak weer blij. Ik ben na zo’n gesprek vaak zo dankbaar voor de lieve mensen om me heen. Vaak bespreek je in zo’n gesprek ook dingen waar de ander op dat moment mee zit. Door even te kunnen ‘helpen’, of door gewoon naar hem/haar te luisteren, lukt het me vrijwel altijd om uit mijn slachtofferrol te komen.

3. Me leuk aankleden

Mijn bui kan al enorm veranderen als ik mezelf leuk aankleed en een beetje aandacht besteed aan mijn make-up en haar! Dit klinkt onwijs oppervlakkig, maar het is wel zo. Ik vind het in ieder geval handig om van mezelf te weten, want je kunt het onwijs makkelijk toepassen.

4. Een extra lekkere lunch maken

Een heerlijke maaltijd kan mijn gedachten ook volledig veranderen. Ik houd gewoon zo van lekker eten! Het hoeft dan echt niet perse ongezond te zijn. Denk bijvoorbeeld aan gezonde pannenkoeken, gezonde wafels, een heerlijke bowl of een omelet.

5. Bloemen/iets leuks voor mezelf kopen

Ook dit vind ik stiekem wat oppervlakkig van mezelf, maar ik word vrolijk van iets leuks voor mezelf kopen. Het hoeft niet groot te zijn, maar denk aan een bos(je) bloemen, een leuk boek, een mooi nagellakje of een lekker gezichtsmaskertje.

Bloemen

6. Gaan wandelen of hardlopen

Als ik down ben, ben ik meestal niet geneigd te gaan wandelen of hardlopen. Onder een dekentje kruipen op de bank is dan verleidelijker. Toch word ik altijd vrolijker als ik even ga bewegen. Als het even lukt, probeer ik mezelf dus een schop onder m’n kont te geven.

7. Een leuk boek lezen

Een serie of een film kijken lijkt ontspannend, maar ik word er niet altijd veel vrolijker van (soms wel hoor, maar niet altijd!). Vaak heb ik van een boek lezen uiteindelijk meer plezier en rust in mijn lichaam. De tijd lijkt langer te duren, ik geniet van de stilte om me heen en het verhaal waar ik me in kan verliezen. Om de een of andere reden neig ik echter sneller naar de TV aan doen, dan een boek pakken. Zo stom is dat!

8. Leuke muziek opzetten

Ook iets wat ik niet zo snel doe, maar waar ik wel altijd vrolijk van word: een leuke playlist opzetten en een beetje door het huis dansen. Of zelfs toffe muziek tijdens het schoonmaken kan me al helemaal gelukkig maken!

9. Met Maukie knuffelen/spelen

Als je een huisdier hebt, dan herken je dit vast: ze maken je altijd vrolijk! Lekker met mijn kat Maukie knuffelen, of een poging doen tot spelen (ze is totaal niet speels), brengt een lach op mijn gezicht.

10. Kraaltjes rijgen of puzzelen

Tenslotte kan ik heerlijk ontspannen en blij worden van armbandjes maken van kraaltjes, of van het maken van een puzzel. Ook hier moet ik me vaak even toe zetten, maar als ik eenmaal bezig ben, vind ik het heerlijk.

Voor mij is het zo onwijs waardevol om te weten hoe ik mezelf weer wat vrolijker krijg. Soms down zijn is natuurlijk helemaal niet erg, maar jezelf eruit kunnen trekken is waardevol. Ik daag jou ook uit hier eens over na te denken. Wat zijn dingen die jou vrolijk maken? Schrijf er zo veel mogelijk op! Eventueel kun je er een of meerdere hieronder delen.

Groetjes, Marloes

Wat zijn dingen die jou kunnen opbeuren als je down bent?

 

4 reacties

  1. Wat bij mij altijd helpt is even mijn gedachten verzetten. Ik ben nogal een denker en kan soms heel lang over iets blijven nadenken, maar daar wordt ik niet gelukkiger van. Naar buiten gaan helpt altijd goed bij mij. Dan probeer ik me echt te concentreren op de frisse lucht, de vogels, bloemen etc. Of even lekker gek doen met de kinderen. En gek dansje bedenken met ze, verstoppertje spelen, naar de speeltuin. Dan doe ikzelf vrolijk mee en dan voel ik me alweer een heel stuk beter. En mooie kleren aan doen helpt mij ook hoor! Net als even lekker in bad met een leuk tijdschrift of boek als de kinderen slapen.

  2. Ha Marloes,
    We hebben heel veel overeenkomsten in pick me up acties 😉
    Een flinke wandeling maken, sporten (met jou), een vrolijke bos bloemen kopen of iets anders gezelligs voor in huis, even slap ouweh…… met mijn zus, huis opruimen en gezellig maken en soms mag ik ook gewoon even down zijn van mezelf. Ik kan niet altijd huppelend door het leven gaan.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram