biceps curls
Bewegen Tips

Workout Muziek – Pump tracklist februari 2020

Door

Heel af en toe deel ik de tracklist met je, die ik gebruik in mijn Pump lessen. In mijn vlogs noem ik de les altijd ‘Bodypump’, maar officieel kan ik het niet zo noemen. Bodypump is namelijk een les van Less Mills, een grote organisatie die groepslessen samenstelt. Ik maak zelf mijn lessen, maar gebruik wel ongeveer het format en de opbouw van Bodypump. Vandaar dat ik het officieel maar even ‘Pump’ noem.

Freestyle lessen

Als een instructeur in de sportschool de vrijheid heeft om een les zelf samen te stellen, dan wordt dit een ‘freestyle-les’ genoemd. Ik vind het super fijn om freestyle les te kunnen geven. Je kunt namelijk zelf je muziek en je oefeningen bepalen. Ook heb je zelf invloed op hoe lang je dezelfde les wilt houden. Daarnaast kun je inspelen op de wensen van je publiek. Niet elke groep is hetzelfde!

Wat ik zelf bijvoorbeeld fijn vind, is om iets kortere nummers te gebruiken voor kleinere spiergroepen (bijvoorbeeld biceps en triceps). Hierdoor houd ik wat tijd over, voor een nummer specifiek voor de billen! Ook doe ik wel eens een kuiten-nummer erbij.

Aan lessen van een organisatie als Les Mills gebruiken, zitten voor een sportschool ook grote voordelen. Zo ben je bijvoorbeeld meer verzekerd van kwaliteit. Niet elke instructeur heeft de capaciteiten om zelf een goede les in elkaar te zetten. Als een instructeur Les Mills gecertificeerd is en hun lessen draait, dan weet je dat je Les Mills kwaliteit in huis haalt. Bovendien zijn de lessen in alle sportscholen hetzelfde! 3 maanden lang draait dezelfde les, totdat een volgende release uitkomt. Klanten van de sportschool weten dus 100% waar ze aan toe zijn.

Mijn huidige tracklist (februari 2020)

In mijn lessen probeer ik altijd een afwisseling te hebben in muziek. Een paar hardere nummers, een paar pop-achtige nummers en in deze tracklist zelfs een klassiek nummer! Op de sportschool waar ik werk ligt de gemiddelde leeftijd van de klanten relatief hoog. Keiharde hardrock nummers worden daardoor niet door iedereen gewaardeerd. Dat komt wat mij betreft goed uit! Ik houd er namelijk ook niet zo van :).

Imagine Dragons – Whatever it takes (Warming up)

Calvin Harris – Drinking from tht bottle (Squats)

Vanessa Mae – Symphony No. 5 Beethoven (Borst)

Avicii – Heaven ft. Chris Martin (Rug)

Tones and I – Dance Monkey (Triceps)

5 Seconds of summer – Teeth (Biceps)

Riton x Oliver Heldens – Turn me on ft. Vula (Lunges)

Tiësto, Jonas Blue & Rita Ora – Ritual (Schouders)

Lucas & Steve – Perfect (Billen)

Dua Lipa – Don’t Start Now Extended RMix (Buik)

Danny Vera – Rollercoaster (Cooling down)

Ik ben heel benieuwd wat je van mijn tracklist vindt! Niet dat dat zou uitmaken trouwens, haha…maar ik ben gewoon nieuwsgierig.

Groetjes, Marloes

Wat is jouw favoriete workout muziek van het moment?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (2)
 1. Teha 3 jarengeleden

  Genieten dit. Ik kende er veel niet dus leuk om te ontdekken. Die van Beethoven van Vanessa Mae vond ik super!
  Ik ga ze zeker gebruiken!

  Reageer
 2. Sofie 3 jarengeleden

  Hoi Marloes,

  wanneer oefen je eigenlijk deze nummers in voor je lessen? 🙂 dit zie ik nooit langskomen in je vlogs!
  Spendeer je er veel tijd aan om nieuwe dansjes te leren voor de zumbalessen?

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: