Bewegen Challenge

Weekend Workout Challenge #6

Door

Weekend workout challenge 6

Het is weer bijna weekend! De laatste werkdag van de week. Ik heb het de komende dagen heel erg druk, misschien dat ik zondag even tijd heb om naar de sportschool te gaan, maar dat weet ik niet zeker. Daarom leek het me leuk om weer eens een ‘Weekend Workout Challenge’ te doen! Ik daag je uit om ergens in de komende dagen deze oefeningen uit te voeren. Dit kun je gewoon thuis doen, zodat je in een minimale tijd toch even lekker kunt sporten.

Je hebt voor deze oefeningen alleen een matje nodig, of iets anders zachts waar je op kunt liggen. Probeer de oefeningen in een zo kort mogelijke tijd uit te voeren. Ben je een beginnende sporter? Dan is het helemaal niet erg om er wat langer over te doen.

Burpee squat

We beginnen met een Burpee, gevolgd door 2 squats. Sta rechtop, plaats je handen op de grond en spring (of stap!) naar achteren. Maak een pushup, spring weer terug, kom rechtop staan en maak 2 squats. Dit doe je 30x. Dit is best heel heftig, dus neem je tijd. Met deze oefening ben je verreweg het langst bezig.

Bicycle crunch

Dan een bicycle crunch. Lig op je rug en breng je rechter elleboog naar je linker knie. Je andere been strek je zo ver mogelijk uit. Houd je onderrug op de grond, alleen je schouder gaat van de grond af. Draai vervolgens door naar de andere kant. Beide kanten doe je 20x, in totaal dus 40 herhalingen.

Dips

Vervolgens dips, op een verhoging naar keuze. Dit kun je bijvoorbeeld op een stoel, op de bank, of op de rand van je bed uitvoeren. Plaats je handen op de verhoging met je vingers richting je billen. Zak door je ellebogen en duw jezelf weer op. Houd je billen dicht bij je handen. Doe dit in totaal 40 herhalingen. Als je tussendoor even rust nodig hebt, is dat prima.

Lower back raise

We trainen de onderrug met de lower back raise. Lig op je buik met je handen naast je gezicht. Kijk naar de grond. Til je bovenlichaam iets van de grond en laat weer langzaam een beetje zakken. Je komt niet meer helemaal op de grond. Dit herhaal je 40x.

Sumo Squat

Dan een sumo squat met een leg raise. Sta met je voeten wijd en je tenen licht naar buiten gedraaid. Maak een squat, dus duw je billen naar achteren terwijl je door je knieën zakt. Kom weer rechtop en til vervolgens één been gestrekt de lucht in. Houd tijdens deze oefening je rug recht en je buik goed aangespannen. Dit herhaal je 20x aan elk been, dus 40x in totaal.

Oefening2

We eindigen met de plank. Sta op je ellebogen en je tenen, als dit niet lukt dan steun je op je knieën. Houd je lichaam zo recht mogelijk met je billen in één lijn met je schouders en je enkels. Probeer dit een minuut vol te houden, eventueel met een kleine rust tussendoor. Ben jij heel getraind, dan daag ik je uit om de plank 2 minuten vol te houden!

Heel veel succes! Laat me zeker even weten als jij deze oefeningen hebt uitgevoerd. Ik ben benieuwd wat je ervan vond.

Groetjes, Marloes

Wat zijn jouw sportplannen dit weekend? Ga je deze oefeningen doen?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (8)
 1. Mieke 5 jaargeleden

  Ja hoor, ik heb de oefeningen zojuist gedaan! Vooral de burpees waren zwaar, maar daarna ging het goed. Zelfs 2 minuten de plank vol gehouden! Heerlijk begin van de dag.

  Reageer
 2. Celine 5 jaargeleden

  Net terug van een rondje hardlopen en zie net je blogje. Ga deze er nu even achteraan doen! 🙂
  Van mij mag je meer van dit soort artikelen maken Marloes! Leuk!

  Reageer
  • Celine 5 jaargeleden

   Was even vergeten hoe zeer ik burpees haat! Zwaaaar! Maar nu voldaan haha 🙂

   Reageer
  • Marloes 5 jaargeleden

   🙂 Goed gedaan!! En dank je!

   Reageer
 3. Gert 4 jaargeleden

  Leuke challenge, had hem helaas gemist! Ga hem komend weekend doen. Komt er binnenkort weer een maand-challenge? Zou heel leuk zijn!

  Reageer
  • Marloes 4 jaargeleden

   Daar zit ik inderdaad wel aan te denken 🙂

   Reageer
   • Gert 4 jaargeleden

    Heel leuk!! 😀

    Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: