| 23 januari 2015

Weekend Workout Challenge #5

Collage

Er wordt altijd ontzettend positief gereageerd op de weekend-workout-challanges. Jullie gaan massaal aan de slag met de oefeningen die ik jullie geef. Daarom heb ik er vandaag weer een voor jullie opgesteld. Met 7 oefeningen train je het hele lichaam op een effectieve manier. Kijk snel mee naar de opdracht voor dit weekend….

Ik daag je uit om de volgende oefeningen in de komende dagen uit te voeren:

Ab twist

Kom zitten op een zachte ondergrond en leun naar achter met een RECHTE rug. Houd je armen voor je en draai met je torso van links naar rechts. Je houdt je benen stil. Draai net zo lang totdat je 30x met je armen aan de rechterkant bent geweest!

Middel

Gevorderd

Dan gaan we opdrukken. Beginners nemen de positie van de bovenste foto aan, gevorderden doen de onderste foto. Houd je lichaam recht en je buik aangespannen. Je handen staan breder dan je borst. Maak 25 pushups!

Standing-but-lift

Kom staan met je hand op een stoel of tegen de muur. Schop je been naar achter terwijl je met een recht rug naar voren buigt. Doe dit eerst 30 keer met je linkerbeen en vervolgens 30x met je rechterbeen.

Mountain climber collage

Dan kom je opnieuw staan in de opdrukhouding, maar dit keer trek je een knie richting je borst en vervolgens de andere knie. Doe dit zo snel mogelijk, 30 keer met elk been. Houd je rug recht! Je zult merken dat je hartslag flink omhoog gaat!

Sumo Squat (2)

Vervolgens maken we een Sumo Squat. Zet je voeten breder dan je heupen, met je tenen licht naar buiten gedraaid. Zak door je knieën met je billen naar achteren en zwaai vervolgens een been gestrekt zijwaarts omhoog. Wissel telkens af van been, totdat je elk been 25 keer gedaan hebt.

Plank

En weer in de opdrukhouding!! This is gonna hurt! Plaats je voeten op een stoel en je handen op de grond. Blijf een minuut kaarsrecht staan.

Superman

Tenslotte de Superman voor de onderrug. Zit op handen en knieën, breng je linkerbeen en rechterarm gestrekt de lucht in. Houd ze hoog en maak 30 korte pulses bovenin. Doe dit ook aan de andere kant.

Met deze oefeningen train je in korte tijd je hele lichaam. Als je dit koppelt aan een cardiotraining (fietsen, wandelen, skaten, hardlopen etc.) dat heb je een hele complete workout!

Veel succes,

Groetjes, Marloes

Ga jij deze uitdaging aan?

14 reacties

  1. Dat is weer een uitdaging! Kleine opmerking; ik denk dat de foto’s bij het opdrukken omgedraaid zijn. Beginners op hun knieën en gevorderden als een rechte plank…?

  2. Zo, zojuist de oefeningen gedaan, in combinatie met de warming-up-video en de 8 minuten HIIT.
    Maaruhhh……die laatste….dat lukt me gewoon nog niet! 🙂 Daar moet ik echt meer voor oefenen. Het lukte me 30 seconden.

  3. Erg leuk, ik doe al dagelijks jouw oefeningen met de resistance bands, en een challenge van Skinny Mum, deze geldt voor een hele maand, hier komen een aantal van deze oefeningen in terug.
    Echt “petje af” voor de mensen die de bank oefening kunnen doen, die lijkt me echt heel erg zwaar.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram