Bewegen Challenge

Weekend Workout Challenge #3

Door

Collage boven

Het is alweer heel lang geleden dat ik jullie een workout challenge gaf voor in het weekend, de laatste was in juli! Hoog tijd voor een nieuwe uitdaging. Tussen alle gezelligheden van deze dagen, mag er namelijk ook best flink gewerkt worden! Hieronder zie je een aantal oefeningen, ik daag je uit om ze dit weekend nog uit te voeren. Lukt dat niet? Doe ze dan in komende week.

We gaan gelijk aan de slag! Het is een best pittige workout deze keer. Een warming up is niet nodig, we beginnen namelijk met touwtjespringen. Heb je geen springtouw? Doe dan gewoon alsof je er een vasthoudt. Spring 200x!

Touwtjespringen

Daarna de crab, steun op handen en voeten en span je buik aan. Tik met je rechterhand je linkerenkel aan en vervolgens met je linkerhand je rechterenkel. Doe dit aan elke kant 20x.

2

Vervolgens kom je in de plankhouding staan op handen en voeten. Til om en om je benen omhoog, doe dit ook aan elke kant 20x. Houd je rug recht en je buik aangespannen. Je billen zijn in één lijn met je schouders en je enkels.

Collage4

Dan een oefening voor de benen en de stabiliteit van de knie. Zet één voet ver voor de andere. Zak met je achterste knie naar de grond en til vervolgens diezelfde knie voor je lichaam. Doe dit 20x en herhaal het vervolgens aan de andere kant.

Lunge knee up

Kom liggen op je rug met je benen in kleermakerszit. Doe je handen achter je oren en maak 40 crunches! Trek niet aan je nek en kijk schuin naar het plafond. Houd je onderrug op de grond tijdens de oefening.

Crunch kleermakerszit

Vervolgens trainen we de borst en de armen door pushups te doen. Kies zelf of je ze op de tenen (bovenste foto’s) of op de knieën (onderste foto’s) uitvoert. Houd ook nu weer je rug recht en je buik aangespannen. Doe 20 herhalingen. Je kunt ook altijd starten op je tenen en als het niet meer lukt, verder gaan op je knieën.

Push-up

En als laatste oefening kom je met je rug tegen de muur zitten, met je knieën in 90 graden. Blijf een minuut zo zitten!

Muurzit

Met deze oefeningen train je je hele lichaam. Super effectief in een korte tijd dus! Heel veel succes met het uitvoeren, laat me zeker even weten of het is gelukt. Ik ga dit zelf ook doen dit weekend, ik zal een foto op Facebook plaatsen als bewijs :).

Fijn weekend!

Groetjes, Marloes

Ga jij deze oefeningen uitvoeren?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (6)
 1. Manon 8 jaargeleden

  Ah jammer dat ik vanochtend al een workout heb gedaan. Misschien voor de volgende keer dan 😉

  Reageer
 2. Lucienne 8 jaargeleden

  Ik heb m net gedaan!! Actieve rustdag dan maar

  Reageer
 3. Kimberley 8 jaargeleden

  Ah. Met de oefening waarbij je in de ‘zitstand’ tegen de muur zit heb ik altijd zo veel moeite. Ondanks het vele oefenen lukt het me nog steeds niet langer dan 1 minuut. Verschrikkelijk! Ik houd het wel bij squats 🙂

  Reageer
 4. Menke 8 jaargeleden

  Check!! Snel en effectief, handig voor deze regenachtige zondag!! Thanks Marloes

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.