| 15 juli 2014

Weekend workout Challenge #2

Collage1

Wat werd er positief gereageerd op de vorige weekend workout challenge! Vandaag een nieuwe uitdaging, helemaal passend bij de zomer. We gaan namelijk werken aan de buik, de benen en de billen! Wie wil dat nu niet nu je wanneer je minder kleding aan hebt tijdens zomerse dagen?! Ik daag je uit om de volgende oefeningen ergens in dit weekend (of de komende week) uit te voeren. Laat bij de reacties zeker even weten hoe het ging!

Hieronder vind je de oefeningen, inclusief de uitleg. Blijf altijd goed op je houding letten, dit is belangrijker dan snelheid. Bij een verkeerde houding, is de kans op blessures namelijk groter. Mocht je ergens stekende pijn voelen bij het uitvoeren van de oefeningen, stop dan direct.

Ok…here we go! Ik daag je uit om de volgende oefeningen uit te voeren:

Touwtjespringen

We beginnen met touwtjespringen, 250x! Dit is gelijk je warming up. Als je geen touwtje hebt, doe je net alsof je er eentje vast houdt. Kun je niet met twee benen tegelijk springen, spring dan been voor been over het touwtje. Het maakt niet uit hoe lang je erover doet, maar voer het 250 keer uit!

4

Dan de Full body crunch voor de buikspieren, 30x. Breng je neus naar je knieën en je knieën naar je neus en strek je vervolgens uit. Houd je buik aangespannen zodat je rug niet hol wordt getrokken!

Buttlift

De bilspieren trainen we met de Butt lift.Lig op je rug met je billen van de grond, duw ze kleine stukjes omhoog en weer terug, laat ze niet meer op de grond komen. Dit doe je 50x.

Collagelunge

Dynamische Lunges zijn goed voor de beenspieren en de kniestabiliteit. Maak een grote stap voorwaarts, zak met je achterste knie naar de grond (blijf rechtop met je bovenlichaam!) en til vervolgens dat zelfde been naar voren omhoog. Doe dit 25x aan elk been.

Dynamic superman

Ook de onderrug trainen we dynamisch. Ik vind het erg belangrijk dat je ook je onderrug traint, als je de buikspieren aanpakt. Zo blijft je lichaam in balans. Zit op handen en knieën, breng een elleboog naar de tegenovergestelde knie en strek je arm en been uit. Kijk schuin naar voren. Ook dit doe je 25x aan iedere kant.

Side crunch leg raise

Bij de een na laatste oefening lig je op de rug, met een hand achter je hoofd. Beweeg je elleboog richting je knie, houd je been zoveel mogelijk gestrekt. Zo train je zowel de rechte- als de schuine buikspieren.

Muurzit

Tenslotte nog even zitten tegen de muur om bij te komen ;-). Deze oefening lijkt zo makkelijk, maar dat is ie echt niet! Zit een minuut in deze houding, de knieën zijn in een hoek van 90 graden.

Heel veel succes met deze challenge! Laat me hieronder even weten hoe het ging.

Groetjes, Marloes

Ga jij deze uitdaging aan?

9 reacties

  1. Leuk weer zo’n workout :). Hoevaak ‘moet’ de een na laatste oefening? :p. Ik ga hem volgende week doen denk ik.

  2. Na een wandeling om de boodschappen te doen, heb ik deze workout gedaan. Wel heb ik telkens tussen de krachtoefeningen door nog 50x touwtje gesprongen. Ik vind het fijn als er wat meer cardio in de workout zit.
    Lekker om te doen, behalve natuurlijk die hele gemene oefening aan het eind 😉 Al is die wel goed om de beenspieren voor het skaten te trainen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram