Bewegen

Video: Workout Buikspieren

Door


De zomer komt er weer aan, dat betekent minder kleding, badpakken, bikini’s en zwembroeken. Zomerkleding voelt toch altijd net wat comfortabeler als je tevreden bent met je lichaam, tijd dus voor goede workouts! Bovenstaande video geeft een voorbeeld van een training voor de buikspieren, die je prima thuis kunt doen.

Er wordt vaak gedacht dat buikspieroefeningen zorgen voor een strakke buik. Ik wil echter benadrukken dat het belangrijk is om naast de spieroefeningen cardiotraining te doen (lopen, fietsen, skeeleren, dansen etc.) en goed op de voeding te letten. Zonder deze toevoegingen zal het lichaamsvet namelijk op de spieren blijven liggen, waardoor ze niet of minder zichtbaar zijn.

Zoals ik in de video vertel, is het belangrijk om tijdens de oefeningen de rug recht te houden en niet aan de nek te trekken. Krijg je toch last van rug of nek, stop dan met de uitvoering van de oefeningen. Daarnaast dien je tijdens de gehele workout de buikspieren aangespannen te houden, oefen eens met het aan- en ontspannen van je buikspieren terwijl je zit.

Bovenstaande oefeningen kan iedereen meedoen, of je nu beginner of extreem gevorderde bent. Het kan echter zo zijn dat je meer rust tussendoor nodig hebt. Pas de oefeningen aan, aan je eigen kunnen! Voor de meer ervaren sporters onder ons, zal ik in de komende weken komen met een meer extreme workout voor de buikspieren, met nog uitdagendere oefeningen. Ik ben er echter van overtuigd dat bovenstaande workout ook voor super getrainde sporters prima is.

Tot slot nog even het advies om altijd ook de onderrug te trainen, als je werkt aan een sterkere buik. Het is namelijk belangrijk dat het lichaam in evenwicht blijft. Een voorbeeld van een oefening voor de spieren van de onderrug, vind je in mijn vorige workout-video.

Veel succes en laat me weten hoe het ging!

Groetjes, Marloes

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (10)
 1. lenie waasdorp 9 jaargeleden

  Hallo Marloes
  Ik zou meer aandacht schenken aan de ademhaling en de laatste oefeningen met gestrekte benen naar beneden en het scharen zou ik geen handen onder de billen leggen juist dan duw je eerder je buik naar boven en ook zou ik persoonlijk aangeven dat als je rugklachten hebt dat er andere oefeningen zijn die minder belastend zijn .
  Ook is het belangrijk dat je mensen meegeeft dat als ze van hun buik af willen ze cardio moeten doen
  om het vet rond de buikspieren weg te trainen

  vriendelijke groetjes Lenie Waasdorp

  Reageer
  • Marloes 9 jaargeleden

   Hallo Lenie,
   Dank je wel voor je tips, zo vindt iedereen andere aspecten belangrijk. Ik zou voortaan wel even het artikel lezen voordat je reageert…
   Groetjes, Marloes

   Reageer
 2. Patricia 9 jaargeleden

  Ik heb de oefening gedaan hoor! Ik voel hem al meteen 🙂
  Goeie oefening, ik heb er veel aan gehad.
  Helaas hield ik het niet zo lang vol, maar ik hoop in de toekomst de hele oefening in 1x te kunnen doen 🙂
  Liefs, Patricia

  Reageer
 3. wendy 9 jaargeleden

  goede oefeningen ben zelf al een tijdje bezig met sporten en buikspieroefeningen nu 2 maandjes omdat ik ook last van me rug heb.
  begin ze nu wel al te zien duurt best een tijdje tot je effect ziet.
  leuke video heb hier wel wat aan gehad.

  groetjes wendy

  Reageer
 4. fien 8 jaargeleden

  Hey Marloes

  Hoe komt het dat ik zo’n pîjn heb aan mijn nek bij de buikspieroefeningen?
  alvast bedankt!
  groetjes
  Fien

  Reageer
  • Marloes 8 jaargeleden

   Omdat je die spieren ook aanspant. Dit zal langzaam minder worden. Het is wel heel belangrijk dat je de nek recht houdt tijdens de oefeningen en dat je er niet aan gaat trekken.

   Reageer
 5. Joanne 8 jaargeleden

  Hoi Marloes,
  Bij die oefening met je benen omhoog gaat mijn heup steeds knakken. Is dat erg? Ik durf nu namelijk niet verder te gaan.

  Groetjes Joanne

  Reageer
  • Marloes 8 jaargeleden

   Dat doet mijne ook! Als het geen pijn doet kan het zeer waarschijnlijk geen kwaad.

   Reageer
 6. Marloes 6 jaargeleden

  Mooie oefening na de 8 minute hit workout. Lekker pittig voor de beginnende getrainde buikspieren.

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.