| 7 augustus 2013

Video: Stretchroutine

Een trainingsroutine is voor mij niet compleet zonder een goede stretch. Over het nut van rekken zijn de wetenschappers het nog steeds niet helemaal eens. De huidige inzichten zijn dat soepele, flexibele spieren en pezen minder blessuregevoelig zijn. Door rekken kun je de spieren soepel houden. Ik bovenstaande video geef ik een voorbeeld voor een stretchroutine voor het hele lichaam!

Ik vind het zelf erg prettig om na het doen van krachtoefeningen mijn hele lichaam goed te rekken. Omdat ik 2x per week bodypump geef en daarnaast vaak nog een keer krachttraining doe, vraag ik veel van mijn spieren. Na mijn training rekken zorgt voor een ontspannen gevoel.

1

Je kunt er ook voor kiezen om vóór een workout te rekken. Vooral als je heel explosief werk gaat doen (bijvoorbeeld sprinten, zoals Albert op de atletiekbaan doet), is het erg belangrijk de spieren goed voor te bereiden op dat wat komen gaat. Je hebt hierdoor minder kans op blessures!

Er zijn talloze verschillende rekoefeningen, in de video geef ik er een aantal. Houd elke positie ongeveer 8-10 seconden vast en blijf rustig doorademen. Zorg dat je rek voelt op de spier, dit kan soms flink trekken. Als je een stekende pijn voelt, stop dan direct.

2

Je zult merken dat je na deze stretchroutine heerlijk ontspannen bent en dat je lichaam soepeler aanvoelt.

Succes!

Groetjes, Marloes

Stretch jij na een training?

5 reacties

 1. Wat een superfijne video. Ik ben herstellend van een hernia en heb als restverschijnsel dat mn spieren snel “vast” gaan zitten. Ik was nog op zoek naar een goede stretch routine niet alleen voor het sporten maar ook gewoon voor ‘s ochtends.
  Bedankt!

 2. Lieve Marloes!

  Zomaar kwam ik op je site,
  en meteen wist ik ‘t deze site blijft
  altijd bij me in ‘t leven!!’

  Alle belangrijke dingen vind ik hier!!
  BMI-info heel handig en fijn!!
  Ik wou altijd al weet en hoe ik
  op de beste manier dat kan berekenen,
  èn gevonden!! YES!!
  Super dat ik dat nu weet,
  En dat ik een gezond lichaam heb..

  Dankje wel geniale Marloes!!

  Leuke filmjes, de doet zo ontspannen
  en grappig in de video’s!
  100 complimenten van mij!!

  Liefs!!

  Voor altijd ik mijn hart!

 3. Oh dat zocht ik. Ik heb dat echt nodig. Merk dat het niet lekker in mijn kuit zit, door ik denk nog steeds afvalstoffen. Ga deze oefeningen eens elke dag doen, kijken of het helpt..

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram